Home \ semester
 

Transportkatter i planet.

 

Flygresor är inte tillrådligt för husdjur om det inte är absolut nödvändigt. Faktum är att flygresor kan vara farliga för tjurar, pug och persiska djur, eftersom de kan uppleva andningsbesvär under flygningen på grund av förkortad luftväg och stress. Men om du flyttar till ett annat land och vill ta din katt med dig, har du inget annat val än att transportera dem med flyg. Det finns många skräckhistorier om katter på planet, men med rätt förberedelse kan din rena följeslagare säkert komma fram till sitt nya hem.

              

Förfarande .

    

    1      Transport din katt i kabinen  ,

    
   
 1.            1      Prata med flygbolaget om att transportera din katt i stugan. Kontakta det flygbolag du vill flyga med och fråga om du kan transportera din katt i stugan i en transportlåda under sätet framför dig. Om möjligt, undvik att transportera din katt i last- eller bagageområdet.  
    
  • De flesta flygbolag låter dig transportera din katt i stugan till en liten avgift. Försök att kontakta flygbolaget så tidigt som möjligt eftersom det endast kan finnas ett begränsat antal djur i kabinen under flygningen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Boka ditt flyg tidigt. Vissa flygbolag begränsar antalet djur som får transporteras i stugan under en flygning. Om du bokar ditt flyg tidigt, se till att din katt kan. När du väljer din plats, kom ihåg att du inte kan sitta vid en utgång eller skott eftersom det måste finnas en plats för transportboxen framför dig.       
 4.  
 5.             3      Få de exakta mätningarna av platsen under sätet. Flygbolaget ska kunna berätta exakt hur mycket utrymme är under sätet. Då vet du hur stor transportlådan kan vara för din katt.        
 6.  
 7.             4      Vet vilka transportlådor som är tillåtna i stugan. De flesta flygbolag tillåter antingen transportlådor med fasta eller mjuka sidopaneler. Du kan enkelt skjuta transportlådor med mjuka sidor under sätet. Vissa flygbolag tillåter endast mjuka sidokassaskåp av vissa märken. Så ta reda på vilka typer och märken som tillåts i stugan innan du köper en transportlåda. 
    
  • En månad innan flygningen börjar mata din katt i transportlådan så hon associerar den med något positivt. Spela med henne i det och låta henne slappna av och sova i den. Så hon är så välkomnande som möjligt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Öva med din katt i transportlådan och ut igen. Så hon kommer att må bättre med transportboxen och dessa saker blir vanliga för henne. När du övar med henne i transportlådan och ut, förbereder den dig för säkerhetskontroller, som hon måste göra genom order.       
 10.  
 11.             6      Gör ett möte med veterinären precis före resan. Du behöver ett vaccinationsintyg och ett hälsointyg från din katt för resan. Flygbolaget behöver dessa dokument så att din katt kan flyga.  
    
  • Din veterinär ska ge dig ett hälsointyg som bekräftar att din katt är frisk och har inga parasiter. Alla vacciner din katt ska vara aktuella, inklusive rabiesvaccinen.  
  •  
  • Din veterinär kan föreslå att du lägger en mikrochip på din katt så att den lättare kan hittas om den går vilse på resan. Detta är ett livstidskort för ditt husdjur. Att använda en mikrochip är lätt. Din veterinär injicerar en mikrochip, storleken på en riskorn (12 mm) mellan axelbladet under din kattens hud. Det gör inte ont och du behöver inte bedövas.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Foder inte din katt på resans dag. Om din katt har en tom mage när du reser, minskar risken för illamående och kräkningar. Du kan ta lite mat från din katt om det blir väldigt hungrig under resan. 
    
