Home \ semester
 

Packa ryggsäcken ordentligt för en vandringstur.

 

Backpacking är en populär utomhusaktivitet, men också fysiskt krävande. En av de viktigaste sakerna för en vandring för att göra det så bekvämt som möjligt är att packa ryggsäcken ordentligt. Om du bara tar de saker du verkligen behöver och håller din belastning så ljus som möjligt, kan du njuta av din turné bättre.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Gör en lista över de saker du kan behöva på din resa. Lämna inte något ut och tror att du kommer ihåg att packa den. Skriv ner allt du behöver och vad du behöver kan .       
 2.  
 3.             2      Följ backpackingregeln som säger: Om du inte är säker på om du behöver ett objekt, behöver du förmodligen inte det . Istället för en tung, kraftig ficklampa, ta ett extra batteri med dig.        
 4.  
 5.             3      Få en ryggsäck. Oavsett om du köper en eller låna en, justera den till din kropp. Fullt packad, borde vara nästan all vikt på höften och ditt sakrum. Axelremmarna är främst utformade för att hålla ryggsäcken upprätt och nära din kropp.        
 6.  
 7.             4      Minska vikt och utrymme genom att äta huvudsakligen dehydrerade måltider. Undvik onödigt rå kött, särskilt vid långa resor. Packa kalori-tät, kompakt mat, men se till att det kommer från olika livsmedelsgrupper. Ät många kolhydrater och proteiner. Eftersom du kommer att svettas mycket, se till att du äter tillräckligt med salt. De flesta matpaket är bulkigare än nödvändigt och mindre vattentäta än vad du skulle vilja ha. Innan du går, dela upp din mat och packa den i låsbara väskor.  
    
  • Tänk på följande livsmedel: havregryn, popkonst, granola barer, nötter och torkad frukt till frukost; Bagels, hårda ostar, kex, jordnötssmör, sommarkorv, russin, nötter och äpplen till lunch; och pasta, makaroner och ost, couscous, instant black beans och ris, färdig soppa, ramen och quesadillas till middag. Glöm inte efterrätten - pudding och kex smakar bra.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Leta efter ett lämpligt tält. Undvik att köpa ett tält som är för stort, det blir svårare. Ett tvåperseltält är lämpligt för två personer, så köp inte ett större tält. Ta en sovsäck och madrass för att skydda dig från förkylningen och hålla dig varm. Om du inte vill ta en kudde, kläder du i en tvättväska och använder den som en kudde.  
    
  • Hyr ett tält om möjligt. Se till att det har ett regnskydd och ett markskydd. Ett litet och lätt tält är bättre. Du behöver inte mer golvyta än det område din kropp upptar, eftersom din ryggsäck kommer att vara ute. Om du går in i stenig terräng, ta sedan ett tält som kan stå på egen hand utan att förankra polerna i marken. Det kan vara svårt att hitta en bra plats att använda jordankare.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Titta på din karta för att se hur långt vattenhålen är från varandra, och bestäm sedan hur mycket vatten som ska tas mellan två ställen. 2 liter kan vara på en kall dag, men upp till 7 liter behövs på varma och torra områden. Det bör finnas vatten från naturliga källor som en ström eller sjö vid din campingplats. Använd vattenreningstabletter eller ett naturligt vattenfilter, oavsett hur rent det ser ut. Se till att vattenkällorna är tillförlitliga. Vissa kan vara torra under torrsäsongen eller sommarmånaderna. Ring parkvakterna och fråga om du är osäker.        
 12.  
 13.             7      Använd kläder som är bekväm, oavsett vad den är. Det finns inga klädregler när man vandrar. Ta regnväxel med dig om det regnar (ett poncho räcker inte för backpacking, du borde få en regnjacka och regnbyxor). Vandringsskor stabiliserar dina fötter och skyddar dina fotleder. Köp ull strumpor eller syntetiska strumpor till stövlarna och fundera på att köpa tunna innerstrumpor som du bär under dina strumpor. Dessa är gjorda av polypropen eller nylon och förhindrar 99% av bubblorna. Ingen bomull ! I kalla eller våta områden kan bomull vara dödlig! Det absorberar fukt, torkar bara långsamt och erbjuder liten isolering. Polar Fleece, Polypropylen, Olefin, Thermax och CoolMax är lämpliga material för vandring och backpacking.        
 14.  
 15.             8      Köp en titan eller aluminiumskruka med teflonbeläggning. Se till att krukan har handtag som är företrädesvis klädda i plast för att skydda dig från brännskador eller för att spara pengar på en slypkvarn. Se till att potten är tillräckligt stor för att laga mat i en kruka.        
 16.  
 17.             9      Ta en ficklampa eller en strålkastare på ett huvudband för att hålla händerna fria.        
 18.  
 19.             10      Ta med bränningsmaterial för att antända elden. Torktumma. Bomullskulor och tidningar är också bra, men bäst är torkduk gnidad med petroleumgel eller bensinatum. Dessa är lätta att tända och bränner mycket intensivt. Bränn brännare till gnistor och tända utan en match, liksom många vattentäta tändstickor. För att göra vattentäta tändstickor, tänd matcher som tänds överallt i smält ljusvax. Enstaka tändare arbetar självklart.        
 20.  
 21.             11      När du packar din ryggsäck gör du de tunga sakerna som vatten, campingugnar och bränsle, tältstolpar och mat i ryggsäcken och nära din rygg. Gör de lättaste sakerna som fleecejacka, sovmatta och regn / vindbris ner från ryggen. Sätt den stora sovsäcken i ryggsäcken, också nära ryggen. Vissa ryggsäckar har en extra ficka för sovsäcken. Dessa fack kan dock släppa vatten genom dragkedjan, så se till att din sovsäck är skyddad mot fukt. Många tunga föremål som utrustning, kläder, lättare mat och tältduken kan antingen vara uppe, borta från baksidan eller packade ner, nära baksidan. I de yttre fickorna kan du lagra olika saker som du behöver nå snabbt: karta, kompass, kniv, ficklampa, tändare / tändstickor etc. Glöm inte att packa en eller två skräpspåsar för din skräp och våta kläder.  
    
