Home \ semester
 

Tvätta kläder när du reser.

 

Om du är hemma i mer än några dagar kommer det att vara mindre att bära om du tvättar dina kläder på vägen. För en lång resa kan det vara det enda sättet att resa på att tvätta kläderna. Det är inte svårt eller tidskrävande att tvätta kläderna när du är på resande fot.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Planera framåt. En del av att kunna tvätta på språng är att packa i enlighet med detta. Pack lättare, veckbeständig klädsel som torkar snabbt.]] 
    
  • När det är kallt på ditt mål, lägg på lager. Du kan ta lättare kläder och du behöver inte tvätta de yttre skikten så ofta som de inre.
  •  
  • Packa mindre kläder. Planera att tvätta några saker oftare. Du kan resa med endast två eller tre kombinationer av bytkläder och du behöver inte bära så mycket bagage.
  •  
  • Planera att bära vissa saker oftare än en gång innan de tvättas. Du bör bära färskt underkläder dagligen, men du kan bära byxor och ytterkläder några gånger innan du tvättar dem, om de inte är för smutsiga. Se till att de passerar lukttestet: Om den starka lukten du uppfattar kommer inte från tvättmedel eller tygmjukmedel, tvätta sedan det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta saker att tvätta med. I allmänhet är det lättast att hitta de sakerna hemma där du känner dem. Se listan nedan i avsnittet "Vad du behöver". Om du väljer klokt kan alla tvättartiklarna ta upp mindre utrymme och mindre vikt än en kombination av kläder.       
 4.  
 5.             3      Många hotell i USA har tvättställ. Se till att du får tillräckligt med förändringar utöver en reseform av tvättmedel som du har förseglat i en väska i händelse av olycka. Torkdukar samt mjukgörare och fläckborttagare kan också bäras bra i påsar. Överväg att ta ett eller två rör av fläckborttagare vid små nödsituationer (dessa är också bra för arbete eller ens hemma).       
 6.  
 7.             4      Håll alternativ i åtanke. Om du spenderar pengar istället för tid, behöver du inte själv göra all din tvätt. 
    
  • Ta reda på om det finns en tvättstuga där du bor. Många hotell och vandrarhem erbjuder en tvättservice, vilket kan vara ett bra alternativ om din budget tillåter eller kräver din garderob.
  •  
  • Hitta en mynt eller tvätt i närheten av din plats. De flesta städer har något liknande. De är ett bra alternativ för handtvätt, speciellt om du har mer kläder att tvätta.
  •  
  • Kom ihåg att du kan blanda ditt tillvägagångssätt. Du kan tvätta kläder som ser bra ut för ett affärsmöte, men tvätta underkläder och pyjamas för hand i handfatet och spara pengar.
  •  
  • Kontrollera dagar och tider. Beroende på var du befinner dig är det kanske inte tvättservice på en söndag. Det kan vara att du måste lämna tvätten innan en viss tid för att få tillbaka den samma eller nästa dag.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Håll ögonen på din tidpunkt. Om du har kläder i några dagar och tittar framåt kan du i allmänhet undvika att sätta våta kläder i en resväska strax före en lång flygning eller en lång bussresa.       
 10.  
 11.             6      Dusch först. Medan du inte är absolut nödvändigt kommer du ut ur dina smutsiga kläder (de du behöver tvätta) och du kan torka av dig med en torr handduk om du tvättar tvätten manuellt. 
    
