Home \ relationer
 

Informella argument och debatter vinner.

 

Sofistikerad debatt är en konst. För att vinna argument och övertyga andra om dina åsikter måste du förstå de grundläggande komponenterna i logik, psykologi och effektiv kommunikation.

              

Förfarande .

    

     Dina egna argument och debatter vinner  ,

    
   
 1.            1      Beslut om en position du vill argumentera för och informera dig väl. Idealiskt är detta något du verkligen tror på, eftersom det är mycket lättare att göra övertygande argument för idéer som du är passionerade för. Se till att du inte bara känner till din egen position, men också din motståndares position. Så du kan förutse invändningar och reagera mer effektivt.        
 2.  
 3.             2      Hitta någon att diskutera. Innan du fortsätter, bör du dock bekanta dig med begreppet "omöjliga människor". För att ha någon chans att vinna en diskussion eller uppnå något produktiv måste du diskutera med någon som är i grunden rimlig. Annars rädda dig själv besväret och hitta någon mer rimlig att argumentera.       
 4.  
 5.             3      Börja med att skriva upp en avhandling. Detta är bara ett kort uttalande om din position och varför du tar den positionen. Du kan till exempel säg, "Jag tror att månen en gång var en del av jorden av följande skäl" och sedan ge en kort sammanfattning av varför du tror det. Om möjligt stödja bevisbaserade lokaler. Till exempel, "Geologiska data visar att månens stenar är mycket lik dem i jordens tidiga historia" är mycket bättre än "Månen, som skjuts in i yttre rymden genom en kollision, är helt enkelt en riktigt cool idé".       
 6.  
 7.             4      Svara på invändningar. I de flesta fall kommer din motståndare att svara på din avhandling genom att göra invändningar mot en eller två av dina lokaler, vilket är anledningen till att du stöder din position. Om du är välinformerad om din position, bör de flesta invändningarna redan vara kända för dig. Visa din motståndare med logik och bevis på varför hans invändningar inte gäller. Du kan vägra invändningar på två primära sätt: du kan visa att beviset inte stöder dem eller avslöjar ett logiskt fel i premissen på andra sidan. 
    
  • För att motbevisa idén om att raffinerat vitt bröd är hälsosamt eftersom det behandlas, kan man konstatera att en studie har visat att råttor som matas endast vitt bröd var alla döende. Detta skulle vara ett bevisbaserat svar.
  •  
  • Du kan konstatera att "det faktum att vitbröd behandlas betyder inte att det är hälsosamt, det finns ingen etablerad koppling mellan mycket bearbetade livsmedel och bättre hälsa, så din invändning följer inte dina lokaler." Detta skulle vara ett logiskt baserat svar.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bygg på motståndarens invändningar. Om möjligt, sluta inte frikoppla dem - vrid dem över och använd dem mot din motståndares position. 
    
  • Exempel: Din avhandling kan vara att laboratorieråttor inte ska användas för smärtsamma experiment. Din motståndare kan hävda att råttor inte kan känna samma grad av smärta som människor. Du kan ge bevis för att avvisa denna invändning genom att referera till studier som visar samma funktioner i hjärnan och nervsystemet hos råttor och stressade personer. I stället för att stanna här, visa din motståndare hur hans försök mot invändning faktiskt stöder din position. I det här exemplet kan du säga något som "Eftersom du har använt förmågan att känna smärta som grund för din invändning, har de bevis som jag har visat dig inte föreslagit att experiment på laboratoriedjur är oetiskt?".
  •  
         
