Home \ konst
 

Freestyle rap.

 

Freestyle krav på rappare en unik kombination av vokabulär, karisma, prestanda och uppfinningsrikedom. Rymmen måste utformas och berättas inom några sekunder, vanligtvis med liten eller ingen förberedelse. Detta kan överraska spirande rappare i början, men med hjälp av följande artikel kan du också skina i freestyle.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Skriv dina första rymer  ,

    
   
 1.            1      Lyssna på många freestyle verser. Improviserad Freestyle Rapeseed är vanligtvis lite hårdare och mindre mogen än de "vanliga" Hip Hop-låtarna. Men det är där hennes charm ligger. I freestyle kan du hitta väckande vers som slår publiken som en bomb på grund av deras oförutsägbarhet. Så, för att få en känsla för bra freestyle rap, bör du lyssna på det så mycket som möjligt.  
    
  • Besök rapbattles eller freestyle-tävlingar i närheten av dig. Lyssna noga på deltagarnas verser. Du kan också träffa andra efterföljande rappare här och använda dem för att göra dina första kontakter i scenen.
  •  
  • På YouTube kan du hitta många videor från Rap Battlen från alla möjliga år. Titta till exempel på den 17-åriga Notorious B.I.G. i gatan hörn, eller komma ikapp med Eminems första stora rap slag. Naturligtvis, om dessa händelser är för länge sedan, kan du också titta på privata videor av spirande rappare som freestyle i takt med den nya Kanye West-låten, till exempel. Så du får insikt i scenen och samtidigt kan du arbeta med din egen stil.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Börja med ett slag. Sök på nätet efter ett slag eller en instrumental sångpassage. Låt slaget eller passagen springa i en slinga. Försök nu få en känsla för rytmen. Nu kan du rappa redan citerade vers till taktens rytm. Naturligtvis, om du inte har noterat några rimar än, kan du också skriva dina första vers till denna takt. Försök att hålla i rytmen av musiken medan du våldtar. Om du fortfarande inte lyckas, borde du inte oroa dig för det. Varje början är svår.  
    
  • Börja med den så kallade "Downbeat" (första takt på en stapel). Mycket av rapmusik är skrivet på fyra-fyra gånger. Det betyder att varje klocka har en stark nedslag på den (en-två-tre-fyra-en-två-tre-fyra).
  •  
  • I många låtar finns instrumentala intro och outros eller ens hela passager där endast beaten spelas. Om du inte har tillgång till instrumental beats kan du rappa dina första rim om att öva dessa sångpassager.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Improvisering. När du har en känsla för takt och du har runnit ur dina skriftliga rimar, borde du ha friestyle. Börja med det. Ta till exempel en linje som du redan har noterat och freestyle för att slutföra rimet.  
    
  • Oroa dig inte om dina rimar inte har någon mening i början. Allt kommer med tiden. I början handlar det egentligen om att du kan improvisera och ständigt producera nya rimar. Ingen lyssnar ändå, så du kan ta det lite lättare.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tänk inte för mycket. Om du fokuserar för mycket på ditt nästa rim, är det troligt att du gör misstag i det nuvarande rimet. Med tillräcklig övning kan du lära dig hur man fokuserar på det aktuella rimet medan man tänker på sin granne. De bästa freestylersna är alltid väldigt lugna och fokuserade. Dessutom använder de oftast beats, som de redan har fått erfarenhet av och kan fungera bra. Så om du har problem i början bör du inte tvinga dig själv till freestyle. Skriv några vers till beat, eller, om det orsakar problem, byt aktuell takt för ett annat slag.  
    
  • Lås dig själv i ditt sovrum, i källaren eller i garaget. Ingen behöver höra dina första rapförsök om du inte vill ha det. Dessutom kan du inspirera din publik med dina rimar mer, om de inte har hört dina vers innan.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Håll alltid i rytmen. Du kan inte sluta, särskilt inte om du gjorde ett misstag. Du kan använda den för egen ironi. Försök att införliva ditt misstag med humor i en av dina nästa rim: "Jag tyckte inte om mitt sista rim, oavsett, jag låter det popa just nu." Tidpunkten är mycket viktig i freestyle, så låt inte misstag komma dig ur rytmen.  
    
