Home \ semester
 

Lätt att packa.

 

"Resan, packa lätt." Oavsett om du vill resa med flyg från Portugal till Pakistan, med skepp från Boston till Belgien eller med bil från Kanada till Kalifornien, kommer lättbearbetnings bagage göra din resa lättare. Tunga resväskor är irriterande och kan allvarligt begränsa dina resealternativ och flexibilitet. Skulle du inte föredra att gå ut från flygplatsen, färjeterminalen eller busshållplatsen direkt efter ankomst utan tunga väskor och kör dig själv utan problem i äventyret? En enkel, lätt handbagage kan enkelt stuvas i knä eller under ditt säte, vilket gör din resa mycket roligare. Om du vill packa lätt måste du överväga din destination och packa bara de viktigaste.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Vänd dig till "easy-pack" mentaliteten  ,

    
   
 1.            1      Packa bara de viktigaste. Packa aldrig för värsta fallet. När dessa värsta möjliga fall inträffar, och de kommer sannolikt att göra det, borde du bara spontant köpa vad du behöver just nu. Du behöver inte poncho och regnjacka. Bestäm på en klädsel. Det är ingen mening att dra din snorklingutrustning över hela Europa. Du behöver inte din flarepistol heller. Så du sparar dig diskussionerna vid säkerhetskontrollen på flygplatsen. Låt det vara.  
    
  • "Vad om spelet" är en extremt farlig följeslagare när man packar. Fråga dig själv, "Behöver jag verkligen den här saken?" Om svaret är okvalificerat ja, packa det sedan. Om svaret är "kanske", lämna det hemma. Fördelarna med en lätt väska är betydligt större än de besvär som kommer att hända dig om du, i motsats till förväntningarna, behöver något du inte har packat.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Försök att tvätta dina kläder medan du är ute och om. Det enda sättet du kan resa i en vecka, en månad eller till och med ett helt år med bara ett handbagage är att acceptera att du oundvikligen måste göra din tvätt. Du kan antingen betala ditt hotell för att göra arbetet för dig, tvätta dina kläder hand i handfat eller bad eller gå till den lokala tvättmaskinen. Försök att ta något positivt ut ur denna plikt. Om du väljer det tredje alternativet bör du överväga den irriterande tvätten som en chans att få en inblick i det riktiga livet för lokalbefolkningen. Var stolt över att tvätta dina kläder själv i Lima, Peru eller i Moskva. Hur många människor hemma kan hävda att de har trossat en peruansk lavandería eller en rysk tvättmaskin?  
    
  • Försök att hålla sig till trilogins oskrivna "resa lag". Tre par strumpor. Tre uppsättningar underkläder. Bär en bit, tvätta den andra och torka den tredje. Detta gör att du kan skapa mycket utrymme. Denna metod fungerar också bra om du byter plats ofta, eftersom de flesta kläderna torkar i luften inom en dag. Kom ihåg att du också kan torka strumpor med hårtork.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på dina behov för toalettartiklar. Begränsa antalet toalettartiklar och stylingprodukter och lämna allt hemma som du inte behöver. Toalettsaker tar upp mycket utrymme i din resväska, och en packad toalettpåsar kan göra ditt bagage mycket tyngre. Om du vill packa lätt, bör du bara packa fuktkräm, deodorant, schampo och andra väsentliga saker i ditt bagage i reseformat. Också olika sminkprodukter, t.ex. Mascara och läppstift, finns i reseformat för att köpa.  
    
  • Kom ihåg att toalettartiklar kan vara tillgängliga vid din destination, speciellt om du bor på hotell eller utväg. De flesta hotell erbjuder alla nödvändiga dusch- och hygienartiklar. Om ditt hotell inte ger de saker du vill, kan du köpa tvål, tandkräm, rakräm / rakhyvel och andra viktiga hygienprodukter från apotek och närbutiker runt om i världen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Glöm inte att packa pengar och ditt kreditkort. Det viktigaste objektet du behöver ta med dig om du enkelt vill packa är utan tvekan pengar. Medan du enkelt kan köpa de saker du glömde hemma på din utväg, borde du alltid ha tillräckligt med pengar för att betala för dessa oförutsedda behov. Du bör alltid använda ett kreditkort för större belopp, till exempel Hotellbokningar och kontanter för dagliga utgifter.                  
 8.  
             

  Del 2      Bestäm dina kläder på din resa  ,

    
   
 1.             1      Förpackning för rätt klimat. Besök du de soliga, tropiska stränderna i Phuket, Thailand eller den kalla patagoniska höglandet i Chile? Kommer du att vara i många olika klimat? Tänk på vädret vid ditt resmål och packa i enlighet därmed. Om du spenderar större delen av din tid på stranden bör du packa lämpliga, lätta och luftiga kläder. Använd aldrig tungt väderkläder om du inte behöver det. Dessa stycken gör verkligen sig själv i väskans vikt. Om du ska resa till ett kallare klimat, borde du bara ta med en tjock kappa och bära den över andra kläder i lökutseende. Du behöver inte flera lager, det skulle vara besvärligt och bara för tungt. Å andra sidan, om du bär flera lager, kan du bara släppa av ett klädesplagg om vädret tillåter.  
    
