Home \ semester
 

Ange USA med ESTA.

 

Om du reser som utländsk medborgare på semester eller på affärsresa till USA kan du ange med ett ESTA-inresetillstånd istället för visum. Detta gäller i två år och kan användas för flera poster. Det viktiga är att du bor där inte längre än 90 dagar åt gången. Följande steg är vanligtvis nödvändiga för att komma in med ett ESTA-inresetillstånd.

                 

Förfarande .

    
   
 1.   1      Ta reda på om du kan godkännas för ESTA. ESTA kan endast sökas av medborgare från 38 VWP-länder. Tyskland, Österrike och Schweiz ingår här. VWP står för Visa Waiver Program - Om du kommer från ett av de deltagande länderna kan du undvika viseringskravet i USA. Detta gäller endast om du reser till USA för turism eller affärsändamål och stanna inte där i mer än 90 dagar i taget. Om du vill stanna där i mer än 90 dagar eller om du vill arbeta i USA, kommer ESTA inte att göra det längre och du måste ansöka om visum.        
 2.  
 3.   2      Kontrollera om du har ett giltigt e-pass. För att komma in i USA med ett ESTA-tillstånd krävs ett elektroniskt pass eftersom passdata används för att hämta ESTA elektroniskt. Du kan känna igen ett elektroniskt pass med den lilla gyllene symbolen på framsidan. Om du inte har ett elektroniskt pass måste du först ansöka om ett. Om tiden är kort före din planerade resa till Förenta staterna kan du också få den genom uttryck. Även om detta kostar mer, tar det vanligtvis bara två till tre arbetsdagar att hålla det färdiga passet i dina händer.  
    
  • OBS: Preliminärt pass och barnpass är inte elektroniska och kan därför inte användas för inresa med ESTA! För barn kan på begäran ett normalt elektroniskt pass, som för vuxna, göras.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Gör din ESTA-ansökan. Skicka in din ansökan [1]. du behöver ditt pass och, om du är i USA, inte bara gå igenom det, din vistelseort och kontaktinformation. Till exempel, om du bor på flera hotell, ger du bara kontaktuppgifterna på hotellet, vilket är tillräckligt. Dessutom ger du information om dina egna kontaktuppgifter, om din arbetsgivare, om du har en, och måste sedan svara på några säkerhetsfrågor. Till exempel är en av frågorna om du har ett straffregister. För att betala för ESTA-ansökan behöver du ett kreditkort. Alternativt kan du betala via Paypal. ESTA-ansökan kostar US $ 4 vid ansökan, och om ansökan godkänns betalar du ytterligare USD 10 - för totalt 14 USD. Kom ihåg att skriva ner ditt ansöknings-ID efter att ha skickat in ansökan så att du kan kontrollera ansökan status senare.  
    
  • Alternativt kan du ansöka om ESTA via en tjänsteleverantör. Tjänsteleverantörer för ESTA tar ut en högre avgift, men dina uppgifter är kontrollerade för brister och det finns en kundservice tillgänglig för att svara på dina frågor.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Vänta på godkännande av din ansökan. Det tar vanligtvis bara några minuter för din ansökan att godkännas. I vissa fall kan det ta upp till 72 timmar. Med ditt ansöknings-ID kan du kontrollera din ansökningsstatus vid [2] och se om din ESTA-ansökan har godkänts eller inte.  
    
  • Om du vill vara säker, skriv ut ESTA-tillståndet för din resa. Normalt behöver du inte det, eftersom flygbolagen elektroniskt hämtar tillståndet baserat på ditt pass. Men skriver det på papper, men definitivt kan inte skada och rekommenderas.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Förbered avgången. Innan du reser till USA bör du kontrollera alla dokument igen - Pass, ESTA Godkännande, Flygbiljetter, Hotellbokningsbekräftelser och så vidare. Sätt i allt i ditt bagageutrymme så att du kan få dokumenten snabbt när det behövs.  
    
  • Stäng inte dina resväskor eller om du behöver det, använd inte ett normalt men ett så kallat TSA-lås. TSA - det här är den amerikanska flygsäkerhetsmyndigheten - kan öppna fall till våldsamt om det behövs för att kontrollera dessa.
  •  
  • Avstå även från att ta mat med dig.
  •  
  • Du kan checka in online så snart som möjligt. För USA-resor måste du också fylla i ett så kallat APIS-datablad, men ditt flygbolag kommer att berätta för det.
  •  
  • På avresedagen bör du vara på flygplatsen minst två timmar före avgång.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Fyll i tulldeklarationen på planet. Varje passagerare får en tulldeklaration på planet, som han måste fylla i. Familjer kan lägga in en tulldeklaration tillsammans. Du måste ange huruvida du har med dig avgiftspliktiga eller förbjudna varor. Till exempel kan livsmedel behöva deklareras, eller du kan ta mer än $ 10 000 med dig.     
 12.  
 13.   7      Gå igenom säkerhetspunkten vid den amerikanska flygplatsen. Anländer till den amerikanska flygplatsen måste du fortfarande gå igenom passkontrollerna. Var beredd, det kan ta lång tid, beroende på arbetsbelastningen, att komma dit. När det är din tur måste du visa ditt pass och slutfört tullform, och du kan också bli ombedd att få din returbiljett. Du kan ställa frågor om din resa, till exempel vad du vill göra där - svara helt enkelt på "semester" eller "affärsresa". Det kan också bli fråga om hur du tänker finansiera din vistelse. Var alltid vänlig och svara på frågorna ärligt. Invandringsofficer kan vägra dig inresa om han är osäker på dina uttalanden. Detta händer mycket sällan.  
    
  • Efter säkerhetskontroller kan du hämta ditt bagage och har framgångsrikt slutfört din post.
  •  
                   
 14.  
             
Semester populär:
Packa en strandpåse.

Packa kläder i en resväska.

Använd Inkorgen Inkorgen på soffsurfning.

Lätta ett lägereld.

Billiga mat i Las Vegas.

Bjud in vänner till Lyft.

Förnya ett grönt kort.

Resa med flyg.

Säg hej på vietnamesiska.

Undvik att bli attackerad på gatan.

Få ett bra säte på planet.

Vik en skjorta för en resa.

Få rätt vaccination för en resa till Thailand.

Resa med flyg.

Urinera som kvinna medan du står.

Camping.

Planera en vägresa.

Planera en resa till Bangkok.

Resa gratis.

Gör rätt när du hamnar på kryssningsfartyg.

ako woman