Home \ relationer
 

Ledare.

 

Extraordinära ledare ställer frågor för att lära sig bakgrunden, ange riktningar, få rätt personer i rätt positioner och se till att alla resurser används enligt de högsta prioriteringarna. Samtidigt motiverar de människor att gå utöver sig själva för att maximera resultat. Och de gör allt det etiskt! Det låter väldigt utmanande, men du vet förmodligen redan att du är ledare. Det är dags att lägga energi på rätt spår!

              

Förfarande .

    

  Del 1      Kom till toppen  ,

    
   
 1.            1      Var en profet. Bra, så du har utgångspunkten. Du är en del av en grupp som borde ta en viss riktning. Men för att bli ledare för detta lag behöver du en vision. Var en profet. Kunna identifiera vad som behöver hända. Inse vad som kan antända gnistan för att frigöra kreativiteten hos ditt lag. Inse hur individen fungerar.  
    
  • En bra ledare ser "nästa stora sak". När datorn upplevdes såg Steve Jobs iPhone. När Justin Timberlake och Usher tittade på YouTube såg de Justin Bieber. Om du ser nästa steg, bör du också se hur det kommer att komma. Hur kan ditt team maximera sin potential? Vem är bra för vad? Vilka potentiella problem kan uppstå?
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var tålmodig. Du kan inte bli ledande i mikrovågsugnen. Du måste bli ledande i en stor matlagningskanna. Med andra ord tar dessa saker tid. Du måste vara tålmodig. Du måste gå upp till stegen. Det kommer att finnas väldigt få möjligheter att bara gå in någonstans och säga "Här är jag!" Och ta bara ledningen. Och om det är möjligt så måste du på allvar fråga dig själv varför!  
    
  • Ingen ledare är en bra ledare om han inte leddes. Du måste vara student för att vara en bra ledare - eller du kommer inte att förstå något om ditt lag. Du skulle aldrig välja en president som inte var medborgare, eller hur? Samma humör gäller för de enskilda ledarna i ledarskapet. Om du inte vet vad det innebär att vara med i ett lag så kan du inte leda. Var så tålamod, ta din tid och din tid kommer att komma.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Visa styrka. Om det bara finns en sak som en ledare måste ha vid sidan av synen, så är det styrka. Ingen ledare har någonsin kommit till toppen utan en ryggrad utan impuls utan ett upphöjt huvud utan att "tro på sig själv". Visa ditt lag som du kan gå vidare och ditt ledarskap kommer inte att vara i tvivel.  
    
  • Det finns en skillnad mellan styrka och arrogans. Det finns en skillnad mellan en ledare som vet att han är skapad för att leda och en ledare som tror att han är den enda som kan leda. Din karaktär måste vara stark, du måste vara säker i dina beslut, och du måste vara säker, men det betyder inte att du inte bör känna igen dina lagers förmågor (och dina egna "förmågor").
  •  
         
 6.  
 7.             4      Anta att du inte har någon ström. Låter konstigt, men det kunde inte vara mer sant. Ledaren som åtnjuter sin makt och klamrar sig på det kommer snart att ha ingen. Antag att du har ingen och du kommer att vara mer övertygande (för att du måste vara), du kommer att kunna relatera mer till ett lag (du är på samma nivå) och du kommer inte vara ute av makten vara berusad (du har ingen anledning till det). Och kom ihåg att du bara har makt eftersom ditt lag tillåter det. Du kan ta bort dem omedelbart. Vem har verkligen dem då, makten?  
    
  • Det handlar inte om auktoritet att vara en bra ledare. Det handlar inte om kontroll och det är definitivt inte en makthastighet. Det handlar om ditt lagers prestanda. Om du måste ta ett steg tillbaka så att alla är lyckliga, "dansar" och använder sin potential, så var det också. En bra ledare är bara en bra ledare när han "förstår" sin makt. Det skrek inte högt från toppen av berget eller uppvisas som i en modern Versailles. Hon är bara där.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ange ett lagsmål. För att vara ledare måste du ha ett lag som strävar efter "något". Om ett lag inte uppnår någonting är det bara en grupp människor på ett ställe, förhoppningsvis att ha en bra tid tillsammans. Det måste finnas ett klart definierat mål där alla deltar. Ditt ledarskap hjälper dig att bestämma vad det här målet är.  
    
