Home \ semester
 

Kommunicera med människor från andra kulturer.

 

För att skapa ett bra förhållande med människor från andra kulturer är det viktigt att veta hur man kommunicerar verbalt och icke-verbalt med dem. Du kan också förenkla saker genom att informera dig om kulturen och öva toleransen. Om du kan göra det kan du lära av människor från andra kulturer och dela med dig.

              

Förfarande .

    

  Del 1      anta en flexibel hållning  ,

    
   
 1.            1      Informera dig om kulturen i förväg. En liten kunskap kan göra stor skillnad. Om du har tid innan du reser eller träffar någon från en annan kultur, lär du dig de grundläggande sakerna som är lämpliga eller olämpliga i den kulturen. Denna information finns på Internet på olika sidor, på engelska t.ex. på National Center for Cultural Competence.       
 2.  
 3.             2      Gå från skillnader. I olika kulturer talar man i olika volymer, visar mer eller mindre tydliga känslor, förväntar sig små prat eller inte eller det finns andra skillnader i kommunikationen. När du kommunicerar med människor från andra kulturer, räkna med skillnader, även de som du kanske inte förstår.       
 4.  
 5.             3      Förstå hierarkier. När du kommunicerar med en annan kultur kan det finnas oskrivna regler om den sociala hierarkin som du inte är van vid. Du är det t.ex. Förmodligen används män och kvinnor på lika villkor, men kan möta någon från en kultur där det är vanligt för män i en sådan situation att prata mer. Eller kanske du pratar med någon som förväntar sig att en yngre person låter en äldre prata samtidigt som man antar att människor i alla åldrar kan prata på lika villkor.       
 6.  
 7.             4      Direktkommunikationsproblem. Om du inte förstår eller misstänker någon som din samtalspartner inte förstår dig, säg det. Var inte oförskämd eller aggressiv, men förklara problemet. Detta är vanligtvis bättre än att lämna ett kommunikationsproblem oförklarligt, eftersom det annars skulle leda till ännu större missförstånd senare. 
    
  • Om du är osäker på om du förstod något korrekt, säg, "Jag vet inte om jag förstod korrekt. Kunde vi gå över det igen? ".
  •  
  • Om du misstänker att någon inte har förstått dig, säg, "Låt oss gå över det igen så att alla vet vad det handlar om." Du borde också få personen att förstå att hon får ställa frågor.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var respektfull och tolerant. Varje kultur har sina egna värderingar, övertygelser och fördomar. Om du kommunicerar med någon från en annan kultur kanske du märker tecken på det. Kommunikationen handlar dock inte om att fördöma människor på grund av dessa skillnader. I stället respektera dem för vad de är och tolererar dem. Du kan lära dig något nytt. 
    
  • Även om kulturella skillnader tydligt framgår av kommunikationen, förbli toleranta och opartiska och börja inte argumentera. Om du är tysk, kanske kanske någon kommenterar att tyskarna är så flitiga. Då kan man säga, "Det är rätt, de flesta tyskar tar sitt arbete väldigt seriöst och det finns många skäl till det. Berätta något om hur du tänker på arbetet i din kultur. "
  •  
         
 10.  
 11.             6      Var tålmodig. Det kan vara upplysande och givande att kommunicera med människor från andra kulturer. Men det kan också vara problem. Antag att inte allt är korrekt förklarat och fullt ut förstått. Var tålamod med andra och be dem att vara tålmodiga med dig.                 
 12.  
             

  Del 2      Kommunicera verbalt  ,

    
   
 1.             1      Tala klart, om nödvändigt, men inte onödigt högt och behandla inte andra som om de inte skulle förstå dig. När du talar hårdare förstår du inte nödvändigtvis bättre och det kan anses vara oförskämd. Detsamma gäller för svårigheter som kommunicerar med människor från andra kulturer: Behandla dem inte som om de inte var intelligenta. Missförstånd uppstår ibland på grund av kulturella skillnader, inte på grund av brist på intelligens.       
 2.  
 3.             2      Behaga lämpligt. Var artig och tala med personen formellt tills det är uppenbart att detta inte är nödvändigt (till exempel om en kontaktperson berättar att du kan adressera honom med sitt förnamn). Beroende på kulturen kan du behöva adressera personen: 
    
  • Med för- och efternamn
  •  
  • Endast med efternamnet
  •  
  • Med Mr eller Mrs plus namn
  •  
  • Använd formella pronomen om de finns på det språk som du kommunicerar med.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Polska dina språkkunskaper. Om du pratar med personer som pratar ett främmande språk, bör du lära dig några grundläggande uttryck i förväg. Kanske kan du inte eller behöver inte tala språket flytande, men du borde kunna göra några saker. 
    