  • Lägg kläder i papperskorgen och vik över toppen. Stow de tyngsta sakerna närmare din rygg och högre upp. Dina regnväxter, snacks och visselpipa ska vara lättillgängliga. Använd återförslutningsbara påsar och saker mellanmål där inne. Håll alla starkt luktande saker på ett eller två ställen, så du kommer inte att glömma dem och hitta dem lätt om du måste sätta dem i en björnpåse.
  •  
                   
 22.  
             

Tips .

    
   
 • Förpacka extra strumpor. Våta fötter är dåliga.
 •  
 • Kom ihåg, oavsett vad du packar, måste du bära det på ryggen för hela sträckningen av backpacking resa. PACKE EASY!
 •  
 • Förpacka allt separat i plastpåsar; Dessa är vattentäta, lätta och mycket flexibla när det gäller rymdförbrukning. Om du behöver mer utrymme, suga sedan all luft ut ur de förslutbara påsarna innan du stänger dem. Det betyder inte att de är lufttäta, så använd inte den här metoden för lättförgänglig mat.
 •  
 • Försök omsluta saker som gör två saker - en extra tröja eller jacka kan också användas som en kudde.
 •  
 • Köp det lätta tältet du hittar i ditt prisklass. Titta på klippet, inte det totala området. Stryk inte av höga priser, för ett bra tält kan vara i många år. Välj ett tält som du gillar och kom ihåg att du måste bära den runt i många miles. Innan du ställer ut på den första turnén, sätt den upp i gården några gånger så att du kan ställa upp det i det vilda, i mörkret eller i regnet. Se även i butiken för att se om en matchande underlagsmatta säljs till tältet så att du har ett torrt golv för ditt tält. Om det inte existerar, köp bara en plasttapp eller bivy / överlevnadsfolie. Också överväga hängmatta alternativet. En hängmatta är lätt att bära och kan hängas nästan var som helst utan naturskador. Kom ihåg dock att du behöver mer isolering under dig på grund av konvektion.
 •  
 • För kvinnor: Om du behöver ta med hygienprodukter, packa dem i plastpåsar för att skydda dem mot vattenskador. Du bör också komma ihåg att använda tamponger eller panty liners i en plastpåse och behåll dem där, eftersom det inte finns några papperskorgen på vägen.
 •  
 • Om du går för första gången följer du markerade stig med vattenhål, vilket minskar risken för att du går vilse.
 •  
 • Kom ihåg: Lite kan få dig långt . Så överdriv det inte och ta bara de saker du verkligen behöver.
 •  
 • Klä upp i lager. Detta kommer att hålla dig varmare och om det blir för varmt för dig kan du bara ta bort ett lager av kläder.
 •  
 • Om du har allt redskap i ryggsäcken och fyllt upp alla dina vattenflaskor, borde den väga mindre än 1/3 av din kroppsvikt, ännu bättre mindre än 1/4.
 •  
 • Om din ryggsäck har ett höftbälte (det ska alltid ha en), packa sedan de tungaste sakerna och de lättaste sakerna ner. Detta förhindrar att ryggsäcken lutar för långt bort från axlarna. Syftet med midjebältet är att ta tyngden av dina axlar och rikta den till dina starkare benmuskler. Så det är inte nödvändigt att sprida vikten i ryggsäcken för att göra det bekvämare för axlarna och därför borde det inte göras.
