Home \ semester
 

Förberedelser för internationell resa.

 

Resa utomlands? Planera i förväg. De flesta destinationer kräver bara några veckors förberedelse, men beroende på obligatorisk visum och vaccinationer måste du tillåta några månader. Ta reda på exakt vad du behöver för att få och organisera för din destination.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Har du en Resepass ? För att få ett resepass behöver du 2 passfoton, födelsebeviset och ditt ID-kort. Om du redan har ett resepass, kontrollera att det är giltigt i minst 6 månader innan det löper ut. Vissa länder utfärdar inte visum 6 månader före utgångsdatum.        
 2.  
 3.   2      Kontrollera viseringskraven för din destination. Under Visa Avviseringsprogram finns det olika regler i de deltagande länderna. Från och med den 12 januari 2009 kräver alla VWP-medborgare som tillfälligt reser till Förenta staterna för företag eller nöje ESTA-godkännande med flyg eller skepp till USA före avgång.     
 4.  
 5.   3     Amerikanska medborgare behöver inte ansöka om ESTA-godkännande.     
 6.  
 7.   4      Läs mer om ESTA och ansökan. Tyskland är medlem i det viseringsfria reseprogrammet (VWP). Informationen här gäller för innehavare av ett tyskt pass Om du inte har ett tyskt pass gäller de respektive reglerna för ditt land: Icke-tyska medborgare vars länder deltar i det viseringsfria reseprogrammet VWP får information om programmet samt information om kraven i respektive pass från våra behöriga diplomatiska representationer i deras respektive land på www.usembassy.gov. För allmän information om viseringsfritt reseprogram, besök www.travel.state.gov.     
 8.  
 9.   5      Fråga om nödvändiga vaccinationer i din resmål. Vissa vaccinationer måste göras en stund före resan. Vaccinationer är vanligtvis valfria men rekommenderas starkt för resor till vissa länder eller regioner i världen. För många länder behöver du inte alls vaccinering.     
 10.  
 11.   6      Studiera landets språk. Kom ihåg ordet för "namn" eller frasen för "vad heter du." Du kommer bli uppmanad att på nästan varje möte. Lär dig några artiga ord som "tack" och "tack". Var uppmärksam på ditt kroppsspråk. Ta reda på vilken hand eller huvud, fot eller ansikte som kan utlösa gester som kan tolkas som stötande eller negativa.     
 12.  
 13.   7     Ta reda på vilken valuta som används som valuta i resmål och om det är vettigt att byta lokala pengar eller om du borde betala bättre i en "hård" valuta som dollar eller euro.     
 14.  
 15.   8      Fråga om elektriska standarder. För att undvika att skada din elektriska utrustning, ta resekort till de olika eluttagen och kontrollera om spänningen är tillräcklig för din utrustning eller om du behöver byta ut utrustningen.     
 16.  
 17.   9      Förtrogen med tullen och tullen i landet. Lär dig om händelser och festligheter du kan besöka. Här kan du lära känna land och människor. Du kan ta reda på det på din researrangör.     
 18.  
 19.   10      Var uppmärksam på dina kläder och bryta inte mot landets lagar eller förordningar - även mot de oskrivna lagarna. Badkläder och täta toppar i offentliga byggnader eller kyrkor är olämpliga. Även shorts hos män är impopulära eftersom de är i infödda ögon - t.ex. i Indonesien - i samband med fattigdom eller försummelse. Endast barn får en sådan outfit.     
 20.  
 21.   11      Fråga vilken typ av hälsning som är vanlig och artig, om och var hur man röra någon eller inte. Följ klädkoden vid bordet eller vid evenemang, samt regler och manerer vid bordet eller som gäst i ett familjehem.     
 22.  
 23.   12      Så att du kan hålla kontakten och kommunicera med familjemedlemmar och vänner som bor hemma, tänk på förhand om vilka alternativ som finns tillgängliga. Mobiltelefonanrop kan vara dyrt och internet är inte alltid tillgängligt. Det är bäst att schemalägga tider när du kan ringa eller ringa hemifrån.     
 24.  
 25.   13      Pack klokt. Planera ditt bagage enligt klimatförhållandena, landskapet och reglerna för flygbolaget. Ta mindre kläder, men den rätta. Du kan besöka en bra utomhusaffär och få råd. Leta efter sköna skor, jackor, tält och utrustning av god kvalitet.     
 26.  
 27.   14      Resa med en bra attityd. Håll dig neutral och stör inte människors angelägenheter. Särskilt spelar inte upp till domaren. Klaga inte, även om saker händer dig som chockerande eller tabubrott. Var bara en observatör av mark och människor och deras kultur.               
 28.  
        
Semester populär:
Packa en toalettpåsar permanent för konstant körning.

Packa dina väskor.

Säg Tack på hebreiska.

Förpacka hemifrån i en vecka.

Förnya ett grönt kort.

Packa väskor eller resväskor effektivt.

Ta av med solbränna snabbt.

Förnya ett amerikanskt pass.

Led ett liv i det vilda.

Överlev en Ripström.

Packa en strandpåse.

Från San Francisco flygplats körs till stadens centrum.

Planera en kryssning.

Komma igenom långa stopp vid flygplatsen.

Resa och arbete i Australien.

Resa med tåg från Singapore till Bangkok.

Ring nödnummer.

Packa en toalettpåsar permanent för konstant körning.

På svenska jag älskar dig säger.

Köp en pistol i Michigan.

Kör bil i Indien.

ako woman