Home \ relationer
 

Hantera politiska skillnader i ett förhållande.

 

I en perfekt värld skulle alla människor respektera varandras politiska övertygelser och leva tillsammans fredligt. Men i världen lever vi i, politik är känd för att riva ihop vänner, familjer och även par. Om du och din partner har politiskt motsatta övertygelser, kanske du tror att ditt förhållande inte har någon chans. Lyckligtvis kan du dock hantera politiska skillnader med din partner genom att alltid vara respektfull, göra dig medveten om fördelarna och överens om att vara otillbörlig.

              

Förfarande .

    

    1      Var Respektive  ,

    
   
 1.            1      Titta på din ton. När människor blir skadade i tvister är det ofta för att en person känner att den andra inte respekterar dem. Detta beror ofta på tonen eller undertonen i rösten. Håll nedlåtande attityder ur diskussionen. Detta kan förhindra att någon känner sig skadad. 
    
  • När du inser att ilska stiger i dig och du kanske blir aggressiv, ta en paus från konversationen. Du kan säga, "Jag behöver en minutbrytning. Jag blir arg och jag vill inte säga något som kan låta aggressivt. "
  •  
  • Att ursäkta dig från konversationen på detta sätt är respektfull och kan förhindra en stor kamp.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll din politiska övertygelse mellan dig. Det är inte nödvändigt att engagera någon annan i dina politiska diskussioner, särskilt dina barn. Istället för att orsaka fler problem genom att involvera andra i dina tvister, genomföra dina politiska samtal privat. 
    
  • Du kan prata med dina barn om politik, men försök att behålla dina egna åsikter och åsikter för dig, särskilt om de skiljer sig från din partners. Håll dig till grunderna och försök att inkludera bara fakta.
  •  
  • Om dina vänner eller familj vill prata med dig om politik, säg bara, "Jag gillar inte att prata med vänner eller familj om politik, låt oss prata om någonting annat." Att uttrycka din åsikt på ett lugnt sätt gör det möjligt för dig att kringgå ämnet och behåll ditt förhållande intakt.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Undvik att prata negativt. Det är vanligt att höger och vänster förbannar varandra, särskilt i debatter. Att göra det med din partner är dock oacceptabelt. Även om du har olika åsikter om politik, bör du inte skjuta varandra under midjan för att klargöra din åsikt.  
    
  • Kom ihåg att det i politiken inte finns något enkelt svart eller vitt, eller bra eller ont - det är ett spektrum med många nyanser av grått. Ta inte personlighet eller tro på en person bara för att du vet deras politiska inriktning. Dessa saker passar inte nödvändigtvis varandra och varje vy kan komma från en annan sida. Människor och politik är komplexa och det är inte nödvändigtvis ett "allt eller ingenting".
  •  
         
 6.  
 7.             4      Öva lyssna istället för att prata. För mycket av samtalet lyssnar deltagarna inte lika bra som de borde. I stället väntar de bara på att den andra personen slutar prata så att de kan tala för sig själva. Att inte höra din partner helt kan leda till missförstånd och skadliga känslor. För att förhindra detta, lyssna noggrant på din partner och formulera sedan ett svar. 
    
  • Det kan ta en hel del övning och mycket självkontroll, uppmaningen att försvara sig och sin egen övertygelse utan att partnern är färdig att prata. Men om du kan göra det kommer du troligen att upptäcka att din diskussion inte leder till så många tvister.
  •  
  • Du kan också be din partner att göra detsamma. Du kan säga, "Jag gör mitt bästa för att lyssna på dig bra innan jag säger min åsikt. Jag tror att om vi båda använde denna typ av lyssnande, skulle vi förstå varandra bättre. "  
  •  
  • Om din partner pratar om ett ämne du inte känner till, var öppen och ärlig om det. Du kan säga något som "Jag känner inte till ämnet, så jag kan inte kommentera det, men jag gör mitt bästa för att informera mig själv."
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kom ihåg hur viktigt ditt förhållande är. Kom ihåg hur du känner för din partner. Det finns en anledning till varför du är tillsammans alls. Istället för att ge ett svårt svar, tänk på hur mycket du älskar din partner och om det verkligen är värt att skada förhållandet bara för att vinna en kamp. 
    
  • Att bara ta ett djupt andetag och besluta att dra sig tillbaka från konversationen kan förhindra missförstånd från att skada dina känslor. Var den vuxna och inser att ditt förhållande är viktigare än vad som händer i politiken just nu.  
  •  
                   
 10.  
             

    2      Ta en titt på fördelarna  ,

    
   
 1.             1      Var uppmärksam på likheter. Även om du inte håller med om vissa saker kommer du förmodligen att vara överens om andra. Även om det bara är mindre saker, kan du bygga på det här. Använd denna gemensamma grund som grund för att starta en respektfull konversation. 
    
  • Du kan till exempel säga: "Jag vet att vi är otroliga i denna fråga, men vi är överens om det andra. Låt oss fokusera på var vi är överens, snarare än vart vi är oddsen. "Att börja med en positiv sak hjälper till att göra konversationen mer produktiv och förhoppningsvis mindre kampande.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Erkänn att din partner har sina egna tankar och idéer. Även om du inte gillar alla hans åsikter är din partner minst utbildad och självsäker för att formulera sina egna tankar och övertygelser. 
    
