Home \ konst
 

Bli en röstartist eller röstskådespelare.

 

Röstaktörer levererar rösterna för animerade filmer och tv-program, tar upp talarens roll i dokumentärer och gör voiceover (bakgrundsbeskrivningen) för TV- och radioannonsering. Om du gillar att agera och ha en unik röst, så kan det vara rätt yrke för dig! Du måste förfina din skicklighet, få din röst att höras och gå till många auditioner. Eftersom konkurrensen i branschen är mycket hög, är det inte en röstskådespelare som är svaghjärtad. Men med uthållighet, hårt arbete och kunskap är du väl på väg att bli en röstskådespelare.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Utveckla din talang  ,

    
   
 1.            1      Öva läsa saker högt. Att kunna läsa effektivt högt är viktigt för en röstskådespelare, speciellt om du behöver läsa om en teleprompter eller ett skript för ditt jobb. Läs regelbundet böcker, tidskrifter eller tidningsartiklar för att vänja dem. Läs minst 30 minuter om dagen. Öva ordledningen av orden och arbeta med din betoning. Försök som en extra utmaning för att ändra tonens röst medan du läser.  
    
  • Öva med olika material för att förbättra din röst. Du kunde med Dr. Börja söt, fortsätt med hobbit och utmana dig själv med poesi. Det borde aldrig låta som om du läste men som en prestation. Det är ditt jobb att andas liv i dessa ord.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Plocka upp din röst. Var försiktig när du reciterar monologer eller läser från ett manus. Lyssna på hur du låter och tar personliga anteckningar om hur du kan förbättra. Ljudet av din röst kan överraska dig! Hur du låter i en inspelning är inte nödvändigtvis hur du hör dig själv varje dag. Var uppmärksam på dessa förändringar och vänja sig på din inspelade röst så att du effektivt kan uttrycka dig själv via en mikrofon.        
 4.  
 5.             3      Använd din membran. Om du hör din röst, överväga om den är nasal eller kommer från munnen, bröstet eller membranet. En nasal röst låter obekväm och whiny, en röst från munnen låter väldigt mjuk, när röst kommer från bröstet, låter det trevligt, men en som kommer från membranröst är den starkaste och har det bästa ljudet. För att utveckla röst från membranet, öva djup andning och titta på din mage ökar och faller. Gör ljud som kommer ut ur membranet, t.ex. Skrattar eller gäspar. När du väl har hängt på det, handlar det bara om att behålla rösten. En röstlärare kan hjälpa dig att tala från membranet.        
 6.  
 7.             4      Gör vokalövningar. Vissa övningar kan hjälpa dig att styra och förbättra din röst. Många är beroende av andning. Du kan till exempel öva med att blåsa genom ett halm medan du drar en skala. Du kan ligga ner på golvet, andas djupt och andas och "shhhhhhh" medan utandning. Även enkla raka sittplatser med axlar som drabbas kan göra stor skillnad i ljudet av din röst. Du kan också träna artikulering med tunga twisters.        
 8.  
 9.             5      Imitera rösterna från kända skådespelare eller fiktiva tecken. Att lära sig att imitera ett ljud kan hjälpa dig att bygga flexibilitet, känna igen ton och ton och ge dig bra material för din demoband. Du behöver inte vara en imitator för att vara en röstskådespelare, men det är till hjälp om du kan ändra tonens röst. Så du är mer mångsidig, som också stöder dina fungerande färdigheter. Försök att träffa inte bara personens röst utan också deras personlighet så att du kan få dem till liv i stället för att bara imitera deras ljud.  
    
  • Pröva dessa berömda röster till förrätter: Arnold Schwarzenegger, Bill Cosby, Roger Rabbit, Christopher Walken eller Don LaFontaine.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Improvisiera i rollen. Improvising är en viktig färdighet i dubbing eftersom regissörer förväntar dig det från dig. Med denna förmåga kan du verkligen belysa en figur och tänka som den gör. När du har blivit en roll, försök att göra en rolig historia ur handen för denna karaktär. Om du behöver hjälp, få en vän fråga dig och svara enligt vad du tycker karaktären skulle säga. Om du till exempel Kermit imitera grodan, du kan uppfinna en historia som du frågar Fröken Piggy för en tid.        
 12.  
 13.             7      Ta spelarlektioner eller hitta en coach för detta. Så här kan du utveckla din skådespelande talang. Även om röstaktörer aldrig kan ses på skärmen, måste de vara extremt begåvade aktörer så att de effektivt kan förmedla sina texter. Kom ihåg att dubbing är svårare än andra typer av skådespelare på vissa sätt, för att du inte kan leva med andra aktörer och publiken inte kan se dina ansiktsuttryck, dina gester och dina rörelser. Du har inga rekvisita eller andra saker som hjälper dig. Alla dina känslor och personlighet måste uttryckas genom din röst ensam.  
    
