Home \ semester
 

Gå ut ur en fast bil (lyft).

 

Det finns få situationer som är mer obehagliga än att fastna i en hiss, speciellt för dem som befinner sig i en höghöjd eller klaustrofobi. Om du någonsin fastnar i en hiss (eller kanske du bara håller fast vid en stund då du läser detta), läser du i den här artikeln allt du behöver göra för att komma ur ditt problem så snart som möjligt att bli befriad. Och kom ihåg, så länge det inte handlar om liv eller död, är det bäst att ringa efter hjälp och uthållighet. Alla dina egna befrielseprojekt kan snabbt bli extremt farliga (livshotande) situationer.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Håll dig lugn. När du inser att du bara har fastnat, kommer du troligen att känna en oemotståndlig strävan att bli panik. Men i det här ögonblicket är det viktigt att du kallar dig själv för att beställa och stanna så lugn som möjligt. Om du bryter ut i panik kommer din hela kropp att förr eller senare bli beslagtagen av din panik. Då blir det nästan omöjligt för dig att lugna dig och tänka klart. Men du måste kunna tänka klart för att befria dig från ditt problem.  
    
  • Ta ett djupt andetag och försök att slappna av. Det är nästan omöjligt att panik när din kropp är avslappnad.       
  •  
  • Om du inte sitter fast i hissen, kommer din panik att sprida sig till andra närvarande. Men flera personer som lider av panikattack samtidigt är inte till hjälp alls och förhindrar bara en snabb räddning. Därför bör du göra ditt bästa för att lugna alla närvarande (inklusive dig själv).       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta en ljuskälla om lamporna släpper ut. Du behöver ljus för att ge dig en bättre bild av din (din) plats och för att se knapparna på hissens kontrollpanel. Det finns nyckelfobbar som har en liten ficklampa inbyggd eller du kan använda displaylampan på din mobiltelefon eller smartphone. Vissa mobiltelefoner har en inbyggd ficklampa; Det skulle vara bra om du bekanta dig med telefonens möjligheter i förväg (dvs innan du fastnar i en hiss). Håll alltid koll på batteristatusen med någon ljuskälla. Använd lätt sparsamt.  
    
  • Räkna hur många som fastnar i hissen med dig.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tryck på nödknappen. Om ljuset har gått ut, använd din ljuskälla för att hitta rätt knapp. Nödknappen är ansluten till ett nödcenter eller teknisk support. Det här är oftast det snabbaste och enklaste sättet att få hjälp - och säkert säkrare än några utbrottsprojekt från din sida.        
 6.  
 7.             4      Om du inte får ett svar på ditt nödsamtal, försök att varna nödsamtalet med din mobiltelefon. Om du har en mottagning med din mobiltelefon är det dags att ringa till nödcentralen. Beroende på vilket land du är i måste du ringa ett annat nummer för det: inom EU väljer du 112, i USA och Kanada väljer du 911. Dessa nödnummer kan också fungera i andra länder. Under alla omständigheter bör du alltid informera dig innan du kommer in i ett annat land om nödnummer som gäller där.  
    
  • Om du inte har någon mottagning och inte kan nå någon, tryck på nödknappen flera gånger.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tryck på knappen "öppna dörren". Ibland stannar knappen bara. Då kan det hända att du släpper det igen genom att trycka på det igen och dörren öppnas. Det skulle inte vara första gången som människor kan befria sig från en hiss.  
    
  • Du kan också trycka på knappen "Stäng dörr". Ibland stannar den här knappen och hindrar hissen från att fungera ordentligt.       
  •  
  • Tryck på knappen som skulle göra hissen ena våningen lägre.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Om du inte kan få hissen igång eller ring för hjälp, försök fånga uppmärksamheten hos dem utanför väntar på att hissen ska komma fram. Ring för hjälp. Sparka med dina skor eller liknande mot hissdörren. Beroende på ljudöverföringen kan du också trycka på dörren med en knapp. Ljudet kan överföras genom axeln, så att förbipasserande kommer att vara medveten om din situation. Men akta dig! Att söka hjälp kan vara ett effektivt sätt att göra andra medvetna om dig. Å andra sidan kan det också leda till att paniken fortfarande stiger i dig. Så försök att vara lugn och avslappnad när du ringer till hjälp.        
 12.  
 13.             7      Vänta. Om inte det handlar om liv och död, vänta bara. Vanligtvis är det bara några minuter innan andra inser att hissen inte fungerar. Hissar används av många människor och speciellt i stora byggnader, det finns lämplig personal som snabbt gör allt som behövs. Därför bör du sluta ringa efter hjälp och spara dina krafter efter ett tag.  
    
  • När du har kontaktat akutcentralen eller andra personer, vänta bara och låt dem göra sitt arbete. Nödsamtal från hissar tas mycket allvarligt. Normalt bör du vara fri från ditt problem innan 30 minuter.       
  •  
  • Först kan det vara svårt att prata med andra närvarande, särskilt om du aldrig har träffat dem tidigare. Det är dock väldigt bra att inte avbryta konversationen, annars kan panik snabbt sprida sig. Undvik dock tunga ämnen; Fråga istället efter den senaste semestern vad de jobbar, filmer etc.       
  •  
  • Om du står fast ensam kan väntetiden vara lite svårare. Försök att ockupera dig själv. Kanske råkar du ha en bok eller tidning med dig. Töm aldrig batteriet på din mobiltelefon tomt. Tänk istället på vackra saker som lugnar dig. Eller försök att komma ihåg allt du har ätit under den senaste veckan. Försök att vara optimistisk och lista allt du ser fram emot under de närmaste veckorna.       
  •  
         
 14.  
 15.             8      Om alla dessa steg inte hjälper dig eller om livet och döden ska du försöka bryta sig ur hissen. Men var försiktig när du klättrar runt i hissaxeln: du kan elektrokutas eller krossas om hissen plötsligt börjar röra sig igen. Här är några tips som du bör vara uppmärksam på.  
    
  • Tryck på stoppknappen för att förhindra att hissen plötsligt rör sig när du klättrar ut.       
  •  
  • Försök öppna hissdörren. Om hissen inte är fast mellan två våningar, men bara på golvnivå kan du kanske öppna hissdörren. Titta runt för att hitta något du kan använda för att pry öppna hissdörren.       
  •  
  • Leta efter en servicelucka på lyftstolshörnet. Försök att trycka upp och klättra ut. Även om du lyckas öppna serviceldörren och klättra ut, kanske du inte kan komma ut ur hissaxeln. Men om du befinner dig i en verklig nödsituation kan det här vara din enda chans.       
  •  
                   
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                     
Semester populär:
Checka in på ett hotell.

Resa med en pacemaker.

Från San Francisco flygplats körs till stadens centrum.

Tippa en taxichaufför.

Klä sig ordentligt i Dubai.

Packa kläder i en resväska.

Förnya ett amerikanskt pass.

Upptäck gift ek.

Få rätt vaccination för en resa till Thailand.

Använda Star Alliance Navigator för iPad.

Förnya ett amerikanskt pass.

Transportvätskor i ditt handbagage.

Airbnb kommer vara värd.

Förnya ett busspass.

Ringa internationella telefonnummer från USA.

Lämna en recension på Airbnb.

Ansök om ett grönt kort.

Ha kul på ett hotellrum.

Skriv en recension om ett hotell.

Att uppträda som en Londonare.

Ett flygplan är ombordstigning.

ako woman