Home \ relationer
 

Hantera homofobi.

 

Är du en homosexuell, lesbisk eller bisexuell person som ständigt trakasseras eller diskrimineras i vardagen? Gör andra människor ansikten när du tittar på dig och din könspartner håller händerna? Finner du ibland broschyrer i din brevlåda som huvudsakligen handlar om att demonisera homosexualitet och ge homosexuella människor tips om hur man ändrar sin sexuella läggning? Om du hittar sådana eller liknande händelser alltför bekanta, hanterar du tydligt med homofobi - rädslan för homosexuella. Brist på information eller förståelse för homosexuella, lesbiska eller bisexuella personer i ditt område kan leda till öppen diskriminering, mobbing eller till och med hatlig motivation. Av detta skäl är det särskilt viktigt att du lär dig att hantera ordentligt med homofoba reaktioner eller konfrontationer. Samtidigt bör du lära dig att stå upp för dig själv och dina rättigheter samtidigt som du skyddar dig så mycket som möjligt.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Hantera smärta orsakad av homofobi  ,

    
   
 1.            1      Ta inte det personligen. Det är alltför lätt att känna sig skam, ilska eller självhatt när man möter homofobi. Du kan börja hata dig själv för din sexuell läggning och önska dig ingenting annat än att vara helt vanlig van heteroseksuell, så du kanske inte behöver utstå så många svårigheter och övervinna hinder i ditt liv. Det är helt förståeligt om du föredrar att identifiera dessa dåliga negativa känslor med dig själv - men du borde göra exakt motsatsen. Homofobi är ett socialt problem som bara kan lösas med tillräcklig information, självförtroende och acceptans.       
 2.  
 3.             2      Hitta support. Förståelsen att alla slags människor, från extremt religiösa grupper till konservativa partier och politiker, har något emot sin egen sexuella läggning är inte lätt att smälta. Men denna smärta kan lindras om du medvetet omger dig med människor som ständigt visar kärlek och stöd. 
    
  • Identifiera dessa värdefulla människor i ditt liv - klasskamrater, arbetskamrater, nära vänner eller släktingar - som alltid finns där för dig, eller kanske ens går igenom en liknande svår situation. Spendera så mycket tid som möjligt med dem.
  •  
  • Det kan vara till stor hjälp om du besöker en lokal supportgrupp för homosexuella, lesbiska och bisexuella personer. Om du aktivt deltar i sådana grupper eller initiativ kommer du att känna dig mindre ensam. Dessutom är sammankomster av detta slag vanligtvis stora resurser för att lära sig praktiska lösningar för homofobi.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gå med i en intressegrupp. När du vidtar åtgärder för att öka den sociala medvetenheten om homofobi, kan du upptäcka att din existens är värdefull och att ditt liv har betydelse. Samtidigt kommer det förmodligen att göra det enklare för dig att hantera diskrimineringen i ditt eget liv. Sök på internet för HBT-relaterade intressegrupper i ditt område och börja förbättra världen idag.        
 6.  
 7.             4      Rådfråga en terapeut regelbundet för att säkerställa din mentala hälsa. Om du nyligen har börjat identifiera dig själv som homosexuell, eller om du behöver kämpa mot mobbning och diskriminering i vardagen, kan du prata med en terapeut eller psykolog om dina smärtsamma upplevelser vara mycket hjälpsamma. 
    
  • Dessa specialutbildade personer kan hjälpa dig att bättre hantera denna förvirrande fas i ditt liv och kan till och med hjälpa dig att utveckla effektiva strategier som du kan använda för att svara på andras homofoba beteenden. En familje terapeut kan också vara till hjälp när det gäller möjliga homofoba känslor för nära släktingar eller vänner.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Svara homofobi  ,

    
   
 1.             1      Håll ett kallt huvud. Negativa reaktioner på homofobi är det värsta du kan göra. Om du förbannar eller försvarar någon, kan du bara förstärka den andra personens negativa fördomar. Men om du kan hålla ett coolt huvud kommer du att kunna svara positivt på situationen. Du kan till och med lyckas få den andra personen att känna sig skyldig i din lugna reaktion och börja ifrågasätta det verbala missbruket och allmänt homofobiskt beteende. 
    
  • Visst, det är lättare sagt än gjort när någon angriper ditt personliga liv och din person. Följ därför dessa steg: När en person gör ett homofobiskt uttalande, bör du först ta ett djupt andetag - andas in genom näsan och ut genom munnen. Denna teknik hjälper dig att hålla dig lugn om någon förolämpar dig.
  •  
  • När du har lyckats lugna dig, bör du tänka kort men noggrant om hur du bäst kan svara i en viss situation. Beroende på personen och allvarligheten av förolämpningen kan du antingen välja att helt enkelt ignorera den avvikande anmärkningen (och följaktligen undvika den berörda personen) eller du kan svara med självförtroende och en stor mängd information.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Reagera när andra människor kommer från religiösa övertygelser mot homosexuella. Om folk var religiöst utbildade eller fortfarande lever av religiösa principer, kan deras starka motstånd mot homosexuella vara förankrade i sin tro. Olika religioner utsätts för HBT-problem på olika sätt. Många kristna sekter har särskilt kritiska och nedsättande syn på samkönade partnerskap. Medlemmar av dessa sekter är ofta starkt övertygade om att homosexualitet är onaturligt, omoraliskt och skadligt för den traditionella familjekonstruktionen.  
    
