Home \ semester
 

Gör en vägresa.

 

Oavsett ålder eller jobb behöver alla lite frisk luft från tid till annan. Att göra en vägresa med dina vänner eller familj kan vara ett bra sätt att glömma gamla saker och göra ditt liv lite mer avslappnat, glöm dina bekymmer ett tag och gör några nya minnen längs vägen. Det är också en fördel för dem som bor i ett land som är tillräckligt stora för att göra vägturer som är väldigt spännande, till exempel USA, Kanada och Australien. Minst en vägresa i ditt liv är viktigt för att du verkligen ska kunna göra dig känna pulsen i ditt land för att förstå bättre. Så här föryngrar du ditt sinne genom att gå på vägen... <91112>               

Förfarande .

    

     Gör din egen vägresa  ,

    
   
 1.            1      Tänk på vad du vill ha på din vägresa. Dessa människor borde ha kul och vara redo att få det. Du måste vara redo att leva utan tröst och sitta fast i bilen i timmar medan du bara fortsätter köra. Det hjälper också om varje person som följer med är villig och villig att köra för en del av rutten så att du kan dela körförfarandet (med uppenbart undantag från barn).       
 2.  
 3.             2      Ta en dag eller en kväll med dessa människor och brainstorma idéer för din resa. Middag och shopping är bra sätt att göra det, men med några cocktails, det bästa sättet för många att få sina kreativa tankar att flöda. Att planera resan ska vara kul och göra folk upphetsad. Oroa dig inte för detaljerna eller om du saknar syftet helt. Även en allmän uppfattning om riktning kan vara tillräcklig, kanske med en mycket önskad plats eller plats, som en punkt att göra eller att vända om.  
    
  • Det finns många planeringssidor på nätet som hjälper dig och är mycket enkla att ställa in grova rutter och restider, etc. Att använda dem kan påskynda beslutsprocessen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få en uppfattning om hur lång resan ska vara och vilken plats folk kanske vill besöka. Det enda du måste hålla koll på medan du är på resan är returdagen. Det är inte särskilt användbart om du är i San Francisco, men du måste vara i New York nästa dag eller så. Något Planering är viktigt för vägturen för att ta dig tillbaka till var du kom ifrån vid rätt tidpunkt! Dessutom, om det finns speciella destinationer, kan du ta reda på hur öppettiderna är, datum för speciella evenemang och logi. Om du ska till en festival eller liknande händelse bör boendet bokas i förväg på ett populärt evenemang så att du är beredd att eventuellt sova i bilen eller utanför din komfortzon i tältet. Åtminstone vet det på förhand så att du är beredd på det.        
 6.  
 7.             4      Ange en budget och hålla fast vid den. Om du inte har mycket pengar, avsluta en pakt i billiga hotell att leva och smidigt att gå ut. Paketerar också mycket bra, så du har handdukar, sovsäckar, mat, etc., för att hålla dina kostnader låga, eller om du är sen i en stad, har du fortfarande en anständig måltid. Några förslag på saker att packa beskrivs i senare steg. Ha minst ett kreditkort för nödsituationer, helst en per person, liksom små kontanter, för kontanterbjudanden på billigt boende och måltider.  
    
  • Planera för bensinpriser i förväg på webbplatser som Gas-prices.mapquest.com eller roadtripamerica.com (båda USA-sidorna).
  •  
  • Om du slutar simma för att du inte har någon komfort för natten, använd duschar på platsen för att städa dig. Andra platser du kan hitta duschar är campingplatser och RV parker, men du brukar betala för privilegiet att ta en dusch på dessa platser.
  •  
  • Bo i nationalparker och provinsparker (du behöver en årlig karta). Om du gör det kostar varje vistelse mycket lite och du har fördelen av en parkeringsplats och campingplats (bara se till att ta med tältet) samt grundläggande hygienprodukter. Och det är inget så vackert att vakna på morgonen till naturens ljud.
  •  
  • Undvik avgiftsbelagda vägar och storstopp, så att du kan undvika att betala för vägar och parkering. Ta en aktuell vägtlas så att du vet hur man kringgår vägtullarna.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kontrollera bilen. Den viktigaste delen av din vägresa är din bil, som måste vara både pålitlig och bränsleeffektiv, såväl som säker. Självklart bör du börja med en bil i gott skick och ha det service innan du lämnar. Att spendera det mesta av din färdväg är inte så kul, så rädda dig själv den mardrömmen genom att ha din bil utcheckad först. Några saker att tänka på är hjulinriktning, byte av däck, färsk olja, vindrutesparkering, koppling och bromsar och motorens övergripande skick. När du är nöjd med bilens tillstånd befriar du dig själv från en stor börda på dina axlar.  
    
