Home \ relationer
 

Exponera en sociopath.

 

En sociopat är en person som har en antisocial personlighetsstörning. Denna sjukdom uttrycks genom att bortse från andras känslor, brist på ånger eller skam, manipulativt beteende, okontrollerad själviskhet och förmågan att ligga för att uppnå sina mål. I värsta fall kan sociopater vara farliga, i det enklaste fallet är det svårt att hantera dem. Därför är det viktigt att veta om du har en sociopat, oavsett om det är en partner eller en omöjlig kollega. Om du vill känna igen en sociopath, måste du titta på ord och handlingar av en person.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Karaktärerna känner igen  ,

    
   
 1.            1      Se upp för brist på skam. De flesta sociopater kan göra de värsta sakerna utan att ångra sig. Dessa inkluderar t.ex. fysiskt missbruk eller allmän förolämpning mot andra. En sann sociopat skäms inte när han skadar andra, ljuger för dem, manipulerar eller helt enkelt uppträder på ett allmänt omöjligt sätt. 
    
  • Om en sociopath gör något fel, tar han inte ansvar för det, men skyller på en annan.
  •  
  • En sociopath är alltid redo att skada andra om det hjälper honom att uppnå sina mål. Därför är sociopater ofta så framgångsrika. Men kom ihåg att sociopater inte nödvändigtvis bryr sig om att jaga andra, men det sägs ofta. De gör bara vad de tycker om och tycker inte om vad som kan göra för andra.
  •  
  • Sociopater kan också vara våldsamma mot djur och visar inte heller någon ånger i detta avseende.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se till att någon ständigt ligger. Sociopater kan gå genom livet som en självklarhet och ständigt lögn. Faktum är att de även känner sig obekväma när de säger sanningen. Om de fångas i en lögn, fortsätter de att ligga och rida tillbaka för att täcka upp lögner. Men om de hotar att blåsa upp med en riktigt stor lögn, kommer de troligen att bekräfta dramatiskt för att behålla din lojalitet. 
    
  • Sociopaten lovar att söka hjälp men inte, eller han ändrar sitt beteende på kort sikt och återkommer sedan till gamla mönster.
  •  
  • Sociopater tycker också om att ljuga om deras förflutna. Titta på inkonsekvenser i sina berättelser. Bli uppmärksam om någon som känner till sin historia inte överensstämmer med versionerna av sociopaten eller ger dig viktig information som sociopaten har bibehållit.
  •  
  • Vissa sociopater går i stor utsträckning för att tro på dem. En sociopat kan till och med låtsas att gå till jobbet varje dag, trots att han faktiskt är arbetslös.
  •  
  • Många sociopater är så vansinne att de tror på sina egna lögner. Charles Manson sa t.ex. en gång "Jag dödade inte någon! Jag behövde inte döda någon! "(Han hänvisade till det faktum att hans lärjungar dödade honom men det gjorde han inte.)
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se till att någon blir otroligt lugn i förhållande till omständigheterna. En sociopat kan uppleva en mycket emotionell händelse för andra utan några känslor. Sociopater behandlar inte händelser som icke-sociopater, i. de reagerar sällan i farliga eller skrämmande situationer. Glömmer en sociopath att agera, reagerar sedan på goda eller dåliga nyheter med en kall, tom look. 
    
  • Om du är nervös eller panikerar dig själv och den andra personen inte störs alls, så är du inte lika seriös om händelsen som du är. Det kan indikera brist på empati som kan vara ett tecken på en sociopat.
  •  
  • Tänk på om personen var någonsin ängslig eller nervös, särskilt i situationer där det skulle ha varit normalt. Även om vissa människor är mer avslappnade än andra, visar de flesta ibland någon form av ångest.
  •  Också överväga om personen har varit väldigt känslomässig från tid till annan, men det var inte lämpligt. Då kunde han ha producerat en fel känsla eller det kan vara en försvarsstrategi.  
  • Studier har visat att sociopater inte svarade ängsligt när de utsattes för bilder som skulle störa andra eller när de fick små elektriska stötar, med icke-sociopater som uppvisar rädsla eller rädsla i dessa situationer.  
  •  
         
 6.  
 7.             4     Tänk om man är extremt charmig och generös, åtminstone vid första anblicken. Sokiopater är bra för att locka andra och visa stora, generösa gester eftersom de vet hur man får något. Charmiga människor vet hur man gör andra speciella, genom att ge dem något liknande fråga rätt frågor om hennes person. De anses också allmänt som glada, populära och intressanta. Riktigt charmiga människor kan förnya nästan alla - från små barn till gamla damer. Om någon ser otroligt charmig och generös vid första anblicken, men senare visar ett beteende som skrämmer eller förvirrar dig, då kan det vara en sociopath. 
    
