Home \ semester
 

Sova i planet.

 

Att kunna sova bättre på planet är ibland det bästa sättet att spendera tid på en lång flygning. Om du är på ett nattflyg under din normala sängtid kan sömn under flygningen även hjälpa dig att undvika jetlag vid din ankomstpunkt. Dock kan bullret, solljuset och det trånga utrymmet göra det svårare att sova på planet. Lyckligtvis är det dock några steg du kan ta före flygningen för att du är lugn i luften.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förbered dig på flygningen  ,

    
   
 1.            1      Välj din plats klokt. Förutom att du har råd att boka ett lutet sittplats, vilket vanligtvis bara är tillgängligt i första klass på flyg i alla fall, måste du slå sig till ett säte med rak ryggstöd. I ett sådant säte kan det vara svårt att sova bra, även om du viker tillbaka ryggstödet. Av denna anledning är det extremt viktigt för vilken sida av planet du bestämmer och om du väljer en plats vid fönstret eller i gången. Bestäm om du sover hemma på vänster eller höger sida av sängen. Om du sover på höger sida, bör du välja ett säte som ligger på höger sida av planet. Det exakta motsatsen är sant om du är vänster sovande. På så sätt efterliknar du din naturliga sömnposition, vilket hjälper dig att sova bättre på planet.  
    
  • Undvik att sitta direkt bakom skiljeväggar och nödutgångar. Vissa platser på nödutgången kan inte justeras, och några platser på skiljeväxlarna brister inte upp armstöden. Detta kan allvarligt begränsa dig, vilket gör att du känner dig hård och trött i slutet av flygningen. Dessutom bör du också undvika platser i flygplanets sista rad (nära toaletterna). Lukten av toaletterna kan hålla dig vaken och även här kan platserna ofta inte justeras.  
  •  
  • Vid ett nattflyg, bör du också välja ett fönstersäte. Fönsterstolar är i allmänhet idealiska för dig om du vill ha mer utrymme att sova och kontrollera fönsterluckan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rattljus. Försök att sätta alla reseinformationen i en väska och se till att de viktigaste sakerna (som en bok eller en tidning, en flaska vatten eller ett mellanmål) ligger på toppen. De flesta flygbolagen tillåter bara en överföring per passagerare och genom att minska ditt bagage behöver du inte hindra fotbrunnet under din persons säte framför.        
 4.  
 5.             3      Ta en nackkudde, sovglasögon, öronproppar och kompressionstrumpor. Montera en sovsats för planet som innehåller alla dessa föremål. Nackduken kommer att stödja nacken i sömnen, även i turbulens kommer de sovande skyddsglasögonen att hålla ljus från dig som kan hålla dig vaken och öronpropparna minskar ljuden runt dig. Hörlurar kan också hjälpa till att dränka ljudet i planet, så att du kan koncentrera dig bättre på att somna. 
    
  • Kompressionstrumpor är också mycket användbara vid flygningar eftersom de minskar risken för trombos - ett tillstånd där blodproppar bildas. Om du har risk för trombos bör du köpa kompressionstrumpor (ofta kallad rese- eller stödstrumpor) på ditt lokala apotek. Sök efter knä strumpor klass 1 med graduerad kompression. Detta innebär att maxkompressionen ligger vid anklarna. Det lätta trycket som utövas av strumporna hjälper till att hålla blodet från att skada dina kalvar.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd varma kläder och skor som är lätta att ta av och på. För flygningen, sätt på flera lager av bekväma kläder och se till att du alltid har en tröja på eller av, eftersom du kan bli kall under flygningen på grund av brist på träning och konstant ventilation.  
    
  • Du borde också ha bekväma skor som du enkelt kan sätta på och ta av. Att ta av dina skor under flygningen förbättrar blodcirkulationen och kan hjälpa dig somna. Använd strumpor med dina skor eller packa ett extra par i ditt bagage om du vanligtvis får kalla fötter på planet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ge upp alkohol och koffein. Alkohol- och koffeinhaltiga livsmedel och drycker (som kaffe, te eller brus) kan hålla dig vaken under flygningen och göra det svårt för dig att lugna dig. Motstå frestelsen att dricka kaffe snabbt innan du går ombord och välj vatten eller juice när dryckevagnen passerar under flygningen.       
 10.  
 11.             6      Ta en lätt måltid före flygningen. Akta dig för att betala för mycket för en intetsägande smörgås eller en påse chips under flygningen. Livsmedel på de flesta lågprisflygbolag är inte bara dyr, men kan också orsaka förstoppning och flatulens som skulle göra sömn ännu svårare. I stället väljer du en liten eller något större, lätt smältbar måltid före flygningen. Yoghurt, nötter (t ex råmandelar) eller frukter, t.ex. Apelsiner, eftersom de är en bra källa till C-vitamin och flytande, fungerar bra.  
    
  • En frukt och grönsaker smoothie är också ett utmärkt val att fylla din mage utan att orsaka förstoppning eller uttorkning. Om du vill dricka något varmt, välj sedan ett koffeinfritt ört- eller fruktte. Dessutom bör du alltid dricka mycket vatten före och under flygningen för att täcka dina behov av vätska.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ta inte sömnpiller. Många tar sömnpiller eller sömnhjälpmedel, till exempel hormonbehandling med melatonin. Använd sömnpiller med försiktighet, eftersom det kan orsaka blodproppar och trombos då du tar dem vid höga höjder. Om du fortfarande tror att du behöver ta sömntabletter, fråga din läkare vad som är de rätta för dig innan du tar några tabletter för flygningen.  
    