  • Glöm inte att ta mediciner som din katt behöver i en klar plastpåse.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Placera absorberande dynor i transportboxen. Du registrerar eventuella kattolyckor under resan. Har extra kuddar, några snabbspärrspåsar, pappershanddukar och latexhandskar, om du behöver städa upp efter en olycka och låsa något bort.       
 16.  
 17.             9      Fäst en bagagelabel i kattens bärkassa. Detta gör det enklare att identifiera om transportlådan går förlorad under överföring eller på flygplatsen. Skriv ditt namn, hemadress, telefonnummer och destination på släpvagnen.       
 18.  
 19.             10      Fick en katt sele för säkerhetskontrollen. Transportboxen måste screenas, men din katt får inte vara i den. Därför måste hon bära en sele med koppel, så hon kan inte komma undan. Du ska då bära din katt genom den mänskliga kontrollenheten.  
    
  • Förbered dig själv och ditt bagage för att skanna innan du tar din katt ur transportlådan. Ta av dina skor och lägg dem i dina röntgenbehållare med dina toalettartiklar och elektronik.
  •  
  • Ta din katt ur transportlådan i selen och låt katten springa genom maskinen.
  •  
  • Bär din katt genom den mänskliga kontrollenheten. Gå sedan till transportlådan, sätt din katt i den och sök sedan dina återstående saker tillsammans.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Ge din katt en beroligande om din veterinär har ordinerat en. De flesta katter behöver inte medicinering när de reser. Men vissa katter är extremt stressade under flygresan. Tala med din veterinär om du är orolig för din katts rädsla för flygresor.  
    
  • Doktorn kan ordinera buprenorfin, gabapentin eller alprazolam för din katt. Du bör definitivt ge din katt en dos hemma före flygningen som en "testkörning" för att se till att din katt inte reagerar negativt på medicinen.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Använd en wrap eller feromonförpackning för att underlätta kattens ångest. Om du inte vill ge din katt några meds, kan du använda en Thundershirt som slingrar runt din katt som ett barns omslag för att bekämpa rädslan.  
    
  • Du kan också använda feromontorkar eller sprayer i transportboxen för att lindra ångest.
  •  
  • Det finns feromon lugnande halsband som du kan köpa för att lugna din katt flygning.
  •  
                   
 24.  
             

    2      Transport din katt i hållet  ,

    
   
 1.             1      Be flygbolaget att skicka din rapport om incidenter med husdjur. Även om det inte är idealiskt tillåter vissa flygbolag inte djur i stugan. Om din katt är hälsosam, bör transporten i hållplatsen inte vara ett problem. Till exempel måste amerikanska flygbolag rapportera eventuella incidenter som involverar husdjur i hållplatsen. Titta på vad han ser ut med det flygbolag du vill flyga med. Om möjligt, välj ett flygbolag där det fanns få incidenter med djur i hållplatsen. 
    
  • Varje år kommer djur som transporteras i lastrummet att skada sig eller gå vilse. Ofta beror dessa på höga eller låga temperaturer, dålig ventilation eller grov hanteringsskyldighet. Men de flesta lastutrymmen är nu under tryck och har en viss klimatkontroll. Prata med flygbolaget om säkerhetsåtgärder i hållplatsen som gör din katts resa roligare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Försöker få ett direktflyg. Så du och din katt behöver mindre säkerhetskontroller. Så du kan också förhindra förseningar om din katt tas av planet, speciellt om ditt husdjur reser i hållplatsen.  
    
  • Rid dig alltid i samma plan som din katt. Du kan kolla detta genom att fråga flygbolaget om du kan se hur ditt djur sätts in i lasthållet innan du går ombord.
  •  
  • Om du reser på sommaren, försök flyga tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Då är det svalare och lasthållet är inte så varmt och stuffigt. På vintern ska du flyga på eftermiddagen, eftersom det inte är så coolt i lasthållaren.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Din katt borde ha en krage med dina data. Köp en krage som inte kan fångas i dörr på transportlådan. Skriv ditt namn, hemadress, telefonnummer och destination på kragen.  
    
