Home \ relationer
 

Håll dina föräldrar från att ha en vän.

 

Du har en vän, men du vill inte att dina föräldrar ska veta. Kanske skulle de inte särskilt tycka om din vän. eller de vill bara inte att du ska ha en pojkvän. Oavsett vad du måste bestämma vilka risker du vill ta. Det är möjligt att dölja din vän från dina föräldrar, men du måste vara försiktig.

              

Förfarande .

    

    1      Håll det hemligt  ,

    
   
 1.            1     Tänk om det är riskfyllt att röra med dina föräldrar eller riskera att bli fångad. Försök förstå dina föräldrar. Om du vill hålla din vän hemlig eftersom han är mycket äldre än du, våldsam på något sätt eller annars skulle kunna påverka ditt välbefinnande, tänk på varför du vill behålla den från dina föräldrar. Bestäm om det verkligen är värt ansträngningen. Om din vän är en riktigt trevlig kille kan dina föräldrar vara alltför stränga.  
    
  • Är din pojkvän ett dåligt inflytande för dig, är han i ett gäng, eller hanterar han droger eller kontrollerar han eller behandlar andra människor illa? Dina föräldrar kan bara oroa sig för att spendera tid med någon som de inte litar på.
  •  
  • Tänk på religiösa eller kulturella skillnader som kan påverka dina föräldrars val. Det kanske inte är rättvist att de vill införa sina åsikter och värderingar på dig, men det kan vara svårt att göra något som är helt emot dem, åtminstone så länge du inte är ekonomiskt oberoende.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Berätta inte för någon du inte litar på. Folk älskar att prata om andra människor och meddelandet kan sprida sig snabbt i din skola, kyrka eller grannskap. Var försiktig med vem du säger så och se till att personen förstår hur allvarlig saken är. Om dina vänner berättar föräldrarna kan de berätta för dina föräldrar. Om dina vänner säger det till sina vänner, kan de säga det till sina föräldrar, som kanske säger till sina föräldrar. Underskatt aldrig räckvidden! 
    
  • Berätta för dina vänner att din vän är en hemlighet. Be henne uttryckligen inte berätta för någon och gör det mycket tydligt att du är allvarlig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hitta bra ursäkter. Undvik att ligga. Bara berätta sanningen om saker som inte har något att göra med din vän. Om dina föräldrar frågar vad du gjorde i skolan och du hoppade över sport för att tillbringa tid med din vän, behöver du inte ljuga om det. Du kan fortfarande berätta för dem vad du gjorde i fysik, historia eller matematik.       
 6.  
 7.             4      Uppför inte misstänksamt i dina föräldrars närvaro. Om du beter sig konstigt eller annorlunda än normalt, kan du börja misstänka att du gömmer något. Försök att hålla dig lugnt och se till att inget glider ut. Om dina föräldrar följer exakt vad du gör kan de märka det så fort du beter sig olika.  
    
  • Om du ständigt textar, ringer eller spenderar mer tid på sociala medier än vanligt, kanske dina föräldrar undrar vem du pratar med. Var mer diskret eller ha en bra ursäkt till hands!
  •  
  • Om du är borta sent på kvällen eller ens kommer hem från skolan för sent, kommer dina föräldrar nog att märka.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Diskret kommunikation  ,

    
   
 1.             1      Var försiktig när du pratar i telefonen. Ge din vän ett smeknamn eller kanske till och med ett flicknamn på telefonen så dina föräldrar kan inte gissa vem du pratar med. Spara det med ett smeknamn i dina kontakter om dina föräldrar bläddrar i telefonen. 
    
  • Använd inte namnet på en vän som dina föräldrar känner till; Använd helst någon som inte har en telefon. Gör det om du glömmer din telefon i matsalen, till exempel, och ring din vän. Istället för din väns namn kommer dina föräldrar att se ett annat namn på displayen.
  •  
  • Om dina föräldrar är i samma rum som du, försök att hålla ett neutralt ansikte så att de inte inser att du pratar med din älskade. Ge dem intryck av att prata med en vanlig vän.
  •  
  • Om du ringer med honom, se till att du bara gör det när dina föräldrar är borta. Du kan se hur du kysser honom nästan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Överväg att skapa ett felaktigt / privat e-postkonto. Det här är bara viktigt om dina föräldrar övervakar dina e-postmeddelanden, eller om du tror att de kan få tillgång. Om du skriver många e-postmeddelanden till din vän, se till att du skriver dem från ett felaktigt konto så att dina föräldrar inte hörs om dessa samtal. Om de upptäcker, kan du få problem, speciellt om du skriver saker som "Jag älskar dig!".       
 4.  
 5.             3      Tala på ett hemligt språk. Uppfinna hemliga kodord som bara du båda vet. På så sätt kan du till och med kunna prata med honom precis framför dina föräldrar utan att de förstår det. Detta gäller för samtal, sms eller e-postmeddelanden, beroende på hur nära dina föräldrar övervakar din kommunikation. 
    