  • Tala alltid med din läkare om alla risker och komplikationer när du tar sömnpiller. Några receptfria sovande tabletter du kan ta inkluderar zolpidem och doxepin. Du kan också ta OTC sömnpiller (till exempel difenhydramin) och melatonintillskott. Men rådfråga också din läkare innan du använder överklagande sömnpiller.  
  •  
  • Det är viktigt att välja rätt tid att ta sömnpiller så att du inte känner dig trött och trött efter att du vaknat. Om du till exempel flyger från Berlin till New York, borde du ta tabletterna vid normal sängtid efter New York-tiden. På flyg från Berlin till Peking bör du ta tabletterna under flygningen vid din vanliga sängtid efter Peking-tiden.  
  •  
  • Även om det är viktigt att du sover under flygningen, bör du också försöka upp och flytta lite för att motverka blodproppar i benen och minska risken för blodproppar.
  •  
                   
 14.  
             

  Del 2      Sova i planet  ,

    
   
 1.             1      Vänd tillbaka ryggstödet på ditt säte. Du är van att ligga platt i sängen medan du sover. Försök därför att mimicera denna position så mycket som möjligt under flygningen genom att justera ryggstödet i enlighet därmed. Men innan du gör det, bör du meddela det till din bärare eftersom det kan vara en drink på sin räknare.  
    
  • De flesta passagerare justerar ryggstödet under ett nattflyg eftersom de alla vill sova, precis som du.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta av dina skor. Gör dig bekväm genom att ta av dina skor och placera dem under din fördeschacks säte. Sätt på dina strumpor, om du vill, och lind in din tröja eller jacka för att hålla dig varm medan du sover.        
 4.  
 5.             3      Använd din nackkudde, sovglas och öronproppar. Ta bort dessa viktiga föremål från ditt bagage innan flygningen börjar och lägg dem i den lilla fickan i sätet framför dig. När du är redo för en tupplur, ta bort dessa saker för att förbereda dig för sömn.  
    
  • Om du använder hörlurar och du vill höra lite musik som hjälper dig att somna, se till att musiken inte är för hög för att inte störa andra passagerare.
  •  
  • Det finns många smartphone-appar som spelar lugnande ljud för att somna (som SleepStream).  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sätt på dina kompressionstrumpor för bättre cirkulation. Förhindra tinning eller obehag i benen och allvarligare obehag, såsom blodproppar, genom att sätta på ett par pressknippar. Denna förebyggande åtgärd är särskilt viktig om du tänker sova i flera timmar under flygningen och du kommer inte att flytta mycket.  
    
  • På långdistansflyg är det viktigt för din cirkulation att du försöker gå upp och ner i korridoren några timmar i fem till tio minuter, även om du ibland behöver gå ut ur djup sömn.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Undvik ljusa skärmar, till exempel bärbara eller TV-skärmar. Det ljusa ljuset som kommer från en bärbar dator eller en TV-skärm kan tona bort även när dina ögon är stängda vilket gör det svårare för din hjärna att anpassa sig till sömnen. Gör dig redo att sova genom att ta bort din bärbara dator, stäng av framsätets skärm eller dämpa ljusstyrkan och sänka skärmens ljusstyrka på din mobiltelefon. 
    
  • Kom ihåg att sömn aldrig är bortkastad tid, även om du känner att du ska göra något produktivt under en lång flygning, till exempel svara på e-post eller titta på den senaste filmen. Det kommer att vara väl värt att komma fram till ditt resmål.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fråga flygvärdinna att inte störa dig. Ta en flygvärdinna åt sidan innan du börjar och vänligen be honom om att inte störa dig om du somnar under flygningen. De flesta flygvärdinna kommer att låta dig sova ändå under flygningen och följa regeln "Stör inte", men du bör hövligt påminna dem så att du verkligen inte kommer att vakna.       
 12.  
 13.             7      Ställ in en väckarklocka som väcker dig 30 minuter före landning. När du väl har sovit på planet, vill du förmodligen inte vakna. Men istället för att bli förskräckt av de ljusa ljusen och kaptenens meddelande, bör du sätta larmet på din telefon så att du får tid att vakna och packa upp innan du landar. Vakna 30 minuter innan landning gör att du kan gå på toaletten, packa dina sovande redskap, ta på dig dina skor och gör dig redo att gå av tåget så att du kan vila och vila på din destination.        
 14.  
           Läs mer... (15)      
Semester populär:
Ringa internationella telefonnummer från USA.

Använd TripIt.

Byta pengar i Ryssland.

Beräkna en växelkurs.

Tvätta kläder när du reser.

Hitta den sanna norra.

Resa genom Europa.

Organisera världsresa.

Få det bästa priset när du bokar ett hotell.

Kolla in ett hotell.

Återhämtning från jetlag.

Charge Salik.

Kör bil i Indien.

Från San Francisco flygplats körs till stadens centrum.

Emigrera till Kanada.

Checka in på ett hotell.

Ha en perfekt sommar.

På svenska jag älskar dig säger.

Hitta ett billigt flyg till London.

Packa en strandpåse.

Planera en kryssning.

ako woman