Home \ relationer
 

Hantera svåra grannar.

 

Din granne hund skäller mellan 3:00 och 5:00 på morgonen? Hennes tonårsmusik gör att dina fönster klinkar varje helg? Och ibland slutar ditt skräp på din gräsmatta? Idealt sett hittar du ett sätt att effektivt lösa dina granners problem genom att först prata med dem och varna dem för deras beteende. Om det är trevligt och vänligt hjälper du inte, kan du behöva tillgripa mer drastiska åtgärder. Du kan till exempel Prata med en advokat eller ring polisen. Börja med steg 1 och lär dig hur du bättre kan hantera dina grannar från och med nu.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Lös specifika problem  ,

    
   
 1.            1      Prata med dina grannar om händelsen. Medan dina symptom kan vara helt uppenbara för dig, om du inte har pratat med dina grannar om dem än, kanske de inte vet att de orsakar dig problem. Medan du sitter hemma och på randen av overcooking, handla bara om din dagliga verksamhet. Anta inte bara att de är avsiktligt oförskämda. Knacka på dörren, presentera dig själv och låt dem veta vad problemet är. 
    
  • Fråga snyggt, men gör din poäng. Konkret fråga dina grannar till något, snarare än att fuska runt busken och lämna dem i mörkret. Det är inte rättvist att anta att de kan läsa ditt sinne och veta var dina gränser är. Du måste berätta för dem vad du vill ha.
  •  
  • Var redo att kompromissa. Även om du bara skulle vara väldigt glad om du aldrig hörde grannens son att träna tuba igen, är det förmodligen inte praktiskt för dina grannar att göra garaget ljudisolerat. Formulera ett klagomål som du kan förstå, som att bullret håller dig från att sova. Du kommer att bli mer framgångsrik när du tar itu med dina grannar till ett problem och visar din vilja för att diskutera möjliga lösningar. Att falla in i huset och kräva konkreta förändringar i beteende är osannolikt att få dig någonstans.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Öppna endast skriftliga meddelanden när det är verkligen nödvändigt. Om du inte kan nå dina grannar kan du också lämna ett meddelande eller skriva ett mail som uttrycker dina önskemål. Men detta kan vara riskabelt, eftersom skrivna meddelanden snabbt kan tolkas som passiv-aggressiva. Men om du bara inte kan fånga dina grannar, kanske det är ditt bästa alternativ. De flesta av dem är lite generad och kommer omedelbart att ändra sitt beteende för att rymma dig. 
    
  • Kontrollera att meddelandet låter vänligt. Berätta för din granne att du vill hitta en lösning som fungerar för alla inblandade.
  •  
  • Om du känner dig bekväm att skriva ditt telefonnummer i meddelandet och uppmuntra dina grannar att ringa till dig, gör så. Alla frågor som dina grannar kanske fortfarande har kan lösas omedelbart.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Begränsa dig till de viktigaste. Ge inte dina grannar en lång lista över problem som de tycker du borde fixa. Det går nog inte så bra. Bestäm själv vilka saker du kan leva med och vad som verkligen behöver förändras och bara ge dina grannar de problem som verkligen gör dig galen. När de stora frågorna har lösts kan du också ta hand om de mindre problemen senare - eller du kan lära dig att leva med dem.  
    
  • Tänk på att saker som är särskilt irriterande för dig inte nödvändigtvis är saker som är lätta att förändra. Om dina grannar har förklarat varför problemet inte kan lösas så enkelt, bör du också överväga att fråga om något enklare istället.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Erbjuder din hjälp. Beroende på vad du frågar dina grannar kan de vara mer öppna när du erbjuder din hjälp. Om du Om du gillar din vackra, rena trädgård och du är trött på att behöva spendera hela sommaren och titta på dina granners oförskämda gräsmattor, kan du erbjuda att hjälpa dem att städa upp sin trädgård. 
    
  • Även om du inte kan lösa problemet själv kan din hjälp ge dina grannar tid (och önskan) att följa din begäran. Om dina grannar använder det till exempel kan inte lyckas ändra sina brutna ljuddämpare eftersom de använder bilen hela dagen, du kan erbjuda att köra dem från verkstaden till deras arbetsplats eller att göra några ärenden för dem medan bilen reparerar.
  •  
  • Ge inte dem pengar eller hyra någon för dem. Många motstår tanken att de inte har råd med något eller inte kan lösa sina egna problem.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Under alla omständigheter, kom tillbaka till det senare. Tillåt tillräckligt med tid för dina grannar att lösa problemet. Kanske några dagar för bagage eller längre, om du frågar dem mer tidskrävande än utseendet på deras hus. Om de fortfarande inte har gjort någonting, återvänd till dem med en artig påminnelse. Om de löser problemet, tacka dem eller ta med en liten present eller något att äta. Det ger dem en bättre känsla genast. 
    
