Home \ konst
 

Utför en monolog.

 

Teater och film är en monolog när en karaktär talar till publiken på ett expanderat sätt. Som en skådespelare liknar detta en solopröstning i en orkester om du har möjlighet att utföra din prestation. En monolog är ofta en del av auditionen, vilket ger medarbetarna en titt på din prestanda och prestanda. Att hålla sig till några viktiga punkter kan göra stor skillnad i din dramatiska presentation.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Välj en monolog som passar din bandbredd, ålder, kön och utseende. Om du är en ung afroamerikansk kvinna från Deep South, väljer du bättre en monolog av "färgen lila" än en monolog från Hamlet. Å andra sidan, om du övertygande kan skildra Ophelia, gör då det! I allmänhet är det bättre att välja monologer från roller som mest sannolikt kommer att gälla för ditt fysiska utseende...       
 2.  
 3.             2      Du behöver veta vad du låtsas göra och välj en monolog baserat på genre och rollkrav.  
    
  • Välj en monolog från det stycke du låtsas för. Om du har en roll i "Romeo och Juliet" lär du en monolog av hjärtat. Försök inte vara smart eller "unik", regissören kommer att försöka föreställa dig dig i rollen, så håll det enkelt.
  •  
  • Om du inte har tillgång till spelet, välj en monolog som liknar stycket och din karaktärs roll. Om du hävdar att du är en originaldel, så är det förmodligen ditt enda alternativ.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Välj ett stycke som visar ditt utbud och din talang. Återigen, om du är en väldigt erfaren och begåvad skådespelare, välj sedan en svårare monolog som visar ditt fulla utbud av förmågor. Men om du inte har några år med prestanda och skådespelande klasser bakom dig, försök ingenting att tycka om; presentera dig solidt inom dina förmågor.        
 6.  
 7.             4      Lär dina linjer av hjärtat. Detta innebär ofta att du måste läsa och recitera dem om och om tills du memorera dem. Oroa dig inte för extra detaljer i det här steget: bara memorera orden så att allting blir lättare. De flesta aktörer måste läsa och upprepa monologerna. Glöm inte några människor kanske bara behöver försöka memorera allt, andra behöver en hel vecka... i slutändan, vem som helst som får rulleantalet och inte vem som minns raderna mest snabbt.        
 8.  
 9.             5      Utveckla din karaktär. Ofta de svåraste delarna för att få din utvecklade karaktär att gå på ett par minuter.  
    
  • Välj ett eller två element som är meningsfulla för tecknet. Tin Man i "The Wizard of Oz" kommer till exempel att bli styv och dansa. Glinda, den goda ler på ett kontemplativt sätt och glider royally. Den onda häxan i väst chuckles och verkar hotande.
  •  
  • Om det behövs klär du på din monolog. En liten kostym eller antydan på en kostym kan hjälpa dig i rollen, men hjälper också publiken eller regissören att se dig i rollen. Om du till exempel reciterar en monolog för Rizzos roll i "Grease", kommer en rosa skjorta, täta svarta byxor, en halsduk och kanske tuggummi att ge känslan av 1950-talet (Varning: Det är i allmänhet inte lämpligt att att gå till en audition för en hel kostym).
  •  
  • Det hjälper till att utveckla din karaktär framför spegeln så att du kan observera dig själv när du reciterar. Du kan också spela in dig själv och titta på det, vilket kan hjälpa dig att ta reda på vad som fungerar för dig och vad som inte gör det.
  •  
  • Experimentera och ha kul. Medan skådespelarna ofta är allvarliga är det viktigt att du är öppen och avslappnad och njut av den kreativa processen. Prova olika "allvarliga" saker med din roll, försök sedan något slumpmässigt och roligt, även med en seriös monolog. Försök att förmedla de motsatta känslorna hos den verkliga monologen och ersätt alltid ett nyckelord med "banan" eller något. Detta kan hjälpa dig att bryta igenom trötthet, hårt arbete och frustration och skapa en ny prata.
  •  
  • Låt det fungera naturligt. I början kommer dina framträdanden vara lite klumpiga, överst eller tveksamma. Öva tills det du utför fungerar smidigt. Glöm inte att på scenen måste du naturligtvis skildra saker mer dramatiskt än i verkligheten, men försök att undvika "överdrifter" i alla fall.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Prova din monolog framför människor som ger dig användbar feedback. Bara att säga "det var bra" är uppmuntrande men inte användbart... fråga "vad var bra om det?" Om de inte tyckte om det, fungerade det inte så bra? Observera att aktörer måste vara öppna för kritik och inte ta det personligen eller överreaktera.        
 12.  
 13.             7      Värm upp din röst framför monologen. Uppvärmningen frigör din röst, koncentrerar dina tankar och slappnar av dig från den stressiga situationen för auditionen. De mest användbara uppvärmningsövningarna skilde sig från person till person:  
    