  • Ta kläder som utför två funktioner. Om du redan vet att du ska resa genom olika klimatzoner, kan du till exempel packa byxor som kan bytas till shorts med hjälp av blixtlås. Olika företag gör också jackor med flyttbara ärmar och huvar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj färger och mönster som är lätta att kombinera med varandra. Om du bara har några kläder tillgängliga kan det vara en riktig utmaning att sätta ihop en stilig outfit. Packa kläder i neutrala färger, till exempel vit, beige, brun, svart eller blå, som du enkelt kan kombinera med varandra. Även jeans är ett bra val, eftersom de är mycket mångsidiga. Om du uppgraderar ett enkelt par jeans med en chic tröja, ser du omedelbart fram presentabel och fotogen. Om du är kvinnlig borde du packa tunna, lätta stickar som också är mycket mångsidiga.        
 4.  
 5.             3      Använd funktionellt skor. Skor tar mest utrymme i din resväska. För att packa så lätt som möjligt, försök att ta bara ett par skor med dig på din resa. Den typ av skor du ska packa beror på din destination och dina planerade aktiviteter. Om du planerar att spendera större delen av din tid på stranden, bör ett par Flip-Flops® vara tillräckligt. För affärsutnämningar kan du packa en enkel, inte för sportig sko, som du också kan kombinera vardagligt slitage.  
    
  • Om du behöver mer än ett par skor, bör du bära det tyngre paret på din resa och sticka lättare paret i din resväska.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Packa lätta tillbehör för att utöka dina kombinationsalternativ. Genom att använda halsdukar, bälten, halsband och örhängen kan du göra det möjligt att kombinera fler kläder från några kläder utan att lägga onödig vikt på ditt bagage eller fylla din resväska upp till toppen. Du bör dock inte överdriva det med tillbehören. Kom alltid ihåg att unika, moderna tillbehör är ibland den bästa presenten. Kanske kommer du att upptäcka en vacker silkeshalsduk i Milano som du kan bära för resten av din resa, så motstå frestelsen att packa tio halsdukar från din garderob.        
 8.  
             

  Del 3      Förvara alla saker i en mindre väska  ,

    
   
 1.             1      Använd så kallade packningsbitar. Dessa speciella fack är konstruerade för att komprimera objekten i en resväska till en lättåtkomlig, platsbesparande storlek. Förpackningsbitar har ett speciellt meshfoder som tillåter luft att fly inuti och komprimera förpackningen till extremt komprimerad storlek.  
    
  • Använd inte dessa rymdbesparande panniers som en ursäkt för att pakka upp fler saker. Kom alltid ihåg att lätta bagage är ditt yttersta mål. De flesta köper packbitar i hopp om att kunna packa fler saker i sina redan stora väskor. Om denna beskrivning gäller dig, bör du alltid komma ihåg att de flesta flygbolag tar ut känsliga avgifter för föremål som väger över 20 kg. Den extra vikten av flera kubikpaket och de extra grejer du har fyllt i din resväska kan orsaka att bagageavgifterna ökar.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Stow dina saker i rymd-effektiva vakuumväskor. Nästan ingenting annat än tätbara plastpåse, dessa väskor är billigare och enklare alternativ till packbitar. Vanligtvis finns dessa påsar i förpackningar med två, fyra och åtta och i olika storlekar. Vissa påsar har en vakuumventil för att suga ut luften ur påsen med hjälp av ett vakuum. För andra väskor måste du trycka ut luften för hand.       
 4.  
 5.             3      Använd ett bräda. Oavsett om du väljer att använda packkub eller vakuumpåse eller inte, behöver du definitivt klä dig med kläderna. Om du helt enkelt slänger dina kläder i resväskan slarvigt tar de upp mer utrymme och krympas när du anländer. Om du använder ett bräda för att hjälpa dig, kommer du att kunna klä upp dina kläder perfekt varje gång. Det gör det också lättare att stapla dina kläder och spara utrymme.        
 6.  
 7.             4      Organisera dina kläder enligt deras syfte. Förpackning handlar inte bara om att spara utrymme utan även om att snabbt kunna packa upp din väska när det behövs. Ibland, när du är ute och om, behöver du spontant ett specifikt föremål från din väska, till exempel ditt pass eller första hjälpen kit. Oavsett vad det är, bör du se till att alla dina saker är lättillgängliga, så du behöver inte spendera för alltid i fickorna på din väska för att hitta den sak du letar efter. Om du redan antar att du behöver spontant en viss vara i din resväska medan du packar, borde du stow den där saken nära öppningen av din väska. Det är bäst att stow alla saker som du sannolikt kommer att behöva ofta, tillsammans och lättillgängliga på samma plats nära dragkedjan, så att du snabbt och enkelt kan dra ut dessa saker.        
 8.  
           Läs mer... (14)      
Semester populär:
Skapa en resebroschyr.

Övervinna en brand på ett hotell.

Lämna en recension på Airbnb.

Paket för en camping resa.

Var en bra Airbnb värd.

Ansök om ett B 2 visum (turistvisum) för USA.

Resa spontant.

Från San Francisco flygplats körs till stadens centrum.

Paket för en flygresa.

Göra vatten i öknen.

Hitta ett billigt flyg till London.

Köp en pistol i Michigan.

Att vara kulturellt känslig under resan.

Att vara kulturellt känslig under resan.

Överlev en flygkrasch.

Överlev en flygkrasch.

Läs tidvatten tabeller korrekt.

Paket för en festival.

Tvätta kläder när du reser.

Resa med flyg.

Förpacka hemifrån i en vecka.

ako woman