Home \ semester
 

Att resa med en pacemaker.

 

En pacemaker är en implantat som implantat kirurgiskt i en patients bröstkorg för att kontrollera ett onormalt hjärtslag. Pacemakare används ofta för att behandla hjärtsjukdomar, såsom arytmi, där hjärtat slår i en onormal rytm, för långsam eller för snabb. Enheten skickar en elektronisk puls som reglerar hjärtslaget och styr blodet som pumpas genom patientens kropp. Pacemakers kan vara tillfälliga eller permanenta, och moderna versioner kan producera data om en patients vitala tecken. Pacemakers är elektroniska enheter, men vissa versioner är täckta med metall. Vid planering av en resa är det viktigt att följa ett protokoll för osynliga funktionshinder.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Fråga din läkare om din pacemaker innehåller metall. Vissa versioner innehåller inte metall och orsakar inte några problem när du går igenom säkerhetsfaciliteterna på flygplatsen.       
 2.  
 3.             2      Fråga din läkare om ett officiellt kort som anger att du har en implanterad pacemaker. Dessa kort är officiella och utfärdas vanligtvis av läkarmottagningen eller tillverkaren av pacemakern. De informerar säkerhetspersonal om dold metall i kroppen.        
 4.  
 5.             3      Vänta en rimlig tid efter implantation för resor. Beroende på din ålder kan detta vara mellan 6 månader och 1 år, även för långa vägturer. Fråga din läkare när du kan resa igen.        
 6.  
 7.             4      Tala med din läkare innan du lämnar din resa. Fråga läkaren om du bör undvika vissa aktiviteter. Få även råd om vad du ska göra om enheten inte fungerar korrekt och du är borta från sjukhuset.        
 8.  
 9.             5      Boka en biljett för handikappade. Det här är en bra idé, om du reser med flyg, tåg eller båt, eftersom du informerar resebyråer om att du har medicinska problem. Du kan ange om du behöver rullstol eller inte.        
 10.  
 11.             6      Berätta för flygplatsens personal om du har en metallöverdragen pacemaker och visa din karta. Du kommer förmodligen att flyttas till en annan plats i kontrollrummet där de använder en personal för att säkerställa att platsen ovanför ditt hjärta är det enda stället där du bär dold metall.  
    
  • Det finns rapporter om att metalldetektorkabiner kan påverka pacemakare eller implanterbara cardioverter defibrillatorer (ICD). Av denna anledning är en stav att föredra. Det finns inga bevis för att miljön på ett flyg påverkar en pacemaker tvärtom.
  •  
  • Om din läkare har sagt att både metalldetektorstänger och hytter kan påverka din pacemaker, be så säkerhetspersonal att skanna efter att ha visat ditt pacemaker-identitetskort.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Vik en liten handduk i brösthöjd runt bilbältet när du reser länge i en bil. Ärrvävnad är känslig för långvarigt tryck och detta kan lindra obehag.        
 14.  
 15.             8      Fråga om det finns ett säkerhetssystem på din utväg. Dessa kan störa pacemakern och bör stängas av innan du går in i ett hus eller hotell med denna typ av system. Informera personal, familj och vänner i tid.        
 16.  
 17.             9      Kontrollera att din pacemaker kan utlösa säkerhet i butiker och bibliotek. Stanna inte i de grindarna. Gå tillbaka till affären eller biblioteket och visa vaktarna ditt hjärtpacemakerkort och om nödvändigt låta dem kontrollera dig.  
    
  • Håll aldrig nära stora elektroniska enheter. Detta kan vara en enhet i ett museum eller till och med ett stort högtalarsystem. Dessa enheter kan störa pacemakern.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Be om en lista över platser som kan reparera din pacemaker under din resa. Tillverkaren av din enhet, som Medtronic, har information på sin webbplats med adresser till sjukhus och lokala läkare som kan hjälpa dig att reparera pacemakern när du blir sjuk.                  
 20.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Semester populär:
Dressing i Italien.

Köp en pistol i Michigan.

Att släcka eld i friluft.

Hos ett barn på ett flyg.

Paket för en resa till Kina.

Förpacka en kostym.

Led ett liv i det vilda.

Se bra på ditt passfoto.

Ansök om Schengenvisum.

Paket för en flygresa.

Urinera som kvinna medan du står.

Klä sig ordentligt i Miami.

Ta av med solbränna snabbt.

Resa spontant.

Förbered dig på en långflygning.

Lämna en recension på Airbnb.

Packa ryggsäcken ordentligt för en vandringstur.

Flyga förgäves.

Använd en analog klocka som kompass.

Rengör och polera musslor.

Undvik att bli attackerad på gatan.

ako woman