Home \ konst
 

En ukulele tune.

 

En ukulele har bara fyra strängar jämfört med en gitarr med sex eller tolv strängar, men det kan vara ganska svårt att ställa om du inte är bekant med att ställa in stränginstrument. Det finns olika sätt att ställa in en ukulele. Fortsätt läsa för att hitta den metod som fungerar bäst för dig.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Lär känna strukturen hos ukulele  ,

    
   
 1.            1      Memorera tonerna av varje sträng. För de vanligaste typerna av ukulele, sopranen och tenor ukulele är strängarna inställda enligt mönstret GCEA : G är under mitten C (låg G), mitten C, E och A. Varje sträng kan spännas eller lossas med en inställningsknapp, stämpinnen, överst på nacken.        
 2.  
 3.             2      Matcha de individuella stämpinnarna. För att få rätt strängar, håll ukulele så att halsen med fretsarna vänd uppåt. Pumparna på de fyra nedre häftarna till vänster är G-strängen, C-strängen ovanför, stämningsstiftet till höger, E-strängen och A-strängen nedan. 
    
  • Du måste vrida stämpinnarna för att justera strängarnas tonhöjd. I vilken riktning du måste vända beror helt på instrumentet, så försök bara. Normalt är rotationsriktningen samma för knapparna på samma sida.
  •  
  • Dra åt strängarna något för att öka tonen. Lossa det, så att ljudet blir djupare.
  •  
  • Du måste inte dra åt strängarna för hårt. I värsta fall kommer du att bryta ditt instrument med det och strängarna kan bryta.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Memorera vilken sträng som motsvarar vilken ton. Strängarna räknas mot dig, förutsatt att du spelar högerhänt. Den första strängen (längst bort från dig) är A-strängen, den andra E-strängen, den tredje C och den fjärde G.       
 6.  
 7.             4      Hitta rätt frets. Frets räknas ner av pommeln, så den övre fräsen är den första fröken. När du trycker på en sträng på en fret när du slår den, ökar tonen i strängen.                 
 8.  
             

  Del 2      Gör rätt anteckningar  ,

    
   
 1.             1      Rösta din ukulele med hjälp av ett referensinstrument. Det enklaste sättet att ställa in din ukulele är att ställa tonhöjden på varje sträng till ljudet av ett annat instrument. Du har flera alternativ: Du kan använda ett piano, en online-tuner, en elektronisk tuner eller en pitchpipe. Så du kan antingen bara ställa in en enda sträng (och resten baseras på den), eller du kan ställa in alla strängarna för referensinstrumentet.       
 2.  
 3.             2      Röst med piano eller tangentbord. Tryck på motsvarande tangent och samtidigt slå motsvarande sträng. Vrid stämpinnen tills ukulele strängar samma som nyckeln.       
 4.  
 5.             3      Röst med en stigrör. Du kan antingen använda ett runda, kromatiskt stigrör eller en speciellt för ukulele som liknar en liten röra. Blås på visselpipan eller öppningen som motsvarar respektive sträng av ukuleleen, och stämma strängen till samma tonhöjd som flöjten med hjälp av stämpinnen.       
 6.  
 7.             4      Använd en stämgaffel. Om du har en stämningsgaffel för varje sträng, kan du slå varje stämnings gaffel individuellt och försöka på den strängen tills den låter samma stig som gaffeln. Om du bara har en stämningsgaffel, justera sedan en av strängarna och använd sedan den för att ställa in de andra strängarna.       
 8.  
 9.             5      Använd en elektronisk tuner. Det finns två varianter av elektroniska tuners. Den ena varianten kommer att ge dig en ton som du behöver justera strängen till; Den andra varianten analyserar strängens tonhöjd och berättar om strängen är inställd för hög eller för låg. Denna metod är förmodligen bäst för nybörjare som fortfarande inte kan skilja de olika tonerna så bra för örat.       
 10.  
             

  Del 3      Strängarna stämmer  ,

    
   
 1.             1      Först, rösta på G-strängen. Försök tills G-strängen (strängen närmast dig) låter rätt.        
 2.  
 3.             2      Spela A. Placera ditt finger på andra fret (det andra spaltet sett ovanifrån) på den inställda G-strängen. Tonen ska nu vara A och ha samma tonhöjd som strängen längst bort från dig.        
 4.  
 5.             3      Rösta A-strängen. Rösta A-strängen till det ljud du hörde på G-strängen.        
 6.  
 7.             4      Spela en G på E-strängen. Sätt ditt finger på den tredje freten på E-strängen. Tonen ska vara en G och låta densamma som din G-sträng. Om de låter annorlunda måste du förmodligen återjustera din e-sträng.        
 8.  
 9.             5      Rösta E-strängen. Prova E-strängen tills den låter som G-strängen.        
 10.  
 11.             6      Spela en E på C-strängen. Sätt ditt finger på fjärde fret på C-strängen. Nu borde det vara en E        
 12.  
 13.             7      Rösta C-strängen. Försök tills C-strängen låter som E-strängen.        
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                       
Konst populär:
Bli en berömd konstnär.

Rengör och behåll en flöjt.

Grindcore sjunger.

Synkronisera en Wii Fit Balance Board.

Efterlikna kända personer.

Sjung högre.

Ordna böcker i ett bibliotek.

Poserar för ett foto.

Spelar ackord på gitarr.

Ordna böcker i ett bibliotek.

Bli en snabb rapper.

Köp böcker gratis.

Skräddarsy en Kathy Perry kostym.

Gör en indisk huvudbonad.

Skriv rapreems.

Behave som en anime eller manga karaktär.

Använd en skivspelare.

Led ett intressant liv utan tristess.

Skriv en kärlekssang.

Förstå boken du läser.

Komponera musik för en bra fest.

ako woman