  • Till exempel kan ordet "hunger" betyda att du vill träffa honom till middag. Ordet "läxor" kan innebära att du inte har tid idag att träffa honom.
  •  
  • Inventa en nummerkod som anger när du vill träffa din vän. Till exempel kan du låtsas att prata med din vän om mattehjälp. Använd "Beräkningsnummer" för att berätta att du vill träffa honom vid någon tidpunkt. Om du vill träffa honom klockan 10, säg, "Har du redan gjort mattexamen? Jag har problem med uppgift nummer 10. "
  •  
         
 6.  
 7.             4      Du kan också be din vän att skapa felaktiga sociala medier profiler. På så sätt kan dina föräldrar inte se deras riktiga namn och foton. Det kan hjälpa honom att uppfinna en helt ny onlineidentitet. Om inte, fråga honom att förkorta sitt namn på Facebook (eller använd hans efternamn istället för sitt efternamn) så att hans identitet i alla fall inte är uppenbar.       
 8.  
 9.             5      Ta bort dina meddelanden. Om dina föräldrar ofta kontrollerar din telefon eller dator, radera dina meddelanden var 5-10 minuter. Ta bort inte bara meddelandena mellan dig och din älskade, men mellan dig och alla människor. Om du inte har många samtal blir det mindre misstänkt. 
    
  • Om dina föräldrar frågar varför du slipper samtal, säg att du bara försöker spara lagring. Berätta för dem att du har många foton, appar eller musik och du vill frigöra utrymme genom att radera onödig chatthistorik.
  •  
  • Fick du ett meddelande som du verkligen vill behålla? Ta en skärmdump och spara den någon annanstans: På en annan dator, en extern hårddisk eller till och med ett privat fotoalbum på Facebook.
  •  
         
 10.  
             

    3      Möt dem med honom  ,

    
   
 1.             1      Var försiktig när och var du träffas. Om möjligt, träffa var du inte kan känna igen dig själv. Du bör undvika att se dina föräldrar, släktingar, andra myndighetsuppgifter eller dina föräldrars vänner när du reser med din vän. Träffa honom om dina föräldrar tror att du är någon annanstans, till exempel ett klubbmöte eller en annan vän. Du kan till och med smyga ut ur huset på natten. 
    
  • Om du bor i en stad kan du träffas nästan överallt: en stor park, ett gratis museum, en idyllisk kulle eller ett litet kafé i ditt favoritområde. Detsamma gäller förorterna, även om det kan vara svårare att komma runt om du inte har bil.
  •  
  • Om du bor på landet måste du kanske träffas utanför. Spendera inte tid med din vän i parken tvärs över gatan från ditt hus, på den lokala stormarknaden eller var som helst du kanske hittar dina föräldrar eller deras vänner.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du kan gå ut i grupper. När du går ut med din vän, kommer dina föräldrar noga att vilja veta var du är. Det kan vara bäst att ta en eller två vänner med dig när du går ut. Till exempel kan du bara säga "Åh, jag är med Amy" och ge sedan Amy telefonen så dina föräldrar kan se till att du är riktigt ute med henne, inte din pojkvän.       
 4.  
 5.             3      Säg att du bor hos en kompis. Detta är ett klassiskt trick, men du måste vara mycket försiktig med denna ursäkt för att arbeta. Grundidén: Om du vill träffas eller vara sen med din vän, berätta föräldrarna att du sover med en vän. Om dina föräldrar insisterar på att träffa din flickvän, snälla hjälp en bra kompis (som redan vet dina föräldrar) att stödja din plan. 
    
  • Berätta för din vän om din plan. Om möjligt, och om du kan vara helt säker på att du kan lita på din flickväns föräldrar, be dem att låtsas att du bor hos din flickvän. Det är en bra idé att välja en vän du har stannat vid många gånger.
  •  
  • Om dina föräldrar är misstänkta, kan de ringa till din flickväns föräldrar för att kontrollera vad du har sagt dem. Tänk om det är troligt. Om så är fallet kanske du inte riskerar det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var försiktig när du inbjuder din vän till dig. Var medveten om riskerna: Om du tar med din vän till ditt hem, ger du dem en stor chans att ta reda på att han är din vän. Vänta på en tid när de inte är hemma. En hel helg är ännu bättre.  
    
  • Om du smugglar din vän in i ditt hus medan dina föräldrar är hemma, se till att han kan komma och gå oupptäckt. Försök smuggla det när dina föräldrar redan sover och är extremt tysta så att de inte kommer att misstänka någonting.
  •  
  • Håll tyst så att du kan höra dina föräldrars röster eller fotspår om de kommer till ditt rum. Var redo att gömma den under sängen eller i en garderob med blixtsnabbhet eller om möjligt låta den fly genom fönstret.
  •  
  • Se till att din vän lämnar inget märke. Dina föräldrar kommer vara misstänkta om de hittar en kam eller en jacka från en man. Om han ger dig något (ett kort, ett foto eller en blomma), låt inte det ligga runt!
  •  
         
 8.  
             