  • Se till att alla är tydligt medvetna om var de arbetar. Om någon inte förstår det, kommer de att ta en väg som ger något annat! Varje person behöver ansvar som maximerar sitt värde och gör dem till en integrerad del av den proverbiella kakan.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Titta i spegeln. Här är en rolig liten uppgift du kan försöka: lista över allt du ville uppnå under det senaste året. Gå igenom den här listan och ta reda på vad du faktiskt har uppnått. Ge den här listan till en vän och fråga honom om han skulle anställa dig. Om så är fallet kan du se dig själv som en våghals, någon som gör saker. Vad är domen?  
    
  • Vi ser ofta oss mycket värre än vi är. Titta på den här listan. Reflekterar det faktiskt hur du ser dig själv? Vilka svagheter kommer det till ljuset? Vilka styrkor? Fråga samma vän vad nedskrivningen säger.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Identifiera ett behov av ledarskap, om det behövs. Om du är en del av ett lag som fungerar bra och du plötsligt får ansvaret och försöker leda... Tja, du kan skicka seg. För att leda måste det finnas ett lag som behöver ledas. Annars är du bara en "diktator" som söker kraft hopplöst. Oavsett var du är - i ett klassprojekt, i ett basketlag eller på kontoret - känner igen den nuvarande situationen. Kommer ingen fram? Vad är situationen? Finns det även ett gap att fylla?  
    
  • Inget lag fungerar effektivt när det finns för många kockar i köket; för många chefer och inte tillräckligt med indianer. Dessa ordspråken finns för en bra anledning! Lyckligtvis är det ganska svårt att ignorera när medlemmarna i ditt team går runt som kycklingar utan huvud. Du känner igen brist på ledarskap när du ser dem. Och då kan du fylla det gapet!
  •  
                   
 14.  
             

  Del 2      Led ditt lag till framgång  ,

    
   
 1.             1      Använd kombinatorisk kemi. Om Helen Keller var på ditt lag, skulle du inte använda den för telefonmottagning, eller hur? Du skulle inte använda Lennie för att se upp för skrikande, dramatiska tonårsflickor. Du skulle inte ge Voldemort den bästa trollen. Människor (som betyder ditt lag) har individuella styrkor (och svagheter). Det är ditt jobb som ledare att sätta dem där de behövs. Det är ditt jobb att antända denna kemi mellan folket och deras ansträngningar.  
    
  • När du leder kommer du (förmodligen) att delegera. Så låt Helen läsa, skriva och inspirera andra. Lennie tar hand om kaninerna. Låt inte-kalla-vars namn - kan göra rekryteringsuppgifterna. Låt alla maximera sin potential - de blir lyckligare och du kommer också att bli lyckligare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hantera förväntningarna. Om du vill bli president i USA, är det en dålig idé om din slogan "Allt är perfekt i 2016!". Det kommer bara inte att hända. Du kan inte leda ditt lag med förväntan om att allt kommer alltid att gå smidigt och allt kommer alltid att vara helt fantastiskt. Nej. Du måste vara realistisk. Du måste vara positiv, men du måste vara realistisk. Låt ditt team veta vad som ska hända under vägen. Du är trots allt profeten.  
    
  • Det är viktigt att ta itu med förväntningarna både på makro- och mikronivå. Du måste vara uppmärksam på lagnivå och individuell nivå. Vet alla vad hans egna skyldigheter är? Hur passar det in i den större bilden?
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förflytta försiktigt motståndet. Varje fokuserat lag har möjligheten att det finns personer som inte håller med varandra och att det finns människor som inte håller med om "dig". Det kommer att finnas de som tror att "de" borde ta ledningen, det kommer att finnas de som bara inte gillar din stil och det kommer att finnas dem som bara tycker att ditt lag borde ta en annan riktning. Det är normalt. Ditt jobb är att få henne ombord.  
    
