Home \ konst
 

För att transportera ett piano.

 

Ett piano kan väga mellan 135 och 410 kg. För att flytta något av den här storleken krävs flera personer för att hjälpa till med flytten. Du måste också ta dig tid och var försiktig med att piano, andra möbler, väggar och golv inte är skadade. Fysisk skada kan också vara ett problem om pianot inte höjs ordentligt. Men med tillräckligt med hjälpmedel och grundläggande säkerhetsåtgärder kan du och ditt piano komma i form genom rörelsen.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förbered dig för flytten  ,

    
   
 1.            1      Gör ett draglag tillsammans. Samla vänner, grannar och släktingar och fråga dem om de skulle vara villiga att hjälpa dig att flytta piano. Du borde ha minst fyra genomsnittliga kroppsbyggare som är redo att hjälpa dig med en timme eller två att flytta. Ju fler hjälpare, desto bättre. Fem personer i genomsnittlig kroppsbyggnad är effektivare än tre personer i över genomsnittlig form.  
    
  • Fråga inte någon om hjälp som tidigare har haft tillbaka, ben, höft eller armskador.
  •  
  • Barn ska inte heller hjälpa till med att flytta piano heller.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd matchande kläder. Välj en outfit som är bekväm, lös och flexibel. För täta byxor kan t.ex. riva när du går till knä för att plocka upp pianoet. Använda sportskor eller arbetskläder med slitbanor som har bra grepp på golv och ytor utanför. Använd också handskar med en gummibelagd handflata så att du får bättre grepp på pianoet.  
    
  • Använd inte långa smycken som halsband eller armband, som kan fånga på smala ställen när du flyttar.
  •  
  • Använd inte heller löstagbara kläder, eftersom dessa också kan fångas någonstans under rörelsen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Täck på tangentbordet. För att skydda nycklarna från skador vid körning, stäng nyckelhålet och fäst det. Om locket inte har ett lås, säkra det med tejp som inte skadar lakan på pianot och kommer inte att fläcka det, t.ex. Målare crepe eller elektriska tejp.       
 6.  
 7.             4      Skydda piano med rörliga filtar. Flytta pianoet av minst två hjälpare 15 cm från väggen genom att dra på frambenen. Använd maskeringstejp eller tejp för att säkra rörliga filtar eller annat vadderat tyg på pianoet så att alla målade ytor på pianoet är täckta. Täcken skyddar pianoet från dents och repor på vägen till flyttbil och körs till destinationen. 
    
  • Vissa pianon har cylindriska draghandtag på utsidan på baksidan. Var försiktig så att du inte täcker dem med filtar, eftersom du behöver dem att lyfta pianoet.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta bort vägen till utgången. Skjut undan alla möbler eller mattor som kommer i vägen för pianoet när du rullar den mot utgångsdörren. Om dörren inte är öppen för sig själv, ha en borttagningsassistent stoppa den. Se till att barn övervakas under flytten och är inte i vägen.       
 10.  
 11.             6      Sätt ramper. Om du behöver ta piano nerför ett veranda, behöver du en metalltrapp. Du kan hyra en från rörliga företag, ibland från samma företag som du äger lastbilen från. Montera alla rampar, inklusive lastrampen på rörelseboken, innan du börjar processionen.  
    
  • Sök telefonbok eller internet för "hyra flyttar utrustning" för att hitta en ramp för trappan.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Flytta pianoet till ett annat hus  ,

    
   
 1.             1      Placera omlokaliseringshjälparna och en transportvagn. Använd en fyrvagnshållare som är minst hälften av pianotiden. Placera vagnen centrerad under pianot ca 5 cm från pedalerna. Placera en omlokaliseringsassistent på varje sida av pianot och en framför för att hålla pianoet stabilt på dollyen. En fjärde hjälpen kan fungera som en "observatör", vilket indikerar eventuella kollisioner med väggar eller möbler och, om nödvändigt, stoppar dörrarna.        
 2.  
 3.             2      Hitta det bästa greppet. Paragassassistenterna på pianoets sidor kan ta piano med vänster hand i hörnen under tangentbordets ändar och höger med handtaget bakom piano. Personen framför pianoet ska stå direkt bakom vagnen och nå under tangentbordet. 
    
  • Om det inte finns några handtag på pianoets baksida, borde det finnas ett horisontellt kort i mitten eller på toppen av ramen som kan gripas istället. När den ligger ovanpå ramen, tryck den upp med din handflata för att lyfta upp den.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lyft pianoet på dollyen. Hjälpare på varje sida av pianot ska lyfta piano ut ur knäna. Detta gör det möjligt för benen att göra det mesta av arbetet och undvika stress på baksidan. Räkna "en, två, tre" och höja sedan pianot så högt att det kommer över dollyen. Personen framför pianoet stöder och styr endast pianoet när det är upphöjt, och hjälper de andra två centrerar pianoet på dollyen.  
    