  • Försök sjunga låten "Wild Horses" av Rolling Stones. Det hjälper till att öppna dina vokalband, men det är fortfarande tillräckligt långsamt för att lugna nerverna.
  •  
  • Recitera din favoritdikt. Även bekanta barnrasrymer kan vara lugnande. "Alfabetet låten" är bra i en nödsituation, eftersom det använder många olika vokal ljud, är bekant och lugnande.
  •  
  • Sjung din favoritspellista med hörlurar på örat. Vad som än lugnar, stärker eller får dig att må bra, kommer troligen att fungera. Undvik dock musikare som skryter mest av sina texter, eftersom det kan skada dina vokalband.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Använd din monolog. Detta blir den snabbaste delen. Följ instruktörerna från regissören som de ges. Det är dags att lägga allt förberedelser, scenskräck och rädsla bakom dig.        
 16.  
 17.             9      Du har glömt en rad? Händer med de bästa skådespelarna att glömma eller röra upp en rad vad du gör av ditt misstag gör din prestation bra eller dåligt. I själva verket kan ett räddat samtal göra regissören välja dig eftersom du visar flexibilitet, förtroende, kreativitet och karaktär. Här är några taktik som fungerar beroende på situationen:  
    
  • Fortsätt i monologen. Mycket ofta kommer ingen att märka ditt misstag.
  •  
  • Föreställ dig linjer som karaktären kan säga, även om det inte var den ursprungliga monologen.
  •  
  • Bo i karaktär. Regissörer älskar aktörer som kan delta i en roll, även om allt annat är uppdelat i sina delar.
  •   Le, le, le! Landskapet kollapsar, skådespelarna glömmer sina linjer, byxorna släpper ner scenen. Ta alltid ett leende, oavsett hur du känner eller vad som hänt, som visar självförtroende och karaktär för regissörerna.  
  • Det är välkänt att skådespelare som fullständigt har förstört sina linjer inte desto mindre engagerades för rollen, eftersom de har internaliserat rollen, smart improvisation "hjälper", visa lite humor eller helt enkelt vara säker på katastrof vänster. Naturligtvis är det ingen garanti, men det har redan hänt.
  •  
                   
 18.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Konst populär:
Gör en påfågel på påfågeln.

Läs mer.

Gör en Harley Quinn kostym.

Blanda ett kortspel.

Gå med i X Factor.

Skapa en stopprörelseanimering.

Låna filmer från Redbox.

Skapa en Captian America kostym.

Välj rätt strängar för en akustisk gitarr.

Lär dig att spela tabla.

Whistle med tungan.

Bygg ett korthus.

Läs bättre.

Låta sorg.

Vänd den perfekta skateboardvideoklippet.

4 sätt att använda Pandora.

Utveckla absolut hörsel.

Hitta ett intressant namn för ett band.

Spelar altsaxofon.

Träna din röst.

Gör elektronisk musik med FL Studio Demo.

ako woman