  • I de flesta fall kommer dessa människor att vara minoriteten (om de är majoriteten kommer du förmodligen att bli förskjuten). De andra två grupperna är de som står bakom dig och de som skulle gå i någon riktning. Du måste ta hand om dem som står bakom dig och ljussa dem med en eld som lämnar inget annat val än att infektera de andra. Om du gör det rätt kommer de andra att undra varför de spenderar så mycket tid så svårt!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Titta utanför lådan. Detta liknar det som du är "en profet", men det måste göras löpande. Din vision för ditt lag behöver förändras när du flyttar framåt - det verkar rätt på en dag kan vara otroligt fel. Så medan klockan tikar och du fortsätter att komma med dina ansträngningar, titta utanför lådan. Vad kan man göra, vilket inte görs ännu för att göra det "ännu bättre"?  
    
  • Ofta växer människor i sina positioner. Det betyder att de är ofta fulla av bra idéer, men de säger inte riktigt något eller de utvecklar inte fullt ut idéerna eftersom de känner att de inte befinner sig i rätt position. Var noga med att lyssna på "alla" oberoende av hans / hennes status. Någon kunde ha den här idén som tänds en glödlampa i ditt huvud, vem vet?
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bliv etisk och rättvis. En bra ledare är någon som respekteras och du kan inte respekteras såvida du inte är etisk och rättvis. Ditt lag kan se ut som om de inte tittar noga på dig, men om du väntar på din moral så kommer de att märka. Om du gör nedskärningar kommer de att komma ihåg det (och komma tillbaka till det). Så om du vill att ditt lag ska spela så måste du spela också.        
 10.  
 11.             6      Ge ditt lag en känsla av att behövas. Om du är # 142 Fabriksarbetare är det lätt att sakna din betydelse. Det kan vara att du leder en grupp människor som alla känner att de inte är riktigt viktiga, vare sig de säger det eller inte. När det händer är produktiviteten (och framgången) naturligt kvar på ett minimum. "Du" kan undvika detta genom att få dem att känna sig nödvändiga. Låt dem veta vad de gör, varför det spelar roll och hur det kommer att påverka människor. Notera henne. Låt henne veta att du tittar på henne. Om du tar hand om dem, kommer de att bry sig mer.  
    
  • Kom ihåg att du är ledare, inte en chef. Du beordrar inte bara henne. En apa kan också göra det. Du är där för att få ut det mesta av dem oavsett situation. Så var verklig när det gäller att hantera dem. Om de gillar dig då vill de göra sitt jobb. Om de inte gillar dig, kommer de att gå till den första chansen som kommer deras väg.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Var en effektiv ledare  ,

    
   
 1.             1      Var en förebild. Att vara en effektiv, bra ledare, du kan inte leva med mantraen "Gör vad jag säger, inte vad jag gör." Du måste exemplifiera exemplet som du vill att ditt lag ska följa. Om du inte gör det, varför ska de samarbeta? Varför skulle du vilja lyckas? Om ditt lag går i någon riktning är du inte en stor ledare. Så var den förebild som de behöver för att visa dem vägen.  
    
  • Även om du inte tror att du är en förebild, är det du. Du är i det naturliga läget för det. Vissa ledare är mer som vänner, vissa är mer som chefer (och vissa är mer som diktatorer), men de är alla förebilder. Ditt lag ser upp till dig. Använd din makt att göra bra!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var flexibel och anpassningsbar. Ingen kan förutsäga framtiden. Datorer blir bättre för att förutsäga trender, men de kan fortfarande vara mycket, mycket fel. Eftersom det är så är det extremt viktigt att du förblir anpassad för förändringar. Tänk dig att Apple slutade efter den första datorn! Eller Ford skulle ha slutat efter modellen T! Om Britney slutade efter "Baby One More Time!" Samhället förändras ständigt och du (och ditt lag) behöver förändras med det.  
    