  • När något händer nästa gång, sluta och tänka på ett lämpligt svar. Om grannarna fortfarande spelar hög musik varje kväll är det dags för ett annat klagomål. Men om du har varit tyst i veckor och nu har en födelsedagsfest kan du fånga öronproppar och behandla dem en gång per år för att bli högre.
  •  
  • Håll kommunikationskanalerna öppna efteråt. En tillfällig våg eller en enkel "hej" räcker. Om du är en lättglömd närvaro som bara dyker upp när det är ett problem, kommer dina grannar inte så mycket att lyssna på dig.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Sök hjälp från de andra grannarna. Detta är ett bra drag om den "onda" grannen inte visar några tecken på att vilja förändras. Om något stör dig är chansen bra att det stör andra i ditt block eller byggnad också. Prata med andra grannar och ta reda på om de är redo att skriva ett brev till grannen som uppträder dåligt. Du är stark i gruppen. Om grannen närmar sig en hel grupp, snarare än bara en enda person, för hans eller hennes missförhållanden, kan det vara den avgörande faktorn för honom att förändras. 
    
  • Det betyder inte att du och din granne ska rusa in i huset eller den "onda" grannens lägenhet - det kan snabbt hämta saker och ting och göra den drabbade grannen hotad. Även en grupp e-post kan känna sig som "vi mot".
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Reparera ett dåligt grannskap  ,

    
   
 1.             1      Behaga dig själv i närheten. Innan du tar upp ett problem, se till att du inte gör något som kan irritera andra. Särskilt om du redan har dåligt blod mellan dig, bör du inte förvärra problemen genom att vara hypokritisk eller okänslig. 
    
  • Också var försiktig så att du inte fördubblar standarderna. Om du klagar över den högljudda musiken klockan tre på morgonen, borde du inte låta samma sak av dina goda gamla vänner Paul och Anna bredvid.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Varna dina grannar. Om du planerar ett nattparti, kan inte behålla din trädgård ett tag eller vänta på något annat problem i förväg, låt dina grannar veta. Tala med dem kort och ge dem ditt telefonnummer om det finns problem. Det är ibland fascinerande att allt förändras från "orimligt" till "inget problem" om du bara tar dig tid att kommunicera det.       
 4.  
 5.             3      Ge dina grannar en förtroendebonus. Som alla andra, kommer dina grannar också att få problem i sina liv, även om de inte omedelbart får ögat. Din granne kan ha svårt att ta sig tid att hantera andras problem. Tappa inte in i samma fälla.       
 6.  
 7.             4      Lär känna henne bättre. Är dina grannar namnlösa och ansiktsfria för dig eller känner du varandra? Det är mycket svårare att tänka på någon du aldrig har träffat förut. Fördomar kan snabbt bildas när grannarna inte stör byggandet av relationer. Det kan vara din bästa chans att få det du vill ha - t.ex. Fred och tyst på helgerna - när du bygger ett förhållande med din granne så att du förstår varandra bättre och är mer villiga att ge in till den andra. Du behöver inte vara bästa vänner, men om du anser varandra som riktiga människor är det en bra start för ett förbättrat grannskap. 
    
  • Varför invigar du inte ens dina grannar till middag? Fråga dem om de inte vill komma över till en liten grillfest eller bjuda in dem till en pannkaka frukost på en lördag morgon.
  •  
  • Om du bjuder in dig själv är lite för mycket, kan du ta en flaska vin eller några hemlagade kakor och presentera dig själv.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Förbättra grannskapet. Om du verkligen vill fixa relationen med dina grannar kan du börja plantera blommor på en ledig plats, använd samhället för mer säkerhet på din gata eller organisera en sopsamling. Vänd dig till alla grannar och få dem att känna sig som en del av projektet.        
 10.  
             

  Del 3      Ta drastiska åtgärder  ,

    
   
 1.             1      Använd endast detta som en sista utväg. Följande åtgärder är drastiska. Det kommer förmodligen att ta dig lång tid att jobba, och det kommer troligen att förvärra relationen med dina grannar. De är endast lämpliga för grannar som är aktivt fientliga mot dig eller som visar mönster av beständigt, oförskämt beteende och som, trots begäran, inte visar några tecken på att ändra sitt beteende. Men även i dessa fall borde du tänka på om beteendet verkligen påverkar dig hållbart. Du kommer förmodligen att leva tillsammans med dessa människor ett tag. Så tänk noga på att göra en liten skillnad i en fejd.       
 2.  
 3.             2      Dokumenta problemen om de bryter mot lagen eller leasingavtalet. Om du har provat det med all vänlighet och dina grannar inte har svarat, är det dags för drastiska åtgärder. Börja med att dokumentera problemet, så att du har bevis, bör du aktivera myndigheterna. Gör bilder av egendomsskador, filmfester som kommer att expandera till din trädgård efter midnatt, spara e-postmeddelanden och meddelanden etc. Samla bara in bevis på att dina grannar korsar sina gränser eller annars uppträder olagligt. 
    