    4      låtsas att han bara är en vän  ,

    
   
 1.             1      Gör det normalt för manliga vänner att besöka dig. Bjud in vänner också. Gör det klart för dina föräldrar att dessa killar bara är vänner. Ju mer frekventa och neutrala dessa besök är desto mer blir dina föräldrar vana vid det faktum att det finns manliga människor i ditt liv.       
 2.  
 3.             2      Berätta för dem att han bara är en vän. Konstigt som det låter, bör du först klumpa ihop det med alla andra. Om du har spelat det lätt nog kommer dina föräldrar inte att veta.       
 4.  
 5.             3      Gör honom känd för dina föräldrar som en vän. Efter ett tag kommer de nog att slappna av och vänja sig där. På det här sättet kommer du inte vara så arg om (och om) du presenterar honom som din vän. Du kommer att känna honom och har upplevt dig tillsammans och de kommer att veta att det är ett hälsosamt förhållande. 
    
  • Stäng aldrig dörren till ditt rum. Det skulle bara göra dina föräldrar misstänksamma. Led en mycket öppen och avslappnad "vänskap" till honom framför din familj så att de inte känner sig obekväma eller börjar fråga sig någonting.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tänk på när och om det är dags att berätta för dina föräldrar. När du är snäll mot honom och du är van vid hans närvaro, kan du säga att han är din vän eller inte. Oavsett om de tycker om det eller inte, är det en avgörande faktor i allmänhet.        
 8.  
             

    5      Berätta för dina föräldrar  ,

    
   
 1.             1      Tänk på varför du inte har sagt dem ännu. Försök att förstå de underliggande kommunikationsproblemen mellan dig och dina föräldrar. Kanske vill du inte berätta för dina föräldrar att du är homosexuell eller har en vän som kommer från en annan kultur eller religion, eller att han är mycket äldre än dig. Kanske kan dina föräldrar inte låta dig få en vän att ha. Ge dig själv en tydlig bild av situationen så att du kan bestämma hur du ska gå vidare. 
    
  • Ju längre du går ut med honom, desto troligare är det att dina föräldrar kommer att ta reda på. Ditt liv blir enklare om du inte har något att dölja för dem.
  •  
  • Tänk om det skulle vara okej för dina föräldrar. Kanske du bara överför dina egna bekymmer till henne. Om du är osäker, fråga en betrodd släkting för råd.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bevis stabiliteten i ditt förhållande. Dina föräldrar kan inte lita på den här nya mannen i ditt liv, men det kan bara vara för att du bryr dig om dem. Berätta inte för dina föräldrar när du börjar datera. Ta minst några veckor (eller månader) innan du skickar meddelandet. Försök också följande:       
 4.  
 5.             3      Först introducera din älskade bara som en vän. Om dina föräldrar lär sig att lita på honom, är de mindre benägna att protestera mot honom. Kom ihåg att dina föräldrar kan ha förbjudit dig att gå ut med pojkar eftersom de uppfattar den här nya manliga närvaron i ditt liv som ett potentiellt hot, men att de kan vara lite mer förlåtande om denna manliga närvaro har ett vänligt ansikte. 
    
  • Detta kan vara ett bra sätt att "gömma" din vän framför ögonen. Men du måste vara extra försiktig att dina föräldrar inte ser dig interagera med honom på ett romantiskt sätt. Försök att bjuda in honom tillsammans med andra människor och inte vara förälskande.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se till att det är säkert för dig att berätta för dem. Om dina föräldrar skulle reagera på ett negativt sätt (till exempel skulle de bryta dig eller förbjuda dig från att se din vän osv.) Skulle det vara säkrare att vänta. Om du inte känner dig bekväm med att berätta för dina föräldrar, kan du fråga en lärare, släkting eller församlare att fungera som medlare.       
 8.  
           Läs mer... (1)      
Relationer populär:
Stärka en mans ego.

Ge någon bra råd.

Bli av med någon du inte gillar.

Hantera en kvinnors hjälte.

Ta reda på om din man är otrogen mot dig.

Spara förhållandet med din partner.

Ta en pojke att rodna.

En tjej känner sig vacker.

Motstå övertryck.

Bestäm om du är heterosexuell.

Få din ex tillbaka, även om han aldrig säger det.

Hjälp en vän att hantera avslag.

Bli en bra granne.

Bygg en hälsosam relation.

Träffa nya människor.

Hantera vanliga människor korrekt.

Låt en pojke ångra att han har förlorat dig.

Vad tycker du om mig svara på fråga (för män).

Få ett nytt förhållande rätt.

Ha en konversation med din vän.

Bli vänner med ex.

ako woman