Home \ relationer
 

Hjälp en alkoholist sluta dricka.

 

Om du måste se en vän eller familjemedlem förstöra sitt liv med alkohol kan det vara mycket chockerande och frustrerande. Han behöver förmodligen komma in i en alkoholavgift för att hjälpa till med sina alkoholproblem. Om du vill hjälpa, måste du vara säker på att personen verkligen är en alkoholist. Först då kan du ge din vän eller familjemedlem rätt behandling.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Fråga personen att sluta dricka  ,

    
   
 1.            1      Leta efter tecken på alkoholism. Någon med "alkoholproblem" kanske inte har passerat alkoholismlinjen än. Ett alkoholproblem kan erkännas och övervinnas av den berörda personen, medan alkoholberoende är en sjukdom som inte kan botas lätt. Alkoholberoende behöver utan hjälp för att bli kontrollerbar. Om personen har följande symtom kan han eller hon vara alkoholist:  
    
  • Problem på jobbet eller i skolan. Till exempel, om personen i fråga regelbundet anländer sent eller inte dyker upp på grund av en baksmälla.
  •  
  • Frekventa minnesluckor efter kraftig dricka.
  •  
  • Juridiska problem på grund av att du dricker. Till exempel när han eller hon arresteras för berusning eller fullmakt.
  •  
  • oförmåga att dricka ett glas alkohol helt eller att vara nära alkohol utan att konsumera den.
  •  
  • Ett dagligt schema som redan innehåller tiden att dricka och följande baksmälla.
  •  
  • Förhållanden som bryts upp på grund av alkoholkonsumtion.
  •  
  • begär alkohol tidigt på morgonen och abstinenssymptom när ingen alkohol kan konsumeras.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Behöver följaktligen. Om du har bestämt dig för att prata med personen, agera därefter. Håll det kort, döm inte personen och gå in i detalj. Som ett resultat kommer personen inte att flyta bara för att du pratar för länge, och de kommer inte att känna att du vill lägga på dem emotionellt. 
    
  • Försök att memorera några nyckelfraser som är särskilt viktiga för dig. Du kan till exempel säg, "Jag älskar dig och är orolig för att din hälsa kommer att äventyras av helgmåltiderna. Jag kommer att stödja dig och få dig den hjälp du behöver. "  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prata med personen. Om du har märkt några tecken på alkoholism, prata med personen och berätta för henne att du är orolig för henne. Förklara att deras beteende påverkar andra människor och att det är dags att sluta dricka - för både sig själva och deras familj. Tala med personen om problemen som orsakas av att de dricker.  
    
  • Välj en tid att prata om personen inte är full. Det är bäst att prata med henne på morgonen. Det är okej om du pratar med personen om hon har en baksmälla. Nämna det faktum att hon påverkar hennes kropp som hon får full dag för dag.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Stäm inte med personen och döm inte henne. När du pratar med personen om sina dricksvanor, börja inte med anklagelser och påståenden. Undvik att klaga på det hela tiden eftersom det bara kan göra saker värre. Om du bryter en kamp kommer det bara att göra det svårare för personen att avslöja sina skäl för att dricka.  
    
  • Var redo att acceptera kritik. Du kanske inte gillar vad du hör av personen, speciellt när hon nämner dig som orsaken till dricksproblemet. Lyssna noga och håll dig rimlig.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Försök förstå personen. När du pratar med henne om att dricka, var noga med att fråga personen om problem eller saker som stressar och lockar henne att dricka. Du bör också ta reda på om personen har en bra social miljö som stöder dem. Om inte, kanske du vill föreslå om personen vill gå med i en supportgrupp.  
    
  • Personen kanske inte vill prata med dig om de problem som har lett till deras alkoholproblem. Eller hon förnekar att det är ett problem alls.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tvinga inte personen att sluta dricka. Alkoholism är en väldigt komplex sjukdom och tvingar personen att stoppa eller offentligt utsätta dem kommer sannolikt inte att fungera. Det kan till och med få personen att dricka mer. 
    
  • Du måste förstå att du inte kan stoppa personen från att dricka. Men du kan föreslå personen att få hjälp och stödja dem på väg.  
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Att vara ett stöd  ,

    
   
 1.             1      Drick inte i närvaro av personen. Detta kommer att göra det mycket svårare för personen att sluta äta. Det kan också leda till ohälsosamma drickvanor i ditt eget liv. Du kan hjälpa personen genom att träffa henne på platser där alkohol inte serveras. Detta kommer att göra det mycket lättare för personen att sluta dricka.       
 2.  
 3.             2      Prata med andra om det. Fråga personen som är närmast den berörda personen, oavsett om de har märkt eller oroat sig för personens oroande beteende. Undvik direkt exponering för alkoholism och var försiktig så att du inte pratar om det med någon som inte nödvändigtvis vet det. Riskera inte den person som förstörs. 
    
