Home \ relationer
 

Älska dig själv igen för ett våldsamt förhållande.

 

Att fatta beslutet att lämna är inte lätt. Det kunde dock ha varit ett av de viktigaste besluten i ditt liv. Du är väldigt modig nog att göra det, men en hög andel våldsamma relationer kan vara mycket längre än den första separationen. Låt det inte hända. Lär dig att stanna på kursen och börja processen med fysisk och emotionell läkning för att undvika att bli en missbrukande situation igen. Lär dig att hjälpa dig själv.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Börja läka  ,

    
   
 1.            1      Grattis. Även om du fortfarande kan känna dig hjälplös och överväldigad, ta en minut och vara stolt över att du gör något för att förbättra ditt liv. Det största steget är bakom dig, och du befriade dig från ett missbrukande förhållande. Du kommer att vara upptagen med att räkna ut hur du flyttar ditt liv till en ny väg och börja känslomässig helande. Det är dock viktigt att ta en stund att uppskatta din egen styrka. Du gjorde det. Du är fri.       
 2.  
 3.             2      Belöna dig själv. Gör några små och några bra saker som du tycker om att börja läka processen. Ta en paus. Det är viktigt att ge dig lite extra och stora belöningar under läkningsprocessen. Det kan vara ett varmt bad, du kan titta på stora tv-program eller ta en lång semester.  
    
  • Särskilt hänge sig åt saker som har blivit nekade dig för ingen bra anledning i ditt tidigare förhållande. Du kan faktiskt lyssna på din favoritmusik när du städar ditt hus och dansar också. Du kan också skratta om din favoritskådespelare och äta saker som förtryckaren hatade. Tillåt dig alla dessa lilla nöjen i livet igen, en efter en.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Undvik kontakt med förtryckaren. Du kommer inte att återfå din känslomässiga styrka över natten, det kan vara en lång väg. Din förtryckare kommer förmodligen att försöka vinna dig tillbaka. Det är viktigt att undvika kontakt med den här personen, oavsett hur charmig eller ursäktande hans handlingar och ord verkar vara. Ge dig själv möjlighet att läka och dra helt av din förtryckare och hans manipulativa stavning.  
    
  • Välmenande vänner och familj, som kanske inte är medvetna om hur dåligt din situation var, kan försöka övertyga dig om att stanna hos förtryckaren. Ignorera detta råd. Du behöver inte återvända till ett fysiskt eller känslomässigt våldsamt förhållande "för barnen" eller för att din partner "går igenom något".
  •  
  • Oavsett vad du gör för att främja läkningsprocessen, gå inte tillbaka. Det blir bara värre. Du lever bara en gång, riskerar inte ditt liv eftersom du tror att personen kommer att förändras.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sova mycket. De första tecknen på allvarlig ångest och stressdepression förvärras av dålig kost, brist på motion och sömnlöshet. Dessa faktorer kan förekomma i cykler och har mer eller mindre effekt, vilket gör det svårt att starta läkningsprocessen. Du är nog utmattad och behöver mycket vila. Sova så länge som nödvändigt.  
    
  • Om möjligt, försök ändra din arbetstid så att du får tillräckligt med sömn. Kanske kan någon byta skift med dig, så du behöver inte gå upp så tidigt. Bättre än, om du kan ta lite tid att vila och läka din kropp och sinne.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hitta en supportgrupp. Det kan vara ett viktigt steg i återhämtning att prata med och lära av medkänsla. Det rekommenderas att alla som har runnit undan ett våldsamt eller förtryckande förhållande, söker vägledning i en säker och accepterande miljö och söker hjälp att utveckla de färdigheter som behövs för att möta utmaningarna. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, fråga på informationsdisplayen, på det lokala sjukhuset eller någon annanstans för en 24-timmars kvinnors nödsamtal.  
    
