Home \ semester
 

Undvik att drunkna.

 

Även om det inte är allmänt publicerat är dödsfallet som en av de ledande orsakerna till dödsfallet från oavsiktlig skada, vilket leder till cirka 10 dödsfall per dag i USA ensam. Tragiskt händer detta ofta nära hemmet - år 2012 hände 73% av dödsfallet för barn under 14 år av drunkning i en privat bostad. Tyvärr kan många drunkningssituationer helt undvikas genom att följa grundläggande vattenskyddsnormer. Vare sig du simma ensam, ta hand om andra eller förbereda din pool säkert för din familj, det är en kunskap som är absolut nödvändig.

              

Förfarande .

    

    1      Minska sannolikheten för att drunkna dig själv  ,

    
   
 1.            1      Välj platser att simma som har livräddare. <# 71112> Regel 1, för att undvika att drunkna, är att ha "alltid" bra simmare runt dig när du simmar, särskilt när du befinner dig i en vattenkälla som du inte vet. Certifierade livräddare är din bästa vän när du simmar; Närvaron av dem har visat att detta har en seriös och bevisad effekt för att förhindra drunkning. Livräddare är utbildade för att känna igen simmare som är på väg att drunkna och agera snabbt för att rädda sina liv. Om du någonsin är säker på att du simma i torg där livräddare är i tjänst.  
    Dessutom är det värt att notera att utbildade livräddare borde veta hur man utför en återupplivning, vilket innebär att de har möjlighet att rädda en simmers liv även i farliga situationer när de förlorar medvetandet i vattnet borde.    
         
 2.  
 3.             2      Lär dig de grundläggande simningsträckorna. Självklart kan att simma hjälpa dig att minska risken för att drunkna "mycket". För absoluta nybörjare kan förmågor som kryptslag och trampvatten visa dig hur man rör sig i vattnet och flyter lätt i det, vilket ökar självförtroendet och säkerheten när du simmer. Lita inte enbart på "hundstilen" för att förhindra att du drunknar; Det här är inte lika pålitligt eller energieffektivt som korrekt badslag.  
    
  • Om du inte är säker simmare, tänk på att du inte tar en simklass. Simningstimer beräknas minska risken för att drunkna med 88% hos unga barn och kan också ge livräddare vuxenkunskaper.  
  •  
         
 4.  
 5.                       3      Använd endast certifierade flottor. Räddningsvästar och andra flottor kan hjälpa dem som bär dem att hålla sig flytande även om de är medvetslös eller inte kan simma. Därför är de en värdefull hjälp i och runt vattnet. I vissa situationer kan dessa flottor även vara juridiskt nödvändiga. i USA t.ex. I många stater måste flytvästar transporteras på båtar (eller minst en måste vara ombord per person). Dessa flytvästar måste normalt ha certifierats av US Coast Guard och kontrolleras för lämplighet. Undvik starka strömmar. Om du vanligtvis svungit i konstgjorda pooler är det lätt att glömma att vatten som ligger långt ifrån civilisationen ofta har starka naturliga strömmar. Om dessa strömmar är tillräckligt starka kan de vara mycket farliga, särskilt för svaga och oerfarna simmare. Särskilt farliga strömmar är "rippströmmar", starka, snabba strömmar som inträffar nära kusten och kan dra simmare in i det öppna havet. När du är på stranden, gör dig redo för att se dessa vanliga flödesvarningsskyltar:  
    
