Home \ semester
 

Kontrollera flygbokningar.

 

Oavsett om du bokar dina flygbiljetter online, via telefon eller via resebyrå, är det alltid en bra idé att kolla din bokning dagen före avresan. När du kontrollerar dina flygningar kan du välja platser, betala för måltider och göra förfrågningar om speciella önskemål som du kan behöva. Försök att bekräfta din flyginformation i förväg, be om särskilda önskemål och gör dig redo att checka in på resans dag.

              

Förfarande .

    

    1      Bekräfta information och flyginformation  ,

    
   
 1.            1      Gå till flygbolagets webbplats för att checka in och bekräfta flyginformationen. Besök flygbolagets hemsida på Internet eller klicka på "Logga in" -knappen i det bekräftelsemail som flygbolaget skickade dig när du bokade ditt flyg. När du flyttar i incheckningsmenyerna bör du se detaljerna i ditt flyg, inklusive antal resenärer, avgångs- och ankomsttider och städerna. 
    
  • Även om du ursprungligen bokat ditt flyg genom ett reseföretag (till exempel Expedia eller Priceline), bör du fortfarande registrera ditt flyg via flygbolagets hemsida. Du kan eventuellt bekräfta dina flyguppgifter via resebolagets webbplats, checka in för ditt flyg och du måste skicka in särskilda önskemål via flygbolagets hemsida.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontrollera informationen om ombordstigning. Vid denna tidpunkt kan du också se ditt boardingkort och ta reda på det tilldelade säte- och ombordstigningsområdet. Om du inte har ditt bokningsnummer kan du också hitta information om ombordstigning genom att ange flygnummer och efternamn. Titta på det e-postmeddelande du fick när du köpte biljetten för att hitta din bokning eller biljettnummer.       
 4.  
 5.             3      Kontrollera detaljerna i din bokning. När du checkar in för ett flyg är det alltid en bra idé att kontrollera om de specifika detaljerna i flygningen inte har ändrats. Besök flygbolagets hemsida och kolla det flygbekräftelsesnummer du mottog för att se till att du har rätt flygnummer och destination.  
    
  • Du kan också kolla exakta uppgifter om din ursprungliga bokning för att kontrollera datum, plats och tid för ditt flyg. För att göra detta klickar du på fliken på webbplatsen med etiketten "Hantera bokningar" Mina bokningar, eller Min resa / checka in. Varje flygbolag har ett annat namn för den här ryttaren, men det ska vara lätt att identifiera.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontrollera avgångstiden för ditt flyg. Om du checkar in på Internet, kontrollera om ditt flyg är försenat eller avbrutet. Denna information ska vara lättillgänglig: kolla det e-postmeddelande flygbolaget skickade dig när du bokade ditt flyg och kontrollera flygtiden. Ange sedan bekräftelsesnumret på flygbolagets hemsida och se om avgångs- och ankomsttiderna har ändrats. 
    
  • Om ditt flyg är en väsentlig försening, kommer flygbolaget förmodligen att meddela dig via e-post eller textmeddelande.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Köp speciella önskemål online  ,

    
   
 1.             1      Observera speciella önskemål på flygbolagets webbplats när du checkar in. När du har verifierat din bokning kan du se flygbolagets val för att beställa måltider, checka in djur och bagage och sittplatser. När du är klar med att kontrollera din bokning eller göra ändringar, kan du bekräfta bokningen online. 
    
  • Du bör veta att ändringar av datumet för flygningen efter att ha bokat kan medföra extra kostnader. Om möjligt, försök att se till att alla speciella önskemål är registrerade vid bokningstillfället.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Beställ måltider för flygtiden. Medan du bekräftar ditt flyg kan du välja att välja din måltid för flygningen. Var beredd att betala för det, som vid många kortdistansflygningar, ingår inte gratis mat. Varje flygbolag har lite olika policyer och alternativ, så se till att du har vad som finns tillgängligt på ditt flygbolag.  
    
  • Kontakta flygbolaget i förväg om du har ovanliga restriktioner i din kost eller matallergi. Ring eller kontakta flygbolaget direkt om du behöver speciell mat eller allvarliga matallergier för att förbereda dig på dagen för flygningen. Det bör finnas ett antal alternativ för olika dieter.
  •  
  • Det finns ofta gratis mat på internationella flygningar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Betal för incheckat bagage eller bagage. De flesta flygbolag tar ut både incheckat bagage och bagage. Se till att du har checkat in och betalat för alla väskor innan du går till flygplatsen. Om du inte betalat direkt för incheckat bagage eller handbagage när du bokar ditt flyg, kan du betala på påsar medan du checkar in online för ditt flyg eller på flygbolagets kundservice i flygplatsen. 
    
  • Om du vet hur många väskor du ska ge, skriv in numret och betala med ett kreditkort före avgång.
  •  
  • Kontrollerat bagage och handbagage är ofta dyrare de senaste 24 timmarna före flygningen än tidigare. Planera att boka alla dina bagagekostnader i förväg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Välj platser för ditt flyg. För de flesta flygbolag kan du välja vilken sits (fönster eller gånggång) du föredrar eller din exakta plats om du inte redan har fått plats. Vissa flygbolag tar ut avgifter för olika typer av platser, medan andra tar ut mer för förstklassiga sittplatser eller större fotstolar. 
    
