Home \ semester
 

Paket för en resa.

 

Om din resa är bra eller inte, bestäms också av hur du packar din resväska, ryggsäck eller väska. (Om du någonsin öppnat din resväska på ett hotell och alla dina kläder var fulla av tandkräm, eftersom röret sprängde, vet du vad jag pratar om.) Den här guiden har många användbara tips och ytterligare information om vad du kan göra med ditt flyg. Tågresor bör övervägas.

              

Förfarande .

    

    1      Packa saker  ,

    
   
 1.            1      Gör en lista över alla saker du vill ta med dig. Denna lista innehåller allt, inklusive det uppenbara: kläder, skor, toalettartiklar, pappersarbete, kartor, turistguider, läsmaterial, hotellbokningsinformation eller biluthyrning...  
    
  •   Glatt att glömma inklusive tandborste / tandkräm, strumpor, solglasögon, hatt, pyjamas, rakapparat och deodorant.
  •  
  •   Undersök aldrig hur snabbt din resväska är full . Behöver du verkligen fem par skor i tre nätter? Och fyra rockar? Titta på väderprognosen för de närmaste dagarna på Internet och ta reda på de saker som passar de aktiviteter du ska göra.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Planera i förväg vad du ska ha på dig och undvik förpackning för mycket. Om du har en uppfattning om hur vädret kommer att vara på ditt resmål, kan du göra det ganska bra i förväg. Om inte, packa några kläder som du kan kombinera med många andra (en tunn jacka som passar dina toppar eller jeans som du kan rulla upp om du behöver dem). På så sätt kan du anpassa spontant till vädret. Packa så många kläder som du kan, och bry dig inte om att bära dem en andra gång. Använd flera lager ovanpå varandra (i stället för att ta den tjocka jackan med dig). Så du kan anpassa dig till vädret och dölja också att du bär vissa delar en gång till.  
    
  •   Kontrollera att din resväska är färgad . Om du ser till att varje plagg passar så bra som möjligt till varje annat plagg, öppnar detta en mängd möjliga kombinationer.
  •  
  •   Förpacka tomma plastpåsar för din smutsiga tvätt. Om du inte har möjlighet att tvätta dina saker däremellan borde du sätta smutsig tvätt i en speciellt utformad påse för att undvika att röra upp ren och smutsig tvätt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Köp resepaket för dina toalettartiklar, oavsett längden på din resa. Detta inkluderar tandborste, tandkräm och deodorant. Om du inte befinner dig på en avlägsen plats kan du alltid fylla på ditt behov av tvål och tandkräm hos en lokal apotek. Om du reser med flyg måste du ändå följa reglerna, eftersom du bara kan ta med en viss mängd vätskor och gel på planet. Kanske måste du bestämma: tandkräm eller schampo? Kontrollera i förväg flygbolagets hemsida och informera dig om gällande bestämmelser.  
    
  •   Förpacka alla hygienprodukter i läckagesäker, tätbar väska . Du vill absolut undvika att något i din resväska läcker eller "exploderar" tandkrämröret. Också finns det resesorteringar.
  •  
  •   Om du bor på hotell kan du helt utan schampo, balsam och tvål och bara använda de saker som hotellet erbjuder. (Andra nödvändiga toalettartiklar kan köpas lokalt om det behövs.)
  •  
         
 6.  
 7.             4      Om du behöver ta ditt bagage genom tullen, kolla din resväska, etc. Före förpackning. Detta gäller speciellt om du har lånat bagage från någon annan. Så fort du går igenom tullen är ingen annan men du ansvarig för bagageinnehållet. Nästan varje resväska har gömda dragkedjor. Kontrollera noggrant alla insida och sidfickor. Det är alltid bra att vara på den säkra sidan.  
    
  •   Om du reser till ett annat land , kan du överväga att lägga till ett säkerhetslås i ditt bagage. På så sätt kan du omedelbart se om någon har trasslat med din resväska i din frånvaro.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tunga saker finns alltid i bagaget, speciellt om det är en upprätt modell. Det är bara inte ett sätt att dra ett bagage som faller över eller svänger fram och tillbaka med den minsta rörelsen.  
    