 •  
 • Lär dig att hitta dig med karta och kompass.
 •  
 • Använd en kompressionspåse för större saker som kläder, tält och sovsäck. Det kommer att spara mycket utrymme.
 •  
 • En sovmatta skyddar dig från stenar under tältet och isolerar dig från markens kyla. Detta är särskilt viktigt när det blir kallt på natten. Påfyllningen av din sovsäck kommer att komprimeras av din kroppsvikt under dig, så det skyddar bara din topp. Om du har lite pengar, är Therm-a-Rest självuppblåsande madrasser som NeoAir eller ProLite bra. Men det här är inte de enklaste alternativen. Om du vill ha en billigare, men inte så bekväm matta, är Therm-a-Rest RidgeRests inte dåliga, men de är inte uppblåsbara. Fördelen är att de är mycket lätta. Ultralätta minimalister kan också försöka hitta och använda en bit mjukt formad skumbeläggning från förpackningspallar.
 •  
 • Köp en GPS. Detta hjälper dig inte bara att orientera dig, det kan också vara mycket användbart för navigering på natten. Du behöver bara en karta för dina koordinater.
 •  
 • Om natten temperaturer är högre än 15 ° C, kan du helt enkelt ta ett ark eller filt med dig. Tältet kommer att hålla dig varm nog på egen hand. När du packar din sovsäck, packa en sopkasse i sovsäcken. Därefter fyller du på din sovsäck, vikar soptäckan upp och ner och drar sedan sovsäcken överst. Det här är väldigt viktigt att hålla sovsäcken torr.
 •  
 • För alla andra klimatförhållanden, med undantag för midsommar låg, köpa eller låna en fylld mummibagasin. Den viktigaste skillnaden mellan nere och syntetisk fyllning är att en sovsäck sänker sig mindre och är lättare, med samma temperaturvärde, men när den blir våt kommer den inte att torka snabbt och vara värdelös. Om du går vandring i vått väder, se till att din sovsäck är väl skyddad från våt eller överväga att använda en syntetisk fylld sovsäck. Han bör certifieras för minst -1 ° C. Mummysäckar har en huva som sträcker sig över huvudet och låter dig stänga sovsäcken så att din näsa och mun bara är fria.
 •  
             

Varningar .

    
   
 • Se till att någon vet var du är. Lämna din väg och kontaktinformation för parkvakterna till en vän eller familj, med specifika instruktioner om när du ska ringa och vad du ska säga till parkvakten.
 •  
 • Undvik jeans och bomullskläder. När bomull blir våt, förlorar den dess isolerande egenskaper och tar lång tid att torka. Vid varmt väder kommer det att känna sig obekväma klamrat och obekväma, det kan vara dödligt i kallt väder.
 •  
 • Om du inte är mycket erfaren och utbildad, ska du gå på vandring med andra människor. Det är det säkraste.
 •  
 • Ta inte över. Bara för att du inte har något problem att gå 10 kilometer på en väg betyder inte att du kan köra berg upp och ner med en 15 kilo ryggsäck.
 •  
             

Vad du behöver .