  • Han kan försöka hjälpa till främlingar eller vara särskilt generös mot människor som han knappast vet. I närvaro av familj och nära vänner kan han dock visa exakt motsatsen.
  •  
  • Du bör titta på sociopaths som skurkar som alltid har en hemlig plan. De behöver veta hur man gör det möjligt för andra att få vad de vill ha. För att komma närmare sitt mål måste de först sticka ut från mängden. Det betyder att de behöver veta hur man ler, hälsar andra och gör andra till att må bra.
  •  
  • Även om många sociopater ser extremt charmiga ut, har de starka antisociala tendenser. Ibland är de mycket charmiga, då igen kalla och avlägsna. De är inte heller riktiga när det gäller interaktioner med andra. Om någon uppvisar mycket olika beteenden, allt från antisocial till extremt charmig, indikerar den en störd psyke, som igen är en varning. Det kan också vara ett försök att provocera avslag och skada och sedan använda den för att kontrollera andra. Detta åtföljs alltid av bristande medkänsla eller motsägelse för andres liv. Om du känner att den andra inte är riktig, kan det vara någon med sociopatiska tendenser.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var uppmärksam på om den andra är manipulativ. Sociopater förstår mänskliga svagheter och tar största möjliga nytta av dem. När de förstår en, kan de manipulera andra till nästan vad som helst. Sociopater pounce på svaga människor och brukar hålla sig borta från lika starka. De letar efter personer som är ledsna och osäkra eller som söker mening i livet, för att sådana människor är enkla mål. Med andra ord är det lätt att manipulera någon som har unmet behov. Se till att man helt enkelt gör andra att göra vad de vill ha. 
    
  • Sokiopater ökar långsamt dominans och kontroll över någon utan att någon märker. Sociopaten tycker om att vara i kontroll över varje situation och han känner sig inte bra bland starka människor. Ofta låts någon att vilja hjälpa, men i verkligheten vill han bara styra allt. Och han är alltid orolig för att bli omarbetad.
  •  
  • I närvaro av starka personligheter är de rädda för att bli upptäckta. De håller avstånd och kontrollerar via små kontakter om den starka personligheten har sett igenom dem. En sociopath kastar sig på de starkaste människorna som han kan fuska utan att bli upptäckt eller utsatt av dem. Skulle det hända ändå spelar han sitt trumfkort eller försvinner och alltid med en ursäkt som inte har någon mening.
  •  Sociopater uppnår mycket av sin dominans genom psykisk krigföring genom att göra andra beroende av sig själva. De är som ett gift, för att de gradvis vill försvaga andra. Om de inte är omarbetade kan ingenting hända dem.  Tänk om man inte har något problem med att lura och ljuga för andra att få vad han vill. En sådan person har inte bara någon empati, han saknar också integritet helt eller i stor utsträckning. Utomstående anser emellertid ofta att personen är moraliskt mycket ärlig.  
         
 10.  
 11.             6      Titta på tecken på grymt beteende. Som barn morter sociopater ofta sårbara människor och djur. Våldet strömmar alltid från dem och är inte för försvaret. Utan ingenstans orsakar de stort drama eller de vrider vad andra säger. De reagerar ofta överdrivet på de minsta attackerna. När de utmanas eller anklagas pekar de på sina fingrar på andra, förlitar sig på medkänsla och andra skäl att skydda sig och förbli okända. Anklagelserna bör både hindra dem från att bli utsatta och orsaka oro i situationen. 
    
  • Om du känner att någon är lugnt ute, men personen kan freak out och bli våldsam när som helst och sedan lugna ner igen, kan det vara sociopatiska tendenser.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Se till att personen har ett stort ego. Sociopater tycker ofta att de är stora och tror att de är de största människorna på jorden. De kan inte hantera kritik alls och de har ett mycket uppblåst ego. De tror också att de är särskilt berättigade till, i. E. De förtjänar att göras av andra som gör stora saker för dem, även om de inte tycker om sig själva. Andra intresserar inte dem, de vill bara använda dem.  
    
