Home \ relationer
 

förlåta någon som fuskar på dig.

 

Att bli lurad är en katastrof som du aldrig ser. Det finns många omständigheter som kan anses vara bedrägliga, från en vän som bara vänder sig till dig när han behöver dig, till en partner som har en affär bakom ryggen. Vid någon tidpunkt bör du förlåta personen för din egen andliga och emotionella hälsa. Börja med att läka dig själv emotionellt och omge dig själv med personer du bryr dig om. Om du vill spara ditt förhållande kan du börja med det när du förlåt personen.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Välj att förlåta  ,

    
   
 1.            1      Var tydlig om förlåtelse. Förlåtelse betyder inte att ursäkta eller acceptera bedrägeriet. Förlåtelse är istället en befrielse från ångest och ilska du kände mot den som förrått dig. Förlåtelse innebär att du slipper mot det motstånd du känner mot den andra personen.  
    
  • Även om vrede mot en person som svek dig ser ut som ett lämpligt svar, är du i sannhet den enda personen som lider av det om du vägrar att gå in i framtiden.
  •  
  • Om du inte förlåter andra för bedrägeri, kommer du på vissa sätt alltid att vara kedjad till den som lurade på dig, och du kommer inte att kunna leva ditt liv fullt ut.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm varför du vill förlåta. Det finns två huvudorsaker till varför du kanske vill förlåta någon. En är att stämma överens med dina värderingar. Den andra är att hjälpa dig att övervinna den känslomässiga smärtan du har lidit av bedrägeriet. Båda är giltiga och kan också interagera. 
    
  • Religiösa traditioner uppmuntrar särskilt förlåtelse.
  •  
  • Den andra anledningen till att du vill förlåta är att lämna den smärta och lidande som personen som förråda dig skapade. Om du tänker på detta motiv kan du använda förlåtelse som ett verktyg för att hitta en väg ut ur din bedrägeribekämpad sorg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tvinga inte förlåtelse. Att fatta ett tydligt beslut, förlåtelse är viktigt, men faktiskt förlåtande och att bli av med smärtan kan ta tid. Förlåtelse är en process och kommer inte att hända över natten. Även små fall av bedrägerier kan skada lång tid; Om du aktivt behåller förlåtelsen som ditt mål, kommer du så småningom att lyckas.        
 6.  
 7.             4      Beslut om ditt framtida förhållande till fuskaren. Vissa fall av bedrägeri är så fruktansvärda att du inte kan eller kommer inte att acceptera förhållandet efteråt. Även om du förlåter någon, kan du känna att du inte vill rädda relationen. 
    
  • Tänk på ditt förhållande till den som lurade på dig. Är hon en central del av ditt liv? Kan du föreställa dig ett liv utan henne?
  •  
  • Analysera personens karaktär. Att återställa ett förhållande är bara värt ansträngningen om personen visar ärlig ånger för vad han har gjort och arbetar aktivt för att återfå ditt förtroende.  
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Läka dig själv för att förlåta  ,

    
   
 1.             1      Erkänn dina känslor. Om du är ledsen, skäms över eller arg på bedrägeri, är det normalt. Försök hitta positiva sätt att hantera dessa känslor. Att acceptera hur du känner är ett viktigt steg mot emotionell återhämtning, vilket är det första steget mot förlåtelse. 
    
  • Du har en känsla av vrede, hat och avsky för en person som har lurat på dig.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skriv ett brev till den som lurade på dig. Skriva ett brev är terapeutiskt eftersom det låter dig uttrycka dig på ett ärligt och omtänksamt sätt. Läs brevet igen efter några dagar och tänk på innehållet. Du behöver inte skicka brevet, men du kan göra det om du vill. Istället kan du bränna brevet för att undanröja de negativa känslorna som finns i den. Att skriva ett brev kan ge dig känslomässig läkning och hjälpa dig att gå vidare i förlåtelseprocessen.        
 4.  
 5.             3      Prata med en vän eller familjemedlem som du litar på bedrägeriet. Att ge stöd till personer du bryr dig om och älskar dig är ett viktigt steg i återhämtningsfasen efter ett bedrägeri. Berätta för en vän eller familjemedlem om bluff. När du diskuterar bluff med någon, kommer du att känna dig bättre och mer villig att förlåta. 
    