  • Kontrollera även reservdäcken. Och om du inte har en, ta en, tillsammans med jacken. Fråga mekaniker om han kan visa dig hur man byter däck om du inte redan vet det. Det är bättre om du känner dig lite generad nu än senare, frustrerad i mitten av öknen och det finns ingen som kan hjälpa dig.
  •  
  • Kontrollera om jumperkablar finns i bilen.
  •  
  • Du vill också göra kopior av bilnycklarna och ge var och en. Detta hindrar dig från att låsa dig själv och är bekvämare när drivrutinerna ändras. Det hjälper också när en person ska förlora sina nycklar; minst en annan person har en ersättning!
  •  
  • Se även till att anmäla dig till väghjälp, t.ex. ADAC. Dessa företag på vägsidor tillhandahåller ofta även gratis kartor och till och med riktningar till deras slutdestination.
  •  
  • Välj om möjligt en låggasbil i stället för en gasdyser.
  •  
  • Läs om hur du kontrollerar din bil innan du reser för mer information.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Få leveranser. Vissa beredskapsplaner är viktiga. Äta, sova, kläder och vatten är viktiga saker att packa så att du är oberoende. Var noga med att bära bekväma kläder och ta med dig som du kommer att sitta länge och du vill inte känna dig varm och stram.  
    
  • Ha ett sovredskap med mig. Ha minst en sovsäck, en kudde och en filt eller filt per person. Lägg till en eller två presenningar för alla slags ändamål och några kläder / handdukar eller liknande för snabbtverkande gardiner för bilfönstren så att du kan sova på natten.
  •  
  • Lägg till några saker till aktiviteter som en fotboll att spela i en paus, en frisbee att kasta och ett paket spelkort för ett spel eller två i en kafé.
  •  
  • Ta med pappershanddukar, redskap, diskmedel, förvaring, skräpspåsar och toalettpapper. Alla dessa "till hösten" -poster kan hjälpa dig att spara pengar eller få dig ur skogen.
  •  
  • Kom ihåg att du kan resa ganska mycket ingenstans och packa några säkerhetsspår. Ta en liter vatten (3,7 liter) och en liter olja (3,7 liter). Ta 15-30 meter rep, tejp, en första hjälpen kit, en ficklampa (den typ som inte använder batterier är bra för att du inte behöver oroa dig för batterier), insektsmedel, jumperkablar, en ficka kniv, en kompass, en parasoll och filtar med. Det kan också vara bra att ha en strömkonverterare för att ladda din musikspelare, bärbara datorer, mobiltelefoner etc.
  •  
  • Om du planerar att korsa landets gränser, ta med ditt pass och erforderliga visum med dig och kontrollera om ditt pass fortfarande är tillräckligt giltigt.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Tänk på mat och snacks. Äta är en av de viktigaste aspekterna av din resa, speciellt om du försöker korsa gränsen om två dagar. Om du vill resa längst bort kan du inte sluta äta för ofta. Om du oroar dig för din hälsa, kan du inte köra igenom den hela tiden. Faktum är att om du äter dåligt medan du kör, blir du drowsier och mindre uppmärksam och riskerar du olyckor. Förbered dig på att packa saker som du kanske inte gillar men måste äta. Snacks eller energi barer är ett bra val, liksom färsk frukt, spannmål, nötter, frön, spår mix, etc. För matlagning, ta några kryddor, pasta, riskokare och mat för camping, och du kan få färsk frukt, grönsaker och fisk samtidigt Köpa kött från lokala bönder Att resa och fiska - färskt är bäst, och det är en del av din upptäcktserfarenhet på din vägresa. Det är särskilt viktigt att ha gott om leveranser om du har dietrestriktioner, t.ex. Laktosintoleranta, vegetariska etc. eftersom gatan restauranger inte alltid har vad du kan äta.  
    
