Home \ relationer
 

Lösa problem med relationen.

 

Problem kan utvecklas i ett förhållande av olika orsaker, men dålig kommunikation är ofta orsaken till att vissa människor har svårt att lösa dessa problem. Om du befinner dig i ett förhållande som är i kris just nu kan du dra nytta av att förbättra kommunikationen mellan dig och din partner. Du kan också lära dig hur du hanterar problem när de uppstår, för att komma över rätter och vända sig till lösningen. När situationen har förbättrats finns det saker du kan göra för att se till att ditt förhållande fortsätter att växa och blomstra.

              

Förfarande .

    

    1      Förbättra kommunikationen  ,

    
   
 1.            1      Planera tiden bara för att prata. När det finns problem bryts kommunikationen ofta och du kan upptäcka att du och din partner inte pratar med varandra lika mycket som de brukade. För att förbättra din kommunikation, försök att göra små möten för att prata om små saker.  
    
  • Du kan vara på morgonen, till exempel. Ta 15 minuter att sitta och tala om dina planer för dagen. Eller du kan ringa din partner under hans lunchpaus för att fråga honom hur han gör.
  •  Schemaläggningstid för att prata om problem i relationen kan också vara till hjälp. Genom att ange en tidsgräns för att diskutera problemet kan du minska spänningen i ditt förhållande och komma närmare en lösning. Du kan till exempel anges för att tala om ett visst problem mellan 19:00 och 20:00.  
  • Håll dessa konversationer så enkelt som möjligt och undvik att diskutera någonting som kan irritera din partner under den här tiden. Målet är att repetera rapport med varandra. Om din partner har en dålig dag eller är stressad på grund av något, så lyssna självklart på honom och vara stödjande och uppmuntrande.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Adressproblem på en allmän plats. Om du och din partner brukar skrika i en tvist, försök att diskutera problemfrågor på en allmän plats om möjligt. Gå till ett bibliotek, café eller galleria för att diskutera problemet. Kunskapen om att du kan skapa en scen när du ropar på dig borde hjälpa till att hålla dina röster tysta och en mer civiliserad konversation.        
 4.  
 5.             3      Arbeta med aktivt lyssnande. Problem kan också uppstå i relationer när en partner känner att de inte hörs. För att eliminera detta potentiella problem, öva aktivt lyssnande när din partner talar till dig.  
    
  • Gör ögonkontakt med din partner när han talar. Titta inte bort, på din telefon eller någon annanstans när din partner pratar med dig. Ge honom din fulla uppmärksamhet.
  •  
  • Nod ditt huvud och visa ditt intresse med neutrala uttalanden som "ja", "jag förstår" och "fortsätt prata".
  •  
  • Formulera vad din partner just sagt för att du förstår honom.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll dig till "I" -förklaringarna. "Du" uttalanden kan få din partner att känna att du skyller på honom. Detta kan leda till en defensiv attityd och till och med en kamp. Därför är det viktigt att låta din partner veta vad du säger med "jag" uttalanden.  
    
  • I stället för t.ex. att säga "du gör aldrig sängen på morgonen", säger "Jag skulle verkligen uppskatta om du skulle göra sängen när du vaknar efter mig".
  •  
         
 8.  
 9.             5      Uttrycka din uppskattning för varandra. Inte känner sig värderad kan också orsaka problem i relationer. Därför är det så viktigt att komma ihåg att säga saker som "tack" och "jag uppskattar dig" så ofta som möjligt.  
    
  • Om din partner, t.ex. ofta efter middagen rensa disken i diskmaskinen och städa köket, berätta för honom att du uppskattar detta. Säg något, "Jag vill bara säga" tack "för att hålla köket så trevligt, jag uppskattar det så mycket."
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tänk först och tala sedan. Ibland blir tanken uppvärmd i ett strid och du kanske märker att du säger eller vill säga något som ska göra din partner dålig om dig själv istället för att lösa dina problem. Om du känner dig angelägen om att säga något skadligt för din partner, sluta ett ögonblick och fundera på vad problemet är och vad du kan säga för att komma närmare ett problem.  
    
