Home \ semester
 

Ta en semesterresa med bil.

 

Du har bestämt dig för att ta en semestertur med bil, antingen med en hyrbil eller din egen. Det här är några saker att tänka på.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Planera innan du går.        
 2.  
 3.   2      Gå till stormarknader längs din rutt. Köp en brödbröd, några korv och / eller ostskivor eller köp lite smörgåsar. Köp också några lätta att äta frukter och grönsaker som bananer, morötter, äpplen etc., friska snacks som flingor eller nötter, ohälsosamma mellanmål som kakor och chips, kanske en påse mjölk eller juice, så att du kan bli billig men relativt frisk Ha mat för din åktur.  
    
  • Du kan göra smörgåsar / smörgåsar om du är hungrig eller vill resa så långt som möjligt utan att behöva sluta. Täck brödskivorna och hämta dem i förpackningen. Så du kan också återvinna brödpaketet och behöver inte bära många små påsar med dig och släng sedan bort dem (de slipper sedan hundratals mil i din bil). Det kan vara tråkigt på långa resor, men om du blandar det med billig mat i mellanmål är det inte så tråkigt och ändå billigt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Om du har mer pengar, sluta på en restaurang. Det är roligare att äta lokalt, njuta av atmosfären och kanske smaka regionala specialiteter. Om du har tid kan du besöka andra platser för att lära dig mer om området medan du äter.       
 6.  
 7.             4      Beroende på vilket land du reser i, bör du vara försiktig när du dricker annat vatten. Det kan leda till kraftiga kramper och dagar av uthållig diarré från milda magproblem (Montezuma's Revenge), vilket förstör din ritt. Om det är mycket dåligt eller varar länge, gå till läkaren. 
    
  • Var försiktig i restauranger om du har en känslig mage. Om vattnet inte filtreras, drick du citronad utan is (men oftast filtreras även isvattnet - du kan fråga eller prova om det fungerar eller inte). Du kan också behöva se upp för okokt mat, som sallader som har tvättats men inte värmebehandlas mot bakterier.
  •  
  • Det beror alltid på vilket land du är i och vad vattenkvaliteten på staden, restaurangerna och hotellen är. Bättre att spela det säkert.
  •  
  • I vissa ökenområden, till exempel Arizona i USA, finns det små vattenmaskiner på vägkanten där du bara kan stoppa och fylla på dina vattenförsörjningar med filtrerat dricksvatten. Använd aldrig en som inte är drinkbar: den kan inte vara full.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Om du verkligen har lite pengar, kan du sova i vila eller i parkeringspåsar på landsbygden eller på en campingplats i din bil.  
    
  • Var försiktig vid vilaområden. Vissa brottslingar är mycket aktiva där.
  •  
  • Även om du har lite tid och pengar måste du göra allt du kan för att säkerställa din säkerhet och dina resekamrater. Detta inkluderar att vara medveten om din omgivning och leta efter några "olyckliga följeslagare", reser i grupper och ens går på toaletten tillsammans, bär ficklampor för nattlig närhet eller tittar in i buskarna när du känner dig själv bevakad. Du bör också ha något för ditt självförsvar. Det här kan vara något så enkelt som en visselpipa för att locka uppmärksamhet och ringa till hjälp, eller pepparspray till självförsvarstekniker. Om du har ett vapen, se till att du får bära och använda den på resans plats, annars kommer du att betraktas som den brottsling som skulle förstöra din resa.            
  •  
         
 10.  
 11.             6      Om du har mer tid och mer pengar kan du sova på ett billigt hotell. Beroende på land, var uppmärksam inte bara på pris utan även på säkerhet. Vissa billiga hotell är inte bättre än de övriga områdena och din bil kan skadas eller stulen när du är i ditt rum. Det finns några bra hotell som inte kostar mycket men kan bara ha en gammal inredning och inredning. Istället uppmärksamma en bra plats, bra säkerhetsfaciliteter (hur mycket ljus på parkeringen och banorna, säkerhetskameror, personal etc.), rena, välskötta rum, vänlig och uppmärksam personal etc. Dessa skulle vara mellanklasshotell , Motel One eller Ibis är bra och billiga hotellkedjor. 
    
