Home \ konst
 

Representera pantomim.

 

Pantomime är en av de äldsta formerna av teatern. Mimes representerar en serie historier, endast med sina kroppar utan att tala. Så här blir du en pantomime.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Klä som en pantomime (tillval)! Om du vill klä dig som en mime, försök:  
    
  • Använd pantomim makeup. En mime är omedelbart igenkännlig av hans eller hennes smink - vit i ansiktet (men inte på nacken), tjock svart eyeliner med stiliserade "tårar" som rinner ner till mitten av kinden, mörka målade ögonbryn och svart eller mörk röd läppstift. Du kan också prova små ljusrosa rouge cirklar för en glad eller girlig pantomime.
  •  
  • Ha en mime kostym. Allvarliga mimes kan inte längre bära den klassiska "kostym", men det är en lätt identifierbar Halloween eller festdräkt. Ta en svart och vit randig tröja, helst med en ubåtskrage och tre fjärdedelsärmar. Använd ett par mörka byxor, svarta hängslen, vita korta handskar och en svart melon för att slutföra utseendet!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd din kropp för att prata! Tala eller säga ord är onödigt i pantomimet. Använd istället ansiktsuttryck, gester och poserar för att "prata".  
    
  • Använd en spegel (eller publik) för att mäta vilka drag som är de mest framgångsrika uttrycken av känslor, attityder och reaktioner! En spegel på golvnivå är en nödvändighet för nybörjare, men glöm inte att spegeln är en vän som du måste lämna bakom i föreställningar.
  •  
  • En videokamera, om tillgänglig, är ett annat värdefullt verktyg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Börja med grundläggande pantomimtekniker: Det finns några grundläggande lektioner som de flesta mimes börjar med.  
    
  • Träna din fantasi! När du gör illusioner kan inte användningen av din fantasi understrykas nog. Det viktigaste för en pantomime är att verkligen tro att illusionen är riktig. Självklart är ju mer realistiska illusionen för din publik, desto sannare är det för pantomimet. Detta kan uppnås genom träning. Till exempel låtsas att väggen är riktig! Se väggen i olika färger! Känn väggen i olika tillstånd, t.ex. känna det grovt, smidigt, vått, torrt, stopp eller varmt! Använd samma tekniker när du övar alla illusioner! Du kommer också att upptäcka att din kropp svarar naturligtvis på illusionen om du är övertygad om att den är riktig.
  •  
  • Dra nytta av en fast punkt! Detta är bättre känt som "Pointe fixe", även om detta bara är den ursprungliga franska termen för "fix point". Det här är en oerhört enkel idé: Mime bestämmer en punkt med sin kropp och fortsätter då att vara rörlig. Denna teknik är grunden till alla illusioner som en pantomime kan skapa.
  •  
  • Lägg fasta punkter runt linjer! Linjen bildas först om den fasta punkten genom att helt enkelt lägga till en andra fast punkt i utrymmet. Vad som gör detta till en unik teknisk skicklighet är att hålla två punkter på samma avstånd från varandra. Dessutom blir det relativa avståndet mellan de två punkterna definitionen av detta "byggsten". Som sådan kan linjen bli "ostabil" så länge de två punkterna förblir konstanta i deras förhållande till varandra. En bra tillämpning av detta koncept är "pantomime wall".
  •  
  • Gör en dynamisk linje! Medan linjen inte har utövat någon kraft på dess punkter, lägger den dynamiska linjen till det elementet. Det här är tanken bakom "dra i repet", men det kan praktiskt tillämpas på någon maktövning i en illusion. Hemligheten med detta koncept är synkroniseringen av effekten av en imaginär kraft i hela kroppen. I detta avseende är den dynamiska linjen en grundläggande förståelse för fysik som påverkar människokroppen. Det kan tyckas komplicerat, men du kan lätt förstå det: Hitta en vägg och placera båda händerna på ungefär axelhöjd! Tryck lätt på väggen med händerna! Försök att känna var trycket byggs upp i kroppen medan du klämmer! Självklart borde du känna tryck i dina händer, men du bör också känna lite spänning i axlarna och höfterna. Om du inte kan känna något, öka försiktigt trycket tills du gör det! Också, prova olika positioner och känna trycket i din kroppsförändring! Den dynamiska linjen framkallar krafternas minne som i ovanstående övning för att skapa realistiska illusioner av imaginära krafter.
  •  
  • "Detta är ett originaluttryck för att" göra saker ur ingenting ". Denna teknik är det svåraste att förklara för att den använder många av elementen från de föregående treåren och bäst illustreras med ett exempel illusion: dribbling en basket Genom att endast använda en hand, mimar pantomimmen en del av tanken bakom den dynamiska linjen, men med endast en hand tar det bara en punkt, och istället för två punkter förvandlar pantomimen sin återstående punkt till en form: en rundad palm försiktigt skjuter upp fingrarna över henne.) I detta formulär definieras det "utrymme" där illusionen är och tillåter basket, "innehållet" att existera i illusionen. Rum / innehållsmanipulation kan användas för att skapa en För att skapa antal saker, personer eller händelser genom att tillämpa denna princip.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta ett rep! Du låter dig ha ett rep som dinglar framför dig och försöker klättra upp det!  
    