  • Om du känner att du behöver svara när du kallar homosexuell kärlek till en synd, kanske du vill ta dessa människor närmare olika alternativa tolkningar av Bibeln. Dessutom växer fler och fler viktiga kristna personer i en position av full acceptans och att inkludera homosexuella personer i öppet inkluderande församlingar. Om en vän eller familjemedlem har en negativ åsikt om homosexuella personer och du vill hjälpa till att utbilda den här personen kan det vara till hjälp att prata med en öppen kristen (eller annan religiös ledare) och förklara ditt dilemma.
  •  
  • Alternativt kan du noggrant utesluta den sexuella aspekten av homosexualitet och istället förklara vilka svårigheter du måste ignorera din kärlek till en annan person bara för att den personen råkade ha samma kön som du. Fråga den anklagande personen hur hon skulle känna om hon skulle få veta vilken hon fick lov att älska och vem inte var. Vad händer om de blir galna förälskad i en annan person och bara vill dela sin lycka med hela världen - men måste lära sig smärtsamt tidigt att detta förhållande är förtvivlat av många andra människor eller helt förbjudet? När människor med homofoba tendenser visas hur homofobi främjar fördomar som påverkar ett av människans mest grundläggande mänskliga behov, kärlek, kan det göra det lättare för vissa människor att släppa loss sina intensiva negativa känslor.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förklara att homosexualitet inte är en fas. Heterosexuella bekanta kan skära ner på din "utflykt" genom att referera till det som en tillfällig fas, från vilken du kommer växa i god tid. Faktum är att idén att sexuell läggning inte är medfödd men i stället påverkas av miljön är en av de stora missuppfattningarna som ständigt bidrar till den fortsatta existensen av heteroseksism och heteronormatism.  
    
  • I ditt svar på ett sådant uttalande borde du inte vara blyg från att avvisa denna idé öppet och istället (d) berätta en personlig historia om du känner det. I många fall lär man sig inte att acceptera sin sanna identitet fram till väldigt sent i livet, ofta bara efter många år av att undertrycka sin sexuell läggning eller låtsas vara heterosexuell. I en sådan erfarenhet kan man knappt tala om en fas som kommer att passera igen.
  •  
  • Det kan också vara till hjälp att avsiktligt skingra rykten om att människor kan "botas" av sin homosexualitet eller helt enkelt ändra sin sexuella läggning som de önskar. Reagera på sådana kommentarer genom att helt enkelt vända frågan och fråga, "Tror du att du kan botas av din heteroseksualitet? Kan du ändra vem du är med ett fingeravtryck? " Svaret: nej.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Intervene när homosexuella stigmatiseras på grund av ömsesidigt tryck. I vissa fall kanske människor inte i första hand har starka negativa fördomar mot homosexuella, men utvecklar dem bara efter att ha sett denna socialt befintliga stigma i skolan eller på jobbet. Om en persons sociala grupp är öppen mot någonting kan det vara svårt för den personen att "stå upp för" den här frågan utan att bli offer för illa eller uteslutande. 
    
  • Till exempel, om några få populära barn i skolan inte pratar med Peter eftersom han är "gay", kommer många andra barn att sluta omedvetet att vara vänner med honom.
  •  
  • Du kan bekämpa homofobi som orsakas av ömsesidigt tryck av öppet utmanande intressenter för att utveckla en tydlig förståelse för sina egna värderingar och moral och motivera dem att söka rätt vänner att fungera som positiva och acceptansförbättrande influenser kan.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tänk på om personen kan förneka sin egen sexuella läggning. Olika forskningsstudier har visat att de personer som är mest vuxna om homosexualitet är just de personer som har en hemlig sexuell lust för sitt eget kön. Övriga uppgifter visade att barn från hushåll med öppet homofoba föräldrar också visar större aversioner av samma könskärlek.  
    
