Home \ semester
 

uttala Nevada.

 

Tror du att du vet hur man uttalar namnet på staten Nevada? Med all sannolikhet kommer du att uttala det fel! Det finns två sätt att ordet "Nevada" uttalas ofta, men det finns bara ett uttal där du inte korrigeras (eller till och med booed) av lokalbefolkningen.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Säg "Ne-VA-da". Det är rätt sätt att uttala statens namn. Betona den andra stavelsen. Säg att ljudet för "AD" rymmer orden ledsen eller arg . För övrigt är vokalerna samma som i ordet Nebraska.  
    
  • Dela namnet i stavelser. Ordet Nevada har tre olika stavelser. Titta på ordet med sina tre stavelser hjälper dig att uttala det korrekt.
  •  
  • "e" i stavelsen "Ne" ska uttalas ungefär som den tyska "e". "A" i slutet av namnet uttalas som "a" i "Linda".  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Säg inte "Ne-VAH-dah." "Vissa människor uttalar den andra stavelsen med ett långt" AH "-ljud, som i ordet" Libra ". Men det är inte rätt uttal, och inte som lokalbefolkningen säger. 
    
  • När en politiker i Las Vegas ville lova att namnet uttalades båda vägarna, förkastade de flesta lokalbefolkningen det. Den tidigare lagstiftaren har hävdat att "ne-VAH-da" är ett spanska uttal och bör tillåtas eftersom så många icke-infödda använder det. Det spanska ordet Nevada betyder "snöfall" eller "snötäckt" och refererar till Sierra Madre.
  •  
  • Det är dock klart att de människor som faktiskt är från Nevada inte använder "VAH" i uttalet av mellansymbolen. I 150 år anses uttalandet "VA" vara den verkliga. Den frekventa, i synnerhet i öst och söder om USA som förekommer, felaktig utgåva av Nevada på engelska är faktiskt fel på spanska.
  •  
  • Det finns sju amerikanska stater vars namn härstammar från spanska, men ingen av dem uttalas på samma sätt på engelska.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lär dig att säga namnet korrekt, speciellt om du går in i politiken. Politiker kan stöta på svårigheter om de inte uttalar namnet med "VA" i mitten. 
    Nevada guvernör gav ett budskap till en politiker som rådde honom att säga "Ne-VA-dah." Andra politiker har redan blivit ropade för att de mispronounced namnet.  
  • Alla andra kan förvänta sig att bli lättare om de använder fel uttal av någon som faktiskt bor i "Ne-VA-da".
  •  
                   
 6.  
           Läs mer... (4)      
Semester populär:
Gör en vägresa.

Få det bästa priset när du bokar ett hotell.

Låt dig inte bli uttråkad under semestern.

Led ett liv i det vilda.

Resa spontant.

Emigrera till Schweiz.

Montera Survival Kit.

Ha kul på ett hotellrum.

Planera en resa till London.

New York City tunnelbanestation.

Sova i planet.

Resa runt om i världen gratis.

Boka hotellrum.

Resa till Antarktis.

Överlev utan verktyg på en öde ö.

För att återta ett förlorat föremål från en Lyft bil.

Prenumerera på prislarm på kajak.

Få rätt vaccination för en resa till Thailand.

Förberedelser för internationell resa.

Planera en resa till New York City.

Hitta billiga hotell.

ako woman