  • Om du fortfarande är i skolan, anmäl dig till Theater AG och tala om något show eller en-actionspel. Om du inte är i skolan, hitta teaterproduktioner i samhället där du kan delta.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Ta röstlektioner. Med regelbundna röstlektioner (minst en gång i veckan) hjälper du dig att expandera ditt vokalområde och lär dig hur du bättre kan styra volymen och tonen i din röst. Det kan vara att du måste försöka flera lärare att hitta den som passar dig bäst. En bra röstlärare hjälper dig inte bara att utveckla bra teknik och kontroll utan hjälper dig också att hitta din unika röst.  
    
  • En bra röstlärare hjälper dig att värma upp din röst väl. Det finns många vokalövningar att värma upp. Du kan börja med att flappa dina läppar när du andas ut och gör "brrrr". Gör sedan och sucka när du ler för att sträcka din käke.  
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Markera dig  ,

    
   
 1.             1      Skapa en demovolym. På så sätt visar en röstskådespelare sin talang när han letar efter arbete. Din demoband kan bestå av originalarbete eller imitationer av siffror / skript som redan finns. Det är viktigt att du har ett bra demoband som representerar dig och visar din bandbredd och dina förmågor. Du kan spela in det själv eller få det gjort professionellt. Om du spelar in det själv, var uppmärksam på ljudkvaliteten och se till att du gör det på ett ställe där det inte finns något bakgrundsbrus. Det är inte meningen att distrahera din röst.  
    
  • Skapa en professionell demoband kan kosta dig hundratals dollar. Det garanterar dock inte en bra demo, men bara en högkvalitativ inspelning. Innehållet i din demo är dock viktigast. Med en bra mikrofon kan du fortfarande få ett bra skott i ett lugnt rum hemma.
  •  
  • Börja starkt. Ditt bästa arbete bör höras under de första 30 sekunderna av bandet. En potentiell klient kommer noga att lyssna eller titta på cirka 30 sekunder av ditt band, så se till att de räknas. En demoband bör vara ganska kort, inte mer än en minut eller två, och den ska komma rakt upp till punkten och kortfattat representera flera röster.  
  •  
  • Om du skapar en demoband för ett visst jobb, se till att innehållet i din demo är relevant för det jobbet. Om du till exempel låtsas vara en manlig roll, du behöver nog inte lyssna på din imitation av en gammal kvinna.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skapa ett CV . Ofta behöver du arbete för att få jobb, vilket kan vara utmanande när du bara har börjat. Försök att få så mycket erfarenhet som möjligt så att du kan skapa ett CV. Ta med skådespelare, gå på workshops, skapa en YouTube-kanal där du visar ditt ursprungliga innehåll, delta i gemenskapsteatern, frivillig att vara annonsören på din skola, tala en ljudbok eller bara hitta något som är relevant för den dubbing du gör kan göra i början. Så här letar du efter cheferna och hjälper dig att utveckla dina färdigheter.  
    
  • Ditt CV är mycket viktigare att synkronisera än huvudinspelning. Professionella huvudskott är trevliga, men de kan kosta hundratals dollar och hjälper inte de kastade cheferna eftersom ditt utseende inte är relevant för dubbling.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hitta en talangagent. Liksom alla andra typer av skådespelare kan en karriär karriär främjas om han har en agent för att representera honom. Din agent informerar dig om gjutning i området och hjälper dig att hitta rätt jobb för dig. Han hjälper dig att marknadsföra dig och tar hand om din karriär. Han hjälper dig att förhandla om din avgift och får en provision för dina beställningar. Han vet om jobb som du inte kan hitta ensam. Skicka din demo och fortsätt till talangsmän i ditt område. Välj en som du litar på och trivs med.  
    