  • Hitta en bra kylare som inte tar mer än ett säte och packa det helt. Köp ispåsar eller resealable påsar och fyll i is. Gör nej is direkt i kylaren eftersom det gör ont när det smälter och du måste få ny is med varje stopp; Jag har alltid den i en behållare. Om du bor någonstans, kom ihåg att isen i frysen kan frysas igen, men glöm inte att ta den med dig varje gång.
  •  
  • Du kan alltid göra kakor, ägg eller annan mat på din bilmotor om du tar lite aluminiumsfolie och kryddor! Se baka kakor på bilens instrumentpanel och laga mat på motorblocket för inspiration.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Packa en karta och / eller en GPS. Har alltid papperskartor eller en kartbok med dig, även om du har en GPS. Det kan gå fel med GPS och du vill inte gå vilse någonstans bara för att du helt litar på den.        
 16.  
 17.             9      Låt varje person göra en Mix-CD med ett tema för enheten. Till exempel en med musik som påminner om sommaren, en med musik som var populär i gymnasiet osv... Alla borde ta med sakerna i bilen som passar detta tema, som godis, tiaror, billiga solglasögon Batik... du förstår bilden. Det är roligt om du håller detaljerna för dig själv tills du är på vägen.        
 18.  
 19.             10      Var försiktig vid körning. En vägresa är en överväldigande upplevelse, men förstör inte den genom att köra farligt eller tanklöst. Försök att köra under den kallare tiden på dagen (mindre luftkonditionering och inte allt som är varmt för dig) och använd farthållaren om det är möjligt att bibehålla en konstant hastighet. Det finns ett antal saker att ta hand om på en vägresa:  
    
  • Hämta aldrig blinda varv eller berg, oavsett hur säker du känner när du kör hela tiden. En annan bil eller lastbil har inget att göra med ditt självförtroende!
  •  
  • Om du känner att du har gjort tillräckligt idag, var uppmärksam på känslan. Att gå över dina gränser sätter dig i en riskzon av dåsighet, dålig reaktionstid och dåliga beslut. Varje sömnighet bör noteras. hitta nästa viloplats och sluta och ta en bra 20 minuters paus där du sträcker, går och kanske äter och dricker något.
  •  
  • Observera platsen när du tar över stora fordon som lastbilar, husbilar, bussar etc., samt ger dem gott om utrymme att vända sig om. Kom ihåg, om du inte kan se sina speglar ser de dig inte; Snabbt men säkert, överhämta dem inte och vrid dem inte på för tidigt när du är färdig.
  •  
  • Låt en person sova och en vara vaken när du är ute på natten.
  •  
  • Om du måste köra på natten och alla är trötta, dela den i skift på 1 timme 45 minuter. Alla sover i cykler och dessa är vanligtvis 1,5 timmar långa. De ytterligare 15 minuterna tillåter dig att vila och somna. Det är också bra att vakna nästa person några minuter innan du slutar.
  •  
  • Att vara vaken: drick koffein, ät skarpa saker som äpplen, lysa in i dina ögon, vänd fönstret, slå på musiken (om det inte väcker de andra), bita dina kinder, knippa dig själv eller byta körfält ofta. Fortsätt köra medan du är vaken för mer information.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Sova bra i bilen. Om du vill sova i bilen, välj sedan din sovplats noggrant. Letar efter väl upplysta områden, utanför fotgängare och trafik, och där du inte har en polis checkbox knackar på ditt fönster!  
    
