Home \ semester
 

Ansök om Schengenvisum.

 

Schengenavtalet <91112>  

Schengenavtalet går tillbaka till 1985. De flesta länder som har undertecknat Schengenavtalet är medlemmar i Europeiska unionen. Norge, Island och Schweiz (alla icke-EU-medlemmar) har också anslutit sig till avtalet och medlemmarna av Europeiska frihandelssammanslutningen (Efta). Schweiz deltog endast i Schengenområdet den 12 december 2008. Två EU-medlemsstater, Förenade kungariket och Irland har inte ratificerat alla bestämmelser i Schengenavtalet och har därmed fortsatt egna visumkrav. Detta avtal har minskat de inre gränserna och tillhörande gränskontroller, vilket gör resan inom Europa väldigt enkelt och bekvämt.

 

Vad är en Schengenvisum? <91112>  

En Schengenvisum är ett visum utfärdat av en medlemsstat. Medborgare som inte har EU-medborgarskap behöver en Schengenvisum om de har för avsikt att resa till ett EU- eller Efta-land. Schengenvisummet tillåter ägaren att komma in i alla länder inom Schengenområdet och att flytta fritt i Schengenområdet.

 

För närvarande finns 25 Schengen-länder. Belgien, Frankrike, Tyskland, Luxemburg, Nederländerna, Portugal och Spanien tecknade avtalet 1995. Italien och Österrike anslöt sig 1997, Grekland 2000. Danmark, Sverige, Finland, Norge och Island följde 2001. Under 2007 gick nio andra länder till avtalet: Tjeckien, Estland, Ungern, Litauen, Lettland, Malta och Polen , Slovakien och Slovenien. Den 12 december 2008 gick Schweiz till Schengenområdet.

 

Storbritannien och Irland är inte medlemmar i Schengenområdet. Storbritannien fortsätter att förlita sig på sina egna gränskontroller och vill inte ge upp den här makten. Irland vill inte åsidosätta ett avtal med Storbritannien som garanterar fri passage mellan de två länderna.

                

Förfarande .

    
   
 1.            1      Tänk på vilka länder du vill resa. Om din resa tar dig igenom flera länder behöver du en Schengenvisum utfärdad av det land du reser först. Till exempel, under din resa till Portugal, tänker du besöka Grekland och Italien. Så du behöver en Schengenvisum, utfärdad av det portugisiska konsulatet, för att du kommer att vara där först. För korta resor gäller särskilda villkor. Räkna sedan antalet nätter du ska spendera i varje land. Du kan behöva en Schengenvisum utfärdad av ett annat land än det du anländer först.       
 2.  
 3.             2      Tänk på hur länge du kommer att vara i Europa. Det finns flera Schengen-visum. Vissa motiverar dig för engången, andra för flera tillträde till Schengenområdet. Visaerna utfärdas med en giltighetstid på tre, sex eller tolv månader. Men varje Schengenland har sina egna kriterier som du måste uppfylla. Det är mycket viktigt att du ger exakt och detaljerad information om dina reseintentioner.        
 4.  
 5.             3      Få bevis på tillräckliga medel. Vid ansökan måste du kunna Visa bankintäkter som bevis på att du har tillräckligt med ekonomiska resurser för att göra resan. Din Dispo bör balanseras så långt som möjligt om du inte vill komma i trubbel.        
 6.  
 7.             4      Beech flight och övernattningar. Det är viktigt att du först kontaktar det relevanta konsulatet och ta reda på vilka dokument du behöver för att få en Schengenvisum. Spanien kräver att biljetten redan har bokats och betalats, samt bevis på att övernattningar har reserverats. Däremot behöver Italien, Frankrike och Portugal endast information om flygningar och övernattningar. Fråga mer om vad som krävs av dig i förväg.        
 8.  
 9.             5      Komplett reseförsäkring. Reseförsäkring är obligatorisk för utfärdande av Schengenvisum.        
 10.  
 11.             6      Ansök om Schengenvisummet i tid. Bearbetningstider varierar. Ibland tar det bara en vecka, ibland 15 arbetsdagar. Planera så i god tid och skjut inte upp ansökan. Du bör också komma ihåg att ibland kan du inte få tid till tre veckor från det ansvariga konsulatet.        
 12.  
 13.             7      Kontrollera giltigheten av ditt pass. De flesta länder kräver att ditt pass är giltigt i minst sex eller tolv månader. Dessutom behöver du minst en, ibland till och med två (eller fyra) fria sidor i ditt passmärke.                  
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Semester populär:
Organisera världsresa.

Resa från Miami till New York.

Rengör och polera musslor.

Packa kläder i en resväska.

Kontrollera inloggningsstatusen för en amerikansk invandring.

Paket för en camping resa.

För att återta ett förlorat föremål från en Lyft bil.

Ta av med solbränna snabbt.

Ring nödnummer.

Förbered dig på en strandresa.

På svenska jag älskar dig säger.

Checka in på ett hotell.

Resa med en pacemaker.

Rengör och polera musslor.

Be om en öppen soffförfrågan på soffsurfning.

New York City tunnelbanestation.

Planera en semester.

Spara pengar på semester.

Att släcka eld i friluft.

Betalas för resor.

Ange USA med ESTA.

ako woman