Home \ semester
 

Bor i Thailand.

 

Thailand erbjuder modern komfort och västra bekvämligheter till ett överkomligt pris. Om du överväger att flytta till Thailand, bör du göra följande saker i förväg: informera dig grundligt, få alla nödvändiga visum, flytta till Thailand, hitta en lägenhet eller ett hus och bara njut av livet. Medan många i Thailand förstår engelska, särskilt i Bangkok, den största staden i landet, hittar du det lättare att hitta dig runt "Smileslandet" om du försöker lära dig det thailändska språket.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Flytta till Thailand  ,

    
   
 1.            1      Hämta alla nödvändiga dokument för din resa till Thailand. Ansök om ett pass om du inte redan har ett. Ett pass är ett pass som visar ditt medborgarskap i ditt hemland och det gör att du kan resa till andra länder. 
    
  • Ta reda på om du behöver ett visum för att komma in i Thailand. För besökare från andra länder krävs det vanligtvis. En visering är ett dokument som tillåter icke-medborgare att besöka ett främmande land under en viss tidsperiod eller syfte. Medborgare i de flesta västländer kan besöka Thailand i 30 dagar i taget och behöver bara ett giltigt pass och ingen särskild visum. I det här fallet talar man om viseringsbefrielse eller på engelska "viseringsbefrielse". Du kan förlänga din vistelse i Thailand med alla lokala kontor på invandringsbyrån i ytterligare 30 dagar. Efter denna 60-dagars vistelse måste du lämna landet och söka turistvisum för Thailand i ett annat land för att förbli lagligt i landet.  
  •  
  • Tidigare var det möjligt att fylla ett gap i den thailändska invandringslag som möjliggjorde att man bor i landet utan en officiell visum under långa perioder: många människor passerade gränsen till ett grannland var 30: e dag och återvände hem samma dag tillbaka till Thailand. 30-dagars viseringsbefrielsen började sedan från början. Detta smuthål stängdes dock 2014 och kan inte tillämpas sedan dess.
  •  
  • Om du planerar att stanna i Thailand i mer än 90 dagar, eller om du vill spendera dina skymningsår där, ska du ansöka om visum för visum eller visum ("viseringsvisum") innan du kommer in i landet. Kontakta den thailändska invandringsavdelningen eller den thailändska ambassaden i ditt hemland. Det är möjligt att självständigt ansöka om arbetstillstånd vid den thailändska ambassaden. Om du emellertid har accepterat en position hos ett företag som är verksamt i Thailand, kommer företaget att ansöka om ditt arbetstillstånd för dig.  
  •  
  • Den thailändska viserings- och behörighetskraven kan ändras snabbt och oväntat, så innan du går ska du alltid kolla med de officiella thailändska myndigheterna för gällande lagar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta ett hus eller en lägenhet. Välj ditt boende beroende på den planerade vistelsens längd. Thailändska hotell erbjuder blygsamma lyxiga rum för kortare vistelser i landet. För längre vistelser i Thailand kan utlänningar också hyra en lägenhet eller ett hus, bo hos en värdfamilj eller ens köpa en lägenhet. En villa i ett flerfamiljshus är den enda fastighetsform som icke-medborgare i Thailand lagligen kan förvärva. Det är vanligtvis inte särskilt svårt att hitta ett lämpligt boende i Thailand, men det beror på säsongen (högsäsong eller runt jul / nyårsafton kan vara svårare). 
    
  • Ta reda på vilka kostnader som till exempel el, vatten, internet, tv och telefon, och om du är borta från hotellet, ta reda på hur och var du ska betala dina fakturor varje månad. I grund och botten är de extra kostnaderna och mobiltelefonkostnaderna jämfört med andra länder i Thailand väldigt billiga. Ett undantag är den vanliga användningen av luftkonditioneringen, som snabbt kan öka elräkningen med € 100 - € 200 per månad, kanske ännu mer, om den alltid är på. Som hyresgäst i en bostadshus, till exempel, i slutet av varje månad får du en detaljerad kostnadsreduktion, som inkluderar hyran för lägenheten och alla extra kostnader.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se även om Bangkok. Du kan vara övertygad om att Bangkok är platsen för dig. Många utvandrare bosätter sig i Bangkok, eftersom det är landets politiska, ekonomiska och kulturella centrum. Det finns dock många fler bra ställen att utforska i Thailand, speciellt om storstaden är för hektisk. Ta reda på vilka andra provinser har att erbjuda. 
    