  • En smal kanal med särskilt turbulent vatten
  •  
  • Vatten som klart har en annan färg än det omgivande vattnet
  •  
  • Oregelbunden vågrörelse
  •  
  • En linje av smuts eller alger rör sig stadigt ut till det öppna havet
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var inte panik när du inser att du har blivit in i en sådan ström. I det osannolika fallet att du är instängd i en stark ström kan det spara ditt liv om du vet hur man svarar på det på ett intelligent sätt. Även om det kan vara en läskig upplevelse, försök att inte bli panik. I så fall är det inte en bra idé att låta dina naturliga instinkter ta över dig. Det är bättre att kämpa mot strömmen än att vrida 90 ° och simma parallellt med stranden så svårt som möjligt. Eftersom de flesta "rip currents" endast uppträder i relativt smala kanaler kommer du så småningom att komma ut och komma in i lugnare vatten.        
 8.  
 9.             5      När du inser att du förlorar kontrollen kommer vattnet att sparka eller drifta. Reaktionen hos människor när de inser att de drunknar är vanligtvis att slåss så svårt som möjligt för att hålla huvudet över vatten. Tyvärr är detta en av de värsta sakerna du kan göra när du dricker; det kan utnyttja dina energireserver, däcka dig och göra det svårare att söka hjälp. Vanligtvis är det bättre att gå på vattnet och använda drift-let tekniken för att spara energi så att du kan försöka komma till stranden eller ringa till hjälp.  
    
  • För att stiga i vattnet med benen, lägg dig i ett upprätt läge och rör armarna fram och tillbaka för att stabilisera din överkropp. När du gör dessa rörelser, rör dina ben som om du cyklar för att hålla dig på ytan.
  •  
  • När du är helt utmattad kan en flottör hjälpa dig att slappna av i vattnet. Ta med ditt ansikte ner och utsträckta armarna och benen breda, vilket gör några rörelser för att hålla dig på ytan. Lyft huvudet när du behöver andas.
  •  
  • Kom ihåg att du bara måste hålla din mun "minimal" ur vattnet för att andas; Om du försöker hålla honom ur vattnet är det vanligtvis slöseri med energi.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta inte droger eller drick alkohol. När du går in i vattnet under deras inflytande är det vanligtvis ett säkert sätt att äventyra dig själv. Alkohol kan vara ett särskilt dåligt val; Det påverkar inte bara din förmåga att fatta beslut och begränsa dina rörelser, men det leder också till hypotermi (skada eller död på grund av förkylning). Men många biverkningar av droger kan vara lika dåliga eller ännu värre, det är inte en bra idé att vara under "någon" inflytande från ett psykoaktivt ämne, så håll dig nykter när du går och badar.                  
 12.  
             

    2      Skydda andra från att drunkna  ,

    
   
 1.             1      Lär dig om återupplivning. Kardiopulmonell återupplivning är en mycket viktig livreddningsteknik för alla som vill spendera mycket tid i eller på vattnet. Med denna åtgärd kan en räddare cirkulera offerets blod och ibland återställa andningsfunktionen. Medan denna teknik ofta sparar drunkningens liv, kan det också hjälpa till att förhindra död tills räddningsarbetare anländer. Kurser för att lära sig dessa är vanligtvis kortlivade och kan till och med göras online idag, vilket gör det enklare än någonsin att förvärva de färdigheter som behövs för att rädda en persons liv.  
    
  • Om du inte vet hur man utför en HLR rekommenderas det vanligtvis att du bara applicerar tryck på bröstet, inte de mer avancerade teknikerna för att rensa luftvägarna eller andningen. För att utföra bröstkompressioner knäböjer du bredvid offeret på en hård yta och lägger båda händerna uppe på varandra på hans bröstkorg. Använd din överkropps vikt (inte bara dina armar) för att trycka personens bröstkorg ca 5 cm. Utför kompressionerna med en hastighet av cirka 100 per minut tills de räddningsaktörer anländer eller personen återvinner sin medvetenhet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj en livräddare eller vattenledare. Förmodligen är det viktigaste för att säkerställa säkerheten i vattnet att se till att någon alltid tittar på simmarna i vattnet och den personen är redo att hoppa i vattnet med kort varsel. Tränade livräddare är naturligtvis de bästa vattenhandledarna, men även en bra simmare kan vara till nytta.  
    