  • Skjut ner och klättra upp igen för att få den bästa effekten! När du når toppen, torka svetten från ögonbrynen! Att klättra upp ett rep är en mycket svår illusion om det görs korrekt. Föreställ dig det och känna hela din kroppsvikt! Om du verkligen klättrar upp ett rep kommer dina muskler att sträcka och böja. Ditt ansikte är förvrängt av den smärtsamma ansträngningen. Torka svett från ögonbrynen skulle vara en naturlig reaktion. Om du aldrig har klättrat på ett riktigt rep, gör det under vägledning och över en matta! Notera mentalt dina handlingar och reaktioner, även om många illusioner inte utförs med exakt samma rörelser som de görs i verkligheten. Det mentala beteendet (aka perception) borde vara som den riktiga. (Se första stycket nedan under "Varningar" och var noga med att värma upp innan du försöker denna illusion!)
  •  
         
 8.  
 9.             5      Låt som om du är i en låda! Om du befinner dig i en osynlig lådan, kan du klämma lusten framför dig med dina händer, först dina palmer, då dina fingrar. Flytta som om du försökte hitta en väg ur denna osynliga lådan genom att ta reda på var deras hörn och sidor är! Guide en hand längs "kanterna" av din imaginära låda när du försöker hitta locket och vägen ut! Om du vill kan du äntligen hitta locket och öppna det dramatiskt med en triumferande gest med båda armarna.  
    