  • I stället för din partner, t.ex. att förolämpa eller på annat sätt förolämpa honom, ta reda på vad du vill att han ska göra.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Har din partner slutat prata innan du svarar. Att bryta din partner innan han talar ut är också en vanlig orsak till problem. Om du ofta avbryter din partner, försök att avsluta denna vana och få din partner att tala innan du säger något. Detta hjälper till att få din partner att känna sig hörd och ger dig möjlighet att uppleva vad han handlar om.        
 14.  
 15.             8      Ursäkta om du har fel. Ibland måste du be om ursäkt för att fortsätta med din partner. Försök att vara ärlig mot dig själv och avgöra om du har fel och be om ursäkt. Om du ber om ursäkt, se till att det är uppriktigt och specifikt och uttrycka vad du vill göra för att uttrycka det rätt.  
    
  • Du kan till exempel säger något som: "Jag är ledsen att jag inte ringde dig för att säga att jag kommer senare, jag ska försöka vara mer uppmärksam i framtiden."
  •  
                   
 16.  
             

    2      Arbeta mot en lösning  ,

    
   
 1.             1      Identifiera problemet. Det första steget i att lösa ett specifikt förhållande problem är att ta reda på vad problemet verkligen är. Om du och din partner har nyligen har argumenterat mycket, försök att förklara orsaken till det. Han kan vara annorlunda för dig båda.  
    
  • Du kanske känner att din partner inte hjälper så mycket i hushållet som han borde och din partner kanske tror att du är för krävande. Ta lite tid att tänka på vad som väger på dig och låt din partner göra detsamma.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Uttrycka dina behov. När du har identifierat problemet måste du uttrycka det för din partner. När du gör det, var noga med att uttrycka dina känslor i "I" -förklaringar och undvika att skämma bort din partner för dina känslor.  
    
  • Du kan till exempel säg "Jag känner mig överväldigad av hushållsarbetet och kan behöva mer hjälp från dig". Din partner kanske säger något som "Jag kände mig också överväldigad på grund av mitt arbetsschema, och jag känner att du inte uppskattar hur svårt jag jobbar."
  •  
         
 4.  
 5.             3      Känn känslan av din partner. Erkännande att du har hört din partner och förstår hans känslor är ett bra sätt att gå vidare. Undvik att bli defensiv eftersom det bara leder till en strid och fördjupar vrede. Låt din partner veta att du hör och förstår honom.  
    
  • Du kan till exempel säg något som, "Okej, jag hör vad du säger, jag visste inte att du kände det sättet."
  •  
  • Bli inte defensiv, även om din partner svarar med ett försvar, t.ex. "Du naglar alltid mig och uppskattar aldrig hur svårt jag jobbar." Känn känslan av din partner och fortsätt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gör en plan med din partner. När du har uttryckt dig själv och erkänt varandras känslor måste du och din partner komma med en plan för att minska frekvensen av meningsskiljaktigheter och hur lång tid du spenderar med att argumentera med. Försök att kompromissa med din partner så att du både känner att dina behov är uppfyllda.  
    
  • Om din partner är, till exempel, känner sig inte värderad, då kan du lova att erkänna hans ansträngningar oftare. Du kan också göra det en regel att du frågar din partner för ingenting innan han inte kunde slappna av lite. Din partner kan då lova dig att han kommer att överensstämma med vissa hushållsansvar.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Håll dina löften. Om du och din partner har en plan för att lösa dina problem, se till att du håller dina löften. Annars går du på plats.  
    
