Home \ konst
 

Skrapa eller använd en skivspelare.

 

Detta är en introduktion till grunderna för att använda en skivspelare, eller hur man manipulerar skivor eller cd-skivor och en crossfader för att skapa musik. Denna guide är inte avsedd för nybörjare.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Lär dig musikteorin. Många DJ, även professionella, har ingen kunskap om musikteori. Börja skapa dig själv nu. En skivspelare är en slagverkare, vilket innebär att du måste ha en god förståelse för rytmen. Du måste öva att skrapa med musik och slutligen göra en musikrekord. När du kliar på ett slag klarar du en rytm. Om du har en perfekt förståelse för rytmen kan du utveckla dina färdigheter och spela dessa rytmer ordentligt.       
 2.  
 3.   2      Lär dig om rytm: De flesta hiphop och dansmusik är i 4/4. Det betyder att det finns 4 slag varje takt. Varje stroke kan delas in i specifika typer. Räkna högt när du lyssnar på musik. Varje takt placeras mellan parenteser:  
    
  • [1] [2] [3] [4]       
  •  
  • [1 och] [2 och] [3 och] [4 och]       
  •  
  • [1e och a] [2e och a] [3e och a] [4e och a]       
  •  
  • [1 Triole] [2 Triole] [3 Triole] [4 Triole]       
  •  
  • [1 trioler och trioler] [2 trioler och trioler] [3 trioler och trioler] [4 trioler och trioler]       
  •  
  • Dessa är kvartnotor, åttonde noteringar, sextonde anteckningar, åttonde noteringar och sexton tripletter. Lär dig att räkna dessa med låtarna som du gillar. Du måste fortsätta öka din räknings hastighet. Kom ihåg att triplets bara betyder att du spelar 3 noteringar på den tid du normalt spelar två. Om du behärskar dessa underavdelningar måste du ta raster för att verkligen förstå rytmens komplexitet. Kom ihåg att det finns otaliga sätt att varje stroke kan delas upp. Ett bra sätt att bli bekant med beats är snare trumman. Du kan gå till Vic Firths hemsida för att få en känsla för var och en av dessa underavdelningar och låta resten som inte skrivs ner här. Om du kan sjunga dessa rytmer, eller åtminstone några av dem, högt, kan du ta det som grund för de repor du utvecklar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sök efter en mixer med en kurvinställning. Det betyder att korsfadern inte behöver vara exakt i mitten innan ljudet är fullständigt crossstalked till den nya kanalen. Du behöver inte nödvändigtvis ha en sådan mixer, men de gör mixning mycket enklare när du kommer till mer avancerade tekniker.        
 6.  
 7.             4      Få en glidmatta att placera mellan skivspelaren och skivan. Detta gör att skivan kan snurra fritt (de flesta skivspelare har en gummiplatta som håller skivan på plats, det här är inte vad du vill). Du borde kunna lägga ett finger på skivan och stoppa inspelningen utan att stoppa hela skivspelaren. Om du har en billigare skivspelare kan du behöva klippa bitar av vax, plast eller pergamentpapper (plastpåse från snabbköpet fungerar ganska bra) i cirklar som passar under slipmattan för att minska friktionen så att skivspelaren inte stannar, när plattan är stoppad. Det finns en produkt som heter Majic Carpets som minskar friktionen. Om du vill använda din egen slipmatta eller har problem med att stoppa, kan du ta en produkt som heter Smörmattor , och använd den permanent som en slipmatta. Dessa är de smidaste slipmattorna på marknaden. Du kan behöva minska friktionen ytterligare, men det beror på din smak och utrustning.        
 8.  
 9.             5      Få några repor. Du kan ta Capella-poster, eller registrerar dig, och försök att hitta ett prov att använda, men de flesta DJ-skivor köper ett par Scratch-poster för övning och strider. De flesta repor har flera prover och sedan ett slag, och sedan fler prov och ett annat slag, etc. Köp inte bara någon rekord som du hittar online. Det bästa sättet att lyssna på posterna är att se till att det finns något du kan använda i praktiken / prestanda. Det finns poster som är odöda, vilket i grunden betyder att de upprepar proverna på ett sådant sätt att när nålen hoppar (vilken den blir), är du fortfarande på det ljud du vill använda. Om du inte har en ostörd post, försök jobba med inspelningen lite genom att hitta de prover du gillar och sedan skjuta posten fram och tillbaka för att spåra nålen och spårbarnet.        
 10.  
 11.             6      Hitta ett prov eller ljud på skivan som du vill träna med att skrapa med. Längre ljud är bäst.        
 12.  
 13.             7      Placera nålen på plattan och låt den spela tills strax före ljudet.        
 14.  
 15.             8      Ta en markör eller klistermärke och fäst den någonstans på plattan så att du har en optisk aning om var provet börjar. Det behöver inte vara på vinylen själv. Du kan limma den på papperet och när du blir bättre kan du även märka plåten med klistermärken som verkligen sitter fast på vinylen, så du behöver bara sätta nålen på pappret och ansluta ljuden tillsammans.        
 16.  
 17.             9      Börja inte med en faderrörelse; bara med handen på tallriken. Om du gör det här repet, då i en långsammare takt blir du snabbare och snabbare. Om du behöver göra det i en bra hastighet, försök att variera rytmen genom att kasta in resten av beatsna du har utvecklat.        
 18.  
 19.             10      Låt provet spelas fram med normal hastighet.        
 20.  
 21.             11      Håll plattan med handen eller fingret när ljudet har spelats upp och skicka sedan skivan långsamt till nästan samma hastighet som den spelades framåt. Låt som om du bara kör din skivspelare bakåt och imitera ljudet som detta skulle göra.        
 22.  
 23.             12      Spela en annan sång och gör detsamma mot beat.        
 24.  
 25.             13      Håll din hand på tallriken och skjut långsamt framåt, med samma hastighet. Gör sedan det här med musiken.        
 26.  
 27.             14      Skjut skivan framåt över provet istället för att låta den spela upp eller sakta ner vid normal hastighet. Du får ett högre ljud. Gör samma bakåt, dra tillbaka dem med samma hastighet. Gör sedan det för musik. Detta kallas skrapt barn.        
 28.  
 29.   15     Något du borde veta är att all din kunskap ska gå i skrapa.               
 30.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Konst populär:
Skriv en musikalisk.

Tomorrow is Santa Claus spelar på tangentbordet utan att veta betyg.

Bli musiker.

Sköt dig själv i GTA V.

Skriv en bra bok om något.

Skriv dina egna texter.

Vinn en karaoke tävling.

Bälten lära.

Skriva unika texter för en sång.

Håll en gitarr.

Spelet vem är jag.

Förbättra din egen röstkvalitet.

Gör din egen TV show.

Förvirra någon.

Låna en Kindle bok.

Var en skådespelare.

Lära ett instrument.

Skriv en skräckhistoria.

Kontakta kändisar.

Gör en banmask.

Efterlikna kända personer.

ako woman