Home \ relationer
 

Släpp.

 

Om en viss situation blir för mycket för dig, kan du behöva känna dig emotionellt avstånd från den. Emotionellt avstånd rekommenderas inte att springa bort från problem eller missbruk. Inte heller ska det användas som ett vapen mot andra eller som ersättare för kommunikation. Men om du går igenom hemska stunder i ett förhållande kan tillfälligt avstånd hjälpa dig att lugna dig och komma undan dina problem. Samtidigt kan det hjälpa till att hålla sig lugnt under en konfrontation. Slutligen hjälper det dig när du äntligen måste släppa efter en uppbrott.

              

Förfarande .

    

    1      Ange gränser  ,

    
   
 1.            1      Kontrollera dina gränser. Gränser är begränsningar för att skydda dig. Det finns emotionella, mentala, fysiska och sexuella gränser. Du lär dig dem när du växer upp från dina föräldrar, eller du förvärvar dem för att hantera människor som har sina egna rimliga gränser. Om du har problem med att kontrollera din tid, vanor eller känslor, kan dina gränser vara otillräckliga.  
    
  • När andra överväldigar dig eller känner att din självbild är helt baserad på andra människor, måste du oroa dig för dina begränsningar.  
  •  
  • När du ofta säger "ja" till saker du inte vill göra, sätt gränser.
  •  
  • Titta på dina sinnen. Känner du att något är fel? Har du en dålig känsla i magen eller bröstet? Det kan tyda på att en gräns bör kontrolleras.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör dina gränser starka. Om du vill ha något eller inte, agera! Sätta själv gränser: Planera din dag, vägra att acceptera förolämpningar. Sätta gränser för andra: Eliminera stridigheter, vägrar att ge under press, eller acceptera andras känslor. Säg "Nej!" När du frågas om något du inte vill göra.  
    
  • Tänk noggrant på vem du vill diskutera ditt liv med. Om det finns en förälder, vän eller partner som vill kontrollera dig, ge inte mat till honom genom att ge honom information. Säg att du bara pratar om en sak om du inte får några råd (och inga order).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bli av med att kommunicera dina avsikter. Om du vill ställa in en gräns för någon, måste du kunna kommunicera utan att oroa dig för mycket om deras svar. Det här är det emotionella avståndet som kommer in i spel. Innan du kommunicerar, kom ihåg att du inte är ansvarig för andras känslor. Du har rätt att sätta gränser. 
    
  • Du kan ställa in gränser muntligt eller icke-verbalt. Ett enkelt exempel: Om du behöver någons avstånd, gå upp, se personen i ögat och säg genast: "Jag behöver lite avstånd nu."
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll dig till dina gränser. I början kommer de att kämpa tillbaka om de inte längre får det svar de förväntar sig av dig. Bo med din övertygelse. Kompromissa inte på en gräns. Om du anklagas för att förneka dig själv eller vara oförlåtande, säg, "Jag älskar. Det skulle inte älska om jag låtsades vilja ha något jag inte ville ha. " 
    
  • Om du är t.ex. Om du har en äldre förälder som missbrukar dig muntligt, kan det sluta när du säger att du inte tolererar detta beteende.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ha en nödplan. Emotionellt avstånd från förväntan om att dina gränser ska respekteras. Om du inte kan kommunicera dina gränser till någon eller om du gör det och de inte respekteras, ta hand om det. Tänk på konsekvenserna av att korsa gränser, t.ex. "Om du förolämpar mig, lämnar jag rummet. Om du kryper igenom min telefon, korsar du en gräns och jag berättar precis vad jag känner. " 
    
  • Om någon i ditt liv missbrukar dig eller inte kan kontrollera sin ilska, sätta gränser utan kommunikation.
  •  
  • Gå till det avstånd du behöver. Gå bort när en konfrontation uppstår.
  •  
  • Ange fysiska hinder för saker som borde förbli orörda. Ge t.ex. Mobil eller dator ett lösenord.
  •  
  • Om du bryr dig om en förälder som inte respekterar dina gränser, engagera en annan person som vårdgivare. Gör det tills du både lugnat ner och uppnått en bättre förståelse.  
  •  
                   
 10.  
             

    2      För att avstå från situationer  ,

    
   
 1.             1      Erkänn stunder som eskalerar snabbt. När du märker att du är i ett visst humör eller när vissa saker sägs, stryker du ständigt och distanserar dig innan du blir arg. För att göra det måste du känna igen triggarna och förbereda stunderna när de kan uppstå. Tänk på tidigare konfrontationer och känna igen de saker som gjorde dig eller den andra personen arg. 
    