    
   
 • 1. Förpackningslista  
    
  • En lista över sista minuten-artiklar bör innehålla fryst kött för de första måltiderna och sista minuten saker du kan få på resan i butiken.
  •  
   
 •  
 • 2. Mat och måltidsplan för X dagar
 •  
 • 3. Matlagning & amp; Matpaket:  
    
  • Vattenflaskor (2 1 liter Nalgeneflaskor är mycket bra)
  •  
  • Kamin och bränsle (campfires är olagliga på vissa ställen och rekommenderas inte vid torra förhållanden).
  •  
  • Campingredskap - ta bara med dig vad du verkligen behöver
  •  
  • Potten för matlagning och alla redskap du behöver (använd inte hela kokkärlet!)
  •  
  • sked (det är allt du behöver, ingen gaffel och ingen kniv, ta en plastsked, inte metall, eftersom plasten är lättare)
  •  
  • Kopp och skål (du bör också välja plast här.) En trycktätningsbehållare med lock är väl lämpad
  •  
   
 •  
 • 4. Sömnutrustning:  
    
  • Tält - inklusive poler, skikt och regnskydd
  •  
  • Sängväska - rimligt varma för förhållanden
  •  
  • Sovmattor (skum för isolering av golvkylning)
  •  
   
 •  
 • 5. Kläder i X dagar (Nylon, Polyester och Syntet - NO COTTON)  
    
  • 2-3 par strumpor (minimum)
  •  
  • Extra Byxor - Syntetiska Byxor med Avtagbara Ben
  •  
  • Extra Syntetisk Underkläder
  •  
  • Kortärmad & amp; Långärmad tröja
  •  
   
 •  
 • 6. Viktiga saker för varje resa till naturen:  
    
  • Vatten
  •  
  • Kniv
  •  
  • Rainwear
  •  
  • Jacka
  •  
  • Ljusare / tändstickor (vattentät)
  •  
  • GPS / Kompass
  •  
  • Kartor
  •  
  • Mobil (om det finns ett mobilnät)
  •  
  • Whistle
  •  
  • Första hjälpen kit med moleskinn för blåsor
  •  
  • Strålkastare eller små ficklampor och ersättningsbatterier
  •  
  • 15-30 m ljus linje (fallskärmslinjen är bra, se till att du använder en syntetisk sladd som är 1 cm eller tunnare, allt som är tjockare blir för tungt.)
  •  
  • Insektspray (ej nödvändigt på vintern)
  •  
  • Solskydd
  •  
  • Toalettpapper
  •  
   
 •  
 • 7. Ytterligare saker  
    
  • Kamera
  •  
  • Liten kikare för fågelskådning
  •  
  • Penna och papper
  •  
  • Solglasögon
  •  
  • Huvudduk (ej väsentligt, kan användas som solskyddsmedel i ökenområden eller som ett "nöd" -filter)
  •  
  • Kindling Wood (Kienspan, Char-Tinder Tinder, eller du kan leta efter Tinder i naturen där du läger.) Björkbark och röd Cedarbark fungerar bäst, ta barken från alla träd runt dig, inte all bark från Björk är enkel, men med cederträ måste du göra barken i fluffiga bollar som bara andas när de tänds.
  •  
   
 •  
 • 8. Ryggsäckarutrustning:  
    
  • Högkvalitativ, väl passande ryggsäck med vadderad bälte.
  •  
  • Vandringsskor eller robusta gångskor
  •  
  • Bred brimmed hatt för att skydda dig mot sol och regn.
  •  
  • Ett vattentätt skyddsväska till din ryggsäck. Se till att den är tillräckligt stor och täcker all extern utrustning, eller använd ett ryggsäckskydd för att skydda alla dina saker från att bli våta.
  •  
  • Stor soptäcka - men lita inte på att kunna använda den som ett regnskydd i en nödsituation, eftersom dina armar inte kommer att skyddas och kall luft kommer in.
  •  
  • Bärlåda eller påse och snöre för att göra den björn säker
  •  
  • NEJ Jeans - Tung bomull kan orsaka hypotermi och, i värsta fall, din död när den blir våt.
  •  
   
 •  
             
Semester populär:
Billiga i affärer eller flygande första klass.

Rulla upp en sovsäck ordentligt.

Boka hotellrum.

Checka in på ett hotell.

Förhindra rörelsesjukdom.

Skydda korallrev.

Hantering av hemvist.

Hitta vatten i öknen.

Emigrera till Kanada.

Emigrera till Schweiz.

Få rätt vaccination för en resa till Thailand.

Organisera världsresa.

Rulla upp en sovsäck ordentligt.

Stå med flyg.

Komma till Nordpolen.

Hitta ett billigt flyg till London.

Körning i Storbritannien.

Packa dina väskor.

Rulla upp kläderna för att packa.

Camping på campingen.

Bestäm vad du ska packa för en semester.

ako woman