Home \ semester
 

uttala Nevada.

 

Tror du att du vet hur man uttalar namnet på staten Nevada? Med all sannolikhet kommer du att uttala det fel! Det finns två sätt att ordet "Nevada" uttalas ofta, men det finns bara ett uttal där du inte korrigeras (eller till och med booed) av lokalbefolkningen.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Säg "Ne-VA-da". Det är rätt sätt att uttala statens namn. Betona den andra stavelsen. Säg att ljudet för "AD" rymmer orden ledsen eller arg . För övrigt är vokalerna samma som i ordet Nebraska.  
    
  • Dela namnet i stavelser. Ordet Nevada har tre olika stavelser. Titta på ordet med sina tre stavelser hjälper dig att uttala det korrekt.
  •  
  • "e" i stavelsen "Ne" ska uttalas ungefär som den tyska "e". "A" i slutet av namnet uttalas som "a" i "Linda".  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Säg inte "Ne-VAH-dah." "Vissa människor uttalar den andra stavelsen med ett långt" AH "-ljud, som i ordet" Libra ". Men det är inte rätt uttal, och inte som lokalbefolkningen säger. 
    
  • När en politiker i Las Vegas ville lova att namnet uttalades båda vägarna, förkastade de flesta lokalbefolkningen det. Den tidigare lagstiftaren har hävdat att "ne-VAH-da" är ett spanska uttal och bör tillåtas eftersom så många icke-infödda använder det. Det spanska ordet Nevada betyder "snöfall" eller "snötäckt" och refererar till Sierra Madre.
  •  
  • Det är dock klart att de människor som faktiskt är från Nevada inte använder "VAH" i uttalet av mellansymbolen. I 150 år anses uttalandet "VA" vara den verkliga. Den frekventa, i synnerhet i öst och söder om USA som förekommer, felaktig utgåva av Nevada på engelska är faktiskt fel på spanska.
  •  
  • Det finns sju amerikanska stater vars namn härstammar från spanska, men ingen av dem uttalas på samma sätt på engelska.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lär dig att säga namnet korrekt, speciellt om du går in i politiken. Politiker kan stöta på svårigheter om de inte uttalar namnet med "VA" i mitten. 
    Nevada guvernör gav ett budskap till en politiker som rådde honom att säga "Ne-VA-dah." Andra politiker har redan blivit ropade för att de mispronounced namnet.  
  • Alla andra kan förvänta sig att bli lättare om de använder fel uttal av någon som faktiskt bor i "Ne-VA-da".
  •  
                   
 6.  
           Läs mer... (4)      
Semester populär:
Använd Inkorgen Inkorgen på soffsurfning.

Använd en karta.

Resa med tåg från London till Peking.

Använd Inkorgen Inkorgen på soffsurfning.

Skriv en referens till softsurfing.

Ändra pengar.

Ring nödnummer.

Överlev en Ripström.

Kolla in ett hotell.

Ha kul på ett hotellrum.

Paket för en resa till Kina.

Camping.

Hitta de bästa biluthyrningsavtalen.

Förbered dig på en långflygning.

Paket för en festival.

Skriv en recension om ett hotell.

Resa genom Europa.

Förbered dig för Wikimania.

Att uppträda som en Londonare.

Använd en karta.

Paket för en resa till New York City.

ako woman