  • De har ofta helt orealistiska idéer om sina egna förmågor. Du kanske tror att du är extremt begåvad, till exempel. sjunga eller dansa. I verkligheten har de ofta nästan ingen talang på dessa områden. De är antingen vilseledande, vilket ofta är fallet och / eller de säger sådana saker för att hålla fasaden uppåt, så de flyger inte.
  •  
  • Han kan också tro att han är bättre än någon annan utan några bevis.
  •  
  • Personen kan också vara narcissistisk. Det är därför hon är mer intresserad av att prata om sig själv än att lyssna på andra. Sociopater kan se till att allt kretsar runt dem med alla problem som någon annan har. En sådan person spenderar också mycket tid framför spegeln och mindre så att titta på andra. I allmänhet vill en sociopat inte höra vad andra har att säga.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Se till att personen inte har några riktiga vänner. Medan inte alla har turen att ha bra vänner, bör du vara försiktig om någon verkligen inte har några riktiga vänner. En sådan person kan ha lackeys. Det här är människor som går med dem att beställas runt eller som hoppas på något från dem. Tänk på om den som verkligen har betydande relationer med andra. Om personen har nästan inga vänner så kanske det inte är rätt med henne om hon inte är så blyg eller har andra giltiga skäl för att han saknar vänner.  
    
  • Detta gäller även för familjemedlemmar. Om någon inte har någon kontakt med familjen och aldrig pratar om dem, så kan det också vara ett problem. Det kan naturligtvis finnas andra anledningar till att han inte talar med dessa människor, t.ex. en svår barndom.
  •  
  • Se efter saknade länkar till det förflutna. Om man inte har vänner från gymnasiet, universitetet eller andra punkter i det förflutna, då kan det också vara en sociopath. Var uppmärksam på om personen berättar att han blivit lurad om och om igen och har därför inga vänner eller bara misslyckade relationer. Om någon upptäcker eller finner ett mer idealiskt mål, kommer han att bli avskuren. Så någon vill orsaka förödelse och förödelse hos andra.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Tänk på vem som vill isolera dig. Sokiopater gillar att lära känna människor, och så sker saker väldigt snabbt och de kommer mycket nära honom, så att du inte kan ändra dig och dra dig tillbaka. I en kärleksrelation kan du upptäcka att sociopaten är väldigt intensiv omkring dig efter några veckor. Han kan till och med ge dig en känsla av att du är själskompisar, för att han kan se igenom andra bra och vet exakt vad du gillar att höra. Sociopathen har förmodligen bestämt att du har ett ofatt behov eller dröm om att ha en nära relation. Sedan använder han möjligheten att sätta på en mask som möter detta behov eller dröm. Sist men inte minst, kommer sociopaten vilja ha dig för sig istället för att dela med världen.  
    
  • Om du gör en kärleksaffär, vill sociopaten snabbt stoppa dig från att träffa andra vänner eftersom han känner sig hotad av dem. Han kommer att finna ursäkningar som "De förstår dig inte hur jag gör det." Eller "De gav mig aldrig en chans." Eller "De vill vända dig på mig för att de inte gillar mig." Han kommer Spela offer för det yttersta för att skapa ett empatiskt svar mot målpersonen. Han kommer att försöka övertyga dig om att han bara kan rädda dig och att du därför bör spendera all din tid med honom och bara lyssna på honom.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Kontrollera att personen är omogen. Sociopater lär sig inte av sina misstag och upprepar dem om och om igen. Därför utvecklas och växer de inte som andra. Se upp för omotet beteende som döljer sig bakom masken av karisma och charm. Du bör vara uppmärksam på detta: 
    
  • Extrem egoism. Han vill ha allt till varje pris. Lägg till det ovilligheten att dela med.
  •  
  • Ett stort ego. Han är så besatt av sig själv att andra inte intresserar honom alls.
  •  
  • behövande. Han vill att du alltid ska vara där för honom om han vill ha det.
  •  
  • Ansvarsförnekande. Han är inte villig eller kan möta ett verkligt ansvar. Antingen passerar någon på jobbet till andra och skryter om det, misstag gör alltid andra eller helt undviker ansvar.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Titta på psykologiskt missbruk (gasljus). Eftersom sociopater ligger och lurar, tenderar de ofta att få offret att känna sig skyldig i problemen han orsakar. Den medicinska termen är "överföring". Genom denna erkänner en sociopat. 
    