  • Kanske märker du att din partner alltid börjar argumentera när han stressas om arbetet. På upptagna arbetsdagar bör du därför avstå dig i god tid genom att komma ihåg att din partner senare kommer att bli i dåligt humör.
  •  
  • Om det inte handlar om dig och en person, utan snarare om dig och en situation, känner igen situationen.
  •  
  • Kanske ska du Panik snabbt i dålig trafik. Inse att det här är en stor stressfaktor för dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll dig lugn. När ett ögonblick eskalerar eller en trigger dyker upp, ta en stund att lugna ner sig. Kom ihåg vad som händer och ta ett djupt andetag. Kom ihåg att i sådana ögonblick har du bara kontroll över dig, inte över andra.       
 4.  
 5.             3      Kom tillbaka när du är lugn. Ta så mycket tid som du behöver för att hålla dig borta från en konfrontation. Ta tid att uttrycka dina känslor, t ex "Jag är arg att min mamma berättar vad jag ska göra och jag är frustrerad över att hon började skrika på mig när jag berättade för henne det." Genom att dela dina känslor i ord kan du avstå dig från dem något. 
    
  • Kom bara tillbaka om du kan namnge känslan utan att en ny våg av känslor kommer över dig.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd ego uttalanden. Säg hur du känner och vad du vill ha. Motstå frestelsen att kritisera eller anklaga den andra. Du kan säga, "Jag skulle vilja höra hur du tycker det, men jag är rädd att vi argumenterar. Kan vi ta en minut och sedan berätta du för mig igen, eller "Jag inser att jag verkligen är irriterad över hur rörigt huset är. Det skulle vara mycket bättre om vi hade en plan. "        
 8.  
 9.             5      Gå om möjligt. Om du tycker att det är säkert att fysiskt lämna en situation, gör det. En kort promenad runt kvarteret eller en stund i ett annat rum kan hjälpa dig att lugna dig ner. Koncentrera dig på vad du känner under denna paus och försök att namnge dessa känslor så mycket som möjligt. Glöm din partner ett ögonblick och ta hand om dina egna känslor. 
    
  • Du kan komma tillbaka när du är redo att komma tillbaka i situationen. Kom tillbaka lugnt, även om din partner är förmodligen fortfarande upprörd.
  •  
         
 10.  
             

    3      Avlägsna dig tillfälligt från ett förhållande  ,

    
   
 1.             1      Bestäm om avståndet är lämpligt. Om du är olycklig i ett förhållande, kommer du inte till roden till ondskan om du slutar det snabbt. Det tar månader att räkna ut om ett förhållande kan förbättras eller inte. I vissa fall kan det vara användbart att avstå själv känslomässigt under en kort stund, men att stanna i relationen. 
    
  • Du kan till exempel avstånd själv om ditt förhållande har försämrats på grund av en senaste förändring i vardagen. Då kanske du bara behöver tid att justera.
  •  
  • Om du alltid argumenterar eller är ett on-off-förhållande, bör du avstå dig själv.
  •  
  • När spänningar lättar, kan du båda bestämma bättre om du vill fortsätta relationen eller inte.
  •  
  • Distrahera inte dig själv förrän du har försökt seriöst att eliminera problemen i relationen. Bara gå på avstånd när du håller på att bryta upp.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll dig borta utan att försumma det gemensamma ansvaret. Om du bor tillsammans, har ett barn, ett husdjur eller ett företag tillsammans, måste du vara fysiskt närvarande och uppmärksam. Emosionellt avstånd innebär att du är emotionellt avskild ett tag men att du fortfarande kan dela arbete och vardag med din partner.        
 4.  
 5.             3      Gå fysiskt på avstånd. Om du inte behöver ta hand om ett barn, en annan person, ett husdjur, ett hushåll eller ett företag tillsammans, så kan du också stanna fysiskt en stund. Gör en affärs- eller fritidsresa ensam eller med en grupp inte så nära bekanta, t.ex. en vandringsgrupp.       
 6.  
 7.             4      Förklara för din partner att du måste ta hand om dig själv när du blir frågad. Meddela inte att du vill avstå själv. Säg, om du frågar att du tänker på relationen och vill fokusera på dig själv ett tag. Använd inte orden "avstånd" eller "släpp" om inte dessa ord är vanliga i ditt förhållande. I stället säg att du måste fokusera på ett projekt, på dig själv eller på jobbet.        
 8.  
 9.             5      Få stöd från vänner. Det är orättvist att förvänta sig känslomässigt stöd från din partner samtidigt som du tar emot emotionellt. Det är också svårt för dig att hålla ditt avstånd. Vänd dig till familj och vänner för råd och kontakt. Ge det till dina vänner och familj, inte hans eller dina.        
 10.  
 11.             6      Koncentrera dig på att komma i kontakt med dig själv. I klyftan ska du ta reda på vad du verkligen känner. Vad behöver förändras i förhållandet? Vilken av dina behov är inte uppfyllda? Det kan också hjälpa till att prata med en terapeut. Det här är dags att skura dina egna känslor, för att inte kritisera din partner. 
    