  • Om du tror att personen är alkoholist har tiden kommit att involvera andra. Problemet är för stort för dig ensam och du måste få stöd för alkoholisten (s) så snart som möjligt.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prata med personen. Påminn personen som du är orolig för dem, att de bryr sig om dig och att du vill att de ska få hjälp. Dela med dig dina tankar om vad du märkte om henne och fråga om du kan göra något för henne. Var beredd att personen inte vill ta hjälp av dig och kanske till och med undvika dig ett tag. 
    
  • Om personen är öppen för hjälp, ge henne möjlighet att sätta henne i kontakt med en terapeut. Har en lista över resurser att lämna ut till personen. Det bör också innehålla kontaktuppgifter för de lokala anonyma alkoholikergrupperna, namnen på terapeuter och psykologer som specialiserat sig på alkoholproblem och en lista över avgiftningskliniker.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Försöker involvera professionell hjälp. Om alkoholisten vägrar att söka behandling eller inte ens överväga behandling, försök rådgöra med en terapeut. En terapeut har erfarenhet av olika typer av alkoholister och kommer att arbeta med dig på en behandlingsplan för patienten. 
    
  • En professionell terapeut kommer att veta hur man hanterar försvar och andra beteenden som kan störa eller förvirra nära familjemedlemmar.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Stötta under hela behandlingsperioden. Om alkoholisten samtycker till behandlingen och tar rätt steg mot torrhet, klargör du att du stöder personen och att han är på rätt spår. Förånga känslan av skuld och förlägenhet som personen kan känna genom att visa henne att du är stolt över henne för att söka hjälp.       
 10.  
 11.             6      Var beredd att hantera ett återfall. Om personen besöker en uttagsklinik och har genomgått en rad behandlingar kan hon vara mycket sårbar när hon lämnar kliniken. För de flesta människor är sådan behandling aldrig över och de flesta måste kämpa med alkoholism under en livstid. Alkoholisten familj och vänner bör fortsätta att stödja personen, även om de återfaller. Ett återfall inträffar hos nästan varje alkoholist. 
    
  • Överväg lugnande aktiviteter som inte har något att göra med alkohol. Gör något tillsammans. Gå cykla, spela kort, låta det regna och gräva hemma, baka kakor, resa till landet och uppleva mångfalden av livet tillsammans, gå till museer, gå till parken och ta en picknick och så vidare 41112>  
  • Uppmuntra personen att regelbundet delta i alkoholmässiga anonyma möten och söka rådgivare om det behövs. Låt alltid personen veta att du är där för dem när de vill prata med någon.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ta hand om dig själv. Att vara en vän eller familjemedlem till en alkoholist kan vara mycket nervös och utmattande och du kommer ibland att känna sig hjälplös och desperat. Alkoholism kallas ofta som en "familjesjukdom", eftersom den påverkar mycket mer än bara den berörda människans liv. Ta dig tid att göra de saker som kommer att göra dig bra och öka ditt självförtroende och självförtroende under denna svåra tid. 
    
  • Överväg att ta en terapi. Det kan vara till hjälp om du kan prata med en neutral person. Det är bra att kunna prata om dina känslor i emotionell tid.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Spendera tid med andra vänner och familjemedlemmar. Du kanske också behöver en paus från den andras dricksproblem då och då. Medan du bryr dig om en alkoholiserad familjemedlems välbefinnande kan du spendera tid med andra människor och ändra dina batterier. 
    
  • Se till att du också tar hand om dina egna problem under den här tiden. Undvik att fokusera så mycket på personen med dricksproblemen som du försummar andra relationer i ditt liv eller utvecklar självberoende frågor.  
  •  
         
 16.  
             

Tips .

               Läs mer... (16)      
Relationer populär:
Var nära din förälskelse.

Få din man att binda.

Känn medkänsla och uttrycka.

Känna igen farliga män.

Släpp en man försiktigt.

Låtsas självförtroende.

Manipulera människor.

Hantera att du förlorar en vän.

Bli av med ditt dåliga rykte.

Sluta älska någon som inte älskar dig.

Gör en tjej som dig (LGBT).

Ta reda på om du är kär.

Hantera en gemensam tjej.

Komma över en uppbrytning.

Vet om en tjej gillar dig även om hon redan har en pojkvän.

Förälskad igen med din partner.

Vet om en tjej gillar dig även om hon redan har en pojkvän.

Var en bra ledare.

Bli av med problem med dina föräldrar.

Discipline ett barn med ADHD.

Imponera din vän.

ako woman