  • Han skyller på dig för att behandla honom. Om den ligger och anklagar dig för att ljuga, skulle du kunna hantera en sociopat.
  •  
  • Han får dig att känna dig galen. Om någon driver dig galen med något och då får du känna att du är galen, då kan det vara en sociopath.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Titta på om den ena stirrar på dig intensivt och manipulativt att skrämma dig. Ett sociopaths ego drivs av att offret känner sig elak. 
    
  • Om personen stirrar på dig kall och tom för att skrämma dig och inte får dig att känna dig nervös, handlar du förmodligen om en sociopat.
  •  
                   
 24.  
             

  Del 2      Komma bort  ,

    
   
 1.             1      Ge inte sociopaten vad han vill. Var så tråkig som möjligt för att undvika sociopatternas behov av spänning. Sociopater är uttråkad snabbt. Detta inkluderar, om du vägrar dem emotionell underhållning. Håll dig lugn när du pratar med honom. Bli inte upprörd eller argumentera med honom. Gå inte in för hans försök att involvera dig! Tystnad är den bästa reaktionen på en sociopath. Låts också att du inte har något som sociopaten vill ha. Föreställ dig att du inte har mer pengar, att saker redan har blivit stulna från dig osv. Vad du än gav honom, hitta en icke-emotionell, icke-konfronterande ursäkt varför du inte kan ge den till honom längre.       
 2.  
 3.             2      Håll dig borta från honom så mycket som möjligt. När du vet att du har en sann sociopat, borde du undvika honom. Om det handlar om en kollega eller någon från vännerna, kanske kanske det inte fungerar. Prova det så långt du kan. Kom ihåg att en sociopat kanske märker att du vill komma undan och att han vill pakka upp dig ännu mer. Håll dig stark och bestämd att spendera så lite tid med personen som möjligt. 
    
  • Det betyder inte att du ska vara öppet meningsfull eller fientlig. Annars kan det även vara farligt.
  •  
  • Berätta inte den personen, "Jag vet att du är en sociopath." Annars kan någon bli upprörd eller till och med vilja ha mer att vinna dig tillbaka. Personen borde inte veta att du såg igenom dem. Håll så långt bort som möjligt utan att vara ond.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll immunitet så långt det gäller hans charm. Sociopaten kanske vill pakka upp dig och vinna dig tillbaka med gåvor, komplimanger eller berättelser som får honom att se bra ut. Men glöm inte att det inte går tillbaka när du har utsatt en sann sociopat. Inget charmigt beteende och inga lögner kan dra dig tillbaka till den mörka sidan. Låt dig inte bli smickrad för att ge någon en ny chans. 
    
  • Men kom ihåg att självtvivelaktighet är normalt i den här processen, för att sociopaten vet hur han gör dig att fråga dig själv genom att snedvrida verkligheten.
  •  
  • Ge inte upp. Sociopaten kommer att försöka lura dig, så att han kommer att bli ledsen för dig. Han kommer att berätta för dig hur ensam han är eller hur viktig du är för honom. Men om han verkligen är en sådan lögnare och manipulator, så kan du inte riktigt sympatisera med honom, förutom att du ångrar att han lider av en psykisk sjukdom.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Slutföra en kärleksaffär så snart som möjligt. Du ska dela med en sociopath så snabbt och säkert som möjligt. Ju längre du väntar desto sämre blir det och ju tidigare man blir dras in i sociopatets idéer. Om du måste avsluta ett förhållande, ska du berätta för den andra så snart som möjligt. Du behöver inte säga att du gör det för att du tror att den andra är en sociopath. 
    
