Home \ konst
 

spela trombon.

 

Ingenting och ingen kan stoppa en trumpet när den börjar vid full kraft. Det är inte bara ett av de djupaste symfoniska instrumenten, utan också en av de mest kraftfulla. Det finns inte mycket som är mer imponerande än en serie tromboner som spelar tillsammans. Tromboner kan dock också vara känsliga och ha sitt ursprung i kyrkans musik. Oavsett symfoniorkester, brassband, vindensemble, konsertband eller jazzband - trombonen känns alltid och njutas. Många anser att det är det största instrumentet i världen. Det överträffar alla andra.

                 

Förfarande .

    
   
 1.                    1      Bygg trombonen genom att försiktigt fästa skruvänden på klockans munta till skruvänden på svängen och vrid den tills rätt vinkel är skapad. Sedan fortsätter du att vrida den tills den passar din handstorlek, med traven peka bort från dig och så att den är till vänster när du håller trumpeten. Vrid tumskruven. Placera munstycket på den återstående öppna röränden på dragstycket. Vrid försiktigt munstycket i styrröret. Försök att inte trycka in munstycket i, annars kommer det fastna. Det gör ett bra pop ljud när du klappar med din handflata, men det kommer att fastna och kan bara lösas med ett specialverktyg.       
 2.  
 3.                  2      Håll den sammansatta trombonen med din vänstra hand vid skruvförbandet och lägg din högra hand på den rörliga delen av tåget. Kontrollera att tåget är "säkrat". Om du inte spelar ska tåget säkras, annars kommer det att glida ut och falla ner snabbt, vilket resulterar i inte bara pinsam men också skada. Detta är mycket viktigt eftersom tåget är den viktigaste delen av en trombon. Till och med en liten dugg på tåget kan lämna honom fast.        
 4.  
 5.                  3      Höj trumpeten. Om du är högerhänt, använd din vänstra hand för att skulpta en pistol med fingrarna och använd ditt pekfinger för att få tag i röret med munstycket medan tummen vilar på biten bredvid den. De återstående tre fingrarna borde inte ligga på samma plats som ditt pekfinger, men en över det. För att hålla rörelsen, håll den lätt med tipsen på ditt index, mitt och tummen.        
 6.  
 7.                  4      Håll din kropp upprätt när du spelar. Så här begränsar du bröstet och buken mindre och membranet kan fylla med mer luft än när du har kollapsat. Detta gör det lättare att andas snabbt. När du sitter, se till att du lutar tillbaka så långt som stolen gör det möjligt att hålla ryggen rak, även om många musiklärare som inte känner till mässing berättar annars. Om du sitter mycket nära kanten (som de flesta musiklärare råder dig att göra), blockerar du luftflödet till dina lungor. Fötterna ska ligga fast på marken.        
 8.  
 9.                  5      För att skapa en ton måste du använda din mun för att göra en liten "o" med hörn av din mun och fasta mitten av dina läppar. Innan du kan få en ren ton med instrumentet är det lättast att öva tekniken utan munstycket. För att behärska detta måste du hålla dina läppar tätt och blåsa ut luften snabbt och jämnt, som om du skulle svalna en bränn på din arm med den. Tänk på att det är lättare med munstycket omedelbart. Viktigt: Blåsa inte dina kinder när du spelar, annars kommer du att andas och spela smutsiga ljud.        
 10.  
 11.                  6      För att spela högre toner måste du trycka på dina läppar närmare varandra, trycka på käften lite och blåsa ut luften ganska nedåt. För att göra detta, dra tillbaka munstyckets hörn för att göra dem lite fastare. Under tiden, fortsätt försöka stanna avslappnad och inte göra ansikten som skulle röra upp ljudet.        
 12.  
 13.                  7      För att spela lägre noteringar, låt mitten av dina läppar slappna av lite och din käke faller lite. Du ska fortfarande blåsa snabbt och stabilt, men för att få en bra ton behöver du definitivt mer luft. Tromboner, speciellt bastromboner eller tenortromboner med ventiler, behöver mycket mer luft för att få ett starkt och rent ljud på grund av alla extra rör. I början kan det vara mycket svårt att spela de låga noterna. Att utöva lungvolymen är en stor hjälp.        
 14.  
 15.                  8      Om du aldrig har spelat ett mässingsinstrument kan detta vara mycket svårt. För att spela högre måste du blåsa hårdare och mer "öppen". (Obs! Det kommer att känna sig naturligt att trycka munnen på munstycket för att spela högre toner, men du bör avstå från att göra det eftersom det kan orsaka problem senare.) Att spela "öppet" betyder inte att du ska lossa dina läppar men bara för att sänka käften lite och öppna läpparna något för att uppnå en runda, tinny ljud.        
 16.  
 17.                  9      Om du vill lära dig mer än bara leka med det, finns det sju positioner för flytten.  
    