  • Du bör bifoga en bagageförpackning med samma data till fraktlåda om rutan och din katt går vilse på resan.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kattens klor kort före resan. Detta kommer att förhindra att klorna fångas i dörr och hål i lastboxen och andra kolumner i hållaren.        
 8.  
 9.             5      Gör ett avtal med din veterinär strax före ditt avresedatum. Du måste fråga din veterinär om ett vaccinationsintyg och ett hälsointyg. Flygbolaget behöver dessa dokument så att din katt kan flyga.  
    
  • Din veterinär ska ge dig ett hälsointyg som bekräftar att din katt är frisk och har inga parasiter. Alla vacciner din katt ska vara aktuella, inklusive rabiesvaccinen.  
  •  
  • Din veterinär kan föreslå att du lägger en mikrochip på din katt så att den lättare kan hittas om den går vilse på resan. Detta är ett livstidskort för ditt husdjur. Att använda en mikrochip är lätt. Din veterinär injicerar en mikrochip, storleken på en riskorn (12 mm) mellan axelbladet under din kattens hud. Det gör inte ont och du behöver inte bedövas.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Foder inte din katt fyra till sex timmar före resan. Att resa på tom mage minskar risken för illamående och kräkningar. Du kan ge din katt små mängder vatten eller erbjuda isbitar i transportlådans vattenskål så att hon dricker vätska.        
 12.  
 13.             7      Har ett nytt foto på din katt med dig. Om din katt går vilse eller missplaceras under flygningen eller landningen kan flygplatssäkerheten göra det enklare att identifiera.        
 14.  
 15.             8      Fick en katt sele för säkerhetskontrollen. Transportboxen måste screenas, men din katt får inte vara i den. Därför måste hon bära en sele med koppel, så hon kan inte komma undan. Du ska då bära din katt genom den mänskliga kontrollenheten.  
    
  • Förbered dig själv och ditt bagage för att skanna innan du tar din katt ur transportlådan. Ta av dina skor och lägg dem i dina röntgenbehållare med dina toalettartiklar och elektronik.
  •  
  • Ta din katt ur transportlådan i selen och låt katten springa genom maskinen.
  •  
  • Bär din katt genom den mänskliga kontrollenheten. Gå sedan till transportlådan, sätt din katt i den och sök sedan dina återstående saker tillsammans.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Informera kaptenen och minst en medlem av styrelsen besättningen om att du har ett djur i hållet. Gör det när du går ombord. Kaptenen kunde ta flygningen i beaktande och undvika turbulenta luftområden.       
 18.  
 19.             10      Ge din katt en beroligande om din veterinär har ordinerat en. Din veterinär ska ge dig läkemedel till din katt som är särskilt lämpliga för flygresor, såsom buprenorfin, gabapentin eller alprazolam.  
    
  • Du bör definitivt ge din katt en dos hemma som en "provkörning" före flygningen för att se till att det inte reagerar negativt på drogen.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Öppna transportlådan så fort du lämnar planet och kolla din katt. Om något inte verkar rätt så gå med henne till veterinären. Har testresultaten givits skriftligt med datum och tid om du vill klaga till flygbolaget om att hantera din katt i hållplatsen.        
 22.  
           Läs mer... (20)      
Semester populär:
Hitta norra utan kompass.

Njut av sommarsemestern (för tonåringar).

Undvik illamående när du läser i bilen.

Hur man packar ditt handbagage.

Paket för en resa till Kina.

Förbered dig på en långflygning.

Packa dina väskor.

Paket för en camping resa.

Planera en kryssning.

Ansök om Schengenvisum.

Packa ryggsäcken ordentligt för en vandringstur.

Bjud in vänner till Lyft.

Besök Vatikanstaten.

Flyga förgäves.

Njut av sommarsemestern (för tonåringar).

Klä sig ordentligt i Dubai.

Bilstopp.

Gå till ett minimalistiskt tält.

Emigrera till Schweiz.

Flyger med barn eller småbarn.

Förbered dig på en strandresa.

ako woman