Home \ semester
 

reser spontant.

 

Resor kan vara en trevlig, sorglös upplevelse, men den mängd planering och förberedelse som vanligtvis föregår resor kan göra att det ser ut som mer arbete än det är värt. Om du vill resa utan att behöva gå i stora längder, kan du försöka resa spontant. Att resa spontant kan öppna dörren för nya upplevelser som du inte annars skulle ha deltagit i. Men du måste också vara öppen för tillfälliga missöden, gå vilse eller vandra om och lita på lokala råd och stöd.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Anländer till din destination  ,

    
   
 1.            1      Bestäm vart du vill åka. Även om tanken att helt enkelt dyka upp på en flygplats och köpa en biljett låter omedelbart roligt, är det orealistiskt och förmodligen ganska dyrt. Bestäm om du vill resa inlands eller utomlands, och välj sedan en stad, flera städer eller en region som du vill resa till. Vid denna tidpunkt bör du också överväga din ekonomiska situation: hur länge har du råd att resa? Internationell resa kostar ofta mer än att resa i sitt eget land, även om ekonomiska val kan spara mycket pengar utomlands också.  
    
  • Till exempel, om du är intresserad av att besöka norra Italien, kan du tillbringa en hel vecka i en storstad som Venedig, eller dela tid i flera städer som Venedig, Pisa, Florens och Milano.
  •  
  • Om du reser utomlands kan du behöva ansöka om en resevisum för det landet. Det kan ta en stund för viseringen som ska utfärdas. Kontakta ambassaden i det land du vill besöka för att få reda på om du behöver en resevisum och hur du ansöker om detta dokument.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm om du ska resa ensam eller med andra. Att resa spontant kan vara en framgång och ett nöje, oavsett om du reser som en del av en grupp (eller ett par) eller inte, men ensamresenärer brukar behöva tänka mer om deras säkerhet. Om du reser ensam, var noga med att boka hotell där receptionen är öppen 24 timmar om dygnet, så du kan komma sent och stanna på öppna offentliga platser på natten. Det är också en bra idé att komma i kontakt med en vän eller familjemedlem hemma som vet om din resväg.  
    
  • Om du reser i en grupp eller ensam, undvik att bära iögonfallande smycken eller kläder och alla i din grupp ska ha mer än en typ av officiellt identifieringsdokument (t.ex. pass och körkort).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Välj ett boende på en central plats. Att vara i mitten av en stad eller region ger dig tillgång till många kulturella och lokala evenemang och arenor, inklusive teatrar, konserter, restauranger och barer, museer och andra platser att besöka. Om du har packat upp dina väskor i en stad, kan du planera att stanna några dagar. Du kan lämna ditt schema öppet och spontant besöka intressanta platser. Om du väljer att resa mellan städer eller regioner på resan, försök att ställa in en central plats för varje destination.  
    
  • Till exempel, om du befinner dig i utkanten, på landsbygden eller i en liten stad är det mycket svårare att hitta platser som du kan spontant resa till och besöka.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Rattljus. Ingenting kan komplicera en spontan resa lika mycket som stora mängder bagage. Om du inte har anledning att ta med många väskor, till exempel om du reser i kallt klimat eller behöver bära teknisk utrustning, bör du försöka resa med bara en väska. Se till att det är en väska som passar i bagagehylsan över platser i ett flygplan, så du behöver inte ge upp en sista minuts spontan flygning. Ta med nödvändiga kläder och skor, och inget trivialt.  
    
  • Med bara en påse kan du resa snabbt från en stad eller en region till en annan, och du kan använda vilket transportmedel du vill ha: hyra ett flyg, tåg, bil eller lastbil, vandra, cykla eller bara för att springa.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Begränsa planeringen på plats  ,

    
   
 1.             1      Planera endast en händelse per dag. Tanken på att vara i en konstig miljö och att inte ha något planerat kan vara skrämmande, så gå om din spontana resa planera i förväg på dagliga resor och gör sedan två mer oplanerade saker. Så du kan ge ordning till resans dagar utan att planen känner sig överfull.  
    
  • Planera exempelvis en betydande kulturell erfarenhet per dag. Om du är i Rom kan du besöka Colosseum, om du är i Paris planerar du ett besök på Louvren.
  •  
  • Då gör du något spontant som du tycker om att göra. Sitt i ett kafé och titta på folk som passerar, gå till en lokal marknad, gå till ett närliggande museum eller gå på vandring eller forsränning i naturen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fråga lokalbefolkningen om deras råd. Om du hittar det svårt att hitta en aktivitet i en viss stad eller region, eller helt enkelt leta efter en reseupplevelse som du inte skulle hitta på din bostad, kan du fråga lokalbefolkningen för deras råd. Lokalbefolkningen kan berätta vilka kvarter är värda ett besök, om det finns insider tips i den här staden eller regionen som främlingar inte är medvetna om eller om ett populärt turistmål lever upp till sitt rykte eller inte. Fråga till exempel: 
    
  • "Jag spenderar några dagar här och har ingen plan för min resa. Finns det några platser jag tycker att du borde besöka, förutom de stora turistattraktionerna? "
  •  
  • Om du är öppen för någon form av spontan upplevelse i det område du besöker, kan du fråga lokalbefolkningen om deras favorit tidsfördriv utomhus (vädret tillåter). Du kommer förmodligen att få rekommendationer för en plats att vandra, kanske fiske, simning, fågelskådning eller mountainbike.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Undvik att förlita sig på granskningsportaler. Sidor som TripAdvisor och Yelp kan vara användbara, men om du reser spontant är det bäst att inte hålla sig till granskning av portaler. Att förlita sig för mycket på dessa sidor kommer att göra din resa för gammal och bleknad, och du kommer troligen att hitta dig själv på turistorter som inte är av stor intresse eller variation.  
    