  • De flesta flygbolag låter dig välja din plats före tid. Incheckning och hitta en plats som är den bästa platsen för din resa.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kontrollera dina husdjur. Om du reser med husdjur, se till att du har kontrollerat alla detaljer med flygbolagen i förväg för att se till att de är korrekta. Att flyga med djur kan vara en logistisk utmaning och du vill veta att allt är klart när du startar ditt flyg. Mindre djur kan ibland tas som handbagage. Se till att din lastbox är rätt storlek och uppfyller flygbolagets krav. Större djur kan inte tas in i stugan och måste hysas i den nedre delen av flygplanet.  
    
  • Det finns storleksbestämmelser för både transportlådor i hytten och för övergivna transportlådor. Du kan hitta dessa riktlinjer på flygbolagets hemsida eller ringa flygbolagets servicenummer.
  •  
  • Se till att du vet i förväg om flygbolaget har restriktioner för vissa väderförhållanden. Sådana restrestriktioner för djur gäller ofta vid vissa årstider. Bekräfta med ditt flygbolag att du kommer att följa gällande regler för flygsäsongen.  
  •  
         
 10.  
             

    3      Incheckning på dagen för flygningen  ,

    
   
 1.             1      Incheckning 24 timmar före flygningen. Du kan göra det genom att gå till flygbolagets webbplats och hitta området för incheckningssidan. Efter att du har kontrollerat alla detaljer i ditt flyg kan du göra den sista incheckningen. Ange din bokning eller flygnummer. Du kan behöva ange ytterligare data för att bekräfta din identitet. 
    
  • Var noga med att kolla in allt bagage och djur före flygetidpunkten.
  •  
  • Fyll i alla bagage-, säte- och djurreservationer vid incheckningen. Om du redan har lagt till dem tidigare, kontrollera om alla dessa speciella önskemål har noterats av flygbolaget.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontrollera flygplatsen. När du har checkat in online är du redo att göra din slutliga incheckning på flygplatsen. Bär ditt körkort, pass, identitetskort eller annat dokument med ett foto när du reser, eftersom flygbolaget måste kunna identifiera dig. Flygplats byggnader är upptagna platser, så var beredd att visa personalen alla nödvändiga dokument så att du snabbt och enkelt kan komma igenom linjen. 
    
  • Skriv ut dina flyguppgifter eller ombordstigningskort på självbetjäningsterminalen på flygplatsen. Om du tror att du har bråttom för att komma fram till flygplatsen, kan du också skriva ut boardingkortet efter att du har checkat in online.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta in incheckat bagage till avstängningsknappen. Kontrollera att ditt incheckade bagage är klart att tas upp av en anställd i flygplatsen. Gör ditt bagage säkert och redo att lagras på planet. Innan du lämnar upp ditt bagage bör du kontrollera att ditt incheckade bagage uppfyller viktkraven. De flesta flygbolag kräver en avgift för bagage som väger mer än 25 kg. 
    
  • Se till att ditt bagage är väl märkt och lätt att hitta. De flesta bagageutseenden ser likadant ut. Gör något för att göra ditt bagage otänkbart, så att du känner igen det omedelbart när du ser det igen på din destination.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta dina incheckade djur till flygbolaget. När du reser med djur, se till att de är säkert inrymda och redo att resa i sin transportlåda. Du måste matas och lugna dig för flygningen. Tillbringa extra tid att kontrollera dina djur så att personalen kan kontrollera pappersarbetet.  
    
  • För husdjur är det vanligtvis en lägsta ålder för flygningen. De flesta flygbolag ger råd till 6 till 8 veckor.
  •  
  • Små hundar och katter behöver också ett hälsointyg från en veterinär, utfärdad strax före avgångstiden. Hur aktuellt hälsointyget måste vara beror på flygbolaget.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Förbered ditt bagage. Små väskor kan tas i planet. Det är dock viktigt att de uppfyller kraven på handbagage och är lätta att lagra i hytten. Se till att ditt bagage uppfyller kraven på storlek. De flesta transportmedel måste passa in i bagagehylsan ovanför sätena. På flygplatser finns vanligtvis en låda där du kan kontrollera dimensionerna på ditt bagage. 
    
  • Se till att ditt bagage inte är för tungt. Tungt bagage kan vara svårt att transportera på flygplanet och i flygplatsen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Förbered djur för planet. Små djur kan också tas ombord, även om de måste placeras i en transportlåda under sätet framför dig. Se också till att ditt husdjur är lugnt och redo att flyga. Du vill inte ha ett bullrigt djur med dig när du kommer på planet. Bullriga djur kan innebära ett långt, irriterande flyg för dina medresenärer. 
    
  • Innan du går ombord, se till att din transportlåda uppfyller kraven på storlek och vikt. Du hittar storlek och viktskrav på flygbolagets webbplats.
  •  
         
 12.  
           Läs mer... (7)      
Semester populär:
Packa en toalettpåsar permanent för konstant körning.

Planera en vägresa.

Planera en semester.

Få rätt vaccination för en resa till Thailand.

Överlevande på en ensam ö.

Sova på flygplatsen.

Övervinna en brand på ett hotell.

Kontakta Qatar Airways.

Ansök om ett grönt kort.

Resa runt om i världen gratis.

Återhämtning från jetlag.

Förhindra rörelsesjukdom.

Återhämtning från jetlag.

Använd en karta.

Behandla Sandflea bites.

Få det bästa priset när du bokar ett hotell.

Paket för en resa till New York City.

Förpacka hemifrån i en vecka.

Resa med flyg.

Lätta ett lägereld.

Bestäm vad du ska packa för en semester.

ako woman