  • Det är naturligt för oss att människor har en känsla av gemenskap och att söka kärlek, särskilt i övergångstider. Omgiv dig med vänner, djur eller skapa nya erfarenheter istället för att svara på offer från förtryckaren. Gå inte tillbaka när du behöver ett företag, leta efter det på annat håll.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Vinn Förtroende  ,

    
   
 1.             1      Förlåt dig själv. Den misshandel som du lidit var inte ditt fel! Det finns aldrig anledning till emotionellt eller fysiskt missbruk av en annan person. Alla människors personliga värdighet måste respekteras och alla förtjänar att behandlas med respekt. Det är viktigt att övervinna de skuldkänsla som du kan ha som ett resultat av att avsluta detta förhållande och att läka vidare.  
    
  • Skriv ner en lista över personer i ditt liv som känner sig bra om att vara i din egen hud och vem kommer att vara villig att prata med dig när du kämpar med någonting. Ring en vän och bjud in honom för en kopp kaffe. Prata med en vän när du faller i negativitet och skuld igen och känner uppmaningen att återvända till förtryckaren.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Banish offensiv, missbrukande kommentarer. Anteckna påståenden och kritiken av förtryckaren som förföljer dig och underskattar och underskattar dig själv. Låt henne ut. Försök inte att analysera dem ordentligt, motbevisa dem eller motsätta dem. Det är inte värt det. Istället bränner du papperet över ett ljus eller rippar det och sköljer det på toaletten. Förstör dessa negativa kommentarer och gör en ritual av dem. Låt henne gå och aldrig tänka på henne igen.  
    
  • Det är väldigt viktigt att inte vara besatt av negativitet och erfarenheter av emotionellt missbruk som du har lidit. Inte argumentera för klagomålen eller ens med förtryckaren själv. Oroa dig inte för att åberopa kritiken, för att de aldrig hördes från början. Det är under din värdighet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Samla positiva motposter. Du kan tro att du blev missbrukad eftersom du är oattraktiv, ointressant eller ovärderlig, men det är inte sant. Du blev misshandlad eftersom en grym person bestämde dig för att behandla dig illa.  
    
  • Lista över självsäkerhet, innehåll och glada ögonblick i ditt liv. Vilka är dina största prestationer? Vad gjorde du rätt?
  •  
  • När du känner dig värdig för din förtryckares falska uttalanden, använd dina listor över de positiva minnena i ditt liv för att motverka de negativa känslorna.
  •  
  • Vid denna tidpunkt måste du påminna dig själv om att du har många bra egenskaper och du förtjänar att behandlas rätt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd en mantra. Mantrar är magiska formler i form av tokens, små föremål eller lyckliga charmar som bygger på språket. Om du har att göra med självtvivel eller besvikelse, kan du, som många andra, hitta tröst i att sjunga en självförbättringsmantra för att trösta och lugna dig. Bön, känslor och texter är bra mantra. Det behöver inte vara komplicerat. "Jag är bra nog." kommer att räcka.  
    
  • Hitta något som ger dig personlig komfort och kan formuleras i en kort mening som du kan komma ihåg. "Ge mig styrkan att acceptera saker som jag inte kan ändra" är en utbredd mantra.
  •  
  • Fokusera på en sak och upprepa orden är vanligtvis nog för att många ska lugna sig och hitta inre frid just nu. Även om du sjunger uppmuntrande texter av Bruce Springsteen, kan det fungera.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sök råd om det behövs. Professionellt råd kan hjälpa dig att hantera de många känslor som har skapat ditt turbulenta förhållande genom missbruk och förtryck. Att prata med vänner är till hjälp, men det är viktigt att ha någon som är helt opartisk. Det måste vara någon som inte har någon känslomässig anknytning till dig och förtryckaren. På många ställen finns rådgivningscenter eller boende för de drabbade, vilket kostar lite eller ingenting.        
 10.  
 11.             6      Sök stöd när du har en låg punkt. Sök support från supportgrupper för personer som befinner sig i samma situation. För att hjälpa dig behöver du prata med människor som har gått igenom vad du har gått igenom, som förstår dig och hjälper dig att bygga upp dig själv. Gör vänner i dessa grupper och gör saker du gillar.  
    