  • Du borde inte ha några sexuella kontakter under den här tiden.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bestäm vad du ska göra nästa. När du förstår att du vill stanna i relationen måste du locka tillbaka din partner. Han kan känna sig övergiven och skadad på grund av ditt avstånd. Förklara att du var rädd för att bryta upp och att du behövde avstånd för att undvika att skyndsamt fatta beslut. Gör allvarliga insatser för att klargöra dina behov och lyssna på vad din partner har. 
    
  • Om du vill avsluta relationen, använd insikten du fått under klyftan för att hantera medkänsla.  
  •  
         
 14.  
             

    4      Permanent i ett förhållande med avstånd  ,

    
   
 1.             1      Gå till Ex på ett avstånd. Om du vill övervinna en separation, även om du fortfarande går bra med den, behåll ditt avstånd genom att inte skicka några fler meddelanden och inte prata med dem längre. Om du inte har någon kontakt, behåll det. Om du fortfarande har kontakt, säg nästa gång du behöver lite avstånd. Säg, "Jag hoppas att vi kan vara vänner igen, men det kommer inte att fungera genast. Jag behöver tid att bearbeta allt. " 
    
  • Omgiv dig med andra människor. Njut av tiden med vänner och familj.
  •  
  • Om du har tappat vänner under upplösningen, eller är du osäker på vem du ska kontakta med vänner, testa den försiktigt. Först, kontakta dina närmaste vänner och se vad som händer därifrån.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta en paus från sociala medier. Gör det svårt att tänka på den person du behöver avstånd från. Ange en yttre kant genom att göra utan sociala medier. Om du fortfarande träffar din ex, men behöver en paus, kan du tillfälligt stänga ditt konto för de webbplatser du båda använder. Det är till hjälp att du inte ser några bilder på ex när du befinner dig i den skadade fasen. Detta gäller även bilderna från andras liv. 
    
  • Om du inte förstår varandra bra kan du bara blockera dem eller göra vänner med dem.
  •  
  • Beroende på webbplatsen kan du tillfälligt blockera någons meddelanden utan att ändra din väns status. Men om du är orolig att du ständigt obsessivt kontrollerar allt från ex till förödelse, bör du antingen stänga ditt konto eller sluta märka honom som en vän.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kom ihåg varför det slutar. Varje relation är fullt av fantasi. När det är över är det säkert en anledning till det. När det är slut kanske du bara kommer ihåg de goda tiderna eller vad som kunde ha varit. Men kom ihåg ett tag konflikterna, besvikelserna och de saker du inte kunde göra på tiden, men nu. 
    
  • Du behöver inte neka din partner. Kom bara ihåg att det inte var lätt ihop och att det förmodligen skulle ha varit värre om du inte hade brutit upp.
  •  
  • Om du finner det svårt att komma ihåg vad som gick fel, skriv ner alla de dåliga ögonblicken i relationen. Fortsätt läsa detta och ge dig tid att trösta.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Öva förlåtelse. När du har låt dig uppleva ilska och smärta av separation, bestäm dig för att komma över det. Låt ilska gå. Låt dig medlidande med dig själv och din ex. Om du befinner dig arg eller vindictiv, namnge känslan. 
    
  • Säg, "Jag är irriterad att jag alltid har betalt i restaurangen." Eller "Jag är fortfarande arg att han aldrig frågade vad jag vill." Eller "Jag skäms över att jag behärskar henne förlorade istället för att lyssna på henne. "  
  •  
  • Skriv ett brev. Du behöver inte skicka den till ex, men du kan göra det om du vill. Skriv ner hur du kände och hur du känner dig nu.
  •  
  • Förlåtelse betyder inte att förlåta allt som hände i relationen. Det betyder bara att släppa ilska som förstör ditt humör och skadar din hälsa.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta hand om dig själv. Koncentrera dig på att du bor bra utan en partner i månaderna eller till och med år efter relationen. Efter sorg, ilska och förlåtelse kan du börja njuta av livet igen. Gör saker för att balansera dig: ta hand om din hälsa, spendera tid med vänner, delta på jobbet och njut av utomhusaktiviteter. 
    