  • Om du är t.ex. har lovat att ta ut papperskorgen varje natt efter middagen, gör sedan det här. Annars kan din partner få avund och låt hans löfte gå lika bra.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Var beredd att upprepa dessa steg. För en relation till jobbet måste båda parter kontinuerligt jobba med relationen. Produktiv, dedikerad, öppen, tillförlitlig och respektfull kommunikation och användningen av problemlösningsförmåga kan hjälpa till att lösa relationer. Ett förhållande innebär alltid pågående arbete och nya utmaningar uppstår. Arbeta med din partner för att upprätthålla en hälsosam, stödjande relation.       
 12.  
             

    3      Få ett hälsosamt förhållande  ,

    
   
 1.             1      Börjar med kvällsutnämningar. Ta en kväll i veckan eller minst en i månaden som "Date Night" för er båda. Gå ut på middag, titta på en film, gå på vandring eller cykla eller vad du vill göra tillsammans. Regelbunden dating hjälper till att öka närheten mellan dig och att du båda har kul tillsammans.        
 2.  
 3.             2      Rid bort tillsammans över helgen. En tillfällig weekendresa är ett utmärkt sätt att förbättra intimiteten i ett förhållande. Försök att ta två veckor om året för att fly från din normala rutin och bara ha en bra tid tillsammans.  
    
  • Du behöver inte gå långt. Prova ett besök i en närliggande stad för några nätter. Ha en trevlig middag, titta på en lek eller besök några museer tillsammans.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll händer, kram och kyss dig. Fysisk kontakt är mycket viktigt för att upprätthålla ett positivt förhållande och kan också hjälpa till att lindra stress. Sex är ett bra sätt att upprätthålla en fysisk koppling, enstaka kroppskontakt kan också ge fördelar.  
    
  • Du kan t.ex. håll din partners hand medan du tittar på en film, kyss din partner innan du går till jobbet eller krama honom på kvällen innan du går och lägger dig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ge dig själv utrymme. Spendera tid från varandra är ett utmärkt sätt att hålla ett förhållande friskt och hälsosamt. Se till att du har vänskap och andra intressen så att du inte lita för mycket på din partner. Det är viktigt att ha ett eget liv förutom att leva med din partner. Tillbringa lite tid varje vecka på dina egna intressen och spendera tid med dina vänner.  
    
  • Du kan till exempel ha en tjej- eller herrekväll en gång i veckan, ta en kurs själv eller registrera dig ensam med en speciell intressegrupp.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Prova nya saker med din partner. För att ditt förhållande ska fortsätta växa är det ett bra sätt att stärka din anslutning när du startar en ny hobby eller gör något som är helt nytt för båda. Välj något du båda vill göra, men ingen av er har provat det förut.  
    
  • Du kan till exempel Gör en gourmetmatlagningskurs tillsammans, gå med i en lokal vandringsgrupp eller lära ett nytt språk tillsammans.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Överväg ett par terapi. Om du, trots din bästa ansträngning, inte kan lösa dina relationsproblem, kan ett par terapi vara det bästa alternativet. Ibland kan kommunikationen tvingas och våldet kan vara så stort att professionell hjälp behövs. Hitta en terapeut som specialiserar sig på parrådgivning för att få ut det mesta av dig och din partner.        
 12.  
             

Tips .

                Läs mer... (18)      
Relationer populär:
Komma i samtal med kvinnor.

Förlåt för en escapade.

Erkänna en prosocialpsykopat.

Bli en mer social person.

Komplimangerar en kvinna.

Hantera en missnöjd vän korrekt.

Svara på Jag älskar dig.

Välkommen nya grannar.

Separera dig från din vän om du är kär i honom.

Från en man till en kvinna.

Prata med flickvän på telefonen.

Rätt att sluta vänskap med någon.

Fråga en kvinna för ett datum som redan har en pojkvän.

Att komma nära en tjej.

Skydd mot dåliga människor.

Söt ute efter ex (för tonåringar).

Prata med en tjej du vill gå ut med, men vågar inte prata.

Håll dig cool nära din förälskelse (för tjejer).

Visa en kvinna som hon tycker om henne.

Starta en konversation med drömmen.

Att bygga förtroende i ett långdistansförhållande.

ako woman