  • Det är också viktigt att ta sig tid att umgås i en normal miljö. Lämna upplevelsen bakom dig så mycket du kan och titta på framtiden.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      hitta fred  ,

    
   
 1.             1      Var tålmodig med dig själv. Förtryckare förstör självförtroendet och självbilden hos sina offer. Det tar tid att återhämta sig från missbruk och förtryck. Så var bra mot dig själv, och förvänta dig inte allt på en gång.  
    
  • Det kan vara nödvändigt att ta en semester från jobbet och också att lägga andra uppgifter i bakgrunden för att få ett tydligt huvud. Hur länge? En vecka? En månad? Vem vet. Bestäm din egen takt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Upptäck saker som du älskade. Upptäck de aktiviteter och intressen som din förtryckare inte tillåter. Han kanske har övertygat dig om att du inte är bra på dessa saker. Dessa saker är nog bara de saker som gjorde dig glad och fick dig att må bra. Du kommer också njuta av att göra personliga val och äta vad du vill eller arrangera dina kläder på det sätt du vill utan rädsla eller konflikt.  
    
  • Hur hållde din förtryckare dig från att göra saker? Lurade han dig för att ha mer ansvar på jobbet? Vill du gå tillbaka till skolan? Är du intresserad av en karriärbyte? Upptäck de möjligheter och drömmar som har lidit till följd av ditt förhållande.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ange nya mål. Fortsätt genom att ange hanterbara, uppnåbara mål för dig själv i ditt liv för att förbättra dig själv på vissa områden. Det är viktigt att du är fokuserad på att vara innehåll och leva ditt eget liv, oavsett om du driver karriär eller hälso mål eller helt enkelt söker personlig glädje. Ställ in ett stort och ett litet mål och ersätt dessa mål med nya mål när du når dem.  
    Ett stort mål kan till exempel vara att spara tillräckligt med pengar för att gå på en lång semester som du alltid har velat göra. Ett mindre mål skulle vara att träna tre gånger i veckan eller läsa en ny roman varje vecka. När du når dina mål, gör en ny och behåll de gamla. Gradvis förbättra dig själv och hitta ny syfte i livet.  
  • Se till att dina mål är realistiska. Ett bra mål är något som du faktiskt kan mäta och uppnå. Det kan inte vara abstrakt. Så sätt inte dig själv målet att vara lycklig eller bättre.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Samla nya erfarenheter. Byt ut dina giftiga minnen från det förflutna med glada nya minnen och nya upplevelser. Skjut ditt gamla, våldsamma förhållande till avståndet genom att spendera mycket tid med nya människor, besöka nya platser och aldrig titta tillbaka, förutom att främja läkningsprocessen.  
    
  • Undvik platser, bostadsområden och företag du har använt ofta, även om du bor i samma stad som din förtryckare. Hitta nya mataffärer, restauranger och platser att umgås. Flytta om det behövs.
  •  
  • Gå tillbaka när du är redo. Det kan ta lång tid att känna sig tillräckligt väl i din egen hud för att lita på en annan person. Så ta din tid och vänta tills du hittar någon som är värd att försöka.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lyssna på din inre röst. Förtryckare kan dämpa ditt självförtroende och förstöra din förmåga att styra ditt eget liv. Bara du ensam är ansvarig för ditt liv. Du behöver inte bevisa någonting för någon annan, bara för dig själv. Du behöver inte tillfredsställa någon annan, bara dig själv. Lyssna på din inre röst och njut av att göra dina egna val.        
 10.  
            

Tips .

                  

Varningar .

             
Relationer populär:
Ha ett religiöst förhållande.

Älska hans flickvän rätt.

Sluta tänka på din ex.

Att ringa upp en mans uppmärksamhet.

Hur man hanterar mentala vampyrer.

Draga en kvinna.

Förälskad och bli kär.

Var jättebra.

Bor med en hatad person.

Hantera en extremt omogen person.

Bibehålla romantik.

Bjud in en tjej att dansa med dig.

Ta över en otrogen vän.

Planera en romantisk kväll.

Hitta en flickvän.

Inte läskigt.

Gör din vän avundsjuk.

Uppmuntra någon.

Fråga en pojke till Abi Ball.

Romantiska kramar.

Imponera någon.

ako woman