  •   Ta bort allt från listan som du redan har packat . Var noga med att markera varenda punkt annars kommer du sluta med ingenting annat än att ransla hela resväskan så att du har packat allt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Använd den beprövade "rulle" tekniken när du packar. Lägg två eller tre stycken platt över varandra och rulla dem upp som en sovsäck. På så sätt sparar du utrymme och förhindrar rynkor. Du kan också lägga ett lager tjockt (pack) papper mellan varje plagg. Om du målar allt bra borde bitarna rynkas utan rynkor. Oroa dig inte om plagg som smulter mycket enkelt; De flesta hotell är glada att ge sina gäster strykjärn och strykbräda. Många erbjuder också en tvättservice.        
 12.  
 13.             7      Pakettröjor, jackor och underkläder i återanvändbara vakuumväskor. På så sätt kan du skapa upp till 75 procent mer utrymme i din resväska. Dessutom innehåller dessa väskor lukt och är därför idealiska för din smutsiga tvätt. Vakuumpåsar finns i olika storlekar och mönster. Alla har gemensamt att du lägger kläderna i påsen, stänger påsen och sedan låter luften genom ventilen. Detta fungerar manuellt eller med dammsugaren. Helt enkelt.        
 14.  
 15.             8      Bräckliga föremål som smycken eller glas sätter du i strumpor och lägger dem i dina skor. Lägg sedan den i resväskan. På så sätt är de optimalt skyddade mot brott.        
 16.  
 17.             9      Få stora klippringar. Du kan få dem i stora stormarknader eller i hårdvaruaffären. De ser ut som stora ringar för duschridån och kan öppnas och sedan glida på någonting. Till exempel kan du fästa en passficka i din handväska och sedan fästa den i en annan ring på din resväska. Så du har alltid allt tillsammans och i sikte. På så sätt undviker du att förlora syn på enskilda bagagebitar, vilket blir värdefulla saker för tjuvar. Du bör alltid bära pengar, identitetskort, resepapper och värdesaker så nära din kropp som möjligt. Det finns också speciella påsar som du bär under kläder. Du bör dock inte lägga saker där du behöver under resan.        
 18.  
 19.             10      Förpacka några reseavsättningar. Det är bäst att göra lätta små saker som inte är så illa i magen. Om du inte har många möjligheter att köpa något på din resa, packa lite snacks för att fylla dig.        
 20.  
 21.             11      Packa något för din underhållning. Dagbok (och Pen), Resespel, Kortspel, Böcker, Smartphone och Tabletter är stora tråkiga mördare på långa resor.        
 22.  
 23.             12      Kom alltid ihåg: du reser för att ha roligt och hitta vila och inte ha mer stress. Detsamma gäller för researrangemang och planering. Därför kan du naturligtvis också hyra en resebyrå för att göra alla nödvändiga arrangemang för dig. Det finns också olika webbplatser där du kan hitta hotellrecensioner eller specialbesparingar för flygresan etc.                 
 24.  
             

    2      Paket för en flygresa  ,

    
   
 1.             1      Fråga vilka saker du inte får bära . Detta gäller varor som utgör en risk för dig själv eller andra, liksom storleken och vikten av bagageartiklar. Även vissa livsmedel får inte tas ombord.  
    
  • Säkerhetspolitiken varierar från land till land, men förbjuder alltid uppenbart farliga föremål (kniv i handbagage, brandfarliga vätskor i något bagageobjekt) och ibland oförståliga saker som en oöppnad vattenflaska på amerikanska flygningar (om du inte har dem du köpte efter säkerhetskontrollen).
  •  
  • Bagagevikt och storleksbegränsningar varierar från flygbolag till flygbolag. Därför bör du informera dig innan du packar på flygbolagets hemsida. Medelstora väskor och påsar som har deklarerats separat som bagage kan vanligtvis tas ombord (som bagage)
  •  
  • Ta inte jordnötter ombord om möjligt. De kan orsaka allergiska reaktioner hos andra passagerare.
  •  
  • Om du reser till ett annat land borde du inte ta med några jordbruksprodukter (frukt, grönsaker, frön), kött eller mejeriprodukter. De flesta länder tillåter inte import av dessa produkter för att förhindra spridning av icke-inhemska arter och sjukdomar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Packa alla vätskor i en tätbar plastpåse. Väskan bör också vara överst på din väska så att du enkelt kan visa den vid säkerhetscheckpunkten. Inom EU gäller följande regler för transport av vätskor i handbagage:  
    
