Home \ semester
 

Bygga ett kupeltält.

 

Det är viktigt att du vet hur du ställer upp tältet innan du landar i mörkret någonstans i skogen och försöker sedan för första gången. Lyckligtvis är kupeltält lättare att ställa upp än någonsin tidigare. Bärbart, bekvämt och enkelt, ett kupeltält är ett utmärkt sätt att lekas stiligt. Lär dig att hitta en lämplig plats att lägret, ställa in ditt tält och hur man ska ta hand om det.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Hitta ett bra jobb  ,

    
   
 1.            1      Hitta en lämplig plats att lägret. Oavsett om du camping i trädgården eller i vildmarken måste du hitta en plats att lägret bekvämt och säkert. Det finns några faktorer att tänka på, men först bör du vara säker på att det är lagligt att kasta ett tält på den plats du har valt. 
    
  • Om du är i en nationalpark eller ett naturreservat, se till att du sätter upp ditt tält på en officiell campingplats. Dessa har ofta siffror på metallskyltar och är utrustade med bord och bänkar, en eldgrop och ibland även dricksvatten.
  •  
  • Om du vill campa bort från civilisationen, följ parkens eller reservens regler och föreskrifter. Olika parker har olika arrangemang, t.ex. diktera hur nära du kan till vattnet eller hur nära du kan till en vandringsled.
  •  
  • Var du än camping, se till att du inte läger på en privat egendom och blir väckad mitt på natten av en arg markägare. Läger aldrig där det inte är tillåtet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta en platt plats för ditt tält. Om du har hittat en plats att bo, hitta rätt plats för ditt tält. Det finns flera faktorer att tänka på och den första faktorn bör vara din komfort. Det är svårt att sova på en sluttning, så hitta en grund, buskig plats för att bygga ditt tält. 
    
  • Hitta en högre plats om möjligt. När det regnar vill du inte vara på den lägsta punkten i mitten av dalen i vilken vattnet rinner. Av denna anledning är det också en bra idé att undvika torra flodbäddar, små håligheter och håligheter i marken. Du vill verkligen inte vakna i en pöl.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sök skydd mot sol och skugga. Idealiskt bör ett tält placeras i skuggan på morgonen, speciellt när det är varmt. Och även om ett kupeltält är vindstabil, borde du fortfarande hitta en skyddad plats. Särskilt om du går på vandring och lämnar tältet ensam, vill du inte komma tillbaka och hitta en campingplats utan ett tält! Att ställa upp ett tält på västra sidan av en kulle eller en trädlinje är det bästa stället att tillbringa en bekväm kväll i tältet och njuta av en kall morgon. 
    
  • Tält aldrig under träd, när det regnar eller regnar moln, kan det vara frestande att tro att att sätta tältet under ett träd skulle vara en säker plats. Tyvärr riskerar du att bli slagen av blixtnedslag eller andra faror. Ett tält stoppar inte en fallande gren om något sådant händer. Så håll dig borta från sådana faror.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ställ upp ditt tält borta från elden. Idealiskt bör du sätta upp ditt tält mot vindriktningen från härden. Se till att den är tillräckligt långt bort så att inga flygande gnistor kan nå ditt tält. 
    
  • Det är också smart att ställa upp ditt tält mot vinden, borta från toaletter, om du vill lägret längre.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta bort smuts och skräp från din campingplats. När du har hittat den perfekta platsen, spendera några minuter bort klippor, kvistar och andra störande föremål från din campingplats. När ditt tält har upprättats är det för sent att ta bort eventuella störande stenar som sätter dig i ryggen när du sover. Så gör det först och du kommer att sova mycket mer bekvämt. 
    
  • Om möjligt, leta efter platser där det finns många tallnålar som ligger i ett område med tallar. Pine nålar kan vara utmärkt, mjuka, naturliga madrasser att sova på.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Bygga kupolen  ,

    
   
 1.             1      Lägg ut rubriken. De flesta tält har inga separata presenningar, men det är vanligt att du använder en extra plast eller vinyl presenning för att bygga en fuktbarriär mellan marken och tältet. Det är inte absolut nödvändigt, men det rekommenderas att man använder ett jordskydd för att hindra fukt från att komma in i tältet nedanifrån. Om det regnar, blir du glad om du har tagit presenningen.  
    
  • Vik presenningen i form av tältet, men lite mindre. Om det regnar, vill du inte att hörnen ska kika ut under tältet. Oroa dig inte, om det inte är helt perfekt, kan du fortfarande trycka ut utstående hörn under tältet efter att du ställt upp det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lägg alla tältdelar på presenningen. Titta på alla tältets komponenter, se om allt är där och intakt. Du kan inte kasta tältet om en av polerna saknas eller brutits, så se till att allt är på plats och att ingenting är skadat. Varje tält är konstruerat något annorlunda, beroende på storlek, stil och varumärke. Men alla komponenter i moderna kupeltält är mycket lika. Du hittar följande delar: 
    