  • Om dina vakter är oroliga för att de inte kan delta i det roliga, dela dem i skift! Låt aldrig någon som är full eller på annat sätt påverkas vara övervakaren; Att rädda någon från att drunkna kan vara några sekunder, så du vill inte ha en livräddare med en långsammare reaktion.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var medveten om vem som bär den högsta risken. Personlig nivå, simning och vattenförhållanden bestämmer vanligen om en person kan drunkna eller inte. Om du har att göra med ett stort antal personer är det möjligt att observera den demografiska trenden när det gäller eventuell drunkning. Vissa typer av människor har högre risk för att drunkna än andra. Nedan finns några olika typer av personer som statistiskt kunde drunkna i stället för den genomsnittliga personen:  
    
  • Barn: Mycket små barn (1-4 år) är särskilt utsatta för drunkning. I själva verket är drunkning ansvarig för fler dödsfall än vad som helst annat än fosterskador hos 1-4 åringar.
  •  Män: Män orsakar mer än 80% av alla dödsfall från att drunkna. Det är oklart huruvida detta beror på att de är mer villiga att bete sig farligt, oavsett om de är biologiska eller att de bara föredrar att simma.  
  • Urban eller fattiga minoriteter: I Förenta staterna har vissa socioekonomiska grupper en oproportionerligt hög grad av drunkningsdöd på grund av faktorer som tillgång till pooler eller fritidsaktiviteter relaterade till vatten , Afroamerikanska barn mellan 5-19 dränkade nästan sex gånger mer i simbassänger än vita barn.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Notera eventuella sjukdomar hos simmarna. Om en person har ett medicinskt tillstånd som begränsar eller på annat sätt hindrar hans / hennes rörlighet i vattnet, ska det rapporteras till pooltillsynsmannen före simning. Sjukdomar som epilepsi kan göra en person hjälplös i vattnet, till exempel om de har ett anfall, så livräddare måste hålla ett öga på dessa människor. Dessutom måste den utrustning som behövs för en av dessa sjukdomar (till exempel Epi-Pennor för personer med allvarliga allergier) snabbt reagera vid nödsituationer för en snabb och livräddande åtgärd.        
 8.  
 9.             5      Var medveten om att drunkning ofta är ett tyst fenomen. Drunkning sker vanligtvis inte som i en film; som en hög, våldsam och kaotisk kamp för att hålla sig flytande. Faktum är att om någon drunknar, kan de inte hålla sina huvuden över vatten tillräckligt länge för att söka hjälp. Därför finns det vanligtvis ingen varning som låter någon drukna. En person kan till och med drunkna utan att folk omkring dem hör någonting förrän det är för sent. Av denna anledning är det extremt viktigt för livräddaren att de inte vänder sin uppmärksamhet från de simmare som de ska ta hand om. Lär dig följande varningsskyltar om tyst drunkning:  
    
  • Stiv, upprätt kropp med armar ner mot vattnet (ingen vinkar eller gråter om hjälp)
  •  
  • Den drunkande personens oförmåga att tala (hon fokuserar på andning)
  •  
  • Tillfällig kamp på vattnet, följt av andning
  •  
  • Den dränkande människans oförmåga att hålla sin mun ständigt över vatten
  •  
         
 10.  
             

    3      Gör vattnet säkert för barn  ,

    
   
 1.             1      Låt aldrig barn simma utan tillsyn. Det är inte en bra idé för någon att simma ensam, men för barn bör detta vara en obestridlig regel. Låt aldrig barn simma utan vuxens övervakning, oavsett om du är på stranden, i din pool hemma, i poolen eller i hemmet för vänner. Även små barn som har haft simningstimer är mer benägna att drunkna än äldre barn som inte gjorde det, så övervakning är extremt viktigt för att säkerställa barns säkerhet tills de blir mogna, ansvariga simmare.  
    