  • Var försiktig så att du inte stöder pianoets vikt på en eller båda de smala förbenen. Du kan undvika detta genom att luta pianoet något tillbaka när du lyfter upp det.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Montera piano på dollyen. Slå pianoet i transportvagnen med rem eller ett rep. Passa på banden under vagnen och över pianotoppet. Slå sedan remmen på pianoets baksida eller knyta knutet på repet där. Det ska finnas tillräckligt med spänning så att vagnen rör sig när en sida av piano lyfts upp.        
 8.  
 9.             5      Rul pianoet till utgången. Hjälpare på varje sida av pianot ska styra det långsamt genom lägenheten till tröskeln till utgången. Var säker på att stabilisera pianot medan du rullar över stötar eller sänkning i golvet. Den som lyfte fram pianoet kan nu hjälpa "observatören" att sköta pianoet.       
 10.  
 11.             6      Övervinna tröskeln. Lyft upp pianoets främre sida vid tröskeln till utloppet och tryck från baksidan tills vagnens första par hjul ligger över tröskeln. Sedan, på sidan fortfarande i lägenheten, lyfter hjälpen något, medan personen på framsidan drar något bakåt tills det andra paret rullar ligger över tröskeln.        
 12.  
 13.             7      Styr det nerför trapphuset. Om du har veranda och använd ramp, placera två hjälpare på framsidan av piano och en på baksidan. De två hjälparna på framsidan plockar upp sin vikt när du rullar ner rampen, och personen bakom leder den från topp till botten. 
    
  • Gå långsamt på rampen och ta små steg när du trycker och trycker piano på trottoaren.
  •  
  • Låt observatörer leta efter sprickor och luckor i gångvägen när du rullar pianoet till den rörliga vagnen. Undvik detta om möjligt, annars rör vagnen långsamt över den.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Skjut piano upp rampen till trucken. Placera de två starkaste hjälparna i pianoets bakre ände, en på framsidan och en på baksidan av pianoet. När förflyttningshjälparna på baksidan trycker piano uppför rampen leder personen vid den främre änden framsidan in i trucken. Personen vid rampens sida är där för att stabilisera pianoet om det börjar luta sig bakåt vinkelrätt mot rampen.       
 16.  
 17.             9      Montera pianoet i trucken. Rulla pianoet på en vägg i trucken. Fäst den i längdriktningen till stödbalkarna längs truckens innerväggar med dragremmar. Kontrollera att remmarna är åtdragen så att pianot inte kan flyttas mer än 2,5 cm.        
 18.  
             

  Del 3      Ställ in pianot i den nya lägenheten  ,

    
   
 1.             1      Rulla pianot ur trucken. När du kommer till destinationen, lossa de remsor som håller pianoet i väggen på trucken. Placera två borttagningsassistenter överst på lastbilens ramp i framkanten av piano, en bak och en på pianoets baksida. Gör piano långsamt nerför rampen.       
 2.  
 3.             2      Flytta den till det nya huset. Använd ett trapphus igen när huset har en hög veranda och skjut pianot upp på rampen med två hjälpare på baksidan. En annan vid den främre änden leder den till toppen. Sedan långsamt lyfta vagnens rullepar en efter en över tröskeln.       
 4.  
 5.             3      Sätt piano på plats. Tryck försiktigt piano genom det nya huset i utrymmet. Ta bort banden eller repet som pianot har fäst på vagnen och skjut det tillbaka mot väggen. Med en hjälpare på varje sida och en tredje som håller bilen, lyfter du pianot ur knäna från dollyen. Den som håller vagnen ska sedan dra tillbaka den och frigöra utrymmet under pianot. Hjälparna på sidorna kan sedan sakta sänka pianoet till golvet.       
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (13)      
Konst populär:
Bli en animator.

Spelar G ackordet på gitarr.

Börja med People Watching.

Bli en RockNRoller.

Skriv en låt.

Klä som en 100 år gammal.

Anvisningar för anslutning av en effektförstärkare.

Hög påverkan.

Bli en berömd sångare.

Komponera musik för en bra fest.

Tuning en gitarr för örat.

Spelar skalor på klarinett.

Att hantera att vara kär i en fiktiv karaktär.

Väck händer.

Gjut en gitarr.

Bränn musik till CD.

Skapa en reality show.

Bli en bra sångare utan att spendera timmar.

Katter som Eminem.

Sälj målning.

Shakespeare citat.

ako woman