  • Det är kul att hitta en kedja av hotell som passar dig, eftersom du kan använda hela resan sina hotell.            
  •  
  • Om du är mer äventyrlig kan du prova några av de mer ovanliga hotellen och hotellen på din resa. Det här kan vara en höjdpunkt på din resa, för att du kan tillbringa natten på ett hotell på ett trädhus.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Glöm inte camping! Det finns vackra ställen som är idealiska för camping. Det behöver inte vara med en husvagn eller släpvagn. Också i tältet kan det vara jättekul (men också komma ihåg säkerheten, med människor och djur - ormar, ödlor, spindlar, myggor mm, var så uppmärksam och förberedd som möjligt).       
 14.  
 15.             8      Ring hem vid den angivna tiden. Om du flyttar eller fastnar, vet någon vart du har varit de senaste 24 timmarna och vart du vill åka.       
 16.  
 17.             9      Planera framåt och var uppmärksam på bränsle så att du inte behöver "fånga den sista bensinstationen" eller sluta någonstans i ingenstans utan bränsle.        
 18.  
 19.             10      För att förhindra kramper, ömhet och trombos bör du stoppa bilen var 45: e minut (sätt larmet om du inte kommer ihåg) för högst varje timme och låt alla ut, så att de är ungefär 5-10 minuter att flytta (inget extremt, bara en kort promenad, så att du kan sträcka ut benen, flytta musklerna och hålla blodet i gång). Du kan gå runt i bilen, använda den som toalettbrott eller njut av utsikten. 
    
  • Ja, på långa resor behöver du ännu längre för att nå ditt resmål, men så är resan mycket trevligare och det tar hand om allas hälsa. Skillnaden det gör för alla är fantastiskt. Vid slutet av en lång dag i bilen kommer du inte vara så stel och öm, och föraren kommer inte vara så trött på resan (det är bra att vara vaksam när du kör).
  •  
  • Regelbundna raster ger dig också många möjligheter att gå på toaletten, vilket är bra för blåsan och njurarna.            
  •  
  • Speciellt med barn är raster viktiga. Använd dem som ett sätt att se området, lära sig om sin historia eller besöka en vägstol. Allt för att komma ut ur bilen för en minut eller två.
  •  
  • Många människor föreslår att du ska ställa in ett visst antal kilometer eller en viss resetid varje dag. Om du måste skynda är det okej att bättre klara utmaningen. Men om ditt schema är flexibelt, bör du inte fixa dig själv på det här "Jag måste göra X kilometer innan jag kan sluta" fixa. Detta kan överväga föraren, vilket kan leda till utmattning och som ett resultat av olyckor. Det kan också göra dagen utmattande för passagerarna. Det är tråkigt att sakna miles och du kan inte göra så mycket i bilen. Om du fortfarande reser med barn... Detta är en garanti för mycket stönande, gråtande och klagande etc.            
  •  
  • Om du behöver resa en viss tid och få barn med dig, dela upp det. Om du till exempel vill köra 8 timmar, kör sedan i högst 4 timmar, gör sedan en "mini-semester" i några timmar och sedan åter i bilen i högst 4 timmar.
  •  
  • Lyssna alltid på din kropp när du kör. På vissa dagar kan du bara göra 5 eller 6 timmar, medan du vid andra tillfällen lätt kan ha gjort 10-11 timmar på andra. Så stressa inte för mycket och känner inte illa om du inte lyckades med din "dagliga kvot".            
  •  
         
 20.  
 21.             11      Njut av turen. Det är lite frihet att köra ner en gata och det är spännande att tänka på vad man kan förvänta sig i nästa hörn. Alla sinnen uppfattar de nya sevärdheterna, ljuden och dofterna. Blommorna på våren, stjärnorna i ingenstans, de stora sevärdheterna (monument och naturens underverk) och så mycket mer. Njut av turen, trots allt är livet en resa.                 
 22.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Semester populär:
Emigrera till Australien.

Klä sig ordentligt i Miami.

Få det bästa priset när du bokar ett hotell.

Ringa internationella telefonnummer från USA.

Ta av med solbränna snabbt.

Packa en strandpåse.

Flyga förgäves.

Flyger med barn eller småbarn.

Camping på campingen.

Urinera som kvinna medan du står.

Tippa en taxichaufför.

Undvik illamående när du läser i bilen.

Gör en vägresa.

Gå till ett minimalistiskt tält.

Överlev en vulkanutbrott.

Få amerikanska medborgarskap.

Paket för en resa till Kina.

Ansök om amerikansk medborgarskap.

Kontrollera flygbokningar.

Gör en vägresa.

Dressing i Italien.

ako woman