  • Du skulle nog inte vilja vara med någon som håller med dig på alla sätt. Vara tacksam för att din partner inte simmar med strömmen och känner sig bekväm i sin hud tillräckligt för att ge sin åsikt, även om det inte är populärt.  
  •  
  • En vän eller en partner med olika politiska åsikter ger dig ett bra sätt att sätta din öppenhet till testet. I stället för att motsäga endast motsägelsens skull, kan du använda dina skillnader för att lära dig något nytt. Använd informationen som din partner har och betrakta den som ett sätt att utbilda dig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lär dig att argumentera på en "hälsosam" sätt. Att ha en partner som motsätter dig är ett bra sätt att lära sig att göra en tvist på ett respektfullt och hälsosamt sätt. Du kan lära dig att argumentera med någon utan förolämpningar och hårda ord. Detta kan också hjälpa dig i andra situationer, till exempel på jobbet eller med andra familjemedlemmar. 
    
  • När du diskuterar din åsikt, var noga med att hålla din röst jämn och jämn. Undvik att prata med din partner på sätt som du inte vill att han ska prata med. Om du känner att din partner är respektlös, pekar han med lätthet på så att han kan förstå varför det han säger eller hur han uppför sig är oförskämd. Han kommer inte göra det igen, förhoppningsvis.  
  •  
         
 6.  
             

    3      Håll med på Ojämn  ,

    
   
 1.             1      Undvik att prata om det. När du är på en punkt där du inte kan prata om politik utan att starta ett stort argument, är det dags att ta en paus från ämnet. Låt oss inte diskutera politik för ett tag. Bestäm tillsammans hur länge denna paus ska ta. Efter pausen kan du börja diskutera politik igen. 
    
  • För att lösa problemet kan du säga, "Jag tycker att vi borde sluta prata politiken ett tag. Det verkar som vi argumenterar mycket om detta ämne och jag älskar dig för mycket för att låta detta problem skada vårt förhållande. "
  •  
  • För att säga att din oro för relationen är den viktigaste faktorn bakom detta beslut, visar din partner att kvaliteten på ditt förhållande är viktigt för dig och du verkligen vill att den ska fungera.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hjälp din partner att hitta sin tro. Din partner kanske tror att han är överens med ett politiskt parti, men kanske är han inte säker än. Att stödja honom och inte döma eller kritisera honom kan hjälpa honom att utveckla sina politiska värderingar och åsikter. 
    
  • Förhållandet handlar om att hjälpa den andra personen att bli den bästa versionen av sig själva. Låt henne veta att du är där för henne och behåll din personliga uppfattning om det, om du inte blir frågad om det.
  •  
  • Du kan till exempel säga till din partner: "Även om vi har olika åsikter respekterar jag att du arbetar för att utveckla dina egna politiska åsikter. Jag kommer att vara där för att hjälpa dig och hjälpa dig på alla möjliga sätt. "För att berätta för den person som du vill hjälpa henne att utveckla och vara välinformerad och ha tydliga åsikter kommer att visa att Du kan sätta politiken åt sidan och koncentrera dig på viktigare saker.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Undvik att tala negativt om andras politiska åsikter. Om du och din partner är oense politiskt är det osannolikt att han skulle vilja höra vad du har att säga om synpunkter från andra människor du inte håller med. Din partner kommer förmodligen inte bara att tro att du talar negativt om hans åsikt, men det kan också vara synd att du inte respekterar andra åsikter. 
    
  • Lämna i stället inga kommentarer till andras politiska åsikter, särskilt om du vet att detta är ett hett ämne för din partner.
  •  
  • Du kan också be din partner att respektera de personer du älskar genom att inte kritisera sina politiska åsikter. Att visa den typen av ömsesidig respekt kan hjälpa dig att stärka dina relationer.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Titta på framtiden. Om du låter lite gräs växa i frågan kommer ditt förhållande förmodligen inte att påverkas av vad en politiker gör i framtiden. Istället lever du och en partner fortfarande ditt vardagsliv och njuter av tiden tillsammans. Du kommer nog inte att prata politiken längre fram till nästa val. Tänk på det vid nästa uppvärmda diskussion.        
 8.  
           Läs mer... (8)      
Relationer populär:
Var singel igen.

Förbättra vänskapen.

Hitta en vän om tre veckor.

Hitta rätt gåva till din vän.

Rädda ett brutet förhållande.

Berätta för en tjej att hon är vacker.

Var försiktig med en korg till någon.

Få den person du gillar att gilla dig också.

Utveckla ett socialt medvetande.

Berätta för din kompis att du är kär i honom.

Sluta mobbning.

Visa din ex att du är över dem.

Introducera dig själv till en tjej.

Söt ute efter ex (för tonåringar).

Återfå en tjejs förtroende om du ljög.

Vara vänner med någon med hög IQ.

Någon är tröstande även när du tror att du är hjälplös.

Få någon att gilla dig.

Känn igen en snuskig vän.

En tjej upptog.

Hantera raving om din lärare.

ako woman