Home \ relationer
 

Hantera samtal och skvaller.

 

Klappar någon bakom ryggen, speciellt när vilda rykten cirkulerar om en person, kan vara oemotståndlig. Tyvärr kan det allvarligt skada en persons känslor. Den nordamerikanska psykologiska föreningen tror även att skvallerinducerad stress kan få negativ inverkan på elevernas akademiska prestation. Skvaller är också ett dubbelkantigt svärd - roligt som det kan vara att klappa om andra människor, det är mindre underhållande när vi är skvaller om. Gör en stor tjänst till dig och dina vänner - sluta skvaller innan någon blir skadad.

              

Förfarande .

    

    1      Hantera skvaller om dig  ,

    
   
 1.            1      Berätta för dina vänner. Om du upptäcker att någon har spridit dåliga rykten om dig, bör du först rådgöra med dina nära vänner. Dessa borde vara människor du känner och litar på. Berätta fakta om situationen. Om ryktet inte är sant, kommer de säkert att förhindra ryktet att sprida sig när de hör någon talar om det. Om ryktet är sant kan de också hjälpa till att stoppa spridningen genom att förespråka för dig och bestraffa de personer som sprider den. 
    
  • Dina vänner kan också få dig att känna att du kan fly från prat och inte bli överväldigad av den. Om du känner att alla bakom dig talar om dig, kommer du att känna dig helt begränsad - goda vänner kommer påminna dig om att det alltid finns människor som älskar och respekterar dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Direkt konfrontera källan till rykten. Om du vet vem som är ansvarig för en dålig rykt om dig och sprider den, ta inte den. Om du har en chans, gå till den personen och berätta för henne att du inte accepterar de grundläggande sakerna han eller hon har sagt. Håll lugnet när du gör det - du vill inte tillgripa samma menliga ord som den andra personen. Du vill inte lämna intrycket även med tittare att ryktet är sant, om det inte är sant. Om andra inte känner till alla fakta, kanske de tror att en särskilt avskyvärd refutation innebär att ryktet är sant. 
    
  • Håll dig artig men direkt. Till exempel kan du säga, "hej, du borde veta att de saker du har sagt om mig inte är helt olämpliga, håll dina tankar för dig själv." Låt sedan personen stå - det förtjänar inte mer uppmärksamhet från dig. Ignorera förolämpningar som du hör när du rör dig bort.
  •  
  • Ibland gjorde den som började rykten inte det med avsikt. Det kan till exempel vara en vän som bara har förlorat en hemlighet. I sådana fall är det OK att uttrycka din besvikelse, men du bör undvika att reagera på ett vindictive eller accusatory sätt (som ovan.)
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll en hälsosam självbild. Om du är orolig att pratningen kan skada ditt rykte, är det dåligt nog. Ändra under inga omständigheter hur du tänker på dig själv! Låt inte praten bli en profetia som blir sann. Ändra inte din attityd eller handlingar i denna stressiga situation. Bara för att någon sa något om dig betyder inte att det är sant. Om någon är arg nog för att sprida sladder om dig, är han definitivt ond nog att ljuga. 
    
  • Om du till exempel hör människor som pratar om ditt lätta lisp, var inte tyst och dra tillbaka så att du inte behöver höra din egen röst. Var och en har sina egna särdrag som är unika - sladdarens "särdrag" är att de är patetiska och småaktiga.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ignorera det. Det är ofta bäst att inte vara uppmärksam på att prata alls. De flesta människor tar inte skvaller väldigt seriöst. Om de ser dig upprörd eller skäms över dem, kanske de tror att ryktet är sant, även om det inte är sant. Det är bra att agera på skvaller som om det inte stör dig. Om du hör att det finns rykt om dig, bara spela upp det med en kommentar: "Stoppa det, du måste vara ganska dum för att tro att det är det." Gå inte för det. Andra människor läser dina sociala signaler. Om du agerar som om rykten inte är värt din tid, är chansen att du kommer att följa efter. 
    