  • Detta inkluderar grundläggande saker som: "hej", "tack", "tack" och "hur mår du? etc.
  •  
  • Ha en bok eller en elektronisk enhet med uttryck och fraser som du behöver men vet inte.
  •  
  • Var tålmodig när andra försöker prata på ditt språk.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tala på främmande språk om du är en minoritet på ditt språk. Försök att göra det första eller bästa när du arbetar med personer som talar ett främmande språk. Även om du inte talar mycket mer än "hej" och "hur mår du?" På ditt språk är en sådan gest normalt uppskattad.       
 8.  
 9.             5      Undvik överdriven kolloquialism eller obsceniteter om du inte är helt bekant med kulturen. Om du inte använder uttryck utöver standarden, kanske du inte bara förstår dig, men du kanske också låter skandalöst. Eftersom vardagliga och profane uttryck kan vara mycket komplexa och kontextuella, är det bäst att lämna dem om du inte är helt säker på hur du använder dem korrekt.       
 10.  
             

  Del 3      Nonverbal Communication  ,

    
   
 1.             1      Gest med "öppna händer". I vissa kulturer är gester som att peka med pekfingret, vilket ger OK-tecknet och andra vanliga gester, förolämpande. Eftersom du inte kan veta vilka gester som kan missuppfattas bättre gestikuleras med öppna händer. Visa t.ex. med din öppna hand på något, om du vill peka där.        
 2.  
 3.             2      Först ta en formell hållning. Håll fötterna på golvet, sitta rakt och överbrygga inte med dina armar. Din attityd borde vara mer eller mindre konservativ. Detta beror på att vissa attityder kunde anses olämpliga. I vissa kulturer, t.ex. som olämpligt att visa foten. Därför bör du inte vända benen så att fotens sål är synlig.  
    
  • Om det är klart att en mindre formell hållning är okej, då kan du ta det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Känn reglerna för beröring. I vissa kulturer är kroppskontakt mer lämpligt i kommunikation än i andra. Handskakning, t.ex. är mer accepterad i vissa kulturer än i andra.  
    
  • Går inte ihåg om en annan kultur accepterar mer eller mindre kroppskontakt än vad du brukar. Undantaget är givetvis när du känner att gränserna är korsade. Om du känner dig obekväma, säg det.
  •  
  • Generellt rekommenderas att du håller kontakten när du arbetar med människor från andra kulturer. Men om personen visar att de inte har något problem med det, kan du vara mer öppen om det om du känner dig bekväm med det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vet när ögonkontakt är lämplig och när inte. I vissa kulturer anses ögonkontakt i konversation vara ett tecken på ärlighet och intresse. I andra kan han dock anses vara lite respektfull, aggressiv eller ett tecken på sexuellt intresse. För andra kulturer är det ett tecken på respekt, om man inte ser i en förälders öga när man talar.        
 8.  
 9.             5      Antag att ansiktsuttryck är olika. Ansiktsuttryck används olika i olika kulturer. Amerikanerna ler till exempel medan det i andra kulturer ses som ett tecken på ytlighet. Människor från andra kulturer kan visa starkare ansiktsuttryck än vad du är van vid (för att visa lycka, sorg eller frustration). Men det kan också vara att inte mycket kan läsas i ansiktet. 
    
  • Mycket av kommunikationen är nonverbal, oavsett vilken kultur som helst. Men du bör fokusera på innehållet i konversationen och vid behov ställa frågor. Om någon är t.ex. Oväntat svarar på ditt uttalande med ett leende eller ett skratt kan du säga, "Jag menade verkligen det."
  •  
         
 10.  
 11.             6      Respektera det personliga avståndet. I vissa kulturer är det vanligt att hålla mer avstånd än i andra. Om du finner i konversation att din motpart blir för nära eller håller för mycket avstånd, betyder det inte nödvändigtvis att personen medvetet lägger dig för mycket på bäckenet eller döljer dig ur vägen. Var uppmärksam på de ledtrådar du får om avståndet från personen och kommunicera så bra som möjligt.       
 12.  
           Läs mer... (19)      
Semester populär:
Organisera världsresa.

Att släcka eld i friluft.

Hitta vandrarhem i Europa.

Överlevande på en ensam ö.

Hos ett barn på ett flyg.

Planera en resa till London.

Urinera som kvinna medan du står.

Ha en perfekt sommar.

Planera din semester och vandra genom naturen med din ryggsäck.

Resa spontant.

Läs tidvatten tabeller korrekt.

Undvik att drunkna.

Från San Francisco flygplats körs till stadens centrum.

Resa med tåg från London till Peking.

Lär känna andra kulturer.

Hitta den sanna norra.

Använda Star Alliance Navigator för iPad.

Snabbt få igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Förhindra rörelsesjukdom.

Köp en resväska.

Planera en resa till Bangkok.

ako woman