  • Du kanske vill lära dina grannar om det. Att veta att du är på spår av dem kan vara motivationen att stoppa störningsaktiviteten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på att informera hyresvärden. Om du bor i en bostadshus kan det vara dags att vända hyresvärden. Ring din hyresvärd och förklara situationen. Förklara för hyresvärden hur dina grannar stör din bostads lugn. Beroende på överträdelserna kan hyresvärden bestämma att det finns tillräckliga skäl att utplåna din granne. I minst fall bör din hyresvärd prata med grannarna om problemen, så du behöver inte klaga på honom om och om igen. 
    
  • Försök att bedöma hur han eller hon kommer att uppträda utifrån dina tidigare interaktioner med hyresvärden. Vissa hyresvärdar hatar att se efter sina hyresgästers stridigheter och är upprörd om du kallar dem om det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta reda på om din granne bryter mot lagen. Om den grannen ändå inte ändras, bör du ta reda på om du kan väcka talan mot honom. Bli bekant med lokal lag och ta reda på om din granne bryter mot en lag. Om din granne kränker en lag kan du vidta rättsliga åtgärder mot honom. Informera dig om den rättsliga situationen på följande områden: 
    
  • Illegalt in i en fastighet
  •  
  • Förstöring av egendom
  •  
  • Ljudskydd
  •  
  • Domar om hundens skällning
  •  
  • Lagar avseende underhåll av en fastighet
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ring till polisen eller annan myndighet. Detta och följande råd faller i "sista utväg" territoriet. Din relation med din granne är osannolikt att återhämta sig. Att engagera polisen är ett sätt att chocka dina grannar med något som förändras. Du ska inte använda dem som personlig medlare.  
    
  • Om problemet är hög musik, ska du inte ringa nödnumret, men ringa till polisstationen som vanligt.
  •  
  • I en oförskämd trädgård kan du vända dig till det offentliga orderkontoret. Många städer har bestämmelser om underhåll av offentligt åtkomligt land.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Berätta för dina grannar att du funderar på att vidta rättsliga åtgärder. När du väl har kontrollerat att dina grannar verkligen bryter mot lagen och du har samlat tillräckligt med bevis bör du låta dem veta att du funderar på att vidta rättsliga åtgärder. Du behöver inte gå i detalj - bara berätta för dem att du tänker överlämna saken till en högre kropp om det inte finns någon fredlig lösning. Du kommer nog inte vilja involveras i juridiska frågor, så det enda hotet att stämma dem kan göra skillnad.       
 12.  
 13.             7      Prata med en advokat om dina alternativ. Om du är villig att låta dina ord följas av handling, bör du ringa en advokat och prata med honom om dina alternativ. Du måste bestämma om problemet är värt all ansträngning och kostnad för en rättegång. Tänk på de pågående spänningarna mellan dig och dina grannar. Men om du är fast besluten, arbeta tillsammans med din advokat för att göra en annons och låta domstolen avgöra tvisten. 
    
  • Om inte, borde du åtminstone hitta ett sätt att komma ur ditt leasingavtal utan att betala en straff. Om du har informerat din hyresvärd om problemet och han inte har gjort något ser det inte ut åt honom åtminstone en gång. Han kommer troligen att behöva släppa dig från kontraktet - speciellt om du har en advokat på. Försök att hitta en kompromiss så att du inte behöver spendera timmar i domstol att betala avgifter. Du vill förmodligen inte röra med det heller.
  •  
         
 14.  
             

Tips .

    
   
 • Ta reda på om lokal eller lokal lag på din stads webbplats eller community center. Beväpnad med stadens föreskrifter kan du be polisen att tillämpa den lokala lagen om blockerade trottoarer, hundavfall etc.
 •  
 • Var inte rädd för att slå på myndigheterna. Du kommer inte att anses vara snuskig när det gäller något som påverkar det mesta av stadsdelen.
 •  
 • Ställ upp ett staket om problemet är husdjur. Detta kommer att hålla dem borta från din egendom. Om din granne trädgård ser hemskt ut, skapa en 1,2 meter hög, osynlig staket.
 •  
             

Varningar .

    
   
 • Bo på din egendom som obehörig inträde i din egendom kommer bara att uppmana dina grannar. Det är tillåtet att gå till ytterdörren, men inte i trädgården.
 •  
 • Det viktigaste du aldrig ska gör är att hota dina grannar. Det kommer bara att göra saker värre. Så håll dina tankar bättre för dig själv.
 •  
           Läs mer... (2)      
Relationer populär:
Hitta vänner.

Ta reda på om din man är otrogen mot dig.

Få din man att binda.

Visa dina föräldrar att du älskar dem.

Kramar en tjej som är mindre än dig.

Introducera dig själv till en tjej.

Ta det första steget i ett förhållande.

Känn om en kvinna är en silverlejoninna.

Bli populär i skolan.

Avsluta en vänskap.

Någon som har ett barn från ett tidigare förhållande.

Draga en kvinna.

Ta reda på om en man är på dig.

Kramar en pojke.

Hjälp någon med lite självförtroende.

Hata någon du älskade.

Hantera en moody boss.

Håll en konversation på textmeddelanden.

Skedar ligger.

Kommunicera bättre i ett förhållande.

Gör din flock medveten om dig.

ako woman