  • Du kan också prata med någon du litar på sätt som har hjälpt personen själv att förlåta någon för en bluff.
  •  
  • Om du inte känner dig bekväm att prata med någon i din sociala miljö om bedrägeri, kontakta en terapeut. Terapeuter är utbildade för att hjälpa människor med motstridiga, smärtsamma känslor. Detta inkluderar att hantera bedrägeri.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vinn tillbaka en känsla av styrka. Om du har blivit lurad kan du känna dig extremt skadad och maktlös. För att återfå din känsla av kontroll över ditt liv måste du tänka på dig själv som någon som gör saker, snarare än som någon som händer med saker eller lider saker som görs för honom av sin fuskare. Om du inte känner att du har självständighet över ditt liv, kan det vara svårt att förlåta någon helt eller återhämta sig från en bluff.  
    
  • Säg positiva saker för dig själv för att återfå kontrollen över ditt liv.
  •  
  • Till exempel, säga, "Jag har äktenskap för mig själv och för andra. Andra uppskattar det för mig. Jag kommer att ge uppmärksamhet, kärlek och kärlek till de människor som ger mig känslan av säkerhet och kärlek. "
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bo positivt. Flytta din uppmärksamhet bort från bedrägeri och smärta det har orsakat av att använda bilder som stärker dig. Sådana bilder förbättrar positivt tänkande och konstruktiva värden genom att hjälpa dig att fokusera på säkerhet, lycka och din framtid istället för att vända sig till smärtan av ditt förflutna. Förstärkning av bilder i ditt huvud kan hjälpa dig att se förlåtelsesprocessen som ett nödvändigt steg på vägen till din egen helande.  
    
  • För att använda kraften att stärka bilder, föreställ dig bara en scen som förkroppsligar något positivt som du värdesätter. Kanske kommer du att identifiera kärlek som ett av dina kärnvärden. Tänk tillbaka till en tid i ditt liv när du verkligen kände dig älskad. Kanske är denna förstärkta bild en av din barndom när du upptogs av kärleksfulla föräldrar.
  •  
  • Du kan förstärka bilder från ditt eget liv eller presentera dem för dig.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Upprepa ditt förtroende. Självförtroende innebär idén att ditt liv är värdefullt och att du kan lära och övervinna utmaningar. Efter en bluff kan du inte ha mycket självförtroende eftersom du har skadats och din självkänsla kan ha knäckt. Återställa ditt självförtroende kräver att du minns tidigare prestationer, som på jobbet, i skolan eller i ditt privatliv, eller skapa nya erfarenheter av framgång på dessa områden. När du har återuppbyggt ditt självförtroende kommer du att känna dig förstärkt och förlåta den som lurade på dig. 
    
  • Att säga positiva saker är också användbart för att återställa självförtroendet. Om du till exempel har föreställningen om att du förtjänar att bli lurad eftersom du var dum, motsätta dig den här orenheten genom att säga: "Jag förtjänar inte att bli lurad och den person som Det gjorde fel när hon fuskade på mig. "
  •  
  • Lär dig att motverka negativa saker som du säger till dig själv så att du kan svara på dem konstruktivt.
  •  
  • Gör saker du är bra på. Om du är en begåvad musiker, gå med i ett band eller skriv några låtar. Om du är friidrott, gå med i ett idrottslag nära dig. Att göra saker som du är bra på hjälper dig att känna dig mer självsäker.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Practice mindfulness. Mindfulness hänvisar till en uppsättning färdigheter som alla kan hjälpa dig att känna sig emot av de bedrägerier du har lidit. Att vara uppmärksam betyder det återstående målet när du tänker på bedrägeri och handlar på ett tankeväckande och medvetet sätt. Lev i ögonblicket och betrakta att kontraktet tillhör det förflutna. Detta ger dig det nödvändiga avståndet från bluffen, att tänka på det på ett mindre reaktivt sätt och att kunna avstå från att göra sig av med dig eller att önska personen som lurade på dina dåliga önskningar.        
 14.  
 15.             8      Ha medlidande med dig själv. När du bedriver bedrägeri och självläkning, betyder medkänsla för dig själv att du känner igen att livet ibland gör ont, men att smärtan är något som förbinder dig med resten av mänskligheten kombinerar. Tänk på andra som har blivit svek, även om de är fiktiva. Tänk på att din situation inte är unik och att andra har överbryggat bedrägerier i sina liv, hjälper dig att känna dig mindre utesluten och ensam. Genom att få nya perspektiv på dina bedrägerier och känslor genom medkänsla för dig själv, kommer du att vara bättre rustad att förlåta otrogen. 
    Till exempel kan du komma ihåg hur Lando Calrission förrådde Han Solo i imperiet slår tillbaka, men så småningom gjorde det tillbaka när Han Lando förlåtade.  
         