  • I det första läget är tåget nästan helt dras tillbaka (se till att när du går tillbaka till den positionen låter du inte tåget dyka in).
  •  
  • Den tredje positionen ligger något framför tratten, men den kan också flyttas något beroende på tonhöjden du spelar i.
  •  
  • Den andra positionen ligger strax halvvägs mellan första och tredje. Även denna position är variabel; Ju högre tonen, desto längre måste flyttningen dras ut.
  •  
  • Den fjärde ligger strax bakom tratten.
  •  
  • Den sjätte är nästan helt dras ut med tåget. Den femte är mellan fjärde och sjätte.
  •  
  • I sjunde positionen drar du tåget nästan helt ut. På de flesta tromboner finns en sorts markör för den sjunde positionen, eftersom korta bakom rören stannar för tåget, så spelar inte långa armar av misstag av tåget.
  •  
  • Positionerna kan skilja sig från en typ av trombon till en annan, eftersom det finns fem olika typer helt och hållet. Sopran och alt tromboner är mindre än de vanligaste, så deras tåglägen är närmare varandra. Bas- och kontrabasstromboner är signifikant större. Bastrombonen var mycket större än den "normala" tenortrombonen. Idag har de flesta bastrombonerna två ventiler. Det är svårt att hitta även gammaldags bastromboner. Dubbelbas tromboner är i grunden desamma, bara större.
  •  
         
 18.  
 19.                  10      Öka ditt intervall genom att träna regelbundet (helst minst en halvtimme per dag) och öka flexibiliteten hos dina läppar genom att gå från en ton upp och bakåt och gradvis bli snabbare när du försöker göra en ren Ljud att spela. Förbättra din lungvolym genom att öva långa anteckningar. Vågar är också viktiga och bör praktiseras regelbundet genom att arbeta en oktav upp. Kom ihåg att trombonhandböcker finns i de flesta musikaffärer, och om du är seriös om trombon är det värt att köpa.        
 20.  
 21.                  11      Öka din lungvolym. Det finns olika tekniker och övningar som du kan göra. Passa, gå, cykla eller simma. Varje form av kardiovaskulär träning förbättrar ditt spel. Dessutom är andningsövningar också användbara. Om du inte andas in ordentligt kan du inte göra starka och runda ljud under längre perioder. Det finns många övningar som du kan leta upp på internet och i läroböcker. Det är värt det!                  
 22.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Konst populär:
Förekomma som gatuvårdar.

Blanda ett kortspel.

Gör en gitarrbunt.

Bygg en snögubbe.

Starta en sångkarriär.

Möt favoritbandet eller stjärnan.

Köp den första DJ uppsättningen.

Gör klor för Wolverine.

Skriv en rap kör eller krok.

Köp en billig basgitarr.

Hur man spelar Palm Mute.

Titta på en film.

Spela upp basen.

Smuggla dig till en vuxenfilm.

Breakdance.

Göra sockerglas.

Spela E mindre ackordet på gitarr.

Sjung bättre.

Välj en elgitarr.

Hämta musik från Spotify.

Skriv en självbiografi.

ako woman