  • Erfarna freestyle rappare har ofta rim i reserv som kan användas i en nödsituation (det vill säga när de inte kan tänka på någonting). Med dessa verser kan dyrbar tid köpas på föreställningen. De riktigt bra freestyle rapparna använder sådana rimar men mycket sällan. De kallar vanligtvis utropstecken ("Yo!") Eller korta meningar ("faktiskt faktum..."). Om du specialiserar dig i sådana buffertar kan det hända att du använder dem utan att förstå det.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Utveckla din egen stil  ,

    
   
 1.             1      Bygg inte på en rytm på startnivå, men arbeta dig upp till en punchline. För att öka din hastighet i freestyle, bör du vända om ditt tidigare använda koncept. I stället för att börja med en bra start och sedan improvisera, bör du tänka upp en bra punchline och arbeta mot den.  
    
  • Här är din samling av rimord och halv meningar. Om du har en särskilt bra punchline kan du försöka kombinera den med andra rimar. Var lite äventyrlig här. Ju fler versioner du gör med din punchline, desto fler möjligheter kommer du att ha för att tänka på ditt nästa freestyle-utseende.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Spela med orden. I början bör du rimma med enkla ord. För detta ändamål är hårda ordändringar (rena, grisar, varelser etc. eller senare, hjul, pappor etc.) särskilt bra. Senare blir emellertid sådana rimmor snabbt tråkiga och besvärliga, så du borde så snart som möjligt använda mer komplexa rimar. Det finns också möjligheten att "Spitten" det här arbetar med ordet tvetydighet.
    
  • Orena rimar låter samma utan att använda "riktiga" rimord. Bland annat behandlas suffixerna med "n" och "m" på samma sätt (rim / fin, klämma / namn). Man kan också rimma "s" med "ß", "ss" eller "st" (priser / skit, vet / vanligtvis) och slutligen också "d" och "t" byta (glädje / pack). På engelska är ofta en hel vokal utelämnad (vokal / skål).
  •  
  • Assonans och alliteration beskriver stilar där vokaler eller konsonanter upprepas flera gånger i rad. Edgar Allan Poes berömda dikt "The Raven" är skriven i båda stilar: "Silken är sorglig osäker på att rosa av varje lila gardin" (upprepade "s" och "ur" ljud).       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Utveckla likheter. Cassidys rim om "Goin 'platina som Sisqo hair" eller Raekwons vers "Jag blir djup som en barntätning" är likabilder. De består vanligtvis av en överraskande och kreativ jämförelse mellan två saker. Denna teknik används inte bara i rap utan även i poesi.  
    
  • Notera flera likningar om samma ämne i din anteckningsbok. Skriv bara början av rimet med varandra flera gånger och släpp den andra halvan (t ex: Mina rimmar är lika heta som _____). Nu kan du experimentera med olika ändelser (t ex: Mina rimmar är lika heta som kaffe, mina rimmor är lika heta som solen). Du kommer bli förvånad över hur många ord du faktiskt kan arbeta med.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var dig själv. Du bör inte ange saker som du inte har gjort eller som är så orealistiska att du gör dig till narr av dig själv med din skrytning. Rymmer om saker du känner väl och alltid vara ärliga. Du kommer att göra mycket mer inverkan på publiken och de andra rapparna när du tar med dina kunskaper och ärliga, intressanta rimar i framkant.  
    
  • För att träna är det väldigt bra att använda slår och verser av andra rappare. Senare är det dock strängt förbjudet. Försök att arbeta med ditt eget material så fort som möjligt.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Freestyle framför några få vänner. Om du känner dig trygg nog kan du bjuda in några goda vänner och freestyle framför dem. Sedan har några tips från dem så att du kan fortsätta att förbättra. Om du gör det några gånger, har du mindre scenskräck på din första stora prestanda framför en publik.  
    