  • Om du hör skvaller om dig, skratta. Svara på prat som om det var löjligt! Smile med andra om det! Vänd borden och gör skvaller målet om förlöjlighet. Är det inte roligt att skvallerna faktiskt trodde att det skulle fungera för att sprida en dum rykt om dig?
  •  
         
 8.  
 9.             5      Talking ska aldrig påverka din rutin. Det är sant - att veta att det finns en fruktansvärd rykt om du kan göra det svårt att visa dig i sociala situationer. Om någon har sagt till hela fotbollslaget att du har en svampinfektion, ser du nog inte fram emot tiden i omklädningsrummet innan du tränar. Det är verkligen svårt, men försök med ditt bästa och låt inte vara borta från normal aktivitet. Det kommer att få dig att känna dig ännu mer isolerad. I stället visar världen hur lite du oroar sig för rykten genom att inte ändra din livsstil i det minsta.       
 10.  
 11.             6      Säg det till en myndighetsperson. När onda rykten och skvaller är ett vanligt problem, eller när någon har spridit en rykt som kan orsaka problem, prata med din lärare, rådgivare eller administratör. Dessa människor kan hjälpa dig att hantera ditt problem. De kan ge dig råd om ytterligare åtgärder, kan få dig att må bättre och disciplinera dem som har sänt ryktet. Var inte rädd att kontakta en myndighetsfigur för instruktioner om hantering av särskilt otäcka eller ihållande rykten. Dessa människor finns där för att hjälpa dig. 
    
  • Du bör definitivt prata med en auktoriserad person om sladden på dig har en sådan effekt att du känner att du kommer att slå tillbaka på ett drastiskt sätt, till exempel en slagsmål. Många skolor har en nolltoleransstrategi för aggressivt beteende. Du vill inte bli utvisad från skolan om en dum rykt (speciellt inte om det är orätt.) Ta omedelbart kontakt med en myndighetsperson på din skola.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Håll dig borta från människor som klappar. Det enda sättet att undvika rykten om dig är att hålla dig borta från människor som sprider dålig skvaller! Även om de verkar vara populära eller coola, är dessa människor faktiskt ledsna och desperata. De kan inte njuta av sig utan att sprida skadliga rykten om en tredje person. Lämna henne ensam. Hitta vänner som inte tycker om att skada andra människor. Kom ihåg - en vän som stötar dig i ryggen genom att sprida en dålig rykt om dig är inte en riktig vän.                 
 14.  
             

    2      Hantera skvaller om andra människor  ,

    
   
 1.             1      Berätta inte rykten. När du hör skvaller om någon, är det viktigaste att inte involveras i återförmedling. Oavsett hur sexig det verkar är det inte värt att skada en andras känslor. Sätt dig själv i den här personen - du vill inte komma till skolan en dag och ta reda på att alla i skolan har pratat om dig. Skulle du inte känna dig ensam och förråda då? Berätta inte skvaller - om du gör det hjälper du att sprida den. 
    
  • Det är också en bra idé att försöka övertala den person som berättade skvaller för att sluta sprida den. Om den här personen är en vän eller en bra person kan du lyckas. Men om en person redan är känd för konstant skvaller kunde de inte lyssna.
  •  Till exempel: Antag att en vän kommer till dig med kryddiga detaljer om en pojke som heter Jacob. Han var inte i skolan förra veckan eftersom han kysste Kim under bleachersna och fick Mono! I det här fallet säg bara något som, "Åh, låt oss inte sprida rykten om honom" för att avsluta samtalet.  
         
 2.  
 3.             2      Antag inte att rykten är sanna. Ett ogrundat rykte bör inte påverka ditt beteende på något sätt. Du borde inte undvika människor eller dra felaktiga slutsatser om dem bara för att du har hört något dåligt om dem. Skvaller kan du. a. Gör skada eftersom vänner och bekanta förändrar sitt beteende mot offret på grund av pratstunden. Tänk för exempel hur du skulle känna om du gick ner i korridoren i skolan och viskar och fnissar alla människor i passerar. Du bör aldrig ändra ditt sinne eller handlingar om en person tills du har anledning att tro på saker som du har hört och vet att de är sanna. 
    
  • I vårt exempel, på grund av rykten om Jacob och Kim, bör du inte ändra ditt beteende mot dem på något sätt. Till exempel skulle du inte undvika Jakob i matsalen eller klaga på att behöva dela en skåp med Kim!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör inga sladdar undantag som du vet för att vara sant. Det mesta av skvaller vi hör är fullständigt nonsens. Vanligtvis har någon gjort skvaller för att betala någon tillbaka något. Men ibland rykten är sanna eller halvt sanna. Även om du är säker på att ett rykte är sant, sprid det inte. Det är mycket pinsamt när privat information sprids över hela skolan. Säkert skulle du och andra människor inte tycka om det om alla visste om en ful utslag? 
    