  • Om du är sjuk, gör en terapi. Det behöver inte gå för alltid. Men om du kommer i depression genom uppbrytningen eller känner behovet av självskada, ska du prata med en professionell.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Kalla det övergång, inte förlust. Det är okej att lura efter en uppbrott. Men låt inte dig ständigt undra vad som kunde ha varit. Tänk istället på vad du har lärt dig att bli kär, förhandla i ett förhållande och avsluta det. Kom ihåg att ett förhållande som slutar inte är ett dåligt förhållande: relationer kan vara bra och korta.        
 12.  
 13.             7      Ta på någon igen när du är redo. Om du mår bra kan du tänka på ett nytt förhållande. Fråga dig själv om du fortfarande är arg på ex, om du fortfarande vill vara med honom, om du känner dig oattraktiv, fortfarande ledsen eller ojämn. Om inget av detta är sant är du förmodligen redo för ett nytt förhållande.        
 14.  
             

    5      Koncentrera dig själv  ,

    
   
 1.             1      Erkänn att du är den enda personen du har kontroll över. Du kan försöka leda dina medmänniskors handlingar och reaktioner. I slutändan gör alla dock sina egna beslut. Den enda personen vars beteende, tankar och känslor du kan kontrollera är du. 
    
  • Precis som du inte kan styra andra människor, så kan andra inte styra dig.
  •  
  • Erkänna att den enda makt som någon har över dig är vad du ger honom.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Säg i ego uttalanden. Vänd dig till att prata om negativa omständigheter så att du uttrycker dina känslor. I stället för att säga att någon eller något gör dig olycklig, formulera ditt klagomål genom att säga, "Jag är missnöjd eftersom..." eller "Det gör mig missnöjd." 
    
  • Genom det första personperspektivet omdirigerar du ditt tänkande, så att du som individ kan avstå från situationen. På detta sätt kan du också avstå emotionellt från andra deltagare.
  •  Ego uttalanden kan också ta spänningen ur en situation eftersom du kan uttrycka dina tankar och känslor utan att skylla på någon.  
         
 4.  
 5.             3      Gå bort. Fysisk avstånd kan leda till känslomässigt avstånd. Ta bort dig så snabbt som möjligt från den person eller situation som skrämmer dig. Det behöver inte vara permanent, men det ska vara tillräckligt länge för att lugna dig och dina arga känslor.       
 6.  
 7.             4      Ta tid på dig själv med jämna mellanrum. Om du måste ta itu med ett turbulent partnerskap hela tiden eller en situation som du inte kan sluta, bör du vänja dig att ta dig tid att leta efter det Att slappna av drama. Ta alltid den här tiden för dig, även om du tror att du har dina känslor under kontroll. 
    
  • Om du är att avstå från emotionell stress i arbetet, ta några minuter att meditera eller stänga av när du kommer hem.
  •  
  • Alternativt kan du också spendera några minuter vid lunchtiden för att göra något som du tycker om, till exempel. läs eller gå på en promenad.
  •  
  • När du går in i din egen privata bubbla, även om några minuter, kan den ge dig den balans och stabilitet du behöver när du kommer tillbaka.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lär dig att älska dig själv. Du är lika viktig som någon annan. Förstå att dina behov är viktiga, att självkärlek är viktig och att du är ansvarig för att ge dina begränsningar och välbefinnande. Du kan behöva kompromissa ibland. Men du bör se till att du inte är den enda som offrar. 
    
  • Självkärlek betyder också att du tar hand om dina behov och mål. Om du bara kan uppnå dina mål om du fortsätter att utbilda dig själv, bör du vidta lämpliga steg - oavsett vad andra tycker om dem, t.ex. din partner eller dina föräldrar. Var beredd att gå ensam.
  •  
  • Självkärlek betyder också att du ska hitta dina egna källor till lycka. Du borde aldrig lita på andra som gör dig lycklig.
  •  
  • Om du känner att bara din partner eller en annan person kan göra dig lycklig, så bör du inse att du måste sätta bättre gränser.
  •  
         
 10.  
            Läs mer... (21)      
Relationer populär:
Flirta med kvinnor.

Sluta gråta din ex dagligen.

Introducera dig själv till en tjej.

Separat från en gift man.

Avvisa en kyss.

Hantera en anständig vän.

Upplev gamla vänskap.

Så du inser att du skämmas av någon.

Hitta en man med stjärntecken Jungfrun.

Hantera någon som trakasserar dig.

Vet om du har hittat din valda.

Komma i samtal med kvinnor.

Var en romantisk partner.

Gör vänner med en kille du just träffat.

Cuddle med en tjej.

Rörande en tjej.

Få ett nytt förhållande rätt.

Hur man får en vän att bli kär i dig.

Behandla andra människor med respekt.

Bli inte ett offer för brottsoffer.

Textar en pojke galen på dig gör honom som du igen.

ako woman