  • Om du lämnar ditt barn med en barnvakt eller en tonvakt, se till att de känner till dina regler om det. Se till att du påminner om att drunkning ofta inte är förknippad med hörbara varningsljud, och att visuelt övervakning är absolut nödvändigt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör din pool otillgänglig. Faktiska barriärer mellan poolen och dina barn kan ofta räcka för att hålla ut dem om du inte kan övervaka dem. Även om dessa kanske inte fungerar bra hos äldre barn, kan de ha en livräddningsfunktion hos mindre människor som inte förstår risken för oövervakad simning. Nedan följer några enkla idéer om hur du skyddar din pool för barn:  
    
  • Bygg ett staket runt pooler på bottenvåningen. Använd avföring, trådgaller och andra robusta material för att bygga en skyddande barriär runt din pool. Se till att alla grindar och dörrar i staketet alltid är väl stängda efter att ha simat.
  •  
  • Ta bort stegar från pooler som ligger ovanför marken. Om dina barn är för små för att klättra in i en pool utan en stege, ta bara bort stegen så att de inte kan klättra in.
  •  
  • Om möjligt, använd en tarpa eller lock för din pool. Många pooler och badtunnor har hårda lock eller plastkåpor. Dessa används vanligtvis till väderbeständiga poolen när de inte används, men de kan också vara bra avskräckande för barn om de är tillräckligt starka för att hålla barnen ute.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lämna aldrig poolleksaker i närheten. Barn har mindre vilja att simma utan uppsyn om de inte ständigt påminner om att de har stora, färgglada leksaker till sitt förfogande. När du kommer tillbaka från stranden eller slutar simma i ditt hus, ta bort alla poolleksaker från poolområdet och lämna dem där barn inte kan nå dem. Utan sina leksaker är utsikten att simma mindre intressant.        
 6.  
 7.             4      Tänk på att låta vattnet ut ur poolen. Ett säkert steg för att hålla dina barn från att drunkna i din pool är att ta vattnet ur ekvationen. När poolen är helt tom, har barn mindre anledning att gå oövervakad, och även om de gör det, kan de inte drunkna. Detta kan dock vara ett knepigt förfarande om du inte vet det, ring en rörmokare eller en erfaren servicepersonal vid poolen.  
    
  • Tänk på att vissa pooler kan skada gipset om du släpper ut vattnet och utsätts för direkt solljus.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var medveten om att små barn kan drunkna även i grunt vatten. Spädbarn och småbarn kan drunkna på 2,5 cm djup. Tyvärr är det inte medveten om alla föräldrar och tittare. Det är därför det är oerhört viktigt att ta hand om småbarn och spädbarn oavsett vad deras vattendjup är, inklusive badkar eller hinkar. Om du måste gå av någon anledning, ta din bebis med dig; Till exempel, den tid det tar att öppna någon dörr kan vara tillräckligt för att en baby ska drunkna.  
    
  • Lita inte på badkarstolar för att hålla barnet säkert i badkaret. Det finns många sätt på vilka dessa inte kan fungera. Sugkopparna kan komma loss från badkaret eller barnet kan krypa ut ur sätet.
  •  
         
 10.  
            Läs mer... (17)      
Semester populär:
Billiga i affärer eller flygande första klass.

Paket för en resa till Kina.

Rengör och polera musslor.

Transportkatter i flygplanet.

Låt dig inte bli uttråkad under semestern.

Flytta till USA.

Rulla upp kläderna för att packa.

Gå ut ur en fast bil (lyft).

Skriv en recension om ett hotell.

Få rätt vaccination för en resa till Thailand.

Checka in på ett hotell.

Köp en Florida Sunpass.

Skriv en recension om ett hotell.

Förbered dig för Wikimania.

Resa till Antarktis.

Checka in på ett hotell.

Resa med ett vapen på ett plan.

Planera en semester.

Flyga förgäves.

Billiga mat i New York City.

Ringa internationella telefonnummer från USA.

ako woman