  • Klättra upp en stege! För att visa att du klättrar upp en stege når du upp för imaginära stegen som leder uppåt. Sätt en boll av foten på marken som om du sätter den på en stege rung. Dra spiskorna ner (dina händer måste röra sig samtidigt!) När du fortsätter att klättra på tårna, faller du ner med din andra fot "på en rung". Byt händer och fötter varje gång du klättrar! Titta upp, som om du tittade på plats att klättra! (Om det är en stor stege, se till att det ser konstigt ut - luta huvudet långsamt och noggrant, bara tillräckligt för att titta ner och se snabbt fram emot ett nödläge!) Låt dina ben göra samma rörelser som om du klättrade på en riktig stege!
  •  
  • "Ligga ner!" Agera som om du lutade mot en lampa, mot en vägg eller räknare! Det låter enkelt, men det krävs mycket styrka och samordning för att inte "luta" sig på någonting. Den grundläggande lutningen har två delar. Börja med dina fötter om axelbredd från varandra!
  •  
  • För övre delen: Håll armarna något ifrån kroppen, armbågarna är böjda så att underarmen är parallell med golvet och din hand (handleden lite avslappnad) nära din midsektion. Lyft nu axeln när du flyttar bröstet mot din armbåge (håller armbågen på samma plats i rummet!)!
  •  
  • Undre delen: Samtidigt böjer du knäet lätt och lägger tyngden på det böjda benet. Resultatet ska vara att din armbåge stannar där den är, men det ser ut som att din vikt ligger på en imaginär punkt där din armbåge vilar. Se till att du bara böjer benet under din upphöjda arm! Håll ditt andra ben helt rakt, eftersom detta förstärker illusionen!
  •  
  • Titta i en spegel eller använd en videokamera för att se hur effektiv denna teknik är! Ibland är det mest effektivt att göra denna teknik casual, med mycket liten överdrift.
  •  
  • För att göra lutningen mer aktiv kan åtgärden innebära att du snubblar, glider och saknar objektet du lutar på.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta på vinden! Låt som om det var väldigt blåsigt och du skulle ha svårt att klara det! Låt vinden blåsa dig fram och tillbaka! För den extra roliga lägger du till en kamp med ett paraply som håller på att bläddra över!        
 12.  
 13.             7      Representera mat! Det kan vara väldigt roligt att titta på presentationen av mat. Gör det som om du pläterade en mycket häftig hamburger eller en varmkorv, med allt innehåll som glider på dina kläder! Spray lite ketchup av misstag! Eller försök att skalla en banan och sedan glida på skalet!        
 14.  
 15.             8      Gå på plats! Ett av symbolerna för pantomim är stående gång. Samtidigt är han en av de mest fysiskt krävande featsna. Denna promenad vänder på mönstret för den faktiska gången. Den "följande" foten i pantomime-gången har ingen vikt alls, men förkroppsligar den bärande foten av en normal gång. Därför måste benet ligga rakt i illusionen - det verkar som att det bär vikt. Det fungerar så här:  
    
  • Det är väldigt viktigt att börja med en bra position. Du ska enkelt dra in din mage eftersom den är benägen att röra sig om du inte är försiktig. Håll dina axlar upp och bakåt - stå inte skarpt, ditt bröst och nacke ska också vara upprätt - inte uppblåst.
  •  
  • För att börja, skift all din vikt på en fotboll! Detta är din "främre" fot. Böj knäet över foten som du gör. Placera tårna på din andra fot ("följande" fot) parallellt med fotens tår. Trots det ska du inte röra marken med din nästa fot medan foten av följande fot är parallell med golvet! Håll detta ben rakt!
  •  
  • Sänk långsamt hälen på din framfot till marken och sträck ditt ben. Medan du gör det här, flytta din nästa fot bakåt, hålla sålen parallell med golvet och benet rakt - du borde känna en intensiv sträcka på baksidan av benet. Flytta din nästa fot så långt du kan hålla tillbaka alla tidigare funktioner och balansen!
  •  
  • Om din nästa fot är så långt tillbaka som möjligt kan du ta tillbaka den med foten parallellt! Försök lyfta hälen på din nästa fot först, som med ett naturligt steg! Böj sedan benet när du flyttar din nästa fot framåt!
  •  
  • Sätt nu balen på din nästa fot! Om du tittar på fötterna är de nu i exakt motsatt position som i början. Den "främre" foten är nu i "nästa" position och omvänden.
  •  
  • Att ändra vikten mellan dessa fötter är den viktigaste aspekten av denna illusion! Du måste flytta vikten smidigt från din tidigare "främre" fot till din nya "främre" fot. Samtidigt måste du lyfta den nu fria foten och leda den bakom dig. Detta kräver mycket träning tills du behärskar det.
  •  
  • Även om fötterna är mycket upptagna, glöm inte att flytta överkroppen! Sväng armarna så att foten alltid står mitt emot din framsida! Dessutom andas in när du lyfter din nästa fot för att komma framåt; andas ut när du låter din nästa fot glida tillbaka!
  •  
  • Om du inte tar din nästa fot tillbaka parallellt med din främre fot, kan du bara flytta din vikt till den och moonwalk det!  
  •  
         
