Home \ relationer
 

Förvisa någon från minnet.

 

Vi har alla upplevt detta tidigare: Vi har träffat en person, kanske bara mycket kort och kan bara inte glömma dem. Om du bryter med någon eller slutar en vänskap, kan det ta månader, även år, att förvisa den personen från hans huvud. Om du inte gör någonting om dessa tankar kommer minnen och "vad om..." tankar att påskynda dig om och om igen. Genom att låta det förflutna vila och inte tänka på den en person som får dig att känna dig så tom, ledsen eller arg, glömmer du dem. Börja med steg 1. <91112>               

Förfarande .

    

  Del 1      Låt resten av tiden  ,

    
   
 1.   1      Du måste rita en rad. Om du fortsätter att tro att allt du behöver göra är att prata med den här personen en sista gång för att förändra allt, kommer du aldrig att glömma dem. Om du fortfarande känner att du behöver förtydliga något med den här personen kommer det att bli mycket svårare att slå den personen ur ditt huvud. Känslan att något inte har klargjorts kan knappast undertryckas, så det är viktigt att du låser upp. Om du inte behöver rensa någonting med personen och allt har sagts, kommer dina känslor inte att känna sig så "oavslutade" längre och kommer troligen att bli svagare över tiden.  
    
  • Men om du absolut måste berätta för den här personen någonting, för att det bara inte kommer att lämna dig ensam, borde du berätta för personen. Om du vill be om ursäkt eller förklara något, ska du maila eller skriva ett brev till personen, för det sättet kan du bli av med dina sista ord och behöver inte göra personlig kontakt.      
  •  
  • Du måste vara ärlig mot dig själv och fråga dig själv om det verkligen är vettigt att komma i kontakt med den här personen igen. Till exempel, om du bröt upp med din vän för två år sedan och din ex-pojkvän flyttat in med sin nya flickvän, kan det inte vara en bra idé att fråga honom varför han förrått dig. Du kommer bara att vara ledsen och arg och kanske blir situationen verkligen pinsamt, vilket bara gör det värre.       
  •  
  • Du kan skriva ett brev och sedan kasta bort det. Om förnyad kontakt med personen inte är bra eller du inte vill prata med personen kan du också avsluta med att skriva ner dina tankar som om du bara pratade med personen. Skriv allt på papper och kasta bort det eller bränna det istället för att skicka brevet. Du kommer att känna sig friare och det finns inga obehagliga konsekvenser.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk inte för mycket på det och försök att inte förstå allt. Allt verkade perfekt och då hände något och allt gick ner i avloppet. Om du bara visste vad som var utlösaren, då kan du gå tillbaka och fixa allt, eller hur? Självklart inte. Det är normalt för hjärnan att försöka förstå allt på ett logiskt sätt, men det finns verkligen ingen konkret anledning till att känslor förändras. Om du fortsätter hacka förbi för att hitta svar, blir du bara mer deprimerad och ledsen. Vad som hänt är nu förbi och tänker på det igen och igen hjälper inte dig att glömma den person som orsakar dig så hjärtat.  
    
  • Försök att inte granska tidigare händelser. Du tränar din hjärna för att komma ihåg dessa saker om och om igen. Ju mer du tänker på dessa saker, desto mer kommer du att tänka på det.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Du bör göra allt som påminner dig om att personen försvinner. Det är inte lätt att ge bort saker som påminner dig om en person du en gång älskade. Du har förmodligen bilder, brev, snapshots och många andra saker som påminner dig om den andra personen. Om du kan övervinna dig själv genom att ta bort allt från den här personen så att du inte kommer ihåg något, är det ett positivt steg i rätt riktning. Om du fortfarande har saker överallt som påminner dig om den personen, hur kan du glömma dem?  
    
  • Det bästa du kan göra är att kasta allt borta. Donera det, släng det i papperskorgen eller bränn det, om du kan. Om du inte kan göra det själv kan du sätta allt i en omärkt låda och lägga den på baksidan av din garderob. Men kom ihåg att du alltid är frestad att titta in när du hämtar lådan. Detta kan sedan ge dig ett försök och förstöra alla dina ansträngningar.       
  •  
  • Du bör också ta bort allt som digitalt påminner dig om personen. Du måste ta bort texter, bilder som har publicerats online och även e-postmeddelanden. Allt som kan dra ner dig emotionellt bör tas bort. Du kan till exempel också ta bort personen på Facebook eller deras nummer från din telefon.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Du måste komma ner från den höga hästen. Du tänker bara bara på de goda saker som personen hade och glömde bort alla de dåliga sakerna. Du tänker aldrig på de många skrig som du hade, men bara om hur vackert hennes hår lockade i solen eller hur bra det kände att spendera kvällen tillsammans. Du känner att du aldrig kommer att hitta någon som din ex, men om du vill glömma dem, bör du inte lova dem så mycket, men se saker som de verkligen var.  
    