  • Undvik granskningsplatser ger dig fler möjligheter att hitta underhållande överraskningar, eftersom du kommer att använda din egen lokala intuition och ratchet för att hitta intressanta resmål
  •  
  • Ibland turistattraktioner injicera recensioner för att locka kunder. En hög betydelse kan därför inte motsvara sanningen.
  •  
  • Gå till turistorter för att få fler dolda regionala insider tips. En fördel med att besöka en turistfälla är att lokalbefolkningen (bartenders, guider, servitörer, hotellkonsulter, affärsförare, taxichaufförer, etc.) förväntar sig utomstående - och dessa människor är ofta bra guider till lokalbefolkningenes favoritplatser.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sök efter sista minuten-erbjudanden. En annan fördel med att resa spontant är att dina planer kan anpassas med ett relativt kort meddelande för att tillgodose bra erbjudanden eller rabatterade attraktioner. En eller två gånger om dagen, om du har en internetanslutning kan du kolla på sidor som Groupon eller på lokala webbplatser om det finns några erbjudanden nära dig. Med detta tillvägagångssätt kan du spara pengar och det kan ge dig möjligheter att delta i händelser som du annars inte skulle ha upplevt. 
    
  • Du kan även söka efter sista minuten-erbjudanden på hotell genom Priceline, HotelTonight, HRS, Trivago, Hotel.de, Hotel.com.  
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Göra beslut om spontan resa  ,

    
   
 1.             1      Var öppen för oväntade och planändringar. När du reser spontant behöver du bara göra några små olyckor: du kan inte hitta boende förrän sent på kvällen, en plats som en lokal har lovat är en besvikelse eller det spår du valde är stängd säsongsmässigt. Se dessa frustrerande situationer som möjligheter snarare än besvikelser.  
    
  • Till exempel, om en restaurang inte verkar bekväm, kan du gå och gå igenom ett grannskap med många matfogar tills du hittar en bättre. Om du inte kan tillbringa dagen vandring, hyra en bil och kör i naturen i stället.
  •  
  • En av de största fördelarna med spontan resa är att oväntade planförändringar är en del av normen. Håll dig öppen och hitta vänner där din resa tar dig.
  •  
  • Med öppenhet och flexibilitet kan du få ut det mesta av din semestertid. Ett strikt schema hindrar dig från att spendera mindre tid på mindre intressanta platser och stanna längre med andra.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Njut av att gå eller förlora dig. Planera att spendera lite av din restid bara rusla genom områdena i en stad eller på landsbygden. Detta kan leda till intressanta lokala marknader, affärer, restauranger och natursköna vyer som du förmodligen inte skulle ha hittat om du inte spontant hade vandrats. Att öppna dina reseplaner till det oväntade kommer att ge dig oväntade upptäckter och en känsla av självständighet.  
    
  • Om du verkligen blir vilse, håll dig lugn. För de områden som inte verkar säkra eller känna sig obekväma, använd din telefon eller stadskarta för att hitta dig tillbaka till hotellet eller vandrarhemmet. Om du går vilse i en stad, ring en taxi (eller hitta någon som kan ringa en för dig).
  •  
  • Det är viktigt att överväga säkerhetsproblem när man går genom en utländsk stad eller region. Om du känner dig obekväm i ett grannskap, lita sedan på din instinkt och lämna den. Ha alltid en uppfattning om hur långt du är från ditt hotell eller vandrarhem med bil, och undvik att gå vilse i områden utan telefon eller Internetanslutning.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd lokala evenemang och festivaler. Du kan hitta många av dem i lokala reklambroschyrer eller veckovisningar som innehåller en lista över kommande konserter, föreställningar, utställningar och teaterföreställningar, och någon annan lokal underhållning som du annars inte skulle hitta. Dessa händelser brukar inte locka många turister, så din spontana resa får en autentisk lokal touch.  
    
  • Lokala evenemang kan vara stora konserter eller musikfestivaler, lokala helgdagar (som dödsdagen), religiösa helgdagar, kulinariska festivaler, sportevenemang och mycket mer.
  •  
  • Å andra sidan kan stora helgdagar, festivaler och helghelger öka dina resekostnader eller öka trafikstockningar på gatorna. När befolkningen i en stad ökar - till exempel under en musikfestival - kommer hotellrum och vandrarhem att bli mindre och dyrare.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fråga om grupperbjudanden. När du reser med en grupp, kan många platser, inklusive hotell, teatrar, sportstadioner, dagsturer och konserter, vara beredda att erbjuda dig billigare priser när du tar in flera betalande kunder. Om du har anlänt till en stad eller region kan du fråga (eller kolla veckotidningen) om du kan förhandla om ett grupppris för ett företagsföretag. 
    
  • Om du planerar i förväg kan du ordna en grupprabatt för hotellet via webbplatser som HotelPlanner eller till och med direkt via hotellets hemsida.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                Läs mer... (10)      
Semester populär:
Lär känna andra kulturer.

Läs en karta.

Lev på gatan.

Kontrollera inloggningsstatusen för en amerikansk invandring.

Paket för en resa till Kina.

Få rätt vaccinerade för resor.

Paket för en resa.

Rengör och polera musslor.

Undvik att drunkna.

Dressing i Italien.

Som tonåring, överlev en lång semesterresa i bilen.

Säg Tack på hebreiska.

Gör en vägresa.

Paket för en festival.

Planera en semester.

Planera en resa till Bangkok.

Skriv geografiska koordinater.

Emigrera till Australien.

Rengör och polera musslor.

Hur man packar ditt handbagage.

Lär känna andra kulturer.

ako woman