Home \ semester
 

Rese genom Europa med din ryggsäck.

 

Att resa genom Europa med din ryggsäck är något som många drömmer om, men aldrig gör. Även om det verkar svårt, är en resa till Europa ganska lätt att planera och göra. Speciellt nuförtiden, med modern teknik och de många reseguiderna, är det inte längre ett problem.

 

<91112>                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Ta beslutet att gå backpacking och börja spara pengar. Du har ingen budget ännu, men resekostnaderna blir ganska dyra. Om du bor utomlands måste du komma till Europa först.       
 2.  
 3.             2      Få ett pass om du inte redan har en.        
 4.  
 5.             3      Bestäm vart du vill åka. Det är den svåraste delen av planeringen. De flesta har begränsad tid att resa, så det är viktigt att fokusera på vad du verkligen vill se. Gör en topp 10 lista över vad du vill se, vilket land, vilken stad, specifika sevärdheter, platser, marknader, festivaler, oavsett!        
 6.  
 7.             4      Skapa en resväg. Med Google Maps kan du märka alla dina destinationer och skapa en förnuftig väg.        
 8.  
 9.             5      Tänk på hur mycket tid du vill spendera på varje ställe. Det beror självklart på din budget, men skriv ner hur många dagar du vill spendera åtminstone var som helst. Att vara bara en dag i en storstad som Paris eller Madrid skulle vara en stor skam.        
 10.  
 11.             6      Välj din resplan. Traditionellt var järnvägen det billigaste och bästa sättet att resa runt i Europa. Med tåg kan du komma till alla större städer och ta bussen till den sista småstaden. Men idag finns det lågprisflygbolag som Easyjet, Ryanair och andra som har gjort flygningar inte bara överkomliga, men ännu billigare än tågresor. Om du ser tidigt och tillräckligt länge, erbjuder dessa flygbolag flyg till bara en euro (det är säkert mycket sällsynt och bokningsavgifter gäller). Men att hitta flyg till 25-30 euro per flygning är inte ett problem om du är lite flexibel. Interrail / Eurail biljetten är fortfarande en bra affär och du kan köpa den i många olika variationer för att passa dina reseplaner. Till exempel reste jag genom 10 länder på 30 dagar, så en kontinuerlig månatlig biljett var det bästa alternativet för mig. Och framför allt inkluderar Interrail-biljetten alla regionala tåg. När du flyger måste du alltid betala extra från flygplatsen till din destination för tåg. Fördelen med Interrail-biljetten är att nästan alla dina transportkostnader redan betalas före resan. Du behöver inte oroa dig för det på vägen. Se dock noggrant ut vilka tåg i de olika länderna endast kan användas med reservation, för att du måste betala extra för dessa. Men det finns en rabatt för Eurail / Interrail-Pass-ägare. I allmänhet är dessa avgifter 5-15 euro, men det här är väldigt annorlunda i olika länder och olika tågtyper.        
 12.  
 13.             7      Lägg till budgeten för billiga flyg och / eller Interrail-biljetten och entréavgifterna för de sevärdheter du vill se (dessa kan lätt hittas på internet). Starta sökningen efter boende. Du kan boka hotell online, men om din budget är begränsad är det bästa alternativet att bo på vandrarhem. Vandrarhem är inte en dålig sak. Läs recensioner av vandrarhem på bokningssidorna (det finns dussintals sådana portaler) och använd sunt förnuft och du hittar stora vandrarhem. Många vandrarhem jag har stannat i är lika bra som hotell, men stämningen är mycket bättre. Vandrarhem kostar vanligtvis mindre än 20 euro per natt. Ett annat alternativ är "Couchsurfing" vilket innebär att du bor hos privatpersoner i sina lägenheter. Det här låter roligt, men det finns en recension av couchsurfingmedlemmarna, det finns recensioner och i slutändan finns det dig och din sunt förnuft. Som en ung kvinna söker jag vanligtvis efter andra kvinnor eller familjer där jag kan sova - bara för att vara säker. Couchsurfing är inte bara gratis, det är också ett bra sätt att lära känna landet och dess folk, och få den stad du besöker visas av lokalbefolkningen. Värdar tog mig ofta och tog mig till platser utanför turistområdet.        
 14.  
 15.             8      Nu när du har planerat dina restider, boka dina flygbiljetter! Titta på olika webbplatser innan du köper. Försök med flexibla data och leta efter flygplatser i närliggande städer, då kan du boka riktigt billiga flyg.        
 16.  
 17.             9      Sök efter webbplatser med listor över saker för ditt bagage och anpassa dem enligt din resplan. Ta bara en ryggsäck och packa den så lätt som möjligt. Du kommer att behöva bära ryggsäcken mestadels när du reser mycket. Kom ihåg att du kan köpa nästan allt du behöver på språng. Handdukar och kosmetika är överallt! Se till att du köper en bra ryggsäck och att den är bekväm att bära.        
 18.  
 19.             10      Du kan gå! Ta ditt pass och glöm inte dina biljetter, planera hur du får pengar, om du behöver det, och se till att någon är tillgänglig hemma om du behöver hjälp. Det finns telefonkort överallt och internetkaféer i de flesta städer. Bra resa!                  
 20.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Semester populär:
Resa till Japan på en budget.

Planeringsturer.

Överlev en flygkrasch.

Att segla världen.

Få det bästa priset när du bokar ett hotell.

Hitta festivaler och evenemang i New York.

Hantering av hemvist.

På svenska jag älskar dig säger.

Var en bra soffsurfing värd.

Körtursturism.

Förberedelser för internationell resa.

Resa runt om i världen gratis.

Boka ett flyg.

Gör en vägresa.

Paket för en resa.

Förbered dig för Wikimania.

Betalas för resor.

Från San Francisco flygplats körs till stadens centrum.

Paket för en festival.

Amsterdam billig upplevelse.

Läs tidvatten tabeller korrekt.

ako woman