  • Chiang Mai, Phuket, Hua Hin, Chiang Rai och Rayong är några mer populära, men mer originella, avlägsna platser som du kan titta närmare på.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tänk på klimatet i Thailand. Föredrar du mildare temperaturer? Vill du ha olika årstider? Thailand har ett tropiskt klimat med varma temperaturer året runt, men temperaturerna är trevligare och tempererade under vintermånaderna. I norra Thailand kommer du ibland även att hitta kalla eller kalla temperaturer på grund av högre höjd. Lätta lager, lösa T-shirts och shorts passar bäst för de thailändska temperaturerna. 
    
  • Det finns tre årstider i Thailand. Regnperioden (maj-oktober) orsakas av monsunregn som förekommer över Thailandsbukta och Andamansjön. Den snygga säsongen (november-februari) är den bästa tiden att åka till Thailand. Trots de ibland svalare temperaturerna når termometern cirka 30 grader Celsius på de flesta eftermiddagen. Under den heta perioden (mars-maj) kan termometern också visa över 35 grader Celsius. Den här tiden är särskilt lämplig att tillbringa en strandferie i Thailand.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Organisera dina transportmedel. Ta reda på vilka alternativ som finns tillgängliga för dig. I tätorterna i Thailand omfattar detta främst offentliga bussar, bil- och motorcykeldisks, tuk-tuks, samlors (även känd som rickshaws), tåg och båt- och färjetjänster. Naturligtvis, beroende på var du bor och hur långt borta är ditt arbete och shopping och underhållning, kan du också gå. Många utvandrare hyr cyklar eller motorcyklar och knallar i några dagar, veckor eller månader. Om du planerar att stanna i landet i mer än sex månader är det värt att köpa en motorcykel (ny eller begagnad). 
    
  • Även utlänningar kan lagligt köpa en bil eller motorcykel i Thailand. Det borde inte vara ett problem att hitta dig runt den thailändska trafiken. I städerna parkerar många människor i andra och tredje raden. När en bil befinner sig i tredje raden är vanligtvis ingen växel förkopplad. I det här fallet kan du helt enkelt trycka bilen åt sidan om bilen är blockerad.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hitta jobb i Thailand. Om du vill bo i Thailand behöver du förmodligen en inkomstkälla. Vissa människor som bara gör sina pengar online eller är egenföretagare, ger tillräckligt med pengar för att bo i Thailand utan att behöva hitta ett jobb på marken. Troligtvis är det dock att du måste hitta ett jobb i landet. 
    
  • Om du har ett bra budskap på språket kan du till exempel lära dig engelska. Detta är ett populärt jobb för utlänningar i Thailand. Lärarlönen i Thailand är dock väldigt blygsam. Du bör också ha en universitetsexamen i något område. För varje typ av betalt arbete behöver du ett arbetstillstånd i Thailand.  
  •  
  • Ta reda på företag grundade i Thailand men anställer utländska arbetstagare. De sektorer som erbjuder de bästa möjligheterna till icke-medborgare är finans-, IT- och ingenjörssektorerna. Många företag som är verksamma i Thailand ger potentiella utländska anställda särskilda kompensationspaket ("expatpaket" eller "personalpaket"), som exempelvis omfattar anställningsavtalet och eventuellt särskilda betalningar för boende, språkkurser etc.  
  •  
  • Vissa yrken i Thailand är reserverade uteslutande för thailändska medborgare, inklusive t.ex. Frisör, snickare, hantverkare av alla slag och sekreterare.  
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Mastering Everyday Life  ,

    
   
 1.             1      Öppna ett bankkonto. Om du planerar att bo och arbeta i Thailand, kommer det att bli bättre att behärska ditt dagliga liv genom att använda ett lokalt bankkonto. Detta är en av de saker du verkligen kan göra bara om du redan har flyttat till Thailand. 
    
  • Vissa internationella banker har filialer i Thailand som du kan använda om du vill behålla ditt ursprungliga bankkonto.  
  •  
  • Den thailändska baht (THB, ฿) är Thailands officiella valuta. Euro och amerikanska dollar är knappast accepterade i Thailand, men pengar kan bytas ut i nästan alla banker.
  •  
  • Bestäm vilken typ av bankkonto du vill öppna. Vilka konton du kan välja beror på ditt arbetstillstånd eller visum. Få banker tillåter utlänningar att öppna ett konto utan en giltig visum. Vissa banker kräver uppehållstillstånd, som kan erhållas från det lokala kontoret för invandringskontoret, om du kan visa ditt hyresavtal eller en deklaration från ditt hemlands ambassad eller konsulat. De flesta bankkonton är sparkonto som du kan använda för att få betalkort och i sällsynta fall ett kreditkort (Visa / Mastercard). Vissa banker har begränsningar på var kreditkortsfunktionen kan användas (SCB Bank), andra inte (Kbank, Bangkok Bank).
  •  
  • Aktuella konton används sällan i Thailand och även kontroller är inte vanliga. Banköverföringar, å andra sidan, används ofta och är mycket lätta att genomföra, till exempel direkt på bankomater eller via internetbank. PayPal finns även i Thailand. Medan det inte går att ansluta ett kreditkort till PayPal-kontot i jämförelse med andra länder kan du överföra pengar från ditt thailändska PayPal-konto till ditt thailändska eller europeiska bankkonto.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få en mobiltelefon. Att köpa en mobiltelefon är extremt okomplicerad i Thailand. Det finns dussintals leverantörer och butiker som erbjuder en mängd olika förutbetalda priser utan bindning. Bara köpa en mobiltelefon och ett SIM-kort, aktivera SIM-kortet och ladda din kredit och du kan börja prata i telefonen. 
    