  • Låt oss anta att du vet att ryktet om Jacob är sant för att han är en patient av din mamma och informationen för henne släpptes ut igår kväll. Håll denna information för dig själv. Om de glider ut av dig, kan informationen för Jacob vara ännu mer skadlig än en falsk ryktet. Skvaller är och förblir sladder, även om det är sant.
  •  
         
 6.  
 7.             4      hatter hemligheter. Ibland får du konfidentiell personlig information från personer. Det kan handla om kunskap om en annan person, eller kanske information om dig själv. Om någon har anförtrott dig hemlighet, kommer de aldrig att ge den till andra utan deras tillstånd. Inte bara är det ett allvarligt åsidosättande förtroende, det kan också lätt leda till spridning av en ryktet, som lätt kan gå ur hand. Håll ditt rykte som en betrodd vän genom att hålla hemligheter som berättas för dig. 
    
  • Det bästa sättet att undvika att ge en hemlighet är att låtsas som okunnighet - bara låtsas att du inte vet någonting. Det är smartare än att erkänna att du känner en hemlighet och vägrar att avslöja det. Om folk vet att du känner en hemlighet, kommer de att pressa dig ännu svårare att locka informationen ut ur dig. Om Kim berättar att hon ursprungligen föll Mono från Stefan, Jakobs bästa vän, berätta till exempel för dina vänner inte : "Jag har en hemlighet, men jag kan inte säga det!"
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var aldrig författare till rykten. Det verkar vara en vind, men det är förvånansvärt enkelt att bli av med rykten av misstag! Om du någonsin säger något dåligt om någon annan i närvaro av andra människor som inte kan hålla hemligheterna, finns det en chans att någon kommer att leka med dina ord. Spela det säkert! Riskera inte att andras känslor skadas eller provoceras mot dig bara för att du inte var försiktig med dina ord. Håll alla de dåliga orden till dig - eller, om du verkligen vill dela dem, se till att du bara handlar om personer du kan lita på och vem håller på med. 
    
  • Att prata med betrodda vänner kan också vara riskabelt. Du kan säga det till andra människor som de litar på. När denna cykel upprepas kommer fler och fler människor att höra ditt skvaller och detta ökar chansen att det kommer att hitta sin väg bland folket.
  •  
         
 10.  
 11.             6      När ska man rapportera rykten till läraren. Det finns ibland undantag från ovanstående regler. Om du tror att du har hört en rykt som sätter någon i fara, så ska du säga det till en förälder, lärare eller myndighetsfigur så snart som möjligt. Detta är allt viktigare om du har anledning att tro att ryktet kan vara sant. Om du till exempel hörde en rykt om att någon tog en kniv i skolan, eller om en vän berättar att han är orolig för att skada sig själv, bör du genast berätta en rådgivare eller lärare. 
    
  • Om du bryter mot en persons förtroende genom att informera en lärare om en farlig plan, kan du känna dig skyldig och tro att du har förrått den personen. Men en persons fysiska välbefinnande är viktigare än känslan av förtroende i dig. I själva verket är det i de flesta fall inte lämpligt att prioritera en väns inte säkerhet  
         
 12.  
             

Tips .

    
   
 • Om det orsakar för många problem, håll tillbaka din första impuls för att berätta en sexig hemlighet av den första personen du ser och tänker på den en sekund.
 •  
 • Om du fortfarande inte kan sluta skvallra, är det OK! Var inte arg på dig! När allt är vi alla mänskliga och alla har dåliga vanor.
 •  
             

Varningar .

    
   
 • Tänk på vad du säger. Om det inte är sant, kan du verkligen skada en andras känslor.
 •  
                
Relationer populär:
Kyssar på olika sätt.

Att vara mystisk att locka människor.

Undvik ett missbrukande förhållande.

Sann kärlek annorlunda än en falsk.

Hitta en sann vän.

Bygga förtroende och skapa.

Sluta gråta din ex dagligen.

Flörta med snabbmeddelanden.

Få din flickvän att fuska.

Få en pojke att be dig om ditt telefonnummer.

Byt ut en filmkus.

Inte längre vänner med någon.

Välj en lämplig plats för det första datumet.

Tänk på att du är bra utan honom.

Hantera husrätter som bara inte vill gå.

Bjud in en tjej i biografen.

Förbättra fattiga människors liv.

Hitta nya bästa vänner.

Vet när en mellanskola tjej är på dig.

Berätta för din vän att du är ledsen.

Hitta en vän över internet.

ako woman