Home \ semester
 

Packa kläder i en resväska.

 

Att packa en resväska för en resa är delvis konst och delvis vetenskap. Du kan inte ta allt med dig, så med lite planering kan du övervinna stressen och se till att du inte glömmer allt du behöver. Lär dig att fatta rätt beslut om vad du ska ta med, hur du håller dig organiserad och hur man gör allt.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Välja vad du ska ta med  ,

    
   
 1.            1      Välj mångsidiga plagg. Om du packar en resväska, har du inte råd att packa hela din garderob, så var förnuftig. Du vill kunna schemalägga de mest användbara och återanvändbara kläderna under en kort tid. Ta bara med saker som du kan bära några gånger, utan att oroa dig för att göra tvätten eller vara oförskämd. 
    
  • Till exempel kommer du förmodligen att ha en jacka som passar för de flesta väderförhållanden, istället för att ta en för regn, en för kallt väder och ett för andra ändamål. Ta med kläder som du kan bära för de flesta tillfällen.
  •  
  • Om du kan göra det, ta bara ett par skor. Att ta extra skor med dig tenderar att ta upp för mycket utrymme och kan göra din resväska för full. Om du är osäker, packa ett bra par starka allroundskor.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta med mycket underkläder. Var du än är och hur länge du stannar behöver du tillräckligt med strumpor och underkläder för varje dag på resan. Du kan alltid bära en T-shirt om du inte kan tvätta den, så se till att du har tillräckligt med underkläder för hela resan. 
    
  • Om du går någonstans på lång sikt är det oftast bäst att ta minst fem eller sju par strumpor och underkläder för att hålla dig från att tvätta mer än en gång i veckan.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kom ihåg vädret. Du kanske inte behöver ta med tjocka fleecejackor när du gör en strandresa, men kom ihåg att Atlantkusten blir mycket kall på vintern. Vilket väder kommer du troligen att ha på din resa? Undersök det typiska vädret och ta med lämpliga kläder. 
    
  • Det är alltid bra att ha flera lager kläder, även när du förväntar dig gott väder. Du vill inte bli förvånad av oväntade regnvatten och har inga kläder för att förbereda dig för det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta reda på om det finns några speciella tillfällen att planera för. Förpackning för ett bröllop är uppenbart - du behöver trevliga kläder för det. Men hur är det med familjeåterförening? En semester? Är det bara shorts och sandaler eller behöver du något trevligt att gå ut på kvällen? Var noga med att planera och veta om formella händelser som du behöver planera för, eftersom det kommer att kräva en viss typ av objekt. 
    
  • En bra tröja är ett mångsidigt val. Det kan hålla dig varm i kallt väder och kan passa tillräckligt passformat om du vill vara snygg klädd på kvällarna, liksom att vara bekvämare än en full kostym eller annan klädsel.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Glöm inte toalettartiklarna. Förpacka alla redskap för badrummet i toaletten, helst med en krok, så att du kan hänga den på en handduksstång. Ibland är det också önskvärt att ha en vattentät väska så att ingenting blir vått när man passerar genom. 
    
  • Om du tror att dina shampooflaskor kan läcka, ta sedan av locket från flaskorna och ta bort bandet när du anländer.
  •  
  • Om din semester är en till två veckor lång, ta inte med dig stora tandkrämrör. Optimera dina förpackningsstorlekar. Om du använder en elektrisk tandborste kan du köpa små storlekar i de flesta butiker.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Gör allt passande  ,

    
   
 1.             1      Välj ett lämpligt storleksfall. De bästa resväskorna för packning av kläder ska vara lättare och ha gott om plats för dina föremål. Äldre och traditionella hårda skal har mycket liten kapacitet och kan vara ganska tunga. Fodral av tunnare material kan innehålla fler föremål än vad det verkar, eftersom materialet kan sträcka sig. Om du har en resväska med hjul, är det bättre för din rygg.       
 2.  
 3.             2      Pack i lager. Ett utmärkt sätt att spara utrymme och organisera dig på samma gång är att tänka på olika skift när du tänker på din resväska. Lägg ett lager av rullade tunga saker i, som jeans, pullovers och ljusjackor, och packa dem så tätt som möjligt. Detta minskar inte bara bortkastat utrymme, men förhindrar också att rullarna öppnas under transitering. 
    