  • Att ha en agent hjälper dig att ta din karriär till nästa nivå. Du måste redan ha utvecklat din röst och vet också vilken typ av jobb du vill ta innan du får en agent.
  •  
  • Hitta en agent specialiserad på dubbing. Bestäm om du vill jobba på TV, radio eller i filmer och hitta en agent med en specialisering inom branschen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skicka din demo och fortsätt till studior. Hitta varje studio i ditt område och skicka dem din demo och återuppta dem. Om du är redo att resa kan du skicka din demo och CV över hela landet eller till och med över gränserna. Var beredd att vänta på ett svar och göra många avbokningar. Studios får hundratals demoer och det kan vara att du är vad de letar efter eller inte. Bara för att de inte svarar omedelbart betyder inte att de aldrig kommer att vara intresserade. Kanske har de inte något för dig just nu, men de gillade din demo och de kommer att överväga dig i framtiden.        
 8.  
 9.             5      Bygg din portfölj på internet. En stark närvaro på nätet kan hjälpa din karriär. Du kan använda en tjänst som Wordpress för att skapa en personlig webbplats, flauta dina färdigheter på YouTube, eller umgås genom att skapa konton specifikt för ditt jobb. Cast chefer ser mer och mer ut på internet för att hitta talang. Om någon har hört talas om ditt arbete, borde det vara lätt för honom att hitta dig och se vad du gör. Att ha sidor på Internet som är dedikerade till ditt arbete med din röst hjälper dig att marknadsföra dig själv.       
 10.  
 11.             6      Välj rätt plats. Om du seriöst följer karriär som röstskådespelare kanske du vill bo i en stad där det finns många möjligheter i branschen. Även om Internet har minskat behovet av det, kan det fortfarande vara användbart att vara i tjock av det. De viktigaste städerna i USA för synkronisering är t.ex. Los Angeles, New York, Dallas och San Francisco.        
 12.  
             

  Del 3      Audition  ,

    
   
 1.             1      Gå till ett så kallat "Öppna samtal". Även om du inte har någon agent och inte hört talas om någon studio, kan du fortfarande gå till auditioner med öppna samtal. Ett öppet samtal är en audition som någon kan gå till. Var beredd att det finns många människor där och du kan bara presentera dig kortfattat. Även om det inte är mycket troligt att du kommer att bokas på ett öppet samtal, är det fortfarande en bra övning och hjälper dig att bli van vid auditionen och ses av casting chefsna.  
    
  • För att hitta öppna samtal i ditt område kan du söka efter poster på webbplatser som backstage.com.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prata på nätet. Eftersom du bara behöver en mikrofon för voice-overs, kan du även audition hemifrån. Det finns flera jobbannonser på internet, t.ex. på voices.com. Online marknadsplats förändrar hur gjutningar utförs och audition på nätet är ett bra alternativ om du inte bor i en av de stora aktörstäderna.        
 4.  
 5.             3      Prata så ofta som möjligt. Vissa säger att en skådespelers verkliga verk är audition. Detta beror på att det finns mycket konkurrens i skådespelet. Du kommer förmodligen att gå till många auditioner för att bokas för bara en konsert, och när du har avslutat det jobbet måste du börja auditionen igen. Därför måste du lära dig att uppskatta auditionen och gå till så många som möjligt. Så, om du får ett jobb, blir du skarp och din röst i form. Ju fler auditioner du deltar desto större är din chans att få en uppgift.  
    
  • Tillåt även roller där du inte är säker på att du är den. Du vet aldrig vad en casting chef söker.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förbered i förväg. Se till att din röst är uppvärmd och du har tillräckligt med vätska. Se till att du har förberett manuset och vet hur man läser det. För vissa auditioner behöver du bara säga en rad, så det är viktigt att du på förhand vet att du kan göra det. Det hjälper också att lugna nerverna i den stressiga situationen för auditionering. Håll förberedda andra dialoger utöver manuset om chefschefen vill höra vad du kan göra.  
    
  • Försök att komma in i rollen och gå utöver orden på sidan. Vem är den här karaktären? Vad är viktigt för dig? Varför säger hon dessa ord? Det kan hjälpa dig att skriva ner dina tankar om ett tecken, för att arbeta genom sina viktiga aspekter. Detta hjälper dig att föra figuren till liv.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Visa i tid. När du går till en audition är punktlighet absolut viktig. Var där 10-15 minuter tidigare om möjligt. Så du kan komma ner lite och läsa även skriptet igen.        
 10.  
 11.             6      Klä på lämpligt sätt. Även om utseendet på dubbningen inte är viktigt är ditt övergripande utseende mycket. Se till att du klär dig på lämpligt sätt. Bär inte en gammal, rånad T-shirt. Du borde se professionell och komma ihåg vilken roll du låtsas.  
    
  • Om du är t.ex. För en ninja behöver du inte ha på dig en kostym, men en svart tröja skulle vara ett bra sätt att representera den rollen med professionell klädsel.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (24)      
Konst populär:
Hämta ett ISBN nummer.

Bli komiker.

Låt dagen gå fortare.

Flytta med ett piano.

Tuning en gitarr för örat.

Lär dig spela gitarr.

Bli en stående komiker.

Skriv rap eller hip hop texter.

Välj mellan paperback och bunden bok.

Använd Spotify.

Hitta en bok i ett bibliotek.

Bygg en xylofon.

Gör en Superman kostym.

Skapa en dramaportefölja.

Screamo sjung.

Komponera ett pianotycke.

I filmer är du faktiskt för ung för.

Väck händer.

Dougie lär sig dansa.

Lär dig att spela trummorna.

Lärande vågar på gitarr.

ako woman