  • Håll din anledning vag och ge den andra ingen ammunition att manipulera dig. Var tydlig om ditt beslut, för att du troligtvis måste repetera det flera gånger.
  •  
  • Kom ihåg att det finns en skillnad mellan en sociopath och en person som helt enkelt är hänsynslös. Du kan kalla någon en sociopath eftersom han behandlade dig illa eller bete sig själviskt. Men detta indikerar bara en dålig karaktär. En sann sociopat blir aldrig intresserad av vad andra tycker och känner.
  •  
  • Om du befinner dig i en riktigt kontrollerande eller manipulerande relation, kanske du inte borde stoppa det själv. Du kan göra det via telefon eller ta en vän med dig när du behöver hämta dina saker. En sociopath är osannolikt att hålla ett nej. Om du vill avsluta ett förhållande kan en sociopath reagera desperat eller bli våldsam för att tvinga dig att stanna.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Varna andra. Du borde inte gå runt och berätta för någon att han är en sociopath (förutom han är verkligen farlig). Men du borde varna andra i närheten av den. Särskilt varna människor som vill engagera sig i ett kärleksförhållande. Men försvår inte personen genom att säga till alla att hon är en sociopat. Men ska det finnas en situation där ett potentiellt offer måste varnas, var inte rädd för det. 
    
  • Väg det från fall till fall. Om det är en handledare i ditt företag, borde du förmodligen inte springa och varna andra. Men du borde hålla sig borta från honom så mycket som möjligt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tänk på dig själv. Sosiopater rusar mot människor som tycker det är svårt att tänka för sig själv eller som längtar efter starkt ledarskap. För att skydda dig mot en sociopats charm i nuet och i framtiden borde du veta vem du är och du borde utveckla dina egna idéer och titta på världen genom egna ögon. Sociopater håller sig borta från starka personligheter och ursprungliga tänkare eftersom de vet att de är svåra att kontrollera för sådana människor. 
    
  • Det kan ta en livstid att verkligen tänka självständigt. Men om du informerar dig om aktuella händelser, förstår olika nivåer av en situation och spenderar tid med människor som har olika attityder än du, då är dessa redan viktiga steg för att bli en verkligt solid personlighet.
  •  
  • En del av det har att göra med självförtroende. Om du tror på dig själv, lita du också på dina idéer mer. Så du kör hellre bort sociopater som passerar dina vägar.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Var inte rädd för sociopater. Använd istället ditt eget sinne (som nämnts ovan) och reagera rimligt och lugnt. Först och främst kan en sociopath låtsas som någonting, så om någon gör det, så är det ingen mening att hantera den här ihåliga masken. För det andra är sociopaths intelligenta, vilket kan vara stressigt för dig om du försöker vara så smart eller smart eller ständigt vill undvika deras överväldigande behov av att deras intelligens eller intelligens ska vara centrum för uppmärksamhet. 
    
  • Om du inte längre fruktar sociopaten och slutar försöka bli bättre eller lika bra som honom och istället acceptera dig mer och värdera vad som gör dig värdefull, så kommer det att vara svårt för en sociopat att manipulera dig. De flesta sociopater är inte mördare, sadister eller monster. De är människor du måste vara försiktig med. De har inte valt sin existens som en sociopat så lite som du valde att bli offer för sina knep. Du kan dock göra det lättare eller svårare för en sociopat att manipulera ditt svagare själv. Det är upp till dig. Lär dig om hur människor manipulerar och mishandlar andra, och lär dig metoder för att undergräva sådant beteende och leda ditt eget liv.
  •  
  • Det betyder inte att sociopaten kommer att uppskatta det när du visar ditt starkare själv och vägrar att tas av det. Men den sociopath kommer sluta slösa energi på dig och fortsätter att manipulera dig eftersom han vet att du kommer att se igenom det varje gång. Detta borer honom och sociopater hatar tristess.
  •  
         
 14.  
             

Tips .

      

<91112>             

Varningar .

      

<91112>             Läs mer... (1)      

Relationer populär:
Bli inte kär.

Bearbeta en skilsmässa.

Gör en man förälskad i dig.

Leva efter en misslyckad relation eller oförskämd raptur.

Prata med en person som lider av schizofreni.

Håll en hemlighet.

Lita på din egen vän.

Gå ut med en Stenbocksman.

Hjärtbristande läkning.

Att vara en bra medborgare.

Visa din ex att du är över dem.

Att vara en oromantisk person med en obotlig romantisk.

Gör en man förälskad i dig.

Hitta vänner.

Bygga förtroende och skapa.

Bygg ett band med en autistisk person.

Fråga en vän för en date.

Ta emot kärlek.

Hantera en gemensam tjej.

Ha kul i tonåren.

Svara på Jag älskar dig.

ako woman