Home \ semester
 

Undvik att bli attackerad på gatan.

 

Vissa brott kan inte förhindras. Det finns dock vissa saker du kan göra för att rikta sannolikheten för brottslingar, att avsevärt minska och skydda dig och din egendom om du skulle bli attackerad. För att lära dig hur läs vidare.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Stopp brottslingar  ,

    
   
 1.            1      Var fullt medveten om din miljö. Självklart distraherade från sina mobiltelefoner blir människor enkla mål för ficklådor och andra brottslingar. Håll alltid ögonen öppna och se vad som händer runt dig så att du lättare kan upptäcka misstänkt beteende och skydda dig själv och dina tillhörigheter. 
    
  • Kontrollera om och om igen så att ingen främling följer dig. Din bästa chans att försvara dig i händelse av ett rån är att identifiera angriparen så snart som möjligt.
  •  
  • Du bör också undvika att läsa kort och röra runt i din väska eller ryggsäck när du går ner på gatan, för att dessa saker tar all din uppmärksamhet och gör dig mer utsatt för razzier.
  •  
  • Om du befinner dig i en okänd stad, försök hitta din väg till din destination innan du lämnar ditt hotell eller vandrarhem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll dina saker säkra. Ädelstenar som plånböcker, smarttelefoner och kameror bör vara upplagda för att hålla lådorna borta. Håll dessa saker säkert i din väska eller ryggsäck och ta ut dem vid behov. 
    
  • Det kan vara frestande att få din smartphone ständigt till hands för text, spela spel eller titta på riktningar. men du bör komma ihåg att stölden av smartphones ökar för exakt denna anledning. Om du använder kollektivtrafik för din dagliga pendling till jobbet, kanske du vill överväga att använda en bok eller tidning för underhållning.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Försök inte se ut som en turist. Turister är ofta inriktade på fickor eftersom de tenderar att ha mycket pengar och är mest omöjliga med området. Undvik iögonfallande kläder och, om det är lämpligt, klä sig som lokalbefolkning så att du kan blanda dig med omgivningen. 
    
  • Undvik att gå igenom upptagna gator när du läser en karta, eftersom det kommer att göra dig medveten om att du är turist och föreslår andra att du inte vet var du ska. Om du behöver använda en karta för att orientera dig i en ny stad, leta efter en privat plats, till exempel en kafé eller varuhus. Det är bättre än att vara på gatan där alla kan se dig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bliv nykter. Droger och alkohol kan påverka din bedömning och förmåga att fysiskt försvara dig själv om du attackeras. Om du dricker ändå, glöm inte att aldrig lämna din drink obevakad och acceptera inte främlingar drycker. 
    
  • Vissa "date rapists" använder smaklösa och färglösa kemiska ämnen för att "smaka" sina offrens drycker utan deras kunskaper. Om en främling inbjuder till en drink, acceptera inte inbjudan om du inte kan titta på bartendern som dricker.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Att resa i grupper. Kriminella är mindre benägna att övergreppa människor i grupper på grund av deras numeriska överlägsenhet. Att köra runt i staden ensam, särskilt på natten, gör dig ett enkelt mål för brottslingar, eftersom det inte finns någon som hjälper dig att försvara dig själv eller vittna. Skydda dig själv genom att be en vän eller familjemedlem att följa med dig till din destination på natten; Om det inte är möjligt, överväga en taxi istället.       
 10.  
 11.             6      Bor i väl upplysta, livliga delar av staden. Kriminella tenderar att vandra i mörka, övergivna gator där det finns få poliser och potentiella vittnen. Om du går på trottoaren på natten, gör det så nära som möjligt på sidan av vägen, eftersom brottslingar kan vara i gränder väntar på en chans att attackera förbipasserande.       
 12.  
 13.             7      Cykling. Det är mycket lättare för en pickpocket eller en våldtagare att attackera en fotgängare än en cyklist. Om du kan, cykla för att komma till din destination istället för att gå, speciellt om du är ensam.                 
 14.  
            

  Del 2      Förhindra en eventuell attack  ,

    
   
 1.             1      Bestäm om du är i fara. Om du går ner på gatan känner du att någon följer dig, var inte rädd för att se bakom dig för att vara säker. Om möjligt, se personen direkt i ansiktet; Detta kommer att låta honom veta att du är fullt medveten om vad som händer och du är kapabel och villig att försvara dig själv i händelse av en attack. 
    