  • Om du har brytbara föremål som du inte tar med dig som handbagage, placera dem i mitten av påsen på de tunga föremålen för att skydda föremålen från att vara trasiga.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll rynkade föremål snyggt vikta. Placera delikata och formella föremål på det tunga lagerskiktet som måste ligga ihop. Detta kommer att göra det lättare för dig att komma fram och lägga upp den. Om det behövs kan du även packa dessa föremål i en rengöringspåse för att förhindra rynkor.       
 6.  
 7.             4      Rulla saker som inte behöver vikas. Nästa lager ska vara tillverkat av lättare, rullade föremål, t.ex. T-shirts och underkläder, packade tätt för att hålla dem öppna. Detta är vanligtvis det bästa sättet att sätta dessa saker i din resväska, eftersom det inte är nödvändigt för att de ska förbli skrynkliga. Rolling hjälper till att hålla dessa objekt kompakta och lätta att packa. Det hjälper också att packa objekten i sista minuten, om det behövs.       
 8.  
 9.             5      Fyll i tomt utrymme med små artiklar. Eventuella lättviktsobjekt som underkläder, bälten, strumpor och andra små föremål kan sedan fyllas på fria platser, till exempel krokar eller krokar, för att stabilisera förpackningen. Det spelar ingen roll om de är fyllda, gör det. 
    
  • Dina skor är ett bra sätt att lägga små saker i oanvända utrymmen. Använd alltid extra dragkedjor, påsar och små hörn i ditt speciella fall för att få ut så mycket utrymme.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Sätt dina toalettartiklar på övervåningen. Sätt på toalettpåsarna på dina kläder och stäng sedan locket på resväskan och du är klar. Om du inte kan få dragkedjan är det viktigt att du undviker kampen och risken att skada tyget och blixtlåsanordningen. Använd tryck för att trycka locket på resväskan så långt som möjligt, men om det inte går kommer det inte att stängas. Använd inte kraft och riskerar att behöva köpa en ny resväska i sista minuten.       
 12.  
 13.             7      Titta på din viktgräns. Kontrollera med ditt flygbolag hur mycket vikt ditt bagage har innan du packar för att du inte får en kris i flygplatsen när du flyger. Vissa flygbolag gör att du kan ge upp två stycken bagage, medan för de flesta endast en viss vikt är okej. Vissa flygbolag tar ut varje bagage och det finns extra avgifter för extra vikt. 
    
  • Det är också en bra idé att veta kabinbagagebestämmelser. TSA har begränsat handbagage per passagerare till ett stycke och ett personligt föremål, som kan vara en liten handväska, en liten ryggsäck, en kameratas eller en bokficka. Normalt betalar du ingenting för handbagaget.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Håll dig organiserad  ,

    
   
 1.             1      Få de mest använda föremålen upp. Om du bor ur din resväska, är det en bra idé att packa de viktigaste eller användbara föremålen så att du har enkel åtkomst och får dem snabbt utan att behöva packa upp allt. Det som är mest viktigt för din resa beror på dig och din resa, som planerat i enlighet därmed för dig själv.       
 2.  
 3.             2      Tänk på packning i tematiska nätpåsar. Vissa resenärer tycker om att använda masksäckar eller påsar för att gruppera saker ihop. Till exempel kan du lägga dina pyjamas, underkläder och mer i en väska. Då tar du en annan till dina skjortor och en annan för dina byxor. Det håller allt organiserat och lätt att hitta, och också lätt att packa när tiden kommer.       
 4.  
 5.             3      Tänk på en gruppering efter utrustning. Om du känner som Typ-A, är det också möjligt att packa dina planerade kläder dagligen. Om du är en planerare, ta reda på vad du vill ha på dig varje dag och packa de skjortor och byxor du vill bära upp i samma väska. När tiden är klar kan du avlösa den eller öppna väskan och du är klar, så att säga.       
 6.  
 7.             4      Ta med något för smutsens grejer. Ta en extra tvättväska för att skilja dina smutsiga kläder från rena kläder. På så sätt behöver du inte tvätta kläderna själv på resan eller du kan sätta dem på ett och samma ställe om du behöver göra en resa till de offentliga tvättmaskinerna.       
 8.  
        
Semester populär:
Gör en hängmatta.

Skriv en referens till softsurfing.

Resa med tåg från Singapore till Bangkok.

Billiga mat i New York City.

Kontakta Qatar Airways.

Flyger med barn eller småbarn.

Få ett bra säte på planet.

Gör en hängmatta.

Organisera världsresa.

Läs en karta.

Sova på flygplatsen.

Camping på campingen.

Resa till Tagaytay.

Paket för en camping resa.

Bjud in vänner till Lyft.

Kommunicera med människor från andra kulturer.

Transportvätskor i ditt handbagage.

Pak som en tonårsflicka för en flygresa.

Planerar en Disney semester.

Ha en perfekt sommar.

Använd TripIt.

ako woman