  • Motell parkeringsplatsen som sa att de är fulla kan vara ett bra ställe, särskilt om du är alla väldigt trött och trött på att leta efter en parkeringsplats någonstans. Dessa är ofta väl upplysta och ur vägen för trafik; Men var försiktig med tjuvar som kanske vill bryta bilen och bli överraskad av människor i bilen!
  •  Campingplatser och RV Parker kan vara en plats att parkera (mot avgift), men kommer inte riktigt ut ur bilen. Det sparar tid för att ställa upp tältet när du har bråttom.  
  • Väl upplysta lastbilar är ett bra val för att sova. Många lastbilsförare använder dem, så det är en vanligt accepterad vana på sådana platser.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Rese inte under rusningstid eller ute i högtid när du vill korsa stora städer. Det finns inget mer frustrerande (och ibland mer skrämmande) än en fri vägresa som fångas i en trafikstockning när du kör genom en okänd stad för att komma till andra sidan. Kontrollera trafikflödet (trafikstockningar uppträder vanligtvis i stora stadsdelar på morgonen och borta från dem på sen eftermiddag) och undviker att köra den här vägen. Eller besluta att köra igenom när det inte finns någon rusningstid.  
    
  • Om du är fast och inte har energi, rädsla för trafiken, känna dig trött, ta sedan den första avfarten och vänta. Använd det som en chans att utforska vart du än bara har blivit upptagen eller för en kaffe.
  •  
         
 24.  
 25.             13      Fortsätt och njut av turen! När du har allt planerat, testat och säkert för att hantera de risker och problem som kan uppstå, är det dags att börja. Vägen resa är lika stor, fantastisk och minnesvärd som du väljer att göra det, låt dig inte avskräckas från förutfattningar eller orealistiska idéer. Om du är intresserad av saker som du inte hade förväntat dig tidigare, ge dig själv nyckfullt och upptäcka något helt nytt. Du kommer inte ångra att upptäcka och utforska nya aspekter av livet runt dig, och du kommer att kunna träffa de mest otroliga människorna.  
    
  • Om du befinner dig i en annan del av landet, ta alltid den vackra vägen om du kan. Du kommer att bli förvånad över hur olika och vackra ditt land kan vara.
  •  
  • Var spontan. Om du ser en affisch för en oorthodox butik och en galen attraktion, gå. Stopp inte av din resplan eller ditt schema.
  •  
  • Var du än är, se till att gå ut i staden och mixa med lokalbefolkningen.
  •  
  • Gör ditt bästa för att undvika att äta i restaurangkedjor. Lokala restauranger är 95 procent bättre och 100 procent mer roligt. Dessutom möter du stora människor hellre i lokala restauranger och restauranger.
  •  
         
 26.  
 27.             14      Bli rolig. Kom ihåg att konversationen blir din första underhållningskälla, men du måste planera saker för när du inte har något att prata om. Det har varit länge i bilen och du är inte alltid underhållen av det vackra landskapet eller folket ombord. Om du kan läsa i bilen, kommer böcker och tidningar att fungera för dig. Om inte, leta efter andra alternativ - lyssna på musik eller musik i CD-spelaren på din iPod, titta på DVD-skivor på en bärbar DVD-spelare, leta efter former i molnen, räkna bilar etc. och spela några bilspel:  
    
  • Spelet "Jag ser vad du inte ser": Välj ett objekt som alla kan se och säga "Jag ser något du inte ser och det börjar med [infoga bokstäver], eller det är [färg / storlek infoga]. " Vem gissar det är nästa tur.
  •  
  • Spel "Gissa skyltfältet": Se var bilar kommer ifrån och kolla vilken stat, vilken provins de kommer, kanske till och med landet. Vinnaren är den som såg de flesta stater / provinser under vägturen (det är nog en bra idé att skriva ner det i en liten anteckningsbok). Eller variera spelet genom att skapa bokstäverna på varje typskylt i en term, så som "KHT" kan vara "kor i brett dagsljus" etc.
  •  
  • Spel "Scavenger Hunt": Låt någon göra en lista över objekt som måste upptäckas under en viss tid. Den först att kontrollera alla objekt på listan har vunnit.
  •  
  • Cattle Counting Games: Räkna så många kor eller andra objekt som möjligt på en resa inom en viss tid. Att köra förbi en kyrkogård gör att du förlorar alla poäng och du måste börja från början. Vinnaren är den som har det högsta antalet.
  •  
  • Spela "Alphabet Game": Sök varje bokstav i alfabetet på vägkanten, i skyltar, butiksfönster, fordon etc. Vinnaren är den som får hela alfabetet först först.
  •  
  • Storytelling Games: säg en mening, nästa person måste lägga till en annan, och så vidare tills hela historien är klar. Ju galenare desto bättre; ha kul!
  •  
         