  • Om du träffar en person som uttrycker särskilt hatliga åsikter om samkönade partnerskap eller homosexuella, bör du överväga möjligheten att denna person kan lockas till samma kön och försöka uttrycka sina sanna känslor genom den offentliga uppvisningen Förklara homofobi. Gör ansträngning för att visa medkänsla för sådana människor - för du vet mycket väl att det kan vara läskigt att möta dessa känslor - speciellt när resten av världen verkar vara helt emot dig.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Utbildning av andra om homosexualitet  ,

    
   
 1.             1      Berätta för andra att det inte finns några tydliga skäl och inga otvetydiga orsaker till homosexualitet. Olika människor har olika konkurrerande åsikter om orsakerna till homosexualitet. Två fraktioner är särskilt populära: genetiska / biologiska orsaker vs. psykologiska / miljömässiga skäl. Ändå har vetenskapen hittills inte klart och tydligt upptäckt vilka orsaker som gör vissa människor homosexuella och vissa inte.        
 2.  
 3.             2      Förklara människorna kring dig om konsekvenserna av diskriminering och fördomar mot homosexuella. Homosexualitet är inte en sjukdom - och av det anledningen kan det inte finnas någon "bot". Många människor är föremål för den felaktiga tron ​​att man kan bota homosexuella människor av sin sexuella lust och omvandla dem till heterosexuella. Men vilka homosexuella som verkligen behöver dessa dagar är inte rättsmedel men en ökad social medvetenhet och acceptans av homosexuella. Få några insiktsfulla och ögonöppnande statistik eller videor som handlar om diskriminering mot homosexuella och dela dessa media och källor till information med dina homofobiska vänner. 
    
  • I decennier har homosexuella och lesbiska par tvingats kämpa mot stark motstånd i samhället - i vardagliga religiösa gruppers vardag och även i lagstiftning. Homosexuella och biseksuella är alltför ofta målet för verbala förolämpningar, missbruk och i vissa fall till och med våld.  
  •  Dessutom likställs homosexualitet i okunniga cirklar ofta med hiv / aids, vilket har lett till ytterligare diskriminering av homosexuella, lesbiska och bisexuella personer, vilket gör att många patienter inte ska testas eller behandlas för dessa sjukdomar eftersom: De är för rädda för hotet om diskriminering.    
         
 4.  
 5.             3      Dela artiklar, bloggar och uppsatser för att lära dig mer om de olika aspekterna av detta ämne. För att ytterligare utbilda dina vänner på HBT-problem, försök att ge dem en bättre förståelse för homosexuella, lesbiska och bisexuella personer, vilket förhoppningsvis minskar deras negativa känslor om dessa individer. Besök välkända webbplatser och bloggar som kan ge intresserade läsare en detaljerad och anti-homofob förståelse för sexualitet.        
 6.  
 7.             4      Se filmer och serier om detta ämne tillsammans. Popkultur kan också vara en utmärkt katalysator för att främja den allmänna sociala acceptansen hos homosexuella personer och för att lindra andras rädsla eller obehag. Sätt dig ner med en vän eller annan älskad och titta på en tv-serie som öppet visar homosexuella tecken. 
    
  • Efter avslutad episod bör du fråga din vän om han kan upptäcka likheter mellan sig själv och de homosexuella karaktärerna i serien. Är dessa människor inte helt "normala" människor med mål och önskemål? Dessa tecken kan också få din vän att skratta, få dig att gråta eller lita på en inre spänning - precis som någon annan heteroseksuell karaktär, eller hur?
  •  
  • Bläddra igenom länkarna nedan för att hitta några bra filmer och serier om homosexuella personer.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Föreslå dina homofobiska kamrater att de tycker om hur de skiljer sig från andra människor. Nästan varje person har en karaktärsegenskap eller egenhet som resten av samhället anser "ovanligt" eller "annorlunda". Kanske är en av dina vänner extremt blyg. Eller kanske hon tillhör en etnisk minoritet eller ser sig som en ateist. Dessa egenskaper kan också på ett eller annat sätt leda till att man känner sig ensam, isolerad eller utesluten. Om du lyckas kommunicera med de kritiska människorna i din miljö att alla människor på denna planet är enstaka och konstiga på ett eller annat sätt, kommer de att känna mindre behov av att locka andra människor för sin natur och sexuell läggning skälla. 
    
  • Läs dessa inspirerande citat om bästa mångfald.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Utmana homofobiska människor för att lära känna en homosexuell person bättre. När en person har förvärvat mer kunskap om sexualitet och samma kön attraktion och anpassat sitt perspektiv, kan det vara till hjälp att ta det problem att bli vän med en person som är öppet gay. Befintlig forskning om sexuella fördomar har visat att heteroseksuell diskriminering och stigmatisering av homosexuella minskar när heterosexuella arbetar med att göra vänner med homosexuella.        
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (24)      
Relationer populär:
Bli av med problem med dina föräldrar.

Att vara en bra person.

Arbeta med ex.

Butterfly kyssar.

Flörta med din chef.

En tjej upptog.

Läser en person som en bok.

Fråga en tjej för en tid.

Den första kyssen.

Tryggt i närheten av din förälskelse.

Ta det första steget i ett förhållande.

Erövra en ramman.

Hantera lovesickness.

Förstå människor.

Få din vän att sakna dig.

Hantera avslag.

Skriv med en tjej via sms och starta en konversation.

Hitta en man på Internet på ett säkert sätt.

Var nära din förälskelse.

Vänner stannar efter relationens slut.

Leda ett lyckligt liv utan romantiska relationer.

ako woman