  • Några emigranter klagar över att thailändska leverantörer av mobila tjänster fakturerar tid, inte för hur mycket data de använder när de använder mobilt Internet på sina smartphones. Vissa människor finner att mängden data de förbrukar extremt snabbt när vissa appar automatiskt ansluts till Internet permanent. I det här fallet hjälper det att leta efter en annan taxa eller leverantör.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Slutför ett internetkontrakt. Ofta används fortfarande långsamma analoga modem i Thailand, men i stadsområden som Bangkok eller Chiang Mai är även extremt snabbt fiberoptiskt internet tillgängligt till mycket rimliga priser. Om du inte använder internet mycket ofta kan du använda gratis hotspots i kaffebyggnader eller restauranger. Många lägenhetshus har egen internetuppkoppling, som är öppen för alla boende.        
 6.  
 7.             4      Ta hand om dig själv. I grunden är behandlingskostnaderna i Thailand mycket billigare än i Europa eller USA. Du har två val: Endera väljer du en utländsk sjukförsäkring från ditt hemland, eller har du en thailändsk sjukförsäkring som fungerar precis som någon annan nationell försäkring. Om du planerar att flytta permanent till Thailand kan det vara att en utländsk sjukförsäkring inte är lämplig. Det bästa du frågar innan du går direkt till din försäkringsleverantör. Vissa försäkringsbolag har tidsbegränsningar för vissa hemländer.        
 8.  
             

  Del 3      Upptäck thailändsk kultur  ,

    
   
 1.             1      Lär dig språket. De flesta som flytta till Thailand finner i början det nästan omöjligt att känna igen meningar eller ens enkla ord. Liksom med nästan alla språk, tar det lite tid att utveckla ett "öra" för det thailändska språket. Det är bäst att börja med det! Dessutom älskar de flesta thailändare det när utlänningar visar något engagemang. Du kommer säkert att finna att om du åtminstone försöker tala språket, blir du behandlad mycket vänligare.  
    
  • Den stora majoriteten av de som bor i Thailand talar thailändska, och de flesta affärskontakter, dagliga transaktioner och offentliga angelägenheter utförs på thailändska. I turistområdena finns det vanligtvis anställda inom servicebranschen som talar engelska (till exempel inom huvudkontor hos stora Internet- och telefonleverantörer). Det rekommenderas att lära sig så mycket thailändska som möjligt för att komma igenom det thailändska vardagen utan problem.
  •  
  • Det finns flera sätt att lära sig språket: delta i en språkkurs med thailändska språklärare; lära sig det thailändska alfabetet genom läroböcker och thailändska-tyska ordböcker; hitta en person med thailändsk som modersmål och träna konversation eller gör en språkkurs online (vissa erbjuder träningsmaterial gratis, andra betalas).  
  •  
  • Se även ofta på TV-serier i Thailand. Ett av de bästa sätten att förbättra dina språkkunskaper är att titta på tv-program på varje språk. Du kommer att kunna förstå sammanhanget genom aktörernas handlingar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Informera dig om thailändsk politik. Om du flyttar till Thailand, kommer du oundvikligen att behöva hantera den thailändska regeringen. I huvudsak, sedan 1932, har Thailand varit en konstitutionell monarki i form av en parlamentarisk demokrati. Men sedan statens grundande, upprepade politiska störningar av militären och den thailändska kungen, vilket ledde till en tillfällig störning av de demokratiska principerna. Thailands byråkratiska system fungerar dock överraskande bra och är relativt öppet för utlänningar som vill flytta till Thailand. 
    
  • De flesta thailändare är extremt lojala mot sin nation och deras regering. Det är inte heller en bra idé att prata med främlingar eller utlänningar om politik. Undvik alltså någon form av respektlöshet eller konfrontation.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Läs böcker om thailändsk historia och religion. Thais är vanligtvis extremt stolta över sitt land och dess historia. Theravada Buddhism är ett viktigt element i thailändsk historia. Omkring 95% av den thailändska befolkningen följer Buddhas lärdomar. Det finns otaliga tempel att besöka över hela landet, och de buddhistiska munkarna är de mest vördnadsfulla medlemmarna i samhället. Bilder på munkar hittar du nästan överallt: i taxibilar, i tv-reklam och till och med i graffiti. 
    
