Home \ semester
 

Bor på en ensam ö.

 

Det värsta har hänt: Du har strandsats av olycka på en öde ö. Något hopp verkar förlorat, det finns inget hopp om frälsning. Det kan dock vara mycket lätt att överleva på en öde ö. Du kan till och med gå bra dit eller du kan hitta frälsning själv, du behöver bara veta vad du behöver göra.

              

Förfarande .

    

    1      Håll dig lugn  ,

    
   
 1.            1      Du måste vara lugn. Det viktigaste är att vara lugn och tänka tydligt. Om du panikerar, kan du förlora kontrollen och någon chans till frälsning. Du kommer inte bli mycket framgångsrik om du gör dig galen. Läs William Goldings bok "Pincher Martin" som en bra beskrivning av hur man övertygar dig om nästan allt. Så om du inte kan ta kontroll över en öde sten, beror det på att du panikerar. För att lugna dig kan du också hitta något som kan bli din vän. Om du har någon (eller något) att prata med, så hjälper det dig lugna dig. Dina prioriteringar bör vara säkerhet, vatten, skydd och mat. I denna ordning.       
 2.  
 3.             2      Ta hand om din säkerhet. Är området säkert? Finns det några vilda djur? Finns det risk för översvämning? Att ta hand om din fysiska säkerhet är det första och viktigaste steget.        
 4.  
             

    2      Ta hand om nödvändiga saker  ,

    
   
 1.             1      Leta efter en dricksvattenkälla. De flesta börjar söka mat, men i själva verket hittar de flesta "förlorade" personerna inom några timmar eller några dagar. Du kan överleva två veckor utan mat, men bara 3-4 dagar utan vatten. Om det inte finns någon naturlig vattenkälla, försök att bygga något som kommer att fånga regnvatten.  
    
  • Varje vattenkälla är bra. Om du har vatten kan du också rena eller sönder det.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Om det finns färskt vatten, koka det i 2-3 minuter för att vara säker.        
 4.  
 5.   3      Om du har en avsaltningsmaskin, bra! Om inte, finns det flera sätt att avsala vatten.  
    
  • En metod är destillation. Bygg ett sol fortfarande, eller en som arbetar med eld.
  •  
  • Du kan bygga en sol fortfarande genom att fylla en stor, grund tank med saltvatten, eller till och med urin, för att återvinna det om du måste.  
     
   • Placera en mindre behållare i mitten. Sätt en sten i den så att den hålls på plats. Täck behållaren med plastfolie - eller vad du än har - och lägg en sten i mitten, precis ovanför den lilla behållaren.
   •  
   • Om du placerar denna konstruktion i direkt solljus, ska vattnet förångas, kondensera och springa ner plastfolien och droppa in i den lilla behållaren.
   •  
    
  •  
  • För en metod som fungerar på eld, kan du skapa ånga och kondens genom att använda en metall eller ett glas som gör att vattnet kan kondensera och droppa in i en annan behållare.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta eller bygga ett överlevnadsskydd. Du behöver skydd från element och vilda djur. Detta kan vara ett naturligt skydd, till exempel en grotta, eller en du bygger dig själv.  
    
  • Nästa steg efter att hitta ett naturligt boende är att bygga dig ett mer permanent boende. Boende är din bas, en plats som är varm eller skuggig för att sova, lagra förnödenheter och ett ställe att gömma sig från djur. Försök att bygga skydd över marken så att inga buggar kan krypa på dig.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hitta matkällor. Havet är full av liv. Försök att bygga en V-formad mursten vid lågvatten, spetsen på "V" ska peka ut mot havet. Vid högvatten bör det finnas fisk där inne och fångas när tidvattnet kommer tillbaka.  
    
