Home \ semester
 

Upptäck gift ek.

 

Det är roligt att vara ute i naturen i USA, men när du kommer i kontakt med en giftig ek kan det orsaka klåda, klådautslag som snabbt minskar ditt roligt , Bladen på denna växt har ett lätt igenkänt utseende om du vet vad du ska leta efter. Om du aldrig har varit i kontakt med en giftek, så kan du lära dig hur man undviker en beröring genom att känna igen plantan.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Hitta giftug  ,

    
   
 1.            1      Bli smart om giftjuren. Giftiget liknar dess nära släkting, giftiga murgröna och giftomslag eftersom de alla är medlemmar i samma botaniska familj. Den vanligaste formen av giftig ek, som även kallas västerländsk giftek, växer huvudsakligen längs Stillahavskusten i Nordamerika i Oregon, Washington och Kalifornien. Det kan växa som en liten buske i öppna områden eller som en klättrare i skuggiga skogsområden.  
    
  • En annan typ av giftig ek, till exempel, är Atlanten-ek, som växer i sydöstra USA. Denna underart är mycket sällsyntare än den västerländska giftekken.  
  •  
         
 2.  
 3.   2      Var försiktig när du granskar växten. Det bästa sättet att undvika en giftig ekutslag är att aldrig vidröra en växt som du tror kan vara en giftig ek. För att få tillräckligt nära plantan och identifiera den, använd en pinne eller handske för att inspektera den.  
    
  • Om det visar sig vara giftig, tvätta alla saker i kontakt med växten med tvål och vatten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Titta på bladen. Giftig, oavsett om det är en busk eller som en klättrare, har en trifoliat struktur. Detta innebär att bladen växer i varje fall tre av stammen. Bladmarginalerna är vågiga eller skalformade. 
    
  • Som namnet antyder, ser bladen ut som ekbladen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontrollera färgen. Bladbladet är vanligtvis blankt grönt. Beroende på säsong och växtens hälsa kan de också vara gulaktiga, rödaktiga eller bruna. Undersidan av bladet skiner mindre, är mindre grönt och ser mer flöjtigt ut.        
 8.  
 9.             5      Titta på grenarna. Grenarna är ofta lite gråaktiga, men i svagt ljus i vissa skogar kan det vara svårt att se. Grenarna är också täckta av små hår eller taggar.        
 10.  
 11.             6      Titta på blommorna eller bären. Giftiga ekar har små gulgröna blommor på våren. Växten producerar också ljusgröna bär på sommaren och tidigt på hösten.  
    
  • Det kan också hjälpa dig att eliminera andra växter om du uppmärksammar vad som inte finns där. Om det har pekat löv och inga taggar, så är det inte giftig ek.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Andra former av gift ek.  
    På vintern förlorar den alla löv och ser ut som en rödbrun skogsbruka (ibland i stora klumpar eller något höjda) med fortsatta stubbar.  
  • Det finns också en tjock klättringsanläggning i träd, ibland (beroende på säsong) med små, giftiga ekblad som kör ut.
  •  
                   
 14.  
            

  Del 2      Upptäck utsläppet av gift ek  ,

    
   
 1.   1      Lär vad som orsakar utslaget. Både löv och grenar av giftig innehåller urushiol, en oljig juice som orsakar en allergisk reaktion i form av utslag. Urushiol kan också hittas i rötterna och även i döda växter.
    
  • Dessutom kan urushiol också överföras genom luften när växten är bränd och kan också enkelt överföras från ett objekt till ett annat.
  •  
  • Giftig ekutslag är inte smittsam, men om någon har urushiol på händerna och berör en annan person, kan den andra personen också få en reaktion.
  •  
  • Alla delar av giftig innehåller toxin urushiol. Även om bladen har fallit av på vintern är det inte säkert att röra på växten.  
  •  
         
 2.  
 3.   2      Känn utslaget. Ett utslag från exponering för giftjong kan vara väldigt annorlunda beroende på individen, eftersom vissa människor är mer känsliga för urushiol än andra. I allmänhet är utslaget mycket kliande och väldigt rött, med röda stötar som kan blåsas och blötas. Utsläppen kan uppstå som ett streck och kan täcka ett brett område från relativt mild till mycket svår.        
 4.  
 5.   3      Tvätta din hud och kläder. Om du kommer i kontakt med giftig, tvätta alla drabbade områden först med varmt vatten och tvål. Gör det så snabbt som möjligt, helst inom 30 minuter. Tvätta också alla kläder eller verktyg som kan ha kommit i kontakt med anläggningen.        
 6.  
 7.   4      Läs klåda. För att avlägsna klåda av utslaget, applicera en zinksalva på det drabbade området. Du kan också använda aktuella steroider som clobetasol eller systemiska steroider och antihistaminer. Också prova ett kallt kompress- eller havremjölbad.
    
  • För att göra ett havremjölbad, häll två skott av havregryn i en nylonstrumpa eller strumpor och bind den till kranen så att varmt vatten löper genom havregryn. Ligga i badet i minst 30 minuter eller lämna de drabbade områdena i vattnet så länge.
  •  
  • Du kan också använda bakpulver i ett varmt bad.  
  •  
         
 8.  
 9.   5      Se till att utslaget inte sprider sig till andra. Var medveten om att urushiol lätt kan överföras till en annan person, djur eller sak. Se till att allt och alla som har varit i kontakt med giftjägare tvättas noggrant med tvål och vatten.
    
  • De flesta hudutslagna läker inom 5 till 12 dagar, men hudutslaget kan ta upp till en månad eller mer.  
  •  
         
 10.  
 11.   6      Sök läkarvård. Ring ambulansen om ditt svar på giftig är svårt. Du bör också ringa om du eller den smittade personen har problem att svälja eller andas, eller om det drabbade området eller andra kroppsdelar är extremt svullna.        
 12.  
             

Tips .

                Läs mer... (13)      
Semester populär:
Ät billigt i Paris.

Bor i Thailand.

Paket för en camping resa.

Ring Australien från Nya Zeeland.

Billiga mat i Las Vegas.

Resa genom Europa med din ryggsäck.

Hitta den sanna norra.

Urinera på en vägresa.

Överlev utan verktyg på en öde ö.

Gör en vägresa.

Klä sig ordentligt i Dubai.

Planera en resa till Bangkok.

Adress ett vykort.

Paket för en festival.

Pak som en tonårsflicka för en flygresa.

Airbnb kommer vara värd.

Byxa byxor.

Gå till ett minimalistiskt tält.

Ringa internationella telefonnummer från USA.

Prenumerera på prislarm på kajak.

Ta reda på en bostad.

ako woman