 16.  
 17.             9      Gör pantomimen intressant! Du kan göra ett unikt skratt, eller du kan försöka göra pantomimen till en högre konstform. När du gör en historia med din pantomime, involverar du din publik och ger sann konstnärlig resonans mot pantomimens konst. Tänk i förväg om en "historia" du vill berätta! Kom ihåg att pantomim kan vara väldigt vackert och rör sig om det går bra! För att ta några av ovanstående exempel:  
    
  • Det är en blåsig dag (vind / paraplymime) och du vill springa till hamburgaren står där du träffar en vän vars katt fastnar på ett träd. Din vän ber dig att klättra uppför stegen för att rädda katten (ledarmime). Om du tar tillbaka katten (bild en skrynkande och otrevlig katt!), Kommer din vän att bjuda in dig för en hamburgare (mushy, ketchup pantomime), och när du ska lämna, kommer du inte att märka bananskalan på golvet.
  •  
  • Om du vill visa något mer allvarligt, presentera ett humör med dina kläder, smink och belysning. Föreställ dig en seriös berättelse i förväg! Till exempel kan du betona situationen för de hemlösa som behöver sova ute i kylan på vintern. Ha ett ledsamt ansikte, ha slitna kläder och använd dim belysning! Föreställ dig en historia som gör det möjligt för dig att skildra trög förtvivlan när den hemlösa personen söker boende för natten! Bild henne att skapa en sovplats under en bro med ingenting annat än en kartong som en säng. Gör det darrande och omöjligt att sova bra! Express sorg för att återspegla den personens situation!
  •  
                   
 18.  
             

     Mer information  ,

    
   
 • Det finns firade cirkus och teatraliska artister som framgångsrikt kombinerat och kombinerat olika pantomime och clowndiscipliner för att skapa en bra effekt. Joseph Grimaldi, fader till engelsk pantomime-teater i slutet av artonhundratalet, använde komisk pantomim och chants för att etablera sitt bestående arv.
 •  För hundra år tidigare suddade gränserna mellan clowner och pantomimes också i den stora traditionen av Commedia dell arte och deras offshoots, som spred sig över hela Europa efter att ha blivit utplånad av den romerska kyrkan. Våra mån-faced franska pantomime Pierrot har en stark komedi-släkt från italienska komedi karaktärer som Gian Farina, Peppe Nappa och Pedrolino. En konstform som starkt påverkade verk av Shakespeare, Moliere och Lope de Vega, för att bara nämna några. Populariteten av denna konstform har pågått i över trehundra år över många nationer.  
 • 20-talet har också en förälskelse av konstnärer som firar sina clown pantomime färdigheter. I cirkusområdet kan man citera den schweiziska clown Grock, den legendariska Lou Jakobs och Otto Griebling från Ringling Brothers. Liksom Leonid Yenglbarov och Anotoly Nikulyn från Sovjetunionen i Moskva Circus. Som clowner kunde de inspirera sin publik med pantomime ensam.
 •  Från teatern är sorten, från film och tv, inte svårt att förtrollas av Bert Williams, Chaplin, Keaton, Stan Laurel, Harpo Marx, Red Skelton, Marcel Marceau, Georges Carl och Dick Van Dyke. Deras inflytande kan lätt ses idag bland de hyllade New Vaudeville Movement-artisterna.  
 • Penn & amp; Teller, Bill Irwin, David Shiner, Geoff Hoyle, Robin Williams och John Gilkey är bra exempel på kommande clowner och mimes. Ju mer du övar din disciplin, ju tidigare kan du införliva andra tekniker till pantomime och clowning för att skapa skratt.
 •  
             

Tips .