  • Skriv ner alla anledningar till varför förhållandet slutade. Oavsett om du var tillsammans, var det bara ett vänligt förhållande eller kanske något helt annat. Skriv bara allt ner och varligt.
  •  
  • Du behöver inte göra en stor lista över personens negativa egenskaper. Det finns många goda skäl till varför ett förhållande slutar. "Vi hade olika mål", "Hon förstod mig inte riktigt", "Jag blev en helt annan person". Tro bara på att det fanns en bra anledning till varför du inte längre är tillsammans, oavsett om du eller din partner har kommit till en avgörande slutsats.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Du måste bestämt tro att du kan glömma personen. Du har plågat de här ledsna tankarna ett tag nu och alla säger till dig, "Tiden läker alla sår". Varför är du fortfarande ledsen då? Du kommer också att vara glad att vara glad igen. Genom att läsa den här artikeln och börja tänka annorlunda tar du redan steg i rätt riktning. Självfallet händer detta inte över natten, men du kommer se livet fortsätta. Du kan inte förhindra någon helt från ditt minne, men dina känslor för personen kan förändras och du är på rätt väg.                  
 10.  
             

  Del 2      De rätta tankarna  ,

    
   
 1.   1      Du borde leva här och nu. Om du fortsätter att tänka på vad det skulle ha varit som om något hade gått annorlunda, kan du inte fokusera på nutiden. Men när du fokuserar på nutid, har din hjärna ingen tid att koncentrera dig på det förflutna. Att koncentrera sig på nutiden kallas mindfulness-träning och det kan verkligen hjälpa till. Här är några tips du kan använda när dina tankar vandrar in i det förflutna:  
    
  • Koncentrera på var du sitter eller står. Var uppmärksam på hur din kropp känns och din nuvarande miljö. Fokusera på de saker som händer just nu, dina fötter springar rakt över gågatan, vinden pekar på kinden, en person som ler på avstånd. Du kan alltid göra det när du tänker på det förflutna igen.       
  •  
  • Du bör prata högt. Det kanske låter konstigt, men det hjälper verkligen, för om du säger något högt kommer din hjärna att vara distraherad. Berätta själv: "Jag är här" eller "Det är nutiden". Så du kan styra dina tankar väl, du kommer att se det!       
  •  
         
 2.  
 3.   2      Du måste vara i fred med dig själv. Du kan inte bara gå tillbaka och ändra saker oavsett hur mycket du vill ha dem. Oavsett hur smärtsamt du måste påminna dig själv, för att det blir lättare att glömma. Du bör göra en plan för hur du kan återvända till den verkliga världen, om minnen av personen jagar dig och förstör din dag. Koncentrera sig på nutiden och din hjärna och din kropp då vet du att du bor här och nu och inte tidigare. Här är några tips:  
    
  • Prata med en kompis. Ring någon och prata med honom länge och i detalj om alla saker som inte har något att göra med personen.       
  •  
  • Du bör också göra sport. Promenera, simma eller bara gå. Kör ett varv med din hund eller gör yoga. När du flyttar får du också ett tydligt huvud.       
  •  
  • Du borde göra något för dina sinnen. Koka något gott, ta ett långt och långt bad eller öppna en flaska vin. Titta på en konsert eller ett basketspel. Gör vad du tycker om.       
  •  
         
 4.  
 5.   3      Distrahera dig själv. När saker övermanar dig är det okej att distrahera dig från tid till annan. Det är bra, för då har din hjärna en paus och du inser att du också kan tänka på andra saker.  
    
  • Du kan distrahera dig själv genom att läsa en bok, titta på en film eller en show och spela videospel. Men du bör också se till att ingenting påminner dig om personen.       
  •  
  • Men det är också viktigt att du inte överdriver det med dessa aktiviteter. Du borde leva ett normalt liv och inte tv hela tiden.       
  •  
  • Distrahera dig inte heller med alkohol eller droger! Många människor tenderar att glömma sina alkohol- eller narkotikaproblem och blir beroende.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Du måste komma ihåg att livet fortsätter och du kan fortfarande ha din bästa tid framför dig. Om du tycker att din bästa tid är över hela tiden är det inte konstigt att du inte kan förvisa personen från ditt huvud. Det är dags för dig att fokusera på nutiden och framtiden och inser att det finns mycket mer att komma.  
    