  • På alla flygningar som avgår från EU-flygplatser är transport av vätskor i handbagage som drycker, geler och krämer endast tillåtet i begränsad utsträckning. Passagerare uppmanas därför att avstå från att använda vätskor i sitt handbagage om möjligt. Vätskor i behållare upp till 100 ml är tillåtna, vilka transporteras i en transparent och återförslutbar plastpåse med en maximal kapacitet på 1 liter. Dessa regler gäller för alla flygningar till alla destinationer, inklusive USA.
  •  
  • De enskilda behållarna (burkar, flaskor, rör) i handbagage får inte överskrida en kapacitet på 100 ml vardera. Behållare med större kapacitet måste kasseras vid säkerhetscheckpunkten, även om de bara är delvis fyllda. Den genomskinliga påsen kan i princip innehålla ett antal fartyg, men måste vara helt stängbart. Fartyg som bara passar i den öppnade väskan får inte tas med. Att stänga enkla plastpåse med gummiband eller liknande hjälpmedel är inte tillåtet. Endast en sådan plastpåse är tillåten per passagerare. Denna plastpåse måste tas ut ur handbagaget för en separat röntgen utan att bli uppmanad.
  •  
  • Vätskorna innefattar geler, pastor, lotioner, blandningar av vätskor och fasta ämnen och innehållet i tryckkärl, såsom t.ex. Tandkräm, hårgelé, drycker, soppor, siraper, parfymer, rakkräm, aerosoler och andra liknande konsistensartiklar. Som sådan, till exempel, flytande mascara och läppglans, Deoroller, yoghurt och gräddeost.
  •  
  • Passagerare som är skyldiga att bära vätskor i sitt bagageförbindelse ombeds att förpacka behållarna i de föreskrivna plastpåsarna före ankomst till flygplatsen. De återförslutbara genomskinliga påsarna med en maximal kapacitet på 1 liter kan köpas i många stormarknader som fryspåsar. Accepteras är påsar med dragkedja, kardborreband, krympning eller dragstängning. Alternativt kan passagerare köpa de föreskrivna påsarna på en av flygbagmaskinerna på Hamburg Airport. Dessa är framför ombordstigningskontrollerna på Airport Plaza. Ett paket med två påsar kostar 1, - Euro.
  •  
  • läkemedel och speciella livsmedel, till exempel Livsmedel för diabetiker eller barnmat för åtföljande småbarn, kan också transporteras utanför plastpåsen i ditt handbagage, om de behövs under flygningen. Passagerarna måste tillhandahålla säkerhetspersonal med dessa vätskor och, om så önskas, göra sina behov trovärdiga under flygningen, t.ex. genom ett recept.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Om möjligt, tappa inte bagage på räknaren. Många flygbolag betalar fruktansvärda avgifter. Och även om du inte bryr dig om avgifterna, bör du tänka på om du kan använda den tid du väntar på bagagebältet, inte mer meningsfullt. Din vistelse på flygplatsen kommer att förlängas med cirka 30 minuter - och det kan hända att bagage transporteras senare i ett annat plan till destinationsflygplatsen. Om du reser med barn, ska du packa så mycket bagage som möjligt. Som en familj kan du ta fler saker på detta sätt. Använd dina tyngsta kläder (jeans, sportskor, tröjor) på kroppen under resan. På så sätt sparar du vikt. Tänk på att byta ut jeans med speciella resebuksar. Dessa byxor är mycket ljusare, tar upp mindre utrymme och torkar extremt snabbt.        
 6.  
 7.             4      Packa inte din bärbara dator i din bärbar dator, men i en extra bärbar väska. Den bärbara datorn kommer alltid att screenas separat från annat bagage. Om du då måste arbeta ut ur det, behöver du evigt efteråt, för att stow allt nytt igen. Dessutom gör du inte vänner med dem - varken säkerhetspersonalen eller passagerarna väntar bakom dig.        
 8.  
 9.             5      Packa de saker du behöver under flygningen i en liten väska. De flesta flygbolag gör det möjligt för sina passagerare att bära en extra liten väska (handväska, blöja, etc.) ombord. Den större bärväskan du sannolikt kommer att lägga i bagagehållarna över sätena. Därför bör du inte packa allt du behöver under flygningen (tröja, bok, mellanmål). Annars måste du stå i korridoren under flygningen och rycka i din resväska.        
 10.  
             