  • Fråga potentiell angripare för tiden; Detta kan hjälpa till att förhindra ett rån, eftersom brottslingar föredrar att attackera människor som inte har haft chans att se sitt ansikte.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sök säkerhet. Om du tror att någon följer dig ska du först ta reda på om du snabbt kan komma ur situationen utan att behöva konfrontera angriparen. Titta omkring dig för att se om det finns några människor runt; Om så är fallet, gå eller springa i deras riktning. Om ingen är runt måste du vidta åtgärder mot din angripare.       
 4.  
 5.             3      Uppmärksamma dig själv. Det här är det bästa sättet att avskräcka en brottsling eftersom han eller hon kommer att vara rädd för att upptäckas eller fångas. Skrik och skrika så högt som möjligt, vrid dina armar i luften, blåsa en visselpipa om du har en med dig; Gör allt i din makt för att uppmärksamma situationen. 
    
  • Skrik så högt som möjligt, till exempel "Fire!", "Hjälp" eller "Sluta följa mig!" Om folk är omkring kommer de förmodligen att springa för att se vad som händer.
  •  
  • Försök att ringa något specifikt, som "Fader!" Eller en annan mans namn; Detta kommer att göra de brottsliga tror att det finns en man i närheten som vet var du är och kommer att komma för att skydda dig.
  •  
  • Det mest effektiva är att börja skrika innan personen har försökt att baka dig, eller haft en chans att täcka din mun eller hota att skada dig om du skriker.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll så mycket avstånd som möjligt mellan dig. Kör så fort du kan för säkerheten. Om kriminella jagar dig, ta ut din handväska och kasta den på marken när du kör och se till att förföljaren har sett processen. Om personen är efter dina pengar, kommer han förmodligen inte att driva dig och hämta din handväska istället.       
 8.  
 9.             5      Behåll dig mot en attack. Om skrik och löp inte slutar kriminella, gå vidare till säkerhet och dra ut alla potentiella vapen du bär med dig. Om du har pepparspray med dig, är det dags att ta den ur väskan och hålla den klar. Andra möjliga vapen inkluderar pennknivar, nycklar eller tunga föremål, till exempel läroböcker. Håll vapnet i din hand när du flyttar till en säker plats. 
    
  • Ibland, för att förhindra rån är det tillräckligt att visa brottslingen att du är beväpnad. Om du till exempel har pepparspray med dig, dra ut den och peka den på brottslingar och säg högt: "Kom inte närmare. Jag har peppar spray ".
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ring till polisen. Om du har en mobiltelefon med dig, ta den och ring polisen. När du gör det borde du låta angriparen veta att du gör det här samtalet, eftersom det kan skrämma bort honom. Säg högt: "Låt mig vara ensam, jag ringer till polisen."       
 12.  
 13.             7      Försvara dig själv. När kriminella griper dig och börjar attackera, använd vapen till ditt förfogande för att fysiskt skada den andra. Poke honom i ögat, sparka honom i könsorganen, repa honom med dina naglar, spruta honom med pepparspray, etc. Om du har en tung föremål, så Om du till exempel har en lärobok med dig, försök att slå personen med ett slag på sidan av huvudet. 
    
  • När du försvarar dig själv mot din angripare, fortsätt att skrika och uppmärksamma dig själv. Ju längre och högre du skriker desto sannolikt kommer någon att höra dig och komma till ditt hjälpmedel.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Meddela alltid brott mot polisen. När du har fått dig själv till säkerhet är det viktigt att anmäla händelsen till polisen. Detta kan hjälpa till att rädda livet för andra potentiella offer. Beskriv polisen utseende av attacker, kön och klädstil samt brottsplatsen för att hjälpa polisen att lokalisera personen så snart som möjligt.       
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>         

Semester populär:
Körtursturism.

Vik en kostym för resan.

Förbered dig på en långflygning.

Lätta ett lägereld.

Planera din semester och vandra genom naturen med din ryggsäck.

Gör ett vattenfilter.

Resa till Tagaytay.

Byxa byxor.

Njut av sommarsemestern (för tonåringar).

Ansök om ett B 2 visum (turistvisum) för USA.

Resa spontant.

Övervinna en brand på ett hotell.

Gå till ett minimalistiskt tält.

Få det bästa priset när du bokar ett hotell.

Boka billiga flyg.

Spara pengar på semester.

Paket för en camping resa.

Bilstopp.

Prenumerera på prislarm på kajak.

Organisera världsresa.

Åka ensam.

ako woman