  • Upplev den andliga sidan av Thailand. Det i stort sett buddhistiska landet erbjuder meditationsmöjligheter i buddhistiska tempel och speciella turer i olika tempel och helgedom över hela landet.  
  •  
  • I synnerhet Chiang Mai är popplad med otaliga vackra buddhistiska tempel som är öppna för allmänheten. Se till att du är respektfull när du går in i ett tempel. Använd lämpliga kläder i templets grunder (axlar och knän som är täckta) och ta av dina skor innan du går in i själva byggnaden.  
  •  
  • Den näst största religiösa minoriteten i Thailand är islam. Thailändska muslimer utgör cirka fyra procent av befolkningen, och majoriteten av muslimerna bor i de södra provinserna nära den malaysiska gränsen. Särskilt i Bangkok, men också i norra Thailand finns det större kristna, hinduistiska, konfucianska och taoistiska religiösa samhällen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lär dig att fungera korrekt i Thailand. Som i de flesta länder finns det ett antal bra sätt i Thailand som du definitivt bör anta. Särskilt viktigt: Du bör under inga omständigheter höja din röst eller visa ilska. Den offentliga uppvisningen av ilska eller ilska är frowned på i Smileslandet. 
    
  • Hälsningen i Thailand är väldigt annorlunda än den västerländska hälsningsstilen. I stället för att skaka hand, vinkar eller nickar, välkomnar Thailand dig med en "Wai". Sätt i fingrarna (ungefär på hakan) som om du skulle be. Böj ditt huvud något framåt. Undvik överdriven kroppskontakt i allmänheten och ta alltid av dina skor innan du går in i ett tempel eller ett privat hem.
  •  
  • Oavsett hur mycket du anpassar, kommer det thailändska folket alltid att uppleva dig som utlänning. Kanske kommer de inte att ringa dig med ditt förnamn, men istället säga "Farang". Vissa människor finner denna beteckning pejorative. Egentligen är det bara en vanlig term som beskriver något eller någon som kommer från väst. Ta bara det. Försök inte att starta en diskussion om det. Det thailändska folket är oerhört stolt över deras artighet. Det är mycket troligt att ordet "farang" inte är menat att vara negativt, om inte du har förolämpat din motpart.  
  •  
  • Thailändska människor har vanligtvis en stark nationell stolthet som genomtränger hela sin kultur. De kommer att berätta stolt över sitt land, deras historia och deras unika kultur. Samtidigt kommer du alltid att uppfattas som olika. Detta är särskilt tydligt i de mest krävande situationerna. Om du till exempel var involverad i en bilolycka, kommer du troligen att skylla dig själv - även om någon annan orsakade olyckan. Om du inte befann dig i landet skulle du inte köra i Thailand, så olyckan kunde inte ha ägt rum i denna form. Ja, den här logiken gör absolut ingen mening - tyvärr kan du förmodligen inte göra något åt ​​det.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Utforska landet. Det finns kryssningar och ekoturism erbjudanden. Du kan till exempel göra en cykeltur, gå på vandring, kajak eller prova på andra vattensporter.  
    
  • Att resa inom Thailand är också ganska billigt. Det finns flera tågförbindelser till dussintals avlägsna platser. Att resa med tåg är säkert och extremt billigt. En 48-timmars tågresa från Bangkok till Singapore kostar bara € 50, beroende på växelkursen. Dessutom kan du beundra det fenomenala landskapet från tåget.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Njut av thailändsk mat. Det thailändska köket är extremt varierat och gott. Det finns gott om val för alla budgetar, från mycket billigt till väldigt dyrt och i de flesta turistorter finns också ett brett utbud av internationella restauranger och snabbmatskedjor.        
 12.  
            

Saker du behöver .

                Läs mer... (21)      
Semester populär:
Bjud in vänner till Lyft.

Förpacka hemifrån i en vecka.

Packa en strandpåse.

Överlev en vulkanutbrott.

Förnya ett amerikanskt pass.

Boka ett flyg.

Hos ett barn på ett flyg.

Kommunicera med människor från andra kulturer.

Körtursturism.

Uppgraderad till första klass.

Sova på flygplatsen.

Köp en pistol i Michigan.

Åka ensam.

Amsterdam billig upplevelse.

Rengör och polera musslor.

Klä sig ordentligt i Dubai.

Urinera på en vägresa.

Läs en karta.

Köp en resväska.

Skriv en referens till softsurfing.

Hitta billiga hotell.

ako woman