 10.  
 11.             6      Försök att lösa varje punkt innan du fortsätter till nästa problem. Om det finns olösta poäng där du och din motståndare inte kan hitta en match, blir det svårt att uppnå något produktivt eftersom de oupplösta poängen fortsätter att komma upp. Så småningom leder det till en situation där det inte finns något val förutom att du båda är överens om att du inte kan hitta en gemensam åsikt, vilket vanligtvis inte är ett idealiskt resultat.       
 12.  
 13.             7      Var alltid lugn, rationell och rimlig. Du kanske tror att din motståndare inte förstår din position alls, men om du blir för upphetsad ser din motståndare detta som ett tecken på svaghet och slår fast att du är i trubbel. Istället för att övertyga din motståndare gör det bara din motståndares position säkrare om du angriper honom eller gör förolämpande kommentarer. Emotionellt beteende är inte ett substitut för rationella argument.       
 14.  
 15.             8      Var tålmodig. Så länge du och din motståndare rimligen diskuterar, var beredd att förklara din position och dina lokaler. Det är inte lätt att få någon att ändra sig. Det finns många olika orsaker till detta, men det starkaste är det enkla faktum att ingen gillar det när han upptäcker att han har fel. Det är inte lätt att acceptera, var så tålamod. Du kommer inte att övertyga honom med din allra första punkt.       
 16.  
 17.             9      Använd effektivt språk och grammatik. Du behöver inte låtsas vara professor vid universitetet, men om du vill vara övertygande och effektiv ska du använda anständigt tyska. Försök inte använda höga ord för att låta smartare eftersom de flesta ser igenom det. Å andra sidan, inte blyga bort från att använda rätt ord för uppgiften. Om ett högljudande ord behövs, använd det. Viktigast av allt talar du (eller skriver) så tydligt och säkert som möjligt. Applicera din poäng med mer eller färre ord än nödvändigt.       
 18.  
 19.             10      Ställ frågor. De flesta antar att den person med mest kunskap om ett ämne vinner diskussionen. Detta är inte sant. Om du kan ställa frågor kan du enkelt balansera vilket spelplan som helst. Tanken bakom denna metod går tillbaka till Sokrates. Sokrates skulle fråga de män som anser sig vara kloka, en fråga efter varandra, tills de inte längre kan svara, utan att göra ett logiskt misstag eller bevisa sin mening. Kom ihåg att många gillar att höra prata, det här kan användas mot dem. Använd inte frågor som du kan ha flera svar på när du svarar med en "um... (paus)" och tänker på idén att fatta beslut, du kommer inte komma någonstans för om du frågar "frågestunden" du måste bara komma tillbaka till din fråga och ändra dig för att undvika din slutsats. I det ovan nämnda exemplet (råttens smärtreaktion) skulle det vara ett sätt att diskutera med den sokratiska metoden för att fråga "Hur känner man smärta?". Det logiska svaret skulle vara via impulser i nervsystemet. Du kommer sannolikt att få ett mycket enklare svar, men en med denna grundläggande idé. Du kan då fråga om ett nervsystem är ansvarigt för dessa impulser. Din motståndare kommer att svara "ja" och då frågar du om råttor har ett nervsystem. Den logiska slutsatsen är "ja". Så när råttor har ett nervsystem och nervsystemet är ansvarigt för smärta, kan råttor känna smärta. 
    
  • Ett annat sätt att diskutera samma sak är att fråga, hur vet du att någon annan har smärta? Förmodligen är svaret att personen säger "aua". Du kan då fråga, "Tja, barn säger inte okej, betyder det att barn inte känner någon smärta?". Mest sannolikt kommer han att ändra sitt svar och expandera något (försök alltid få honom att ge den bredaste definitionen av en idé (till exempel mord, liv, smärta), så du kan göra din punkt del av den definitionen). Mest troligt kommer han att dra tillbaka sitt tidigare vittnesbörd och säga att en person har smärta när han skriker. Du påpekar sedan att råttor pipar och försöker fly när de är mest sannolikt i smärta.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Var redo att förlora. En skicklig debatter förstår att andras argument är ibland starkare än hans eget. Om du känner dig hörnad och inte kan motbevisa din motståndares poäng, var ärlig och skälig för att erkänna nederlaget. Var inte fast besluten att göra ytterligare invändningar, även om du har visat sig vara fel. Alla som diskuterar förlorar regelbundet. Gratulera din motståndare, lära av dina misstag och fortsätt. Varje erfarenhet (seger eller nederlag) kommer att utrusta dig bättre för nästa tillfälle. Bara för att du förlorar en debatt betyder inte att du är tvungen att ändra dig. Lär dig bara av det och fortsätt.       
 22.  
 23.             12      Var inte för stolt om du har rätt (eller vinn debatten). Detta gör det svårare för din motståndare att erkänna att han har fel, vilket borde vara ditt primära mål i en informell oenighet.                 
 24.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Relationer populär:
Hitta en flickvän om du är blyg.

Få någon att skilja dig från dig.

Flört med en pojke via SMS.

Kramar en pojke.

Bjud in en tjej i biografen.

Lämna en kvinna.

Uttala din vän till del med dig.

Hitta en vän i gymnasiet.

Prata med en tjej.

Inte längre partisk och kritisk för andra.

Gör en person med stjärnteckenet Pisces som du.

Är det verkligen kärlek.

Locka kvinnor.

Hitta en sexig tjej.

Svara på en kyss.

Manipulera människor.

Ignorera din vän.

Att föreställa sig romantiska idéer.

Ge en kyss av luft.

Veta om ditt förhållande kommer att varas.

Flörta med din vän.

ako woman