    3      Paket för tågresa  ,

    
   
 1.             1      Fördela tunga saker jämnt på alla delar av bagaget. För de flesta tåg finns inga restriktioner för det tillåtna bagaget. Det är en stor fördel jämfört med flygresor. Bagage måste också stuvas i tåg ofta i bagagehållare ovanför sätena. Detta är ibland svårt med stora och tunga resväskor eller påsar. Därför bör du fördela vikten jämt på alla bagageutrymmen, så att du kan hissa på påsarna där uppe utan problem.        
 2.  
 3.             2      Håll alla värdesaker på kroppen. Du är i ett tåg, inte ett flygplan. Passagerare kommer hela tiden in och ut. Och ibland passagerare tar fel bagage med dem. Därför bör du alltid ha alla värdesaker med dig, speciellt om du vill sova under körning eller besöka restaurangen ombord.        
 4.  
 5.             3      Vet i förväg om du kan köpa något att äta på tåget. I de flesta länder är det vanligt att restauranger ska vara ombord eller en mellanmålvagn ska skjutas genom tåget. Men det finns också länder där denna tjänst inte erbjuds. Då borde du definitivt ta med reseavsättningar, eftersom det med en grusande mage gör en resa verkligen inte kul.        
 6.  
             

Tips .

    
   
 • Packa inte dina väskor upp till toppen. Du behöver plats för souvenirer, gåvor eller andra saker som du kommer att köpa under din resa. Det rekommenderas att planera för cirka 10 till 20 procent av utrymmet för det.
 •  
 • Vänta inte till sista stunden för att packa. Detta ställer dig under onödigt tryck. Dessutom är faran större så att du glömmer något viktigt.
 •  
 • Packa din väska snyggt. Kast inte bara saker i resväskan, men lägg kläderna ihop förnuftigt. Försök att få ut det mesta av utrymmet, till exempel genom att fylla på strumpor i luckor. Du får mycket mer kläder i din resväska när du släpper dem snyggt ihop.
 •  
 • Om du behöver medicinering ska du alltid ha ett läkarintyg med dig som bekräftar behovet av medicinen. Annars kan du få problem både under resan och på orten, speciellt om du vill köpa lite medicin.
 •  
 • Ta bara de kläder du verkligen behöver på orten. Flyger du i solen, du behöver inte en stor tröja.
 •  
 • Försök packa kläderna så kompakt som möjligt. Använd Ziploc-väskor eller vakuumpåsar för att sopa ut luften. Detta kommer att spara dig åtminstone hälften av utrymmet. I påsarna kan du få bort underbara strumpor, underkläder, men även barn- eller barnkläder.
 •  
 • Använd stora vakuumväskor för större plagg. Se till att luften släpper ut helt. Med dessa väskor kan du också skapa underbar ordning i din resväska och hålla reda på vad som ligger där.
 •  
 • Lämna du landet? Gör en kopia av ditt pass och packa det separat från originalet. Om du förlorar ditt pass, kan du få en ersättare snabbare med en kopia.
 •  
 • Bara se till att du packar saker som passar dig.
 •  
             

Varningar .

    
   
 • Packa alltid din medicin och andra väsentliga saker i din fortsättning. Om ditt bagage blir vilse under resan behöver du inte göra utan dessa saker.
 •  
 • Kontrollera ditt bagage för integritet innan du passerar tull eller liknande. kommer. Du är ansvarig för allt du hittar där, även om någon annan lägger den i din resväska.
 •  
 • Håll luftfartsmyndigheternas säkerhetsåtgärder och avstå från att använda knivar, saxar, tändstickor etc. i sitt handbagage. Här hittar du en lista över obehöriga föremål i flygplan: http://www.bundespolizei.de/DE/06Die-Bundespolizei/Aufgaben-Verwendungen/Luftsicherheit/verbotene_gegenstaende.html  
 •  
                
Semester populär:
Skriv en recension om ett hotell.

Airbnb kommer vara värd.

Överlevande på en ensam ö.

Kolla in ett hotell.

Undvik att bli attackerad på gatan.

Resa från Miami till New York.

Rengör och polera musslor.

Rengör och polera musslor.

Klä sig ordentligt i Dubai.

Hitta den sanna norra.

Gör ett lägereld.

Be om en öppen soffförfrågan på soffsurfning.

Montera Survival Kit.

Förnya ett amerikanskt pass.

Kommunicera med människor från andra kulturer.

Undvik att bli attackerad på gatan.

Resa till Antarktis.

Att uppträda som en Londonare.

Kontrollera i bilsäte på flygplatsen.

Flytta till USA.

Använd en kompass.

ako woman