 28.  
 29.             15      Njut av utvecklingen av ditt förhållande ombord på vägturen. När du reser tillsammans lär du varandra bättre än någonsin. När du och dina kollegor börjar skämta, bli kär, upptäcka djupa och meningsfulla saker om varandra, etc., ta dig tid att vara tydlig för dina känslor och sedan dela. Detta är definitivt en del av vägen resa - koppla och lära sig mer om varandra, så ignorera inte allt och låt känslorna gå ur hand. Stoppa och lyssna på andra!  
    
  • Att vara i nära kontakt med några vänner kan så länge göra vänskap till testet. När du strider, kan det vara särskilt obekvämt om du måste köra ytterligare 1000 kilometer tillsammans, så var noga med att "komma i luften" från tid till annan så att du inte stör varandra.
  •  
         
 30.  
 31.             16      Logga in din vägresa. Slutligen bör du registrera resans minnen digitalt och skriftligt under resten av ditt liv. Minst av allt, ta bilder! Oavsett var du är eller vad du gör, om du inte gör det, kommer du ångra dig att inte ta bilder av dina erfarenheter. Åtminstone försök att hålla minsta register över de dagar och platser du besökte på din resa. Om du också har energi att skriva ner dina känslor, gör du det. Alla dessa minnen kommer att ta tillbaka din resa under de kommande åren.  
    
  • Digital är rätt sätt att ta souvenirbilder. Se till att du har laddade batterier och tillräckligt med lagringskapacitet. När minneskort blir fulla kan du ladda ner bilderna till cd-skivor i stora butiker eller apotek. Eller, om du bor med familj eller vänner, använd din dator för att säkerhetskopiera på CD.
  •  
  • Var inte snål med bilder; Gör många och det kommer att finnas minst ett gott av varje monument, landskap eller funktion!
  •  
  • Fotografera sådana strukturer som broar mellan stater, landmärken, motell där du sov och ha en rolig historia att berätta, intressanta saker etc.
  •  
  • Gör en checklista över bilder som ska tas av varje person. Till exempel, varje dag måste någon ta en bild av en slumpmässig familj, en trädgårdsgnome, ett minnesmärke, en särskild franchise, en kyrka, etc. Ta en bild av en person vid varje gränsövergång eller övergång av en stat. Det kan höra ostlikt, men du skrattar senare om det och garanterat ha bra minnen med bilderna.
  •  
  • Var noga med att ta många bilder av dina resekamrater. Och om du kan, fråga henne om hennes dagliga intryck av resan och skriv ner dem.
  •  
                   
 32.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             Läs mer... (1)      
Semester populär:
Dressing i Italien.

Camping.

Planera din semester och vandra genom naturen med din ryggsäck.

Kör bil i Indien.

Be om en öppen soffförfrågan på soffsurfning.

Hitta festivaler och evenemang i New York.

Överlevande på en ensam ö.

Som tonåring, överlev en lång semesterresa i bilen.

Rulla upp kläderna för att packa.

Åka ensam.

Undvik illamående när du läser i bilen.

Undvik illamående när du läser i bilen.

Få amerikanska medborgarskap.

Kontrollera flygbokningar.

Se bra på ditt passfoto.

Resa med flyg.

Hur packar du på din plagg väska ordentligt.

Hitta vandrarhem i Europa.

Boka billiga flyg.

Hitta norra utan kompass.

Få ett bra säte på planet.

ako woman