Home \ semester
 

Behandla sandflodbett.

 

Sandloppor är små, irriterande kräftdjur som finns på de flesta stränder. I en bit lämnar de saliv, vilket orsakar klåda och irriterar huden. I vissa fall bor de till och med under huden och lägger ägg där. Detta kan leda till infektioner och ännu mer irritation. För att behandla sandloppbett, försök lugna irriterad hud. Men om symtomen förvärras måste du gå till läkaren. Du kan också försöka förhindra sandflodbett genom att undvika stranden vid vissa tider och hålla din hud täckt.

              

Förfarande .

    

    1      Leda Sandflea bites  ,

    
   
 1.            1      Skrapa inte biten. Många lider skulle vilja skrapa sandloppbett omedelbart eftersom de orsakar kliar. Men försök att inte göra så mycket som möjligt, eftersom ett öppet sår kan utvecklas vilket gör dig mer mottaglig för infektion.       
 2.  
 3.             2      Applicera en zinkoxid skaka blandning. En metod för att lindra klåda orsakad av biten är att applicera en zinkoxidskakningsblandning till platsen. Denna lotion finns tillgänglig på ditt lokala apotek. Den har en lugnande effekt och lindrar klåda.  
    
  • Innan du applicerar Zink Oxid Shake Mixture, läs bipacksedeln och gnid sedan en liten mängd på bettplatsen. Bär inte den runt ögonen, munnen eller könsorganen.  
  •  
  • Rådfråga en läkare innan du använder Zink Oxid Shake Mixture hos barn yngre än sex månader. Du bör också rådgöra med en läkare innan du söker på gravida eller ammande kvinnor.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Försök med en hydrokortisonkräme. Du kan också lindra klåda genom att gnugga det drabbade området med hydrokortisonkrämen. Detta hjälper till att hindra dig från att skrapa dig själv. Hydrokortisonkräm finns på ditt lokala apotek.  
    
  • Innan du använder kräm, läs bipacksedeln noggrant. Applicera sedan grädden på det drabbade området och tvätta sedan dina händer.
  •  
  • Om du är gravid eller tar andra läkemedel ska du konsultera en läkare innan du använder denna kräm.  
  •  
  • Du bör också rådgöra med en läkare innan du använder den på barn under tio år.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gör en blandning av hushållssoda och vatten. Husets soda (natriumbikarbonat, även känd som bakpulver eller Bullrichs salt) blandat med vatten kan hjälpa till att lindra kliande, irriterad hud. Att använda hushållssoda och vatten för att lindra sandflies behöver du göra följande:  
    
  • Lägg ca 200g hushålls soda i ett bad av kallt vatten. Ta sedan ett badrum i en halvtimme.  
  •  
  • Alternativt kan du blanda tre delar hushållssoda med en del vatten. Rör om i en pasta och gnid sedan denna pasta på det irriterade hudområdet. Låt det fungera i ca 30 minuter och tvätta sedan av det med vatten.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Badning i havregryn. Du kan också lindra hudirritation och klåda med havremjölbad. Havregryn innehåller antioxidanter som har en lugnande effekt på huden. För ett havremjölbad sätt bara 100 g till 200 g havremjöl eller havregryn i ett bad med varmt vatten. Bad sedan i vattnet i ungefär en timme.  
    
  • Använd inte hett vatten eftersom det kan irritera huden.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Applicera aloe på din hud. Aloe vera är utmärkt för lugnande och läkning av många hudirritationer. Du kan köpa aloe vera gel i ditt lokala apotek. Gnugga försiktigt gelen på de drabbade områdena. Detta hjälper till att lugna din hud och ger dig lite lindring.        
 12.  
 13.             7      Använd eteriska oljor. Vissa eteriska oljor som lavendel-, tea tree-, eucalyptus- och cedaroljor kan också hjälpa till med hudirritation orsakad av sandflies. Applicera de eteriska oljorna direkt på den irriterade huden. Håll dig klar för mängden och fokusera på instruktionerna på förpackningen.  
    