  • Involver din publik i din rapsfrö. Till exempel, låt henne välja ett slag eller ett specifikt tema för dina rimar. På så sätt lär du dig också att hantera oförutsedda situationer och att improvisera under prestanda. Låt dina vänner ställa in temat för nästa vers under din vers. Om du vill bli utmanad korrekt kan du få dem att ställa in specifika saker och händelser eller ett ord att använda i ditt nästa rim. Inte bara kul, men förbättrar också din koncentrationsförmåga.
  •  
  • Om du har mer spirande rappare bland dina vänner kan du byta rymmer med dem. Du kan också freestyle tillsammans. Välj bara den som ska börja. Så snart det kommer ut ur takt, eller medvetet bryts, måste nästa av dig fortsätta. Försök också att styras av din föregångares stil och text. Om du kan berätta en sammanhängande historia i samma rytm utan föregående samråd, har du vad som krävs för att utföra som besättning.       
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Öka ditt ordförråd  ,

    
   
 1.             1      Skriv mycket. Ju fler rimer du lägger på papper, desto mer rimmar kommer du att komma med i freestyle. Du kan också experimentera med rim på papper och rimma dina nyckelord med flera andra ord. Så du kan kombinera enastående punchlines. Du kan också skapa samlingar av rimar. Dessa hjälper dig med freestyle att anpassa dina rim alltid till respektive situation. Ju fler ord du har i ditt minne, desto snabbare kan du kombinera rimen för prestandan.  
    
  • Gör olika övningar. Ta till exempel fem slumpmässiga ord och försök att sätta dem i en eller två rim.
  •  
  • Det spelar ingen roll om du skriver rimmor för första eller inte rätt i början. Fortsätt bara skriva. Varje form av skrivning hjälper dig att fokusera på ditt val av ord och tänka på sammansättningen av dina rimer / meningar. I freestyle måste du improvisera väldigt fort, så att skriva övningar i förväg är definitivt till hjälp.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Läs mycket. Om du vill freestyle, måste du ha ett omfattande vokabulär. Ord är arbetsredskapet för rappare, såväl som målning för en målare eller lera för en potter. Så du behöver mycket ordförråd så att du kan bygga intressanta och varierade rimar ut ur dem. Genom att läsa böcker, serier, bloggar, artiklar på nätet, tidningar, tidskrifter etc. kan du få användbara nya ord.  
    
  • Läs biografierna av kända rappare. Inte bara hjälper det dig att förstå hiphophoppet, det ökar också automatiskt ditt ordförråd.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få en rimordlista. Du kommer inte vilja sakna det här snart. Titta inte på ordlistan som ett stöt, utan snarare som en kreativitetskälla. Användningen av en ordbok i rim är inte alls en bluff. Tvärtom använder många rappare en sådan bok för att leta upp ord som aldrig skulle ha inträffat för dem utan en rimordlista.  
    
  • En bra ordbok och en ordbokssamling kan hjälpa dig. Ju större ditt ordförråd är, desto mer intressanta rim kan du skriva.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förläng ditt ordförråd ännu längre. Läs mycket eller använd examen på tyska på din skola för att lära dig mer och fler nya ord. Få texterna av rap-låtar och se betydelsen av ord du inte förstår. Hip Hop använder ofta regionala dialekter och slang och samtalsspråk. Så det är ingen skam om du måste slå upp här ett ord eller två på nätet. Till exempel, Chief Keefs "Love Sosa" ger lite mening när man tänker på den berömda basebollspelaren Sosa.  
    
  • Använd ordförrådsbrev eller häng Post-Its i din lägenhet. Så du kan lära dig de nya orden på frukost eller på hemtrenaren.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>                 

Konst populär:
Gör en dokumentär.

Gör cosplay.

Skriv idéer för TV sändningar.

Transponera musik från CDur i B major.

Mäta grunderna för blygitarr.

Kontakta MTV.

Bli av med gamla böcker.

Gör en film.

Skriv och sälj låtar.

Lär dig att komponera.

Göra sockerglas.

Ha en bra handstil.

Lätt ömma fingrar när du lär dig att spela gitarr.

Spelar tangentbordet.

Gör musik.

Tolk Cup låten från filmen Pitch Perfect.

Titta på stjärnorna.

Se The Walking Dead Season 3.

Trots motviljan att läsa en bok.

Skapa ackordprogressionen för en låt.

Gör fel ormbett.

ako woman