  • Själva tältet, som är tillverkat av vinyl, plast eller annat material, med dragkedjans öppning och slingor där tältstolparna sätts.
  •  
  • Yttertältet, som är lika i storlek och form till tältet, men utan blixtlåsade öppningar och stöd för tältstolparna. Detta används för att säkra tältet och vid behov skydda mot regn.
  •  
  • Tältstolpar, som vanligtvis är förbundna med gummiband, så att matchande stavar hålls ihop. För äldre tält kan det inte vara så, stavarna måste skruvas ihop. Du ser minst två och upp till fem eller sex olika poler, som består av segment och ger poler flera meter långa. Du borde inte behöva några verktyg för att sätta tältstolparna ihop.  
  •  
  • Pinnar (metallkrokar) borde vara där för att förankra tältet med små slingor vid botten i marken, för både tältet och yttertältet. Det borde vara mellan fyra och tio stift. Du kanske vill packa en liten hammare för att slå den i marken.
  •  
  • Gummikabeln kan också inkluderas för att fästa tältet på stolparna eller för att fixera tältet till pinnarna. Varje tält kommer att vara annorlunda.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Anslut tältstolparna. Sammankopplade eller bultade, tältstolparna ska vara två till tre meter långa. Alla tältstolpar sätts samman lite annorlunda, men moderna tält har vanligtvis gummiledningar i polerna som gör att du enkelt kan sätta dem ihop. Om du lägger dem ihop, lägg dem platta på golvet.       
 6.  
 7.             4      Skjut polerna genom tältens slingor. Lägg tältet platt på tarpen och sedan tältstolparna tvärs på den. Rätt pol skulle vara på rätt plats. De flesta enkla tält kommer att ha två långa stavar som ger ett "X" -mönster när de dras genom slingorna. Om du är säker på att polerna är rätt inriktade, tryck polen genom looparna och låt den ligga platt på marken. Skjut båda stavarna genom slingorna. 
    
  • Andra tält kan ha stavar av olika längder, då måste du använda sunt förnuft för att se vad som passar var - eller läs monteringsanvisningarna. Det här kan vara den svåraste delen av att bygga ett tält om du inte har instruktioner, men försök bara och håll upp tältet för att se formen och se vilken pol som går där.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lyft tältet. Tippstolparnas tippar sätts in i ögonen på varje hörn av tältet, lyfter upp tältet och ska långsamt ta form. Stavarna böjs försiktigt tills det stannar. Det är oftast lättare om du har hjälp med någon som står mitt emot dig och böjer polerna i tandem för att ställa upp tältet. 
    
  • När polerna är upprätt, skaka tältet lätt så att det tar sin form. Återigen är alla kupeltält lite annorlunda.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fäst tältet mot marken. Det borde finnas små vinylslingor eller grommets på varje hörn och mitt på tältets sidor som låter dig fästa tältet mot golvet. Skjut pinnarna igenom och sedan in i marken för att säkra tältet. 
    
  • Om du går och lägger dig i ett tält direkt måste du inte fixa den till marken, speciellt om du är på ett skyddat ställe eller det är inte blåsigt. Men om du vill vandra eller gå ut igen är det väldigt viktigt att fixa tältet på marken så att det inte kan blåsas bort.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bygg yttertältet. Kasta flyga över tältet och fäst det. I vissa tält är det yttre tältet fastgjort till polerna med kardborreband, men i andra tält är det fastsatt på pinnarna i marken med gummiband och sträckte sig något. 
    
  • Vissa människor använder inte yttertältet. Om du är säker på att det inte kommer att regna så kan du lämna det. Vissa yttre tält blockerar utsikten genom tältets fönster, då kan du släppa ut det. Men det är säkrare om du hjälper till med att bygga den.
  •  
  • Efter att du har satt upp tältet, vika upp marken på taket och skjut det under tältet så att de är ur vägen. Om du låter dem sticka ut kan vattnet samlas under tältet när det regnar, så se till att inget utskjuter.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Packa tältet  ,

    
   
 1.             1      Låt tältet torka. Efter att du har använt tältet, låt tältet torka väl i solen innan du packar det, förutsatt att solen skiner, så undviker du att mögel bildas i tältet. Ta av yttertältet, dra ut pinnarna ur marken och hämta allt ut ur tältet. Skaka det försiktigt så att luften kan fly.       
 2.  
 3.             2      Rulla upp tältet och yttertältet. Vik aldrig ett tält, till exempel en skjorta eller en flagga. För att undvika rynkor i tältet, rulla upp det eller packa det i väskan eller tältväskan. Detta hjälper till att hålla tältet intakt och vattentätt - det här är en väsentlig vårdåtgärd för att förlänga livslängden. Sätt tältet och flygbladet i påsen innan du försöker något annat.       
 4.  
 5.             3      Sätt in stavarna och pinnarna. Efter att du har laddat tältet, skjut in polerna och pinnarna i sidan. Se till att metallen inte fångas i tältet och riva den. Ibland har polerna och pinnarna sina egna fickor eller påsar för att stuva dem snyggt.       
 6.  
 7.             4      Ventilera tältet om det behövs. Du ska regelbundet få tältet ur fickan och ventilera det, speciellt om det är vått. Om du inte går ofta camping är det viktigt att ventilera tältet inuti så att du inte har ett mögeltält på ett år. Låt det torka i solen när det är en solig dag.       
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Semester populär:
Camping på campingen.

Packa väskor eller resväskor effektivt.

Övervinna en brand på ett hotell.

Undvik att drunkna.

Ge anvisningar.

Kontrollera flygbokningar.

Klä sig ordentligt i Miami.

Rulla upp en sovsäck ordentligt.

Använd TripIt.

Amsterdam billig upplevelse.

Resa till Japan på en budget.

Ta av med solbränna snabbt.

Körning i Storbritannien.

Transportkatter i flygplanet.

Resa med tåg från London till Peking.

Bli äventyrare.

Njut av sommarsemestern (för tonåringar).

Uttala Nevada.

Paket för en camping resa.

Boka hotellrum.

Planera din semester och vandra genom naturen med din ryggsäck.

ako woman