  • Det finns många ätbara rötter och bär, men var försiktig! Vissa är giftiga. Ät bara dem om du är säker på att de är säkra att äta. Den bättre och mer tillförlitliga matkällan är skalbaggar. Ja, skalbaggar. De är överallt och de är en utmärkt proteinkälla. Du kan också använda bägarna för fiske. Du kan hugga en träkrok och fästa en skål till den. Tie en sträng till det och du kan börja.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Titta på dina resurser. Har du en sötvattenfjäder? Har du en långvågradio, en satellittelefon eller något annat sätt att kommunicera? Finns det andra människor? Människor, om du hanterar dem ordentligt, kan vara din bästa resurs.        
 12.  
 13.             7      Släcka. Det här låter mycket trivialt på en ensam ö, men brand är användbart för ett antal saker. Det minsta av det är att det ökar moralen. Du har slutfört din första uppgift, vilket är viktigt för moralen. Brand kan också användas för att destillera vatten (se ovan), att laga mat och att skänka till ljus. Om du inte kan starta en brand, oroa dig inte, koncentrera dig bara på nästa uppgift och försök igen senare.        
 14.  
 15.   8      Avlägsna farliga djur. Om det finns farliga djur, använd eld på natten för att avvärja dem. Om du har en brandsläckare kan du använda den om det behövs. Fällor och varningar (som att bryta grenar), etc., kan användas för att hålla djur från att komma in i ditt boende eller varna dig när de kommer.     
 16.  
             

    3      Samarbeta  ,

    
   
 1.             1      Rösta och agera tillsammans. Alla i gruppen ska arbeta tillsammans för att se till att alla behov är uppfyllda och att alla tillgängliga resurser används korrekt.        
 2.  
 3.   2      Begravda döda följeslagare. Om någon dör, begrava personen och håll en begravning. Detta skapar närhet, nödvändig respekt och skyddar mot möjliga sjukdomar.     
 4.  
             

    4      Räddas  ,

    
   
 1.             1      Ordna stenar eller andra stora föremål på en synlig plats som signal. I William Goldings roman "Pincher Martin" bygger den strandade mannen en bild av stenar som kan ses genom att passera fartyg. De internationella bergsräddningssignalerna är baserade på grupper om tre (grupper om sex i Storbritannien). En nödsignal kan bestå av tre bränder, tre cairns i en triangel, tre visslande toner eller tre ljussignaler, följt av en minutbrytning och sedan upprepad tills ett svar kommer. Tre flares eller akustiska signaler är det vanliga svaret. Om du har en klar bild av båtar, försök att göra en stor, röd X.        
 2.  
 3.             2      Försök att göra kontakt. Bygg stora, onaturliga snygga former i ljusa färger och glänsande saker. Använd en radio om möjligt för att varna potentiella redningsmän. Använd signalspeglar, eld och ficklampor eller något som drar din uppmärksamhet. Det kan du göra medan du väntar.        
 4.  
 5.             3      Ge aldrig upp. Desperationshandlingar kan vara dödliga för dig och dina följeslagare. Willpower är det som gör det möjligt för människor att tänka utan mat i veckor. Utan en vilja att leva, kommer du inte att leva. Försök att föreställa dig det stora livet du kommer att ha och inser att om du ger upp kommer du aldrig att få det.        
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Semester populär:
Återhämtning från jetlag.

Billiga mat i Las Vegas.

Paket för en resa till Kina.

Kontrollera inloggningsstatusen för en amerikansk invandring.

Förnya ett busspass.

Resa spontant.

Led ett liv i det vilda.

Skriv en referens till softsurfing.

Camping på campingen.

Rese med endast en påse.

Förberedelser för internationell resa.

Låt dig inte bli uttråkad under semestern.

Gör en hängmatta.

Förnya ett amerikanskt pass.

Ringa internationella telefonnummer från USA.

Bli äventyrare.

Överlev en Ripström.

Resa och arbete i Australien.

Packa en toalettpåsar permanent för konstant körning.

Boka hotellrum.

Få en anslutningsflygning.

ako woman