  • Om du saknar någon du älskar kan du så småningom komma till den punkt där du kan njuta av minnena och älska relationen för vad det var men kan fortsätta och förstå förhållandet spelade en stor roll i ditt liv, men slutet på relationen betyder inte världens ände.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Lär känna nya saker  ,

    
   
 1.             1      Nya erfarenheter är viktiga. Det finns inget bättre sätt att glömma någon än att bygga nya minnen. Många som bara har delat upp eller förlorat en älskling reser eller försöker nya saker. De gör det för att nya erfarenheter verkligen kan hjälpa hjärnan att glömma förgångna saker och fokusera på nya saker.  
    
  • Gå till en plats du aldrig har varit på, även om den ligger i grannstaden.
  •  
  • Försök med en ny hobby.
  •  
  • Försök med en ny sport.
  •  
  • Gå ut oftare.
  •  
  • Lyssna på ny musik.
  •  
  • Ät i en ny restaurang.
  •  
  • Behaga dig som turist i din stad och besök de platser du aldrig har varit på.
  •  
  • Upptäck de lokala parkerna och naturen.
  •  
  • Besök museer.
  •  
  • Besök festivaler och mässor.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Ta hand om nya saker. Om du är intresserad av många olika saker, kan du inte längre fokusera på dina egna problem längre. Därefter börjar du fokusera på någonting nytt och frossa inte så mycket tidigare. Det kommer inte vara lätt för dig i början, men du kommer se att nuet kan vara mycket mer spännande än det förflutna.  
    
  • Lär dig om de saker som händer i din kyrka. Bli involverad i politik och utveckla din egen åsikt om aktuella problem som påverkar dig och människorna omkring dig.       
  •  
  • Du borde verkligen lyssna på människor när du pratar med dem. Du borde tänka på var de kan komma ifrån istället för att bara tänka på dig och ditt problem.       
  •  
  • Du kan frivilligt hjälpa andra. Så du blir av med tankarna på dina egna problem.       
  •  
         
 4.  
 5.   3      Ändra din miljö. Om du fortfarande bor i lägenheten där du bodde hos din partner, kan det vara mycket svårt att glömma. Om du flyttar ser du att du redan känner dig mycket bättre. Även om flyttning inte är den bästa metoden finns det många alternativ som kan hjälpa dig:  
    
  • Köp nya möbler.       
  •  
  • Måla dina väggar.       
  •  
  • Köp några nya saker, som nya kuddar eller en lampa.       
  •  
  • Du kan ta en annan väg till jobbet istället för att gå på samma sätt om och om igen.       
  •  
         
 6.  
 7.   4      Du kan också ändra dig själv. Du behöver inte vara en helt ny person, men du kan ändra några saker för att göra dig lyckligare och friskare igen. Här är några idéer:  
    
  • Byt håret. Färga, skära eller stila dem annorlunda.       
  •  
  • Handla och få några nya kläder, kanske en stil som du aldrig har försökt förut eller en färg som du aldrig kommer att ha på sig.       
  •  
  • Du kan också ändra små saker. Tar du alltid samma deodorant och samma parfym, till exempel? Försök sedan en annan!       
  •  
  • Försök med en ny sport.       
  •  
  • Ät något annorlunda till frukost.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Träffa nya människor. Detta är ett bra sätt att glömma den andra personen. Du borde spendera mycket tid med glada människor. Oavsett om du bara vill ha nya vänner eller ett nytt förhållande, lär du dig nya människor är en spännande sak. Innan du vet det har du redan många nya idéer och planer och personen i ditt huvud är förbi.        
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>  

<91112>         

Relationer populär:
Hitta en pojkvän i gymnasiet.

Ta reda på om en pojke gillar dig.

Vet om en tjej gillar dig även om hon redan har en pojkvän.

Bli introvert om du är extroverted.

Tillåta känslor.

Slå på en pojke via SMS.

Kommunicera med en icke modersmålare på engelska.

Ta reda på om en man spelar med dina känslor.

Hämta över ex.

Ta reda på om en man är intresserad av dig.

Bli populär.

Kontrollera din ilska i ett förhållande.

Få honom att vilja ha dig tillbaka.

Ta reda på om en tjej utnyttjar dig.

Rörande en tjej.

Bygg en hälsosam relation.

Elegant avvisa ett datum.

Återställa en pojke.

Lämna mannen du älskar.

Få din vän tillbaka när han är skild från dig.

Förbered dig för en kärleks död.

ako woman