Home \ semester
 

Planera din semester och vandra genom naturen med din ryggsäck.

 

Med en liten ansträngning kan alla njuta av backpacking i det stora utomhus. På en välplanerad resa kan du lära dig på vackra platser utan att behöva ta itu med störande folkmassor.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Sök vandringspartner. Om du har rest ofta kan du introducera nykomlingar att backpacka. Och om du aldrig har varit backpacked tidigare, kanske du vill leta efter en erfaren backpacker. Det är bäst att hitta resepartners som passar ihop när det gäller gånghastighet, avstånd du vill springa (och kan göra) och hur man läger. Vissa människor reser lätt och över långa sträckor, andra vill bara gå av vägen och utanför den misshandlade banan.       
 2.  
 3.             2      Beslut om längd, tid och destination för din resa. Vissa platser är mycket trånga vid vissa tillfällen (till exempel under semesterperioden) och andra är inte lämpliga när som helst på året på grund av klimatförhållanden (till exempel öken på sommaren - det här är inte för nybörjare).        
 4.  
 5.             3      Se till att du vet var du ska, få de kartor du behöver (topografisk) och lära dig hur man läser dem. Detta är viktigare än många nybörjare förutsätter. Kort med små detaljer är i allmänhet inte tillräckligt. Titta i bokhandlar eller på Internet för kartor av hög kvalitet. BKG (Federal Agency for Cartography and Geodesy) erbjuder sådana, men även privata specialiserade kortutgivare har professionella kartor för många vandringsområden. Dessa har konturlinjer och är mer tillförlitliga än färgglada komiskliknande turistkartor. Varje land har en liknande officiell kartografisk auktoritet, det bör alltid vara din första samtal innan du köper biljetter.        
 6.  
 7.             4      Få en kompass och lär dig hur du använder den med en karta.        
 8.  
 9.             5      Planera din rutt. Bestäm om du vill gå en "rundresa", "en gång i taget" eller "börja sluta". Det senare innebär att du måste ordna bil eller transport till startpunkten och från destinationsplatsen. Väg av vad terrängen är, hur vädret blir, hur erfaren och hur passformig gruppen är, om du planerar avstånden per dag. Erfaren vandrare med gott fysiskt tillstånd skapar 15-40 KM per dag. Nybörjare och helgidrottare ska planera 10-20 KM per dag. Var inte för ambitiös. Planera kortare avstånd så att du kan njuta av den vackra naturen. Det ska vara det riktiga syftet med semestern! Planera framåt var om du kommer att kasta ditt tält varje natt. Se till att det finns en tillförlitlig vattenkälla i närheten.        
 10.  
 11.             6      Ta reda på om du behöver tillstånd för vandringsområdet. Tält i naturen och nationalparker kräver ofta tillstånd eller du måste betala en avgift. Endast i några länder tillåts vild camping, men också endast med restriktioner.        
 12.  
 13.             7      Ta reda på lokala regler och parkeringsregler. Många nationalparker och andra offentliga områden har särskilda bevaranderegler att följa (till exempel kräver Yosemite National Park björnsäkra matbehållare).        
 14.  
 15.             8      Var uppmärksam på brandskyddsreglerna. På många områden får man inte elda under torrsäsongen. Andra tillåter endast lägereldar på vissa ställen och i specifika former. Lämna aldrig ett lägereld utan övervakning. Släck aldrig eld om du inte har tillräckligt med vatten för att släcka det. Ta bort allt brandfarligt material inom 5 meters radie av din eld, så att vinden inte kan tända omgivningen med flyggnistor.        
 16.  
 17.             9      Ta mer vatten än vad du behöver för att komma till närmaste vattenhål. Vatten är tungt men viktigt. Om du använder ett vattenfilter, ta även reservdelar, inklusive bytefilter. Dessa blir ofta igensatta med sediment, eller helt enkelt gå illa.        
 18.  
 19.             10      Planera dina måltider med dina partners. Välj mat som soppkoncentrat och grytor som kan beredas med vatten. Pasta är en mycket populär mat för vandrare. Det är vettigt att planera huvudmåltiderna tillsammans, dessutom kan alla själv välja sina egna smaker.        
 20.  
 21.             11      Kontrollera din utrustning och se om alla artiklar fungerar. Gör det noggrant och med mycket tid och ersätt eller fixa allt som inte fungerar. Och kom ihåg, om något bryter ner på sättet du måste ta hem hemma. Naturen är inte en soptipp.        
 22.  
 23.             12      Kontrollera din garderob för rätt kläder för alla väderförhållanden. Flera lager av kläder gör det möjligt att anpassa sig till alla väderförhållanden. Det kan vara varmt när du går, men det betyder inte att vädret inte kan förändras under dagen. Speciellt i bergen kan vädret förändras väldigt snabbt. Och ofta extremt. Även om det är 30 grader och himlen är blå när du lämnar, packa alltid en regnjacka.        
 24.  
 25.             13      Jämför din campingutrustning med din partner och tänk på vem som tar något med dem. En grupp behöver bara ett vattenfilter, spis, kastrull och kokkärl, etc. Men viktiga utrustningsdelar ska dupliceras och bäras av två olika personer - första hjälpen kit, kompass, vattenfilter.        
 26.  
 27.             14      Lämna din vandringsväg med någon som inte är på turnén. Gör så detaljerad du kan: rutt, boende och hur länge du är på vägen. Och ge mig ett meddelande när du är säker igen.        
 28.  
 29.             15      Använd inte ett tält där mat har lagrats före, när du är i nationalparker där det finns björnar. Björnar kan luktar maten i tältmaterialet, även om det inte finns mat i tältet nu, men bara i föregående semester, eller i den tidigare, som var i den. Även om du inte besöker något område där det finns björnar, kanske du vill göra det i framtiden? Och då kommer björnen att lukta doften av mat och gå på jakt efter tältet. För att undvika detta, använd en väska och ett rep och häng maten på ett träd. Och det betyder all mat. Även mellanmålen, även om de är inslagna i folie. Detsamma gäller allt som innehåller dofter, så alla kosmetika som schampo, duschgel, krämer, tandkräm, etc. Använd för varje campingferie alltid samma väska för mat och kosmetika, så att matens doft stannar ur tältet. Självklart borde du inte äta i tältet heller.                  
 30.  
            

Tips .

                  

Varningar .

             
Semester populär:
Pak som en tonårsflicka för en flygresa.

Förbered dig på en långflygning.

Paket för en resa till Kina.

Använd TripIt.

Emigrera till Kanada.

Airbnb kommer vara värd.

Flytta till USA.

Resa och arbete i Australien.

Stå med flyg.

Resa med ett vapen på ett plan.

Besök New York City på en snäv budget.

Lev på gatan.

Ge anvisningar.

Säg Tack på hebreiska.

Resa med flyg.

Bestäm latitud.

Grab bras.

Överlev en tsunami.

Boka ett flyg.

Besök New York City på en snäv budget.

Billiga i affärer eller flygande första klass.

ako woman