Home \ semester
 

New York City tunnelbanestation.

 

Det första besöket i New York är en spännande sak. New Yorkers är som ingen annan. Så vänligt som de undviker ögonkontakt, rusar och sällan pratar med främlingar. Under din första vistelse i New York City kommer du förmodligen att använda tunnelbanan. Tunnelbanan i New York är ett av de största linjenätverket och ett av de få som fungerar 24 timmar om dygnet.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Gå till en dator och logga in på MTA-webbplatsen. Titta på kartan och hitta din utgångs- och destinationsstation. Kontrollera efter service rådgivning. Bär en nätverksplan med dig.        
 2.  
 3.   2      Se till att du täcker dina resekostnader. Nuvarande priser är $ 2,25 när du använder ett "Pay Per Ride MetroCard". Här betalar du per driven rutt.     
 4.  
 5.   3      Beräkna resetiden till din destination. Kontrollera kartan för hur många stationer du är på väg. Mellan stationerna finns cirka 4 minuters körtid plus 5-20 minuter överföringstid. Det är lättare om du är på väg minst 45 minuter innan du måste vara på din destination. De längsta avstånden i nätverket tar en och en halv timme.     
 6.  
 7.   4      Känna ingångarna till stationerna. Stationer som alltid är öppna har ett grönt ljus. Utgångar eller endast tillfälligt öppna ingångar har ett rött ljus. Vissa ingångar är på privat egendom och är inte omedelbart synliga.     
 8.  
 9.   5      Fråga på omkopplaren till din avgångsstation för en linjeplan. Använd ett linjekort i tunnelbanan, men ställ dig själv som turist. Nästan varje vagn har en karta på väggen. Använd din linjeplan för att titta på den och memorera den hemma.     
 10.  
 11.   6      Köp ett MetroCard på disken eller på automaten. Alla automater accepterar EC-kort och kreditkort, endast de större accepterar kontanter. Minsta pris på en biljett är $ 4,50 (2 turer). När du tar ut ett Pay-Per-Ride MetroCard är lägsta priset $ 0.01 och högst $ 80. (Maskinerna accepterar inte mynt, pennies accepteras endast vid räknaren.) Betalning per rutt MetroCards ger en gratis överföring inom 2 timmar från tunnelbanan till bussen, från bussen till tunnelbanan eller från en buss till en annan buss. Om du spenderar mer än $ 10 får du 7% bonus ($ 10 ger dig $ 10,70 för 4 resor, $ 20 ger dig 21,40 dollar för 9 resor). Beroende på vistelsens längd är det bäst att köpa en 7-dagars pass eller en 30-dagars MetroCard för obegränsad resa. Dessa kort gäller i 7 eller 30 dagar från första gången. Dessa kort kan inte överföras till andra. Det finns också en 18-minutersgräns mellan två användningar i samma avdelning. MetroCards gäller både tunnelbanan och bussarna, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.     
 12.  
 13.   7      Det kan vara svårt för en turist att ta rätt sväng. Var uppmärksam på tågnumret och om din destinationsstation körs dygnet runt. NYC Subway är lite komplicerat eftersom dess riktningar är Uptown / Downtown / Queens / Brooklyn / Bronx / Manhattan. Till skillnad från i London eller Paris, där riktning indikeras av destinationen, kännetecknas Manhattan ingångar och plattformar av "Uptown och Bronx / Queens" eller "Downtown and Brooklyn", ibland bara "Uptown" och "Downtown" när tågen slutar på Manhattan. Var medveten om du är på väg till Manhattan eller Brooklyn / Bronx / Queens innan du går till stationen. Linje 7 slutar på antingen Manhattan Times Square eller Main Street Flushing. På linjen L visar vagnarna antingen 8th Avenue Manhattan eller Brooklyn-Rockaway Parkway.     
 14.  
 15.   8      Ett fel som gjorts av många turister är användningen av en uttrycklig linje. Regionaltåg stoppar vid varje station, medan expresståg lämnar några stationer. Dessutom kör de uttryckliga linjerna vanligen på de lägre spåren. Ibland finns det uttryckliga linjer, men de går bara i en riktning. Så var uppmärksam. Titta på linje 7 för en grön cirkel eller en röd diamant på sidan av vagnen. Den gröna cirkeln säger att det är ett regionaltåg. Den röda diamanten innebär ett expresståg.     
 16.  
 17.   9      Innan du går på tåget, vänta på att alla gäster ska gå ut först. New Yorkers kan bli väldigt arg om du kommer iväg när du kommer ut ur bilen.     
 18.  
 19.   10      Om du bär en ryggsäck på ryggen, dra av den och håll den framför dig. Så här stör du inte andra passagerare.     
 20.  
 21.   11      Om du vill sitta, ta första möjliga sätet. Om du måste stå, lägg alla dina ägodelar i bilen och blockera inte dörren. Sitta sidled och inte i mitten.     
 22.  
 23.   12      Undvik andra passagerare som tittar rakt i ögat för länge. Starka andra passagerare ses som ett tecken på aggression och du kan få ett aggressivt svar. Dessutom kan personen du stirrar på bli rädd.     
 24.  
 25.   13      Medan det är okej att fråga om riktning eller hjälp, är det bättre att inte prata med främlingar. Små prat i tunnelbanan accepteras inte nödvändigtvis.     
 26.  
 27.   14      Om du av misstag har för lite pengar står du vid MetroCard-maskinen och letar efter pengar i fickan. Detta, och paniken i ditt ansikte, kommer sannolikt att hjälpa en trevlig passerare med de saknade pengarna. Att fråga direkt för pengar, men är inte välkommen och ignoreras ofta.     
 28.  
 29.   15      Om din MetroCard är oläslig, vänd den och dra ut den på olika sätt. Fråga i räknaren för hjälp. Om omkopplaren inte är upptagen, rengör du magnetkortet med ditt finger och försök igen. Antingen fungerar det eller du borde ge upp och köpa en ny MetroCard för tillfället tills du kan prata med en medarbetare.               
 30.  
             

Den snabba rutten .

    
   
 1. Om du är turist, köp en stadskarta. På nästan alla tunnelbanestationer listas.
 2.  
 3. Köp en uppladdningsbar MetroCard på en varuautomat.
 4.  
 5. Fråga en tunnelbanans anställd för en linjeplan.
 6.  
 7. Följ skyltarna för att komma till linjen du vill ta.
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Semester populär:
Använd en toalettstol.

Sova på flygplatsen.

New York City tunnelbanestation.

Klä sig ordentligt i Miami.

Tipsa ordentligt på bartenders i USA.

Dressing i Italien.

Var en bra Airbnb värd.

Hitta ett billigt flyg till London.

Kontrollera i bilsäte på flygplatsen.

Förnya ett busspass.

Köp en pistol i Michigan.

Lev på gatan.

Att vara kulturellt känslig under resan.

Bestäm vad du ska packa för en semester.

Hitta ett billigt flyg till London.

Återhämtning från jetlag.

Lätt att packa.

Få det bästa priset när du bokar ett hotell.

Förberedelser för internationell resa.

Packa en strandpåse.

Sova på flygplatsen.

ako woman