 16.  
 17.             9      Älskar dig själv. Efter en bluff tenderar vi ofta att skylla oss och göra oss redo. Istället inser du att du inte visste att du skulle bli lurad. Kom ihåg att medan du inte har någon kontroll över andras handlingar, har du kontroll över dig själv och kan välja att älska dig själv. Förlåtelse är i grund och botten en kärleksakt och det blir svårt att älska eller förlåta någon annan om du inte älskar dig själv.  
    
  • Älska dig på ett konkret sätt, spendera tid med dina föräldrar, köpa något i din favoritbutik eller koppla av i ett varmt bad.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Ge bedrägeriet en mening. Även om det bedrägeri du har upplevt kan tyckas meningslöst och slumpmässigt just nu kan du få lite avstånd och mervärde till erfarenheten. I stället för att tro att det var en helt hemsk upplevelse utan någon fördel, kunde du tänka på sätt som du kanske skulle vara tacksam för. Den känsla du får av bedrägeriets lidande kan stärka din känslomakt, som du då kan använda för att förlåta din fuskare.  
    
  • Till exempel, om din partner har lurat på dig, kan du vara tacksam för att få reda på bedrägeriet för att stoppa en eventuellt långvarig cyklus av bedrägerier.
  •  
  • Du kanske också tänker på bedrägeriet som något dåligt att du var tvungen att uthärda, men av vilken du blev starkare, som ett svärd som smiddes i elden.
  •  
         
 20.  
             

  Del 3      Reparera ditt förhållande  ,

    
   
 1.             1      Inse hur du känner. Att vara ärlig mot den som lurade på dig kan vara extremt svår. Du kanske redan känner dig skadad och lämnat ensam av henne, och det kan tyckas omöjligt att avslöja mer om dina känslor. Men om du vill spara ditt förhållande med personen måste du först riskera att öppna sig för det.  
    
  • Håll dig lugn när du börjar en konversation med den som lurade på dig. Även om det kan vara frestande att skrika och skylla, är en mer mogen reaktion att tala lugnt och jämnt och tydligt förklara hur du känner.
  •  
  • Använd "I-uttalanden" när du uttrycker dina känslor. Du kan till exempel säga: "Jag känner mig väldigt ont av dina handlingar." Undvik att anklaga "du uttalanden", som "Du är en hemsk person och förtjänar inte att vara glad!"
  •  
         
 2.  
 3.             2      Återställ förtroende med den som lurade på dig. En stor del av att bygga förtroende är att den som förråder dig medger att han gjorde det fel. Den som förrått dig bör vara medveten om dina känslor på grund av bedrägerier och förstå varför du känner sig lurad (om det inte är uppenbart). Om båda är intresserade av att få saker rätt kan du arbeta för att återställa ditt ömsesidiga förtroende.  
    
  • Medkänsla är avgörande för båda sidor. Försök att förstå varför personen har lurat på dig utan att be om ursäkt för sitt beteende.
  •  
  • Explicit förlåtelse - att berätta för din fuskare orden "Jag förlåter dig" - är inte verkligen nödvändigt för att cementera ditt förhållande. Det kan dock hjälpa till.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Försök med parterapi. Om du blev lurad av en partner eller make / maka, kan du överväga ett par behandlingar. I ett par terapi pratar du med din partner och en terapeut som har särskild träning i att fungera som medlare.  
    
  • Terapeuten kommer att arbeta med dig och din partner för att hitta orsakerna till bedrägerier, hjälpa dig att hantera smärtan och förbereda dig för att förlåta din partner.
  •  
  • Therapy Session ger en säker plats där du och din partner kan arbeta för att förstå dina känslor om bedrägeri och bestämma hur du kan återställa vad du hade.
  •  
         
 6.  
            Läs mer... (15)      
Relationer populär:
En cancerkvinna daterar.

Krama sin vän.

Hitta rätt gåva till din vän.

Få honom att ta det första steget.

Undvik konflikter.

Slap runt med en tjej.

Utflykter framför föräldrarna.

Ta Subtil Revenge på dina fiender.

Tillåta känslor.

Hjälp någon med panikattack.

Få den bästa vänen tillbaka.

Åtgärder mot narkotikahandlare i grannskapet.

Berätta för en pojke som du gillar honom.

Hjälp en annan person med depression.

Hantera svartsjuka människor ordentligt.

Starta en vänskap med vissa fördelar.

Eliminera skuld.

Hitta en gammal vän på internet.

Ge den perfekta kyssen.

Vet när du ska bekänna din kärlek till en person.

Ta över en tjej som inte älskar dig.

ako woman