  • Det här är förmodligen mer meningsfullt för en långsiktig ledare, som företagets president eller kapten i ett fotbollslag. Men även ledare för ett skolprojekt måste vara öppna för förändringar! Om Pedro har en bättre idé än vad du gör just nu, använd henne. Om Jane inte går till skolan letar du efter alternativ. Även små hinder är ett sätt att visa att du inte kommer att avvika från din valda kurs.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var en mentor. Folk vill i stort sett styras. De föredrar att inte fatta sina egna beslut (så att de inte kan skyllas om det går ner i avloppet) och att använda andra för att belysa banan. På grund av detta är du i en naturlig position att vara mentor. Använd ditt inflytande att göra bra! Om någon frågar dig om råd, hjälp honom då. När allt kommer omkring kommer en bra ledare att ta hand om andra bra ledare!        
 6.  
 7.             4      Kinka inte motståndet. Mike Tyson har rapporterat ha sagt, "Alla har en plan tills han får en på hans ansikte." Aldrig talade snabbare ord, Mike. Om du "tar hand om dig själv" (vilket betyder att någon rockar båten, uppror mot ditt ledarskap, etc.), vad ska du göra åt det? Simma med havets flöde? Eller drunkna?  
    
  • Förresten är det korrekta svaret det första. Alla goda ledare upplever motstånd. All. Kom ihåg Nelson Mandela, hade han det bara? Mor teresa? Morgan Freeman? Det har inget att göra med hur bra du är och det har allt att göra med din position. Det kommer alltid att vara hatare. Alltid. Det betyder att du gör något och att du menar något. Det är en del av ledarskapet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Förbered ditt lag och dig själv. Ett enkelt exempel skulle vara att förbereda ett tal för en stor grupp. Inte bara behöver du veta vad du säger, vilka verktyg du behöver, vem kommer att vara där, men ditt lag (i detta fall, förmodligen din publik) måste också veta detaljerna. Vad ska du prata om? Hur kan de få information om det på egen väg? Hur kan du utrusta dig själv för att vara användbar? När alla är förberedda är det mycket lättare!  
    
  • Naturligtvis kan du inte förbereda sig för några hinder. Det är oundvikligt. Men du kan förbereda dig för en ojämn resa - med övervakning av förväntningar. Om alla kämpar med attityden att det inte kommer att bli lätt (men då förhoppningsvis betalar sig), då kan du undvika starkt sucking, skakar huvudet och, ja, arbetsgivare!
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ignorera situationskonflikter. Det är bara bra förnuft. Om Joni och Judy kämpar för den sista häften, störa inte. De argumenterar förmodligen om ett annat ämne och det är inget av ditt företag. Du behöver inte oroa sig för dina lagers privata angelägenheter. Om det inte har något att göra med jobbet, var bara en neutral part. Det är bäst för alla.        
 12.  
 13.             7      Visa erkännande. Om ditt team gör ett extra jobb, låt dem veta att de gör extraordinärt arbete. När alla växlar rör sig, se fram emot det. Låt ditt lag vara glad över det. Påpeka att du märker det hårda arbetet runt dig. För att du vet något? Du kunde inte ha gjort allt detta ensam. Som en bra ledare inser du att det är ett lagarbete och att allas andel räknas. Alla förtjänar erkännandet.  
    
  • Det är bäst om det är ett verkligt erkännande. Det kommer inte ta lång tid för en hyfsad ledare att göra ett lekfullt leende på sina ansikten. Hitta något om varje persons arbete som du kan kommentera. Om du inte kan, måste du antingen öppna dina ögon eller de borde inte vara med i ditt lag!
  •  
         
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  Läs mer... (6)      
Relationer populär:
Var en älskare.

Visa medkänsla.

Förneka en flickas kärlek.

Sluta skjuta människor bort.

Hitta en flickvän om du är ful.

Hantera det när en vän flyttade bort.

För att hjälpa någon att må bättre.

Narcissister och hanterar dem.

Gå ut med någon du inte känner dig attraherad av.

Överleva en uppbrytning.

Var glad som singel.

Få en förälskelse för en arbetskollega.

Få en tjej att gilla dig.

Caressing.

För att trösta någon som har förlorat en älskad.

Ge någon bra råd.

Hantera politiska skillnader i ett förhållande.

Vet när det är dags att få nya vänner.

Ignorera förolämpningar.

Berätta för någon att du inte vill gå ut med honom utan att skada honom.

Hitta en man på Internet på ett säkert sätt.

ako woman