    
   
 • Den vita sminken som mimesen bär är faktiskt lånad från clowntraditionen. Det används i båda fallen för att betona personlighetsdrag och uttryck så att de kan ses väl på avstånd. Den vita sminken var ursprungligen menad att uttrycka en enkel, oskyldig karaktär. Pantomanimetraditionen använder nu mer stiliserade symboler, samtidigt som man förenklar färgschema och linjer.
 •  
 • Många pantomime-tränade individer använder termen "fysisk teater" för att undvika den sociala stigmatiseringen som pantomimes ofta inspirerar idag. De flesta av dessa konstnärer använder inte traditionella kostymer eller smink.
 •  
 • Istället för vita ansikten var det gamla masker som hade masker eller enkla scenframställning.
 •  
 • Även om mimes kan se ut som tecknade filmer, behöver du inte vara rädd för mer allvarliga problem. De flesta av de populära mimesna, inklusive Marcel Marceau och Charlie Chaplin, har framför allt uppträtt som modiga men ynkliga tecken (till exempel Bip och The Tramp).
 •  
 • Moonwalk och Breakdance har lånat från pantomimen.
 •  
 • En mycket bra pantomime är mycket efterfrågad på områden som teater, film och cirkus. Tänk på Cirque du Soleil och science fiction-filmer där pantomime-artister kan uttrycka känslor utan ord och överbrygga klyftan mellan våra mänskliga förväntningar och drömvärldens och manifestationer på andra språk!
 •  
 • Pantomime-artister är kända för att använda matt vit makeup med svarta ögonkanter och andra ansiktsdrag för att överdriva känslorna. En svart och vit randig topp, vita handskar och en svart hatt är också inslag i en traditionell pantomime konstnärdräkt. Denna outfit och kostym var traditionen av många kända pantomimeartister, inklusive den legendariska Marcel Marceau. Ändå behöver du inte klä så I själva verket anser moderna pantomime-konstnärer att det är så kliché att de flesta undviker det.
 •  
 • "Mimes måste ha kroppar av gymnaster, aktörernas anda och poeternas hjärta." - Etienne Decroux, "modern pantomimas far"
 •  
 • Om du verkligen är intresserad av att bedriva en mime karriär, överväga att delta i en pantomime klass med en skola eller drama grupp!
 •  
 • Denna artikel avser endast en speciell stil av pantomime - 'style pantomime' eller 'illusion pantomime'. Det finns hundratals andra former som har liten eller ingen likhet med Marcel Marceau eller Charlie Chaplin.
 •  
             

Varningar .

    
   
 • Pantomime kan vara extremt tråkigt att utföra eller öva. Försök inte pantomimic övningar om du normalt har problem med sport!
 •  
 • Av samma anledning som ovan finns det aldrig ett säkert ställe att dra sig tillbaka till en allmän plats! (Även känd som bil, omklädningsrum eller vänligt företag - använd inte offentliga toaletter!)
 •  Aversion eller rädslan för street mimes kan ibland komma ur hand. Visa aldrig på ett offentligt ställe utan att en vän eller chef tittar på resultatet!  
 • För att undvika att utsträcka skador, varma dig alltid före försök med pantomimetiska övningar. Pantomime kräver lika mycket flexibilitet som att dansa eller skådespelare!
 •  
 • Förvirra inte pantomim med clowner! Mimes och clowner representerar vissa brödraskap av komediverkande, och medan de två disciplinerna verkar mycket relaterade, kunde de inte vara mer annorlunda i djupet.
 •  
        
Konst populär:
Förbered dig på en konsert.

Förbanna tristess.

Skriv en rolig tecknad film.

Mäta grunderna för blygitarr.

Skriva en kristen sång.

Skapa ett popfilter.

Lär dig snabbt ett piano stycke.

Skapa en superhjälte.

Använd Spotify.

Walsdans.

Spela sju minuter i himlen.

Ha roligt hemma ensam.

Lyssna på musik.

Gör en venetiansk mask.

Organisera en talangshow.

Gör ett huvud i ett glas.

Var en filmkritiker.

Få en rekordavdelning.

Använd Spotify.

Spela A stor ackord på gitarr.

Ställa in en gitarr.

ako woman