  • Tänk på att ta en dusch på kvällen, antingen före middagen, när du behöver friska upp eller vid sänggåendet. Genom att göra så undviker du att gå och lägga dig i dagens utflykter och din tvätt och handduk torkar över natten.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Planera var du lägger på tvätten innan du blötlägger den. Nästan alla hotell eller vandrarhem har chansen att hänga på tvätt när du blir kreativ, men det är mycket bättre att ta reda på var du ska hänga saker innan du har en hög med våta kläder.       
 14.  
 15.             8      Sätt i kontakten i avloppet.        
 16.  
 17.             9      Lägg tvätt och tvål, schampo eller tvättmedel när du fyller diskbänken med kallt eller varmt vatten.        
 18.  
 19.             10      Tvätta kläderna genom att flytta dem i tvålvattnet. Du kan applicera tvål eller tvättmedel direkt på fläckar och fläckar som du vet är smutsiga: bottnar av strumpor, underarmar, underkläder mm       
 20.  
 21.             11      Gnugga försiktigt tyget så att tvålen kan göra sitt jobb.        
 22.  
 23.             12      Töm tvålvattnet och tryck försiktigt ut tvätten för att få ut det mesta av tvålen.        
 24.  
 25.             13      Fyll disken med rent vatten igen för att skölja tvätten. Tryck vattnet något genom tyget.       
 26.  
 27.             14      Låt vattnet dränera i diskbänken och låt tvätten dräneras i några ögonblick.        
 28.  
 29.             15      Tryck ut överflödigt vatten med händerna. Vrid inte eller vrid tyget. Tryck bara på. Ju mer vatten du får desto mindre måste din handduk absorbera.       
 30.  
 31.             16      Lägg de våta kläderna på en badhandduk.        
 32.  
 33.             17      Rul handduken runt den och pressa ut det mesta av det överskjutande vattnet, eller lägg den handduk i golvet och spring fram och tillbaka. Vid den här tiden borde de flesta plagg torka ganska snabbt och du bör kunna hänga dem utan att dricka för mycket.       
 34.  
 35.             18      Häng kläderna för att torka. Lämna så mycket utrymme som möjligt och lämna kabeldörrar eller fönster öppna (om klimat och säkerhet tillåter) för att tillåta luftcirkulation. 
    
  • Många hotellrum har åtminstone några hängare i sina garderober.
  •  
         
 36.  
 37.             19      Häng handduken för att torka också.        
 38.  
 39.             20      Torra kläder redo. Om du hänger upp gjort detta över natten, bra. Om inte, försök dessa alternativ. 
    
  • Använd hotellets strykjärn. Många hotellrum har ett strykjärn och strykbräda och du kan stryka hela plagget eller bara uppdatera manschetter, halsband eller påsar som inte är helt torkade. Se till att tyget tål värmen och undvik att stryka utskrift på T-shirts.
  •  
  • Låt dem hänga längre. Om du bor en annan dag och en eller två saker i garderoben inte är i vägen för hotellpersonalen, lämna sedan dem.
  •  
  • Om rummet har tvingat luftuppvärmning eller ventilation (till exempel en fläkt, vanligtvis under fönstret) placerar plagget så att luftflödet träffar det. Häng kläderna antingen på en stol framför blåsan eller - för snabbare torkning, även om det kan göra kläderna lite styva - sätt det direkt på luftuttaget (och justera positionen efter behov).
  •  
  • Sätt på det ändå. Det kan känna sig lite obekvämt först, men din kroppsvärme hjälper dig att torka resten av det på rätt sätt. Gör inte detta när det är kallt eller när du är förkyld och du försöker hålla dig varm.
  •  
                   
 40.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Semester populär:
Ta av med solbränna snabbt.

Ha kul på ett hotellrum.

Att uppträda som en Londonare.

Skriv geografiska koordinater.

Snabbt få igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Överlev en vulkanutbrott.

Köp en pistol i Michigan.

Använd en toalettstol.

Checka in på ett hotell.

På svenska jag älskar dig säger.

Få ett bra säte på planet.

Camping.

Lär känna andra kulturer.

Överlev en flygkrasch.

Dressing i Italien.

Boka hotellrum.

Transportkatter i flygplanet.

Emigrera till Schweiz.

Flyger med barn eller småbarn.

Urinera på en vägresa.

Boka ett flyg.

ako woman