  • Innan du använder eteriska oljor för medicinska ändamål ska du alltid kontakta en läkare, särskilt om du är gravid.
  •  
  • Om du har allergier eller din hud är känslig bör du först testa oljan på ett litet, opåverkat område av huden.
  •  
  • De flesta eteriska oljorna måste blandas med en bärolja på huden före användning för att förhindra irritation. Förvara eteriska oljor bort från din hud när de är outspädd, om inte en läkare säger att du ska göra det.  
  •  
                   
 14.  
             

    2      Sök medicinsk hjälp  ,

    
   
 1.             1      Kontrollera om loppaägg på bettplatsen. I de flesta fall är en sandflugabit bara en liten röd fläck som liknar en myggbett. I vissa fall gräver honflanan sig under huden för att lägga ägg. Detta kan leda till allvarlig irritation och infektion. Bettplatsen är sedan svullen och har en liten svart punkt i mitten.  
    
  • Om du misstänker att en sand har loppat gräv under din hud, ska du gå till en läkare för att få bort loppan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå till din läkare. Efter applicering av en hydrokortisonkräme eller en zinkoxidskakningsblandning, ska symptomen långsamt blekna. Om det emellertid inte händer eller symtomen blir värre, ska du omedelbart gå till en läkare. Detta kan innebära att bettet har blivit betent eller att du är allergisk mot loppsalliv.        
 4.  
 5.             3      Behandla bett med en antihistaminkräm. Din läkare kan ordinera dig en receptbelagd antihistaminkräm för att behandla bettet. Denna kräm hjälper till med irritation orsakad av en allergisk reaktion på loppbett. Följ alltid läkarens instruktioner för att använda kräm.        
 6.  
             

    3      Förhindra sandflies  ,

    
   
 1.             1      Undvik stranden vid soluppgång och solnedgång. På morgonen och kvällarna, när det är lite kallare, är sandloppar särskilt aktiva. För att förhindra sandflodbett bör du planera ditt strandbesök mot mitten av dagen. Även om du fortfarande kan få några bitar, men denna tid på dagen blir det inte för många loppor på vägen.  
    
  • Du bör undvika stranden även när det regnar. Sandflöden är mest aktiva i svala, fuktiga temperaturer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Försök med insektsmedel. Insektsmedel kan skydda dig från sandflodbett. Spruta därför fötterna, anklarna och benen med en lämplig insektspray innan du går till stranden. Följ anvisningarna på produkten och leta efter ett sätt att skydda specifikt mot Sandflohbissen.  
    
  • Du bör också ta insektssprayen till stranden så att du kan återa efter simning.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll ben, fötter och anklar täckta. Ett bra sätt att förhindra sandflodbett är att täcka dina ben, fötter och anklar med kläder. Sandloppar kan bara hoppa 20 cm till 40 cm höga, så det är osannolikt att du kommer att bli biten ovanför midjan. Ha ett långt, ljust par byxor och sandaler för en promenad på stranden. När du ligger i sanden, se till att du sätter på en handduk eller filt.        
 6.  
             

Tips .

                Läs mer... (19)      
Semester populär:
Resa gratis.

Från San Francisco flygplats körs till stadens centrum.

Resa genom Europa med din ryggsäck.

Snabbt få igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Billiga mat i New York City.

Planera en kryssning.

Ansök om ett grönt kort.

Emigrera till Schweiz.

Överlev en vulkanutbrott.

Kolla in ett hotell.

Resa med en pacemaker.

Få amerikanska medborgarskap.

Packa en strandpåse.

Beräkna en växelkurs.

Övervinna en post semesterdepression.

Använd en toalettstol.

Paket för en resa till Kina.

Simmar säkert framför Prianhas.

Upptäck gift ek.

Kontrollera i